Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
185.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    24 kw hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Hocam oda Termostını taktık. (Ariston sensys) Evin sıcaklığı 22.4 derece.

Ayarladığım sıcaklık ise 22 derece.

Kombi ekranına baktığımda alev gözükmüyor. Modülasyon yapıp yapmadığını nasıl anlayacağız. Ben şöyle anladım mevzuyu, istenen sıcaklığa gelince kombi alev ısısını olabilğince kısar. Diğer oda tetmatostlarında ise dur kalk yaptırır.

Şimdi değdiğim gibi ekranda alev gözükmüyor. Bu durmuş manasına gelmiyor mu? Yani tekrar başlayacağı zaman buji tekrar ateşlenecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasakbölge -- 8 Aralık 2018; 15:6:38 >
  • İçerisi zaten ayarladığınız değerden daha sıcak bu yüzden kombi çalışmaz

• x-calibur kullanıcısına yanıt
    Modülasyonu başka nasıl yapacak ki hocam? Seviyenin altına düşünce her oda tetmatostı çalışır. Peki sensys modülüsyonu nasıl yapıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasakbölge -- 8 Aralık 2018; 16:10:27 >
  • yasakbölge kullanıcısına yanıt
    Ev zaten ayarladığınız değerden daha sıcak kombi evi soğutarak modülasyonu yapmayacak, siz set değerini 24 yapın o zaman bakın modülasyon olayına, yada evin soğumasını ve kombinin devreye girmesini bekleyin

• quote:

Orijinalden alıntı: yasakbölge

Hocam oda Termostını taktık. (Ariston sensys) Evin sıcaklığı 22.4 derece.

Ayarladığım sıcaklık ise 22 derece.

Kombi ekranına baktığımda alev gözükmüyor. Modülasyon yapıp yapmadığını nasıl anlayacağız. Ben şöyle anladım mevzuyu, istenen sıcaklığa gelince kombi alev ısısını olabilğince kısar. Diğer oda tetmatostlarında ise dur kalk yaptırır.

Şimdi değdiğim gibi ekranda alev gözükmüyor. Bu durmuş manasına gelmiyor mu? Yani tekrar başlayacağı zaman buji tekrar ateşlenecek mi?
    Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın hocam.

Sıcaklık set değerini üşümeyeceğiniz en düşük dereceye ayarlayın. Sensys set değerinin altına düştüğünde kombiyi çalıştırır ve evin ısınma durumuna göre modülasyon yapar. Bir iki gün takip edin çok kısa sürede çalışıp set değerini fazla geçiyorsa veya çok uzun sürelerde set değerine ulaşıyor yada ulaşamıyorsa o zaman parametre ayarlarıyla bir kaç ayar yapılacak evinize uyumlu çalışması için yani modülasyonu istediğiniz gibi yapıp tasarruflu çalışma ayarları yapacaksınız. Ama belkide stok ayarlarla güzel sonuç verecek o yüzden dediğim modülasyon mantığını gerçekleştiriyormu takip edin sonra yardımcı olacağım.

Sensys kullanma kılavuzunuda okumanızı tavsiye ederim.

Teşekkür ederim hocam.

• x-calibur kullanıcısına yanıt
    Yükseltiğimde (28 yaptım) kombi devreye giriyor. Onda herhangi bir sıkıntı yok hocam.

Modülasyon şu şekilde olmuyor mu ; kombiyi, alevini durdurmak yerine ayarlanan sıcaklıkta tutmak için kısık veya yüksek derecede vermesi. Yani dur kalk yaptırmamak. Benim bugün tespit ettiğimde ise, oda sıcaklığı set değerinin üstünde. Kombi durmuş. Set değerinin altına düşünce tekrar ateşleme olup çalıştı. Yani dur kalk yaptı.

Hocam bugünkü tespitimi söyleyeyim. Siz dedikten sonra dikkat ettim.

Öncelikle şunu da belirteyim. Oda termostını radyoterlerin olmadığı ve güneş görmeyen koridorunda duvara yapıştırdım.

Saat 19.40 da, 22 dereceye ulaşmak için 21.10 kadar yaktım. Bu süre zarfında 22 dereceye henüz ulaşmamıştı. 21.5 dereceye ulaşmıştı. Kombi üzerindeki sıcaklık ise 35 derece idi. Sonra 40 yaptım bir kaç dk içinde termostat 22 dereceyi gösterdi.

Hocam, set edildn sıcaklığa ulaşmak için normalde ne kadar süre geçmesi kabul edilebilir bir durumdur. 5 10 dk mı, 1 saat mi? Normali nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: yasakbölge

Yükseltiğimde (28 yaptım) kombi devreye giriyor. Onda herhangi bir sıkıntı yok hocam.

Modülasyon şu şekilde olmuyor mu ; kombiyi, alevini durdurmak yerine ayarlanan sıcaklıkta tutmak için kısık veya yüksek derecede vermesi. Yani dur kalk yaptırmamak. Benim bugün tespit ettiğimde ise, oda sıcaklığı set değerinin üstünde. Kombi durmuş. Set değerinin altına düşünce tekrar ateşleme olup çalıştı. Yani dur kalk yaptı.
    Modülasyonu nasıl yapacağını siz ayarlıyorsunuz evinize göre.

Sizin söylediğiniz şekilde ayarlarsanız yani kombi hiç kapanmadan sürekli kısık alevle çalışması ılıman havalarda mümkün olmaz çünkü en düşük alev boyunda dahi ev set değerine ulaşır kombi bekleme durumuna geçer. Ancak sizin istediğiniz tarz modülasyonu soğuk havalar için ayarlayabilirsiniz, sensys ile parametre ayarlarına girin eğim ve oransal oda etkisini ayarlayın. Yanlış hatırlamıyorsam eğim değeri düşük olunca, oransal oda etkisi yüksek ayarlanınca kombi çalışma süresi uzuyordu düşük kazan sıcaklığında evin ısınma süresine daha duyarlı olup kısa sürede kazana sık sık müdehale ederek sıcaklığı kademeli düşürüyor bu da daha uzun süreler düşük alev boyuyla set değerine ulaşılmasını sağlıyor. Bu ayarlar sensys kılavuzunda açıklanıyor göz attınız mı?

Aslında bu sorunun cevabını en güzel doğalgaz sayacı verir:)

Evinizin ısı kaybı çoksa düşük kazan sıcaklığında uzun süreli çalıştırmayı, yalıtım iyi, ısı kaybı az ise kısa sürede set değerine ulaşıp misal 15-20 dk sonrasında 1 saatten fazla bekleme yapmalı kanısındayım. Siz bir kaç gün denemeler yapıp sayaç kontrolüyle ve konforunuzada en uygun ayarları bulacaksınız. Eğim ayarını 1.5 altında bir değere ayarlayın ilk etapta daha yakın kazan sıcaklıkları arası modülasyon yapar.

Hocam, baştan aşağı kullanım kılavuzuna baktım. Orada neyin ne demek olduğu, izah edilmiyor. Terimler çok saçma. Açıklama yok. Hele eğri meselesi tam bir muamma.

issuu
    kombi.com Ariston SENSYS Modülasyonlu Sistem Yöneticisi Kullanım Kılavuzu
    https://issuu.com/kombi.com/docs/ariston_sensys_modulasyonlu_sistem_yoneticisi/6?ff

Linkteki kullanım klavuzunda açık şekilde anlatılıyor hocam aklnıza takılan yerleri sorarsınız.

Hocam set set seviyesine ulaşmak için (kazan sıcaklığı 35 36 C) sürekli yanıyor. Yani bir saatten fazla. Belki daha uzun. Bu normal değil herhalde? Bilmiyorum sizce? Sizin dediğiniz gibi 15 dk da ulaşmadı. Acaba kazan sıcaklığı derecesini mi artırsam. Siz nasıl yapıyorsunuz?

-------
    Ek.

Eğri, oda eğrisi, parametre vs ayarlarını kontrol ettim. Kullanım kılavuzunda yazan değerler.
    Sadece bir farklılık gördüm. Kullanım kılavuzunda paraleller kaydırma için (termostat üzerinde "ayar noktası" diye geçiyor) şöyle yazıyor :
    "ortam sıcaklığı istenen değerden daha yüksek olursa eğrinin aşağı doğru kaydırılması gerekiyor. Ortam sıcaklığı daha düşük ise yukarı kaydırılması gerekiyor."

Termostat ekranında ise bu ayar içine girdiğimde max ve min - 14 +14 şeklindeydi. Sadece bu seviyeler arası değiştirilebiliyor.
    Aşağı yukarı değiştirilebilecek bir eğri yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasakbölge -- 9 Aralık 2018; 12:18:27 >
    Hocam ayar noktası (paralel kaydırma),modülasyonun kazan sıcaklığı aralığı olarak düşünün atıyorum 0 ken 50-40 arası çalışır, 4 ken 54-44 arası. Paralel o anlamda. Set değerinize 0.5 derece fark varken kombi çalışmaya 50 derece civarında başlasın, ona göre arttırın ayar noktasını.

Oransal oda etkisi evin ısınma süresine o.t nin vereceği tepki hızı. Siz bu ayarı 12 yapın şimdilik.

Eğim ayarını 1.2 yapın ve gözlemleyin. Set sıcaklığına 0.5 derece varken kazan sıcaklığına bakın ve set değerine yaklaştığı her 0.1 derecede kontrol edin kademeli düşüyormu diye, set değerine ulaşıldığında kazan 38-40 civarında olmalı ve kombi standby moduna geçip evin soğumasını bekler.

Bu kullanım tipi konforunuz açısından hoşunuza gitmezse daha düşük kazan sıcaklığı ile uzun süreli çalıştırabilirsiniz şuanda söylediğiniz gibi nasıl isterseniz artık.

Hocam dediklerinizi yaptım.

Oda tetmatostını 21.5 dereceye ayarladım. 4 5 saatten beridir 21.3 dereceden ve 21.5 dereceye erişmek için kombi çalışıyor. Bu halde, termostatı takmadan önceki duruma göre daha çok yakamaya sebep olmaz mı?

Öncesinde 35 e ayarlı idi. Isıtma sistemi pompası aşırı çalışma deyip duruyordu bir mühlet, sonra tekrar çalışıyordu.

Şimdi ise hep çalışıyor.

İstenen sıcaklığı 21 derece yapsam bu sefer 21 derecenin altına düşecek, sonra 21 dereceye erişmek için saatlerce yanacak gibi geliyor bana.

Kontrol ettiğimde alev ısısı tek diş. Ama sürekli yanıyor.

Ayar noktasını yükseltin hocam az geliyor kazan sıcaklığı, eğimide 1.5 yapın. Siz ayarladığınız değerleri yazınki ona göre cevap vereyim. Kazan kaçta çalışıyor? Ev nekadar sürede 0.1 derece yükseliyor? Bunları bilmeden bişey diyemem.
    Ayrıca pompa aşırı çalışma diyip durması yerine 35 te sürekli çalışması daha az tükettirir ama 35 derecede set değerinize ulaşmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktgsyn -- 9 Aralık 2018; 20:2:19 >
    Şuanda kazan sıcaklığını 38 yaptım. Eğimi 1.5 yaptım. Oransal oda etkisi 10 du. Siz dedikten sonra 12 ye çıkarmıştım.

Çok eski yorumlarınıza baktım, oransal oda etkisi kombi ile termostın tepki hızı ayarı demişsiniz. Bu şu demek mi, termostat istenen seviye altına düştüğü anda hemen hemen tepki versin, talimatları hemen iletsin ayarı vs mi? O zaman daha yüksek olması iyi bir şey değil midir hocam?

Tam anlamıyla iyi olmayabilir evden eve göre değişir oransal oda etkisi. Kısaca açıklamaya çalışayım, oransal oda etkisi 10 olsun, bu durumda odanın ısındığı her an kazan sıcaklığı orta seviyede modülasyon yapıp çok çabuk düşmez ama 20 olunca daha hızlı modülasyon yaptırıp daha fazla düşer ve set değerine daha uzun sürelerde ulaşabilir. Mesela çok yükseltirseniz bu değeri pompa aşırı çalışmayla karşılaşabilirsiniz çünkü dönüş suyu daha soğuyamadan kazanı gereğinden hızlı düşürmüştür.

Şöyle bir deneme yapın, atıyorum şimdiki oda sıcaklığı 21.5 derece siz set değerini 23 derece ayarlayıp ok dediniz ve kazan kaç dereceye çıktı? Bu denemeden sonra set değerine ulaştığına yakın 0.1 kala kazan kaç derece oldu? Ve bu sürede kazanın modülasyon yaptığı sıcaklık eğimi nerden nereye kadar olup pompa aşırı çalışma uyarısı vermeden sürdümü? Yarım saatinizi ayırıp takip edin modülasyon olayını düzgün yaptığını görebilirseniz ayarlar evinize uyum sağlamış demektir.

Hocam dediklerinzi takip edip kontrol edeceğim.

Peki kombiyi 40-35 derece aralarında yakarak set değerine ulaştırmak mı daha tasarruflu olur yoksa daha yüksek derecelerde yakarak set değerine hızlı ulaştırmak mı daha tasarruflu olur.

İki durum ortaya çıkıyor sanıyorum :

1-Set değerine ulaştırmak için, istenilen değere yaklaştıkça düşük alev ısısında sürekli yanması (40-35 derece arası kazan sıcaklığında)

2-40 üstü kazan sıcaklığında, daha hızlı set değerine ulaşma ve yine bu derecelerde set değerine ulaşmak için düşük alev ısısıyla istenilen oda sıcaklığı seviyesine ulaştırma.

Hangisi daha tasarrufludan ziyade, olması gereken ve mantıklı olan hangisidir?

Şuan 37 derecede çalıştırıyorum. Ortam ve dışarısı çok soğuk olmadığı için yanmıyor kombi. Yani istenilen seviyenin üstünde zaten.

Yorumunuzda, termostatın "kombi kazan sıcaklığını düşürmesinden ve düşük alev boyutunda çalışmasından" bahsettiniz.

Şimdiye kadar takip ettim, termostatın kazan derecesini değiştirdiğini henüz görmedim. Bunun için bir ayar mı gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasakbölge -- 10 Aralık 2018; 21:14:18 >

• 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.