Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
185.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam size bir soru sormak istiyorum delta t ile ilgili geçmişte bir hesaplamanız olmuştu kafama oturtamadım tam olarak.

Pompa sıcaklık ayar farkı yani delta t fabrika ayarında 20, biz bunu düşürürsekmi ilk çalışmada pompa tam hızda çalışır yoksa yükseltirsekmi.

Benim isteğim ilk ateşlemede tam gaz çalışmayıp dönüş suyuyla arasındaki farkı koruyup birlikte aynı oranda yükselmeleri, bunun için delta t 20 den küçük olursa mı pompa daha yavaş çalışacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktgsyn -- 29 Kasım 2018; 15:21:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef öyle birşey yapmıyor, ilk çalışmada %100 pompa modülasyonu yapıyor. DELTA T olayı sonradan işliyor, delta t=giden su sıcaklığı - gelen su sıcaklığı şeklinde bu ayarlanan değerden küçük ise pompa yavaşlıyor büyük ise hızlanıyor ama takip ettiğim kadarıyla yinede kendisi pompa modülasyonu yapıyor. Bende 30 ayarlı hep minimum çalışsın diye ve minimum %20 ayarladım hiç 20 olduğunu görmedim 30 40 larda

• quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

Malesef öyle birşey yapmıyor, ilk çalışmada %100 pompa modülasyonu yapıyor. DELTA T olayı sonradan işliyor, delta t=giden su sıcaklığı - gelen su sıcaklığı şeklinde bu ayarlanan değerden küçük ise pompa yavaşlıyor büyük ise hızlanıyor ama takip ettiğim kadarıyla yinede kendisi pompa modülasyonu yapıyor. Bende 30 ayarlı hep minimum çalışsın diye ve minimum %20 ayarladım hiç 20 olduğunu görmedim 30 40 larda
    Açıklamanızdan sonra test yaptım ve gördüğüm kadarıyla değişken çalışma sistemi var. 10 yapınca ilk çalışmada pompa tam güçte çalışıyor ıst.sist.max. oranına göre bu hız %81, gidiş suyu ayar sıcaklığına ulaşınca kazan hızla pompayı yavaşlatmaya başlıyor, 30 yapınca ilk çalışmada yavaş yavaş artıp %81 oluyor pompa hızı ve gidiş suyu ayar sıcaklığına geldikten sonra yine yavaş yavaş düşürüyor pompa modülasyonunu. Gidiş-dönüş 10 derece farka ulaştığında pompa sıcaklık ayar farkı 30 iken pompa daha hızlı, 10 iken daha yavaş çalıştı ama %2-3 fark oldu.Yani ilk ateşlemeyle modülasyon sonundaki pompa hızı ters orantıda çalıştı.Bu yüzden gözlemlemelerde sıkıntı oluyor galba.

Bende delta t yi 15 yapıp ısıt.sis.max oranını düşürdüm biraz başlangıçta çok hızlı olmasın, gidiş dönüş farkı kapanıncada hızını azaltabilsin diye düşünüyorum.

Sizce doğru mu düşüncem?

• gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Göktuğ ben bu işlerin yenisiyim, sen benden daha iyi bilirsin. Çok teferruatlı bilmiyorum, ben 30 yapınca sanki 10 a göre daha az gaz harcadı gibi geldi 30 da bıraktım :)

• x-calibur kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah abi öğrenmenin sınırı yok çözmeye çalışıyoruz hep birlikte sen yazmasan dış hava sensörsüzdük şuan:)

Benim de göremediğim kaçırdığım şeylerde olabilir senin fikirlerin önemli benim için.

O.t li kullanımlamı daha az yaktı yoksa sadece dış hava sensörüyle mi?

Bugünlük böyle kalsın bakalım delta t, cosanın raporuna göre bir sonuca varabilirsem haberdar ederim. Cevabın için teşekkür ederim.

Sağolasın abim, inşallah şu optimum noktayı bulacağız. Bugün fatura geldi, 107 m3 tüketim 152 TL, zamanmış baya. 1 ay boyunca kombi hep açık ve 24 25 derecede ot ile çalıştı. Ortalama 3 m3 yakmış herhalde günlük. Neyse ben şimdi bugün değişik birşey denedim daha öncede denemiştim ama bugün farklı oldu. Ev ot ile 24 24.5 derecede iken ben eğimi 1 ofseti eksi 2 yaptım ve ot yide erişemeyeceği 25 e ayarladım, her odada dijital termostat var. Yani direk kombi dış hava sensörüne bağlı olarak modülasyon ile auto modda çalıştı. Ev minimum 24 maksimum 24.3 görmüş yani eskisi gibi ot li gibi çalışmış. Evin sıcaklığını sabit tutmuş. Önceki günlük denemelerde sanki bu ayarla evi 24 derecelere getiremeyecek gibiydi. Kombi devamlı çalışıyor gibi petekler ot li gibi buz gibi olmuyor. Şimdi herhalde 2 3 saat oldu ara ara çalışıp pompa aşırı çalışma hatası verip duruyor, evin içinde soğuma yok. Dışarısı 8 derece kombi 40 dereceye ayarlamış dönen su sıcaklığı 30 derecelerde giden su 33 gibi. Her ikiside 30 derecelere gelince ateşleme yapıyor giden su sıcaklığı 45 46 ları buluyor dönen su 38 40 lara geliyor hop bir daha duruyor pompa aşırı çalışma muhabbetine. Anasını sattığımın hangi ara dönen su ısınıp geliyor onuda anlamadım. Enteresan yani bu kadar kısa sürede dönen suyun ısınıp gelmesi. Bir yerlerde bir şey var ama anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 30 Kasım 2018; 0:12:26 >

Abi eğer bu şekilde kullanacaksan ev boş kalmayıp 24 derecede olması gerekiyorsa pompa aşırı çalışma olayını, ıst. sist. max oranını düşürerek mesela 60 yetmeze 55 dene çünkü bu ayar kazan ayar sıcaklığına ulaştırmadaki gaz gücü ayarı ilk ateşleme ve devamındaki pompa hızını alev boyunu ayarlıyor. Senin ev düşük sıcaklıkta ısınabildiği için peteklerde kombiye az geliyor fabrika ayarı hızlı çalıştırıyor kombiyi dönüş suyu peteklerde ısı kaybedemeden kombiye dönünce alevi kesiyor suyun soğumasını bekkiyor olay budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktgsyn -- 30 Kasım 2018; 15:42:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gktgsyn

Abi eğer bu şekilde kullanacaksan ev boş kalmayıp 24 derecede olması gerekiyorsa pompa aşırı çalışma olayını, ıst. sist. max oranını düşürerek mesela 60 yetmeze 55 dene çünkü bu ayar kazan ayar sıcaklığına ulaştırmadaki gaz gücü ayarı ilk ateşleme ve devamındaki pompa hızını alev boyunu ayarlıyor. Senin ev düşük sıcaklıkta ısınabildiği için peteklerde kombiye az geliyor fabrika ayarı hızlı çalıştırıyor kombiyi dönüş suyu peteklerde ısı kaybedemeden kombiye dönünce alevi kesiyor suyun soğumasını bekkiyor olay budur.
    Ama bu olay çok hızlı oluyor abim, yani bir sıkıntı var sanki bir bypass varmış gibi, sende durum nasıl? Kombi ilk çalışmaya başladığı anda giden ve dönen su sıcaklıkları hızlı bir şekilde artıyor mu? bende ilk çalışır çalışmaz %100 güçte başlayınca hem giden hem dönen su hızlıca artıyor.

Söylediğim ayarları yapıp bir denermisin abi.

Isıtma sistemi max oranını 60

Isıtma kapasitesini 60

Yumuşak ateşleme 50

Kullanım suyundan ısıtma sistemine geçiş 2dk

Ayarlar içinde gecikmeli başlatma 2(90 sn)

Pompa sıcaklık ayar farkı 20 olsun
    Max pompa hızı 75 olsun

Bunları ayarla bir zahmet yarına kadar takip et ara ara tüketimide kontrol edersin, istediğin olacak inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktgsyn -- 30 Kasım 2018; 16:37:20 >
    Tamam bir deniyeyim, gerçi bir hafta kadar ısıtma sistemi maksimum olayını %40 larda falan kullanmıştım değişen birşey olmamıştı. Haber ederim nasipse gelişmeleri, member sende bu ilk ateşleme esnasında giden ve gelen su sıcaklık değişimine bakarsan sevinirim.

Petekler soğukken ilk ateşlemede sorun olmaz ama dönüş suyu sıcaksa ilk ateşlemedeki gaz gücü fazla gelip ayarlanan kazan sıcaklığına bir kaç derece müdehale ediyor yükseltiyor, ısıtmayı kesmemek için bu sürede dönüş suyu ısınmaya devam edince ısıtmayı kesip aşırı çalışma uyarısı veriyor. Kazan sıcaklığı yüksek ayarlanınca zaten hiç böyle bir sıkıntı olmaz.

Bende aynı şeyleri yaşamıştım o.t almadan önce ya ayarlarla müdehalede buluncan ya petek metrajını büyütcen. O.t ile yüksek kazan sıcaklığında(havaya göre 45-65 arası) kullandığım için kombi sadece o.t ile çalışıp duruyor, kazan sıcaklığı neyse gidiş suyu o, dönüş suyuda ayarlanan kazan sıcaklığına en fazla 10 derece yaklaşıyor bu esnada o.t set değerine ulaşıp kombiyi kapıyor.

• Değişen birşey olmadı malesef. bende canım sıkıldı yükselttim kombinin derecesini açtım ot yi artık böyle yüksek sıcaklıkta kullanacağım. habire pompa aşırı çalışma olayından sıkıldım,

Kardeşim honeywell sitesinde şöyle bir şey yazıyor

"" Üstün TPI kontrol algoritması ile kombiniz istediğiniz sıcaklığa daha kısa süre çalışarak ve daha az enerji harcayarak ulaşır. Sıcaklık dalgalanmaları minimuma iner ve 0.1 derece hassasiyetli termostatların aksine kombiniz gereksiz yere ateşlenmez.""

ev.honeywellhome.com.tr
    Honeywell Home Türkiye -
    https://ev.honeywellhome.com.tr/product-detail.php?id=7

Benim aldığım sensys 0.1 derece hassasiyete sahip.

Hassasiyetin 0.1 olması iyi bir şey sanıyordum. Değil mi?

---

Düzeltme

İki türlü hassasiyet varmış. Bir ölçüm hassasiyeti, iki tepki hassasiyeti.

Aldığım oda termostatının içinde sadece hassasiyet olarak 0.1 yazıyor. Bu ölçüm mü tepki mi bilmiyorum.

Araştırdığım kadarıyla tepki hassasiyetinin 1 derece olması daha iyi.

Benim kullanım kılavuzunda sadece hassasiyet diye yazıyor. Bilen arkadşlar söyleyebilir mi, ariston sensys net modelinde tepki hassasiyeti kaçtır?

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasakbölge -- 2 Aralık 2018; 13:55:49 >

• yasakbölge kullanıcısına yanıt
    Honeywell deki sistem normal on/off o.t lerden farklı hocam. Tpi algoritması dediği odayı minimum sıcaklık dalgalanmasında tutabilmek için kombiyi sık sık kısa süreli çalıştırma mantığı. Yani evin ısı kaybına göre kombi saatte 6 kerede açılıp kapanabilir 3 kerede. Her eve uygun bir sistem değil bence çünkü soğuk iklimde olan kuzey cepheli ısı yalıtımı iyi olmayan evlerde kombi habire dur kalk çalışacaktır.

Sensys şöyle çalışıyor, algılama hassasiyeti 0.1 derece, çalışma durma aralığı 0.4 derece yani ısı dalgalanması en fazla 0.4 derece olacak. Sıcaklık set aralığı 0.5 derece adımlarla ayarlanıyor.

Honeywell de petekler hiç tam soğumaz, sensys de soğuyor ama tüketim Honeywell den daha az olacağı kesin.

Artık yapacak bişe kalmadı hocam bu ayarlarda kurtarmadıysa petekler kombiye kısa geliyor demektir.

O.t ile yüksek kazan sıcaklığında daha az tüketim olur evinizin ısı kaybı azsa güneşte görüyorsa hiç uzun uzun düşük kazan sıcaklığında çalıştırmaya gerek yok

Bu bilgi için teşekkür ederim.

Kardeş kullanım suyu sıcaklığında bir sıkıntım var. 36 derecede banyo yapmak sence yeterli olur mu? Olur herhalde. Yada 36-40 arası. Yeterlidir değil mi?

Şimdi durum şu, banyo ya su yeterli sıcaklıkta gelmiyor. Biraz bekliyorsun yeterli ısıya bir mühlet geliyor ama o ısı sabit değil. Dalgalanıyor, biraz ılıklaşıyor sonra biraz ısınıyor. Böyle dalgalı şekilde kullanım oluyor.

Mutfağa sıcak su daha erken geliyor. Doğal olarak kombiye yakın çünkü.

Ama orada da sıcak suyu açınca dalgalı. Yani sabit değil. Ilıklaşıyor, ısınıyor...

Kombiye baktığımda alev ısısı bir diş. Kullanım suyu aktifken yani.

Bu durum neden kaynaklanıyor?

• Tesisatta ters bağlantı vs olabilir

• yasakbölge kullanıcısına yanıt
    Halil beyin dediği gibi tesisatla ilgili problem olabilir, evinize gelen su basıncıyla ilgili olabilir. Ama çok düşük 36 derece de 42-43 gibi kullanın birde öyle deneyin. Ben yazları 37-38 kışları 43-44 ayarlıyorum. Hafif ılıştırarak su akarken sıcak su debisi azaldığı için yine alev boyu düşük oluyor.

Yarın servisi arayacağım.

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.