Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
185.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benimde eğim 2 de şu anda acaba ondan mi fazla yakıyor ama ntc sensorunu bağlamadim daha bu akşam baglayacağım birde öyle deneyecegim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet dis hava sensöru bu. Önceki mesajlarda x-calibur hocamın dediği mantık var onu bende deneyeceğim bugün. Sizde bir bakın isterseniz

• x-calibur kullanıcısına yanıt
    24 derecede 4metrekup harika birşey benim faturaya göre :-) bundan sonra hiç ellemeyin bence. Benim.oyle olsa kombine kilit takarim dokunulmasin diye

• quote:

Orijinalden alıntı: Sevkett67

24 derecede 4metrekup harika birşey benim faturaya göre :-) bundan sonra hiç ellemeyin bence. Benim.oyle olsa kombine kilit takarim dokunulmasin diye
    Aynen kurcaladıkça .oku çıkıyor :)

Arkadaşın bir lafı geliyor hep aklıma, ölüyü fazla yıkama o.urur diye :) Elimizde patlamadan bırakmak lazım ama bağımlılık yaptı arada 234 yapıp bir yerlerine bakmadan edemiyorum :)
  • Sevkett67 S kullanıcısına yanıt
    Parametreleri nasıl yaptınız ve dışı hava sensörü ile oda termostatı kullanıyor musunuz ve marka nedır kardeşim?
    :D :D
  • yasakbölge kullanıcısına yanıt
    Paylaştığınız orjinal sensor ve aşırı pahalı ben ondan almadım çünkü kendi ücretini kim bilir ne kadar zamanda amorti eder... xcalibur hocamda 10k ntc sensör varmış denedi ve sıkıntısız oldu bende aldım 10 lira kargo dahil:)

Elzemminin cevabı şöyleki hani ayar noktasıyla belli bir kazan derecesine oturttuğunuzda çalışma şeklini hep aynı çalışacak dış hava sensörsüz ama havalara göre evinizin ısınma soğuma süreleri değişeceği için dış hava sensörü elzem tasarruf için çünkü kazana anlık dış sıcaklığı bildirip ona göre kaç derecede yanmaya başlamasını ayarlıyor. Siz mesela soğuk hava için kazan çalışma aralığı belirlediniz ama havalar ısındı birdaha ayar yapmak gerekebilir bu durum günden güne, gunduzden geceye dahi fark edebilir, bazen ev çok çabuk ısınır gereksiz yere fazla gaz harcar bazen çok geç ısınır yine fazla harcar. Dış hava sensörüyle evin ısınma süresi her koşulda hemen hemen aynı olacaktır.

Uğraşmak istemezseniz orjinalini alın servis taksın bizim aldığımız ntc yi kendiniz takmanız gerekiyor sorumluluk size ait olacak aklınızda olsun hocam.

Hiç dokunma hocam şimdi sizin paylaştığınız bir link vardı o forumuda takip ediyorum öğreneceğimiz çok şey var

• quote:

Benimde eğim 2 de şu anda acaba ondan mi fazla yakıyor ama ntc sensorunu bağlamadim daha bu akşam baglayacağım birde öyle deneyecegim
    Eğim 2 ise dış hava sıcaklığı her 1 derece değiştiğinde kazan derecesi 2 derece değişir olay bu hocam.

Dış hava sensörsüz sadece sensys ile kullanırken kazana modülasyonu 2 derece yaptırması lazım (tam emin olamadım) ama oransal oda etkisi ile evinize uyumlu ayarı yapamadıysanız pompa aşırı çalışmaya düşer ve dur kalk yapacağı için daha fazla yakar.

Kazan derecesini yükseltmek için ayar noktasını yani paralel kaydırmayı artırın, eğimi düşürün tabi bunu pompa aşırı çalışma uyarısı veriyorsa yapın.

Dış hava sensörünü taktıktan sonra gözlemlerinize göre ayarları yaparız takrar.

O.t. olarak sensy mevcut o bahsettiğimiz ntc yide bugün bağlayacağım

• gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Pek anlayamadım ama bu eğim konusunu bakacağız artık. Siz taktinizmi hocam o linkteki ntc sensorunu? Ben nasip olursa bu akşam baglayacagim

Hocam bu bilgiler için ne kadar teşekkür etsem azdır.
    Dış sensörün modülasyonlu olup olmaması önemli değil mi?

Oda Termostatı için sensys, kendi cihazı daha iyidir dedik. Modülasyon vs barındırıyor daha iyi tasarruf yaptırır vs. Dış sensör için bunlar gerekli değil midir?
    10 TL lik sensör 150 lik sensörün yaptığı işimi yapacak? Ne artısı var ki Ariston un 150 tl fiyatı. Eğer ek özellikleri varsa başka tabi...
    Rica ederim hocam burdan öğrendiklerimizi kendi deneyimlerimizle birleştirince yeni şeyler öğreniyoruz hep birlikte.Benimde daha öğreneceğim cok şey var yeterki herkes düşüncelerini bildiklerini paylaşsın susmak, bananeci olmak kimseye birşey kazandırmaz...

Bizdeki sensör modülasyon yapmıyor orjinali yaparmı hiç bilmiyorum bence sensys modülasyonlu olduğu için dış sensörün modülasyonlusunu yapmamışlardır.

Pahalı çünkü kur yüksek, garanti olayı var, marka, kasası, soketi vs. derken 3 liralık ntc maalesef o fiyata satılıyor.

Yaklaşık 1 ay oldu takalı maşallah sıkıntısız çalışıyor.

Taktıktan sonra çalışmasını biraz takip edin bahsettiğim ayarlar daha iyi anlaşılır olacak.

Şimdi eve geldim ilk isim baglamak

Hocam bağladım ama bu yerden isitmanin soketini kullandım şimdi hata verdi onu nasıl duzeltiyorduk hangi parametre idi ?

Kombi parametreleri-ayarlar- yerden ısıtma , 2.oda

Oda seçeneğini aktif edin.
    Termoregulasyonu ortam ve dış sıcaklık yapmayı unutmayın hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktgsyn -- 12 Aralık 2018; 18:0:17 >
    Tamamdir onu seçtim düzeldi sağolun. Eğimi 1 yaptım oransal oda 10 ayar noktası 10 max sicaklik 55 min sıcaklık 45 min pompa 40 max pompa 75 yaptım öyle ayarladım su anda bakalım gorecegiz

• quote:

Tamamdir onu seçtim düzeldi sağolun. Eğimi 1 yaptım oransal oda 10 ayar noktası 10 max sicaklik 55 min sıcaklık 45 min pompa 40 max pompa 75 yaptım öyle ayarladım su anda bakalım gorecegiz
    Min sıcaklık 35 te kalsın hocam ev ısınınca belki 40 altı çalışacak kapanmaya yakın o yüzden ellemeyin fazla yakmasın. Eğim çok az gelir hava gece soğuduğunda kazan düşük kalır, modülasyonu az yapar yani atıyorum 50 ile başlar 45 e düşer modülasyonun verimi azalır.

Bu ayarlarınıza göre benim tavsiyem

1. Kombinasyon: eğim 1.3, ayar noktası 8, oransal oda etkisi 14.

2. Kombinasyon: eğim 1.7, ayar noktası 6, oransal oda etkisi 8

Gördüğünüz gibi neyi artırınca neyi kısmak gerektiğini bu değerlerle daha iyi anlayabilirsiniz.

Hayırlı olsun sorunsuzca hallettiğinize sevindim.

Hocam dediklerinizi yaptım. Hattâ fotoğrafını atayım.

Hala "ısıtma sistemi pompası aşırı çalışma" diyerek duruyor. Sonra yine başlıyor.

Dikkat ettim, varsayalım 22 °C ayarladım. 21.9 da başlıyor çalışmaya kombi. 22.1, 22.2,.22.3 °C olsa bile kombi çalışıyor. Tam bu evrelerde (derecenin altı veya üstü fark etmiyor) kombi kazan ısısına baktım şu aralıkta "35,36,37, 38" otomatik değişiyor.

Neden hala "ısıtma sistemi pompası aşırı çalışma" diyor. Oda termostatı taktıktan sonra böyle demez sanıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasakbölge -- 12 Aralık 2018; 18:46:7 >

• 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.