Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
185.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler. Aslinda isi kaybim cok gibi cunku alt katim dukkan ve bos. Cosayi 22ye ayarlayip 55 derecede calistirdigimda bu sıralar en cok 22.3e cikiyor ve 1 saat icinde tekrar dusup kombiyi calistiriyor. Gecen yıl kışın en soguk zamanlarinda evi 22.5 23 derecelere cikartamamistim ki soguktan kastim geceleri 0 ve -2 arasi sicakliklar. Zonguldakta yasiyorum. Ben egim ayarini cosa ve tuketim takibi yaparak bir deneyeyim en iyisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shadows_d S kullanıcısına yanıt
    Bizimde alt kat boş o yüzden kazan 60-50 arasında çalışacak şekilde ayarladım. Denemelere eğimi 2.0 yaparak başlayın ve yükselterek deneyin 24 saatte bir, ayar noktasını bulunduğunuz yerdeki hava sıcaklığına göre(kazan sıcaklığı gündüz 45-50, akşam 55-60 gibi olsun) arttırın. Bunun nedeni eğim 2.0 ayar noktası 0 olduğunda ve dış havada 15-16 gibi olduğunda kazan sıcaklığı yetersiz gelebilir.

Kendimden örnekle açıklarsam eğim 2.2 ayar noktası 12 yaparsam dış hava 15 dereceyken kazan 48 civarlarında oluyor, ayar noktası 12 derece fazlalaştırdığı için 0 olsa kazan 36-38 civarlarında çalışacak buda evi ısıtıp o.t set değerine ulaştırmaya yetmeyecek

• gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler hocam. dediklerinizin mantigini kafamda bir oturtabilsem hersey daha guzel olacak ama deneyecegim dediklerinizi. Bu egim zamazingolarina basmiyor kafam daha :)))

• x-calibur kullanıcısına yanıt
    Hocam rica ederim verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı bölge 1 e de girmeye çalışacam birde alt katın hem gidiş hemde geliş yönlerini mi kısayım üst katın daha verimli ısınması için ? Dün geceki ayarlardan sonra ev bariz şekilde ısınmaya başladı minimum pompa ayarını 54 e çıkardım kapatıp açtım 38 aldım kazan sıcaklığını dönüş 31-32 gibi oluyor ev ısınacak gibi duruyor sayenizde hocam.birde en iyi yoğuşmayı kaç derecelerde yapıyor düşük derecelerde kombi yoğuşmasız gibi çalışır demişlerdi yani yükseltsem yakıt artarmı yoksa yoğuşma olacağı için aynımı harcar hocam.

• nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Hangisi olursa olsun farketmez hocam sonuçta kapalı sistem ha gidiş ha dönüş kısılmış fark etmez. Yoğuşma olayının ölçüsü kombiden çıkan su ise 38 li derecelerde de bol miktarda su atıyor hocam. Yoğuşmada en son ölü nokta dönüş suyu sıcaklığı 55 57 derecelerden bahsediliyor,zaten biz oralara çıkmıyoruz. Güle güle ısının inşallah

• Arkadaşlar Ariston Genus One kombi de panel kısmında "" Isıtma sistemi pompası aşırı çalışma "" yazıyor. Neden kaynaklanıyor olabilir?
    Teşekkürler :-!)

• shadows_d S kullanıcısına yanıt
    Zonguldakta bu kombinin sıkıntısını yasayan bir tek kendimi zannediyordum :-)

• Sevkett67 S kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı deneyelim de hocam ince ayarı çok :)

• Sevkett67 S kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın

• yasakbölge kullanıcısına yanıt
    Düşük sıcaklıkta çalıştırmaktan birde çeşmeden banyo ve sıcak su çekiminden sonra yanıyor. Sıkıntı değil yani hata değil ama bu şekilde bendeki durum. 60 70 derece yakarsak bu hatayı vermez muhtemelen. Dönüş suyu sıcaklığı gidiş suyu sıcaklığına yakın olunca veriyor birde gidiş suyu sıcaklığı yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı zaten ayarlanmış sıcaklıktan yüksek oluca da veriyor

Ben hep 35 derecede çalıştırıyorum. Henüz banyo ve sıcak suyu kullanıma açmadım. Tesisatta bir sıkıntı varda. Soğuk su boruları bağlanmış bir birine..

Kombi hep 35 te çalışıyor. O zaman dönüş suyu sıcaklığıda 35 e yakın manasına mı geliyor bu? Eğer böyle ise tüm radyatörleri dolaştığı halde su çok soğumuyor demektir. Bu tasarruf açısından iyi bir şey olur değil mi?

Ayrıca "" gidiş suyu sıcaklığı yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı zaten ayarlanmış sıcaklıktan yüksek oluca da veriyor "" böyle bir şey yazdınız.
    Yani kombiyi 35 dereceye ayarladık diyelim. Gidiş suyu sıcaklığı ayarlanmış olan dereden nasıl daha yüksek olabilir ki? Yani kombi 35 derecede yaktığını söylüyor ama aslında 40 derecede yakıyor gibi bir şey mi bu?

(gidiş suyu sıcaklığından anladığım, kombinin ısıtıp pompalaladığı, dönüş suyu zaten adı üstünde dolaşıp gelen su. Yanlışım varsa düzeltiniz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasakbölge -- 24 Kasım 2018; 16:56:8 >

• nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Siz pompa hızını nereden ayarlıyorsunuz. Ben menu ayarlarında hiç böyle bir ayar görmedim. Genus one kullanıyorum.

Kullanım suyunu açınca 45 50 dereceler görünüyor ona demiştim ama sizde kullanım suyu kullanımı yokmuş. Sizin için o zaman şöyle birşey tavsiye etmek lazım, havlupan varsa kısın vanasından, birde yakın petekler varsa onları da kısın giden su oralardan erken dönüpte dönen su sıcaklığı yükseltebilir.

Bizim kombi ariston genus premium evo, geri dönüş tuşu ve ok tuşuna birlikte basınca ekran teknik menüye girmek için şifre ister orada 234 yazarsanız teknik menüye girip ayarları görürsünüz. Bilmediğiniz kısımları oynamayın ama

35 derece kazan sıcaklığında ev ısınıyormu?

Yüksek modülasyonlu kombilerde alev boyu olabildiğince kısılıp kombi dur kalk yapmadan çalışır yani kazan 35 ise sabit 35 ile yollar, dönen suya göre alev boyu kısılır kombi min güçte durmaksızın çalışır. Eğer dönüş suyu kazan sıcaklığına 3-4 derece yaklaşırsa kombi alevi keser(çünkü artık daha fazla alevi kısamıyor mecbur kapatacak) pompa en düşük hızda (%20) çalışır ve dönüş suyunun soğmasını bekler.

Burda önemli nokta şu eğer aşırı çalışma uyarısı geliyorsa ekrana verimli ısınma olmuyor bunu açarsam, kombi üretim mantığının dışana çıkıp dur kalk çalışmaya başlamış ve tüketim her yeni ateşlemede daha çok olacak sonra tekrar durup bekleyecek, petekler randımanlı ısınmayacak boşa gaz sarfiyatı olacak vs.

Bu tip kombilerde oda termostatlı kullanım en büyük tasarrufu sağlıyor ve tabiki dış hava sensörüde, diğer türlü yani sürekli çalıştırma durumunda kalınınca düşük sıcaklıkta ısınan evlerde aşırı çalışma uyarısı kaçınılmaz halbuki o evlerde o.t olsa tasarrufun dibine vurur

Öncelikle detaylı bilgi için çok teşekkür ederim. Aklımdaki sorulara net cevap aldım. Buldunduğum yer Trabzon. Biliyorsunuz buraları biraz daha ılımandır. Henüz 35 derece üstüne çıkacak hava koşulları oluşmadı. Benim yattığım oda diğerlerine göre küçüktür. Bundan dolayı bazı geceler camı açmak durumunda kalıyorum. Dediğiniz gibi oda termostatı olsa gece ayarı yapılır. Şimdi en uygun bir oda termostatı arıyorum.
    Tamam kardeşim dediniz gibi yapayım. Oda termostatı ile beraber termostatik vanada alıp sorunu çözerim herhalde.
    Rica ederim. O.t ile hem elektrik hem gaz tasarrufu yaparsınız 0.1 hassasiyetli bir o.t alın ucuz modellere hiç bulaşmayın ki zaten o.t masrafınızı söylediğiniz koşullarda kısa sürede telafi edeceksiniz.

Tamam hocam. Ben araştırıp bir kaç alternatif değerlendirsem ve buraya alternatiflerin modelini yazsam net karar için bana yardımcı olabilir misiniz ?
    Tabiki olurum hocam. Sensys ile başlayın araştırmanıza

• 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.