Şimdi Ara

---ARİSTON KOMBİ KULLANANLAR DERNEĞİ--- (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
474
Cevap
21
Favori
141.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bende ariston genus 24ff kombi var. bugün çalıştırdım ve ekranda "kalorifer konumu pompa post sirkülasyonu" şeklinde bir yazı yazıyor. Sadece salondaki en uzak konumda bulunan 2 metrelik petek ısınmıyor. Diğer tüm odalardaki petekler sıcak konumda. Tüm peteklerin havalarını aldım hepsinin vanaları açık durumda. Su seviyesi 1.5 bar da. Bu hatanın sebebi ne olabilir yardımcı olabilecek kimse varmı?
  • borno_vali B kullanıcısına yanıt
    hata degil..ariston genus da calisma esnasinda kalorifer pompa post sirkulasyonu diye kayan yazi yazar..sizin sorun tesisatla alakali..eger isinmayan petek uzakta ise ve boyu uzun ise , kombiye yakin olan peteklerin donus vanalarini tam kapatip ceyrek veya yarim tur acin..hatta kombi alti filtreyide temizlamadiyseniz temizleyin..dolasim daha iyi olsun..kolektor varsa kolektor vanalarinida kontrol edin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isnuerog

hata degil..ariston genus da calisma esnasinda kalorifer pompa post sirkulasyonu diye kayan yazi yazar..sizin sorun tesisatla alakali..eger isinmayan petek uzakta ise ve boyu uzun ise , kombiye yakin olan peteklerin donus vanalarini tam kapatip ceyrek veya yarim tur acin..hatta kombi alti filtreyide temizlamadiyseniz temizleyin..dolasim daha iyi olsun..kolektor varsa kolektor vanalarinida kontrol edin

yardımın için çok teşekkür ederim eve gidince belirtmiş olduğun şekilde denerim. kombi altı filtreyi nasıl çıkarıp temizleyebilirim tarif etme şansın varmı?
    bir de peteklerdeki hem alt hem üst vanaların ikisinide mi tam kapatıp çeyrek yada yarım açmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borno_vali -- 1 Aralık 2015; 9:06:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: borno_vali

quote:

yardımın için çok teşekkür ederim eve gidince belirtmiş olduğun şekilde denerim. kombi altı filtreyi nasıl çıkarıp temizleyebilirim tarif etme şansın varmı?
    bir de peteklerdeki hem alt hem üst vanaların ikisinide mi tam kapatıp çeyrek yada yarım açmalıyım?

kombiye yakin olan peteklerin alt vanalari tam kapatip yarim tur acarsan en sondaki isinmayan odaya daha fazla sicak su pompalanir.buna reglaj ayari denir.

kombi altindaki filtre, soguk donus hattinin uzerinde yer alir, partikul fitresi denir..ilk yapmaniz gereken sey eger filtrenin alt ve ustunde vanalar var ise, yani filtre iki vana arsinda ise isiniz cok kolay,iki vanayida kapatin filtreyi sokup temizleyin.
    2 adet vana yok sadece filtrenin hemen altinda var der iseniz ilk once kalorifer tesisatinin basincini alip daha sonra filtreyi sokup temizleyin..cunku sistemde 1,5 bar basinc var bir anda fiskirir etrafa dagilir..
    kisacasi en zor ihtimalle basinci alip oyle filtre civatasini acip temizleyin. bu kadar kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 1 Aralık 2015; 11:33:19 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: borno_vali

quote:

kombiye yakin olan peteklerin alt vanalari tam kapatip yarim tur acarsan en sondaki isinmayan odaya daha fazla sicak su pompalanir.buna reglaj ayari denir.

kombi altindaki filtre, soguk donus hattinin uzerinde yer alir, partikul fitresi denir..ilk yapmaniz gereken sey eger filtrenin alt ve ustunde vanalar var ise, yani filtre iki vana arsinda ise isiniz cok kolay,iki vanayida kapatin filtreyi sokup temizleyin.
    2 adet vana yok sadece filtrenin hemen altinda var der iseniz ilk once kalorifer tesisatinin basincini alip daha sonra filtreyi sokup temizleyin..cunku sistemde 1,5 bar basinc var bir anda fiskirir etrafa dagilir..
    kisacasi en zor ihtimalle basinci alip oyle filtre civatasini acip temizleyin. bu kadar kolay gelsin.

emin olmak için soruyorum. kombiye yakın olan peteklerin alt vanalarını tam kapatıp yarım tur açıyorum. üst vanaları ise tamamen açmam gerekiyor değilmi? bir de en uzaktaki peteğin her iki vanasını da tam mı açmam gerekiyor?

aynen dediginiz gibi yapiyorsunuz.yakin peteklerin ust vanalari tam acik alt vanalar tam kapatip yarim tur acilacak. uzak peteginde alt ve usy vanalari tam acilacak.
    bu seferde sondaki oda asiri isinirsa diger yakin peteklerin alt vanalarini birazdaha acarak esit isi dagilimi saglamis olursunuz.
    eger filtre temizligi yakin zamanda yapmadiysaniz bence yapin.

• quote:

aynen dediginiz gibi yapiyorsunuz.yakin peteklerin ust vanalari tam acik alt vanalar tam kapatip yarim tur acilacak. uzak peteginde alt ve usy vanalari tam acilacak.
    bu seferde sondaki oda asiri isinirsa diger yakin peteklerin alt vanalarini birazdaha acarak esit isi dagilimi saglamis olursunuz.
    eger filtre temizligi yakin zamanda yapmadiysaniz bence yapin.

filtre temizliğini yakın zamanda yapmadım. şimdiye kadar hiç yapmadım dediğiniz gibi vanaları kontrol ederek denerim en azından. yardımınız için teşekkür ederim. bir problem olursa tekrar yardım talebinde bulunabilirim :)
    bence filtreyi kesinlikle temizleyin..dedigim gibi ilk once basinci sifira dusurun sonra filtre civatasini kurbagacik yada uygun anahtarla acip cikartin temizleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 1 Aralık 2015; 17:07:12 >
  • Beyler ariston class premium 24 kombim var menü ayarlarını nasıl yapariz.bir kaç dakika durup öyle çalışıyor.suyu ısıtma suresini nasıl uzatirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tolgaoğlutolga T kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler arkadaşım. Sayende çözdük arızayı servise ihtiyaç kalmadı.
  • Ariston Egis Plus kombiye termostat takan oldu mu acaba.
    Bağlantısı genus tan farklı mıdır?
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Farklı, resimde gösterilen yerdeki köprü sökülüp takılacak.

---ARİSTON KOMBİ KULLANANLAR DERNEĞİ---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 9 Aralık 2015; 9:35:57 >
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Zebza sağ olasın.
    Gene hızır gibi yetiştin.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah.
  • selamlar
    arkadaşlar mevcut kombimi (baymak luna) forumdan takip ettiğimbilgi ve f/p oranına göre karar vererek az kullanılmış genus preminum ile değiştirmdim ancak çok fazla bir düşme yaşamadım dünkü tüketim 15 m3 oada sıcaklığı 20 C kombi 45 C sürekli yanıyor hiç kapanmıyor 24 saat aynı şekilde yanıyor (sıcaklığı yükseltip tekrar düşürünce sönüyor bir müddet sonra tekrar yanıyor) alev boyutu 2 çizgi olarak görünüyor
    resimde evin krokisi ve ısıtma sistemi bilgisi verdim mutfak tarafı güney-odalar batı cephe- salon tarafı kuzey cephe, ev yalıtımlı bina camlar pimapen 3 katlı binanın 3. katı alt daire oturan yok.
    bu duruma göre ne yapmam gerekir ısınmak için geçen ay (kasım) tüketim 300 m3 398 tl yam binalarda falan en yüksek ödeyen 200 tl ödemiş.
    forumun önceki yazılarından takip ettiğim kadarı ile kombinin parametreleri var. onları hiç karıştırmadım isterseniz bakıp yazabilirim. birde ht-300 kablosuz oda termostadım var ama henüz bağlamadım kombiyi bir düzene koyup sonra bağlamayı düşünüyordum.
    arkadaşlar görüşlerimiz nelerdir. tecrübe ve bilgilerinize ihtiyacım var. yardımcı olurmusunuz lütfen... (yer Ankara)

---ARİSTON KOMBİ KULLANANLAR DERNEĞİ---

• arkadaslar ariston class 24ff yogusmali kombime hang termostati tavsiye edersiniz
    kablolu yada kabosuz?
    yardımlarınızı rıca ederim
  • merhaba, Genus Evo kullanıyorum. alırken kombide haftalık program özelliği olduğu biliyordum. yanıldım mı acaba? ayarlarda böyle bir şey bulamadım? yardımcı olursanız sevinriim.
  • Anadolu A kullanıcısına yanıt
    2010 yilinda kiradaki evime ariston genus yogusmasiz kombi taktilardi ve haftalik programi vardi.

genus premium evo nun programlamasi varmi yokmu bilmiyorum.
    fakat sensy oda termostadinda gerekli ayarlamalar var.

• menüyü hatırlıyor musunuz? tarif edebilir misiniz ben bulamadım bir türlü. bende premium yok, normal genus evo var. termostat ile değil de doğrudan kombiden ayarlamak istiyorum programı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anadolu -- 14 Aralık 2015; 23:12:20 >
  • Anadolu A kullanıcısına yanıt
    genus evo da haftalik ozellik olmayabilir,
    benim eski kombim bundandi,,ekranin ust kisminda gunluk saat hemen altindaki satirdada haftanin gunleri vardi,,ama ben hic programlama yapmamistim.

mobilden resim ekleyemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 15 Aralık 2015; 0:08:59 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.