Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
185.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kardeşim araştırdım. Sensys nin kablosuz ve modülasyonlu ayrıca akıllı olan cihazı sanırsam yok. Ariston Genus ailesine uygun Cube oda termostotları var. Ama onlarında satışını bulamadım. Bayinden daha önce sorduğumda kablosuz 1000 tl, kablolu 500 tl demişti.

Kombimiz 1:10 modüslayonlu. Dolayısı ile termostat seçerken en önemli ilk özellik modülasyonlu özelliği olması diye düşünüyorum. On/off lu değil.

İkinci kablosuz özelliği. Duvarlar temiz gözüksün ve delinmesin.

Üçüncü özellik ise akıllı olması. Akıllı olması çok zorunlu değil ama 500 600 tl de veriyorsam 800/900 tl de versem mi diye düşünüyorum.

Bunları göz önünce bulundurduğumda ""Honeywell Akıllı Termostat Y87RFC2090"" modelini almayı düşünüyorum. Sizin fikriniz nedir ?
  • m.ariston.com
    Termosifon Kombi Elektrikli şofben | Ariston Türkiye resmi web sitesi
    http://m.ariston.com/tr/ODA_TERMOSTATLARI/MOD_ODA_SEN

Bu termostat i kullanan varmıdir? Bilgi verebilecek varmı almayı düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasakbölge kullanıcısına yanıt
    Modülasyonlu termostat alacaksanız sensys alın hocam en iyi verimi ancak sensys ile alabilirsiniz Honeywell uyumlumu hiç bir fikrim yok hem servise hem Honeywell M.H sormanız lazım çünkü kombinin open therm bağlantı noktasına bağlanacak ve kombiyle uyum içinde çalışacak olması gerekiyor.

Kablosuz ilk önceliğiniz ise (benim öyledi)cosa aldım memnunum bu sene 3. kışı olacak. Forumda Honeywell kullanıcılarına danışın, santek var el yapımı hasanemmi yapıyor ona danışın, netatmo var o da iyidir ama kablosuz on oıff bunlar. Modülasyonlu olması sizin şartlara çok gerekmez diye düşünüyorum çünkü eviniz kısa sürede ısınıp uzunca bir süre kombi çalışmayacak, modülasyonlu o.t ile tasarruf kısmında pek bir artı olmaz gibi. Sensys alırsanız ariston net uygulamasıyla telefon üzerindende kontrol edilebiliyor ayrıca buda aklınızda bulunsun.

• Bus bridge net olup ta kablosuz olanı var mı merak ettim. Hem kablosuz hemde modülasyon sanmıyorum ki ariston ile uyumlu olsun.

• gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Honeywell Y87RFC2090 modeli Genus One ile uyumlu. Modülasyonlu olması şu açıdan iyi diye düşünüyorum; Genus One 1:10 modülasyon aralığına sahip. Geniş bir aralık. Kombi hiç aç kapat yapmayacak. Ateşleme ve yeniden ısıtma yapmayacak. Devirdaim motoru durk kalk yapmayacak. Bunlar cihazın ömrünü de uzatır.

Honeywell den vazgeçip bir Sensys alsam en başta yine modülasyon olmalı ve programlanabilir olmalı. Akıllı yani uzaktan erişimi es geçebilirim.

Oda termostatının programlanabilir olması sizce önemli bir özellik midir hocam? Niye sordun derseniz, varsayalım gece sıcaklığı ve sabah sıcaklığı ayarı yapacağım. Eğer programlanabilir olmazsa oda termostatı üzerinde ayarladığım sıcaklık geçerli olacak gün boyunca değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasakbölge -- 25 Kasım 2018; 0:21:54 >
  • x-calibur kullanıcısına yanıt
    Bus bridge net olanların hepsi akıllı cihazdan kontrol edilebiliyor mu?
    Hocam babamda sensys var önceki o.t kabloluydu hazır kablo hattı varken onada benim kombiden taktırdık sensys ile birlikte. Düşündüğünüz gibi kombi min güçte çalışmıyor her zaman, sensys 0.1-0.3 aralığında çalışıyor yani 0.4 derecelik farkta kazan sıcaklığında modülasyon yapıyor bunun ayarları var istersen hızlı ısıtıp kapatıyor istersen uzun zamanda çalışıp kapatıyor evet kombiyi standby moduna alıyor aynı on/off gibi ve 0.4 derece evin soğuması için bekliyor. Bu yüzdendir ki sizin eviniz için on/off aynı işi görür çünkü çok kısa sürede ısınacak eviniz kombi modülasyonu yapsada tüketime çok az katkısı olacak. 35 derecede ısınan evde modülasyona gerek kalmadığını düşündümde:)

Program özelliği düşündüğünüz gibi ve gerekli bence çünkü gündüz evde hissedilen sıcaklıkla akşam hissedilen farklı oluyor, sabah evden herkes çıkıp ev boş kalıyorsada otom. program özelliği büyük tasarruf sağlıyor. Kaliteli o.t lerin hepsinde vardır zaten bu özellik.

Dış hava sensörüyle ilgili paylaşımlarımız oldu önceki sayfalarda bence modülasyonlu o.t den daha önemli sizin için.

0.1-0.1 hassasiyetli kaliteli bir o.t ve dış hava sensörü fazlasıyla yetecektir, kombiniz günde 2 saat çalışır en fazla.

Doğru diyorsunuz hocam. Ebru dış hava sensörüde gelmişti aklıma. Çok masraflı oluyor ama uygunsa fiyatı alırım.

Keşke alteas modelini alsaydım. Onda hepsi vardı.

• shadows_d S kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle

Kardeşim bir kaç gündür araştırıyorum ve bir neticeye vardım diyebilirim. Son olarak fikrimi beyan edip ona göre sizlerden tavsiye almak isterim. Tamam doğru yada şurası eksik şöyle yap diyebilirsiniz :)

En başta şunu belirteyim, Genus One, modülasyon aralığı 1:10 olup piyasa da en geniş aralığa sahip kombilerden biri. Böyle bir özelliği modülasyonsuz oda termostatı ile atıl bırakmak istemem. O yüzden alacağım oda termostatında :

BİRİNCİ özellik modülason olması. Ayrıca kombi içindeki bujininde uzun ömürlü olmasını sağlar ve hiç dur kalk yaptırmaz en azından.

İKİNCİ özellik ise programlanabilir olması. Tasarruf etmek noktasında kolaylık sağlar. Sürekli kontrol etmek zorunda bırakmaz. Konfor sağlar.

ÜÇÜNCÜ özellik kablosuz olması. Eğer kablolu olursa takacağım yer ile kombi arası baya bir mesafe. Ola ki yanlış taktım veya değiştirmek icap etti bölgeyi, kablolu olduğundan sıkıntı olacak.

DÖRDÜNCÜ özellik ise akıllı olması. Zaten ilk üç madenin toplandığı cihaz sayısı çok yok. Bunların üçü de varsa akıllı özellikte kendisinde mevcut oluyor.

Tüm bu değdiğimi sağlayan oda termostatlarından yani hepsini bir arada bulunduran bir termostattan çok sayıda ve kalitede yok. En başta Ariston kataloğunda olan Cube modeline bakayım dedim internette bilgi yok. Servise gittim onlarda bilmiyor. Son kez birini arayacağım bulamazsam vaz geçerim.

Cosa veyâ General markaları var ancak bazı sıkıntılar okudum. Onları eledim. (belki vereceğiniz model tavsiyeleri tekrar listeye aldırır).

Geri kaldı Honeywell ve Siemens. Bunlarda bu işin duayenlerinden araştırdığım ve anladığım kadarıyla.

Honeywell Y87RFC2090 modeli kombimle uyumlu diyor. Sitesine girdiğimde kombi marka modeli yazdığımda bu model uyumlu cihazlar listesinde. Yanında ek parçaları var cihazı akıllı yapmak için. Fiyatı 800-900 tl aralığında.

Siemens te var. Fiyat olarak farklı değil.

Ancak ben daha çok Honeywell Y87RFC2090 üzerine yoğunlaştım. Sanırım onu alacağım.

Sizler ne dersiniz arkadşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasakbölge -- 26 Kasım 2018; 17:59:35 >

Ben Honeywell alın derim ama uyumsuzluk durumunda iade edebileceğiniz bir yerden alın sorun yaşatmayan.

Peki Honeywell araştırdığınıza göre nasıl çalışıyormuş öğrenebildiniz mi? Sıcaklık set ayarı hassasiyeti kaç derecelik adımlarla ayarlanıyor, durma çalışma aralığı kaç derece, komideki parametre ayarlarını algılayabiliyor mu? gibi sorulara cevap bulabildiniz mi?

Evet hocam n11, GG, hepsiburda vs den yapacağım alışverişi.
    Çalışmasının nasıl olduğunu öğrendim. Bir ağ geçidi var. O modeme takılı. Kendi sitesi ile bağlantı kuruyor. Ve akıllı cihazlar ile iletişim kuruyor. Oda termostatı ise manuel derece arttırma ve azaltma özelliğine sahip. Programlama işini ise telefondan yapıyoruz. Bence cihaz üzerinde yapmaktan daha kolay olur.
    Sıcaklık set değer aralığı : 5°C - 35°C arası böyle yazıyor. Açıkçası sıcaklık set ayarı ne işe yarıyor bilmiyorum. Bunu araştırmamıştım. Bilgi verirseniz sevinirim.
    Parametre ayarı dediğiniz modülasyon, dur kalk vs ayarlarımı oluyordu?
    Telefondan yapılması çok rahat oluyor cosanın modülasyonlu ve daha kaliteli bir versiyonu gibi geldi bana Honeywellin bu cihazı. Set ayarını 0.1 derecelik adımlarla yapıyorsa(5-35 arasındaki adımlar) ve kombideki bölge parametrelerine(odanın ısınma süresine verilen o.t tepkisi bu ayar direk modülasyonun verimliliği için) tepki veriyorsa harika bir cihaz almış olacaksınız hocam.

Eğer modülasyonu sensys gibi yapacaksa kesinlikle daha iyi bir cihazdır.

Eğer ariston net üzerinden kontrol edilebiliyor ve modülüsyonlu ise tabiki senssy kullanmak lazım.

Bugün bir şeye dikkat ettim. Honeywell in benim kombiye uyan modelin modülüsyon özelliği sanırım yok. Çünkü yazmıyor. Bu durumda elemek durumunda kalacağım. Ancak sizin dediğiniz konuyu araştırmam lazım. Çabuk ısınacak ve uzun süre yanmayacak olması mevzusunu.

• 2 3 sayfa öncelerde bir arkadaş ariston net satıyordu 540 TL gibi fiyatı vardı sensys ve gateway li tabii dediğim gibi modülasyon varsa kablo da var

gateway li dediğiniz ne oluyor ?
    Yani modülasyon varsa illa kablolu mu oacak diyorsunuz :)
  • turkel2001 T kullanıcısına yanıt
    Kardeş özelden iletişim kuralım.
    İnternet erişimi var cep teller ile kontrol edilebiliyor. Evet bildiğim kadarıyla sadece sensys gibi aristona ait termostat ile bu regülasyon yapılıyor bus bridge net olayı onlarda var

Hocam sesnsys kablolu ama ilk önceliğiniz modülasyonsa arison net uygulamasıyla gayet başarılı mesela günlük aylık doğalgaz ve elektrik tüketimini dahi hesaplayabiliyor. Ben telefondan babamın evini kontrol edebiliyorum

Yalnız x-calibur hocamın dediği gibi modülasyon varsa bir o.t de kabloda vardır siz kablosuz deyince şaşırıp tebrik etmiştim içimden Honeywelli.

Hocam galba yeni aristonlarda gateway kombiye dahil çünkü wifi var. Sensys in kutusundan 2 adet duvara monte edilebilen konsol çıkıyor biri kalın, ışıklı ve düğmeli(bu gateway herhalde), diğeri düz üstünde soket var sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktgsyn -- 26 Kasım 2018; 22:42:46 >
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.