Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.052
Cevap
167
Favori
110.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İçeriği kalsit olan alkali veya mineraller hızlı çözüldüğü için pek Kullanılması uygun olmuyor, kalsitli kullanım olacaksada içinde çok az olanlar kullanılabilir, tam kalsit veya yarım kalsit olanlar 10-12 pH verebilir ve bu da sizi rahatsız ettiği gibi suyun tadını da sabun gibi yapar. Mineral veya Alkali+Mineral filtre kullanacaksanız, içeriğin veya filtrenin nsf 372, 61 gibi güvenlik sertifikası olmasına özen gösterin, aksi halde kullanmanızın faydadan çok zararı olacaktır.

Roycera Filtre sonrası yaptığımız testler sonucunda şu minerallerin geri kazanıldığını raporda görebilirsiniz.

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

Analizde magnezyumu geri şebeke suyu değerlerine getirdiği görülüyor, az miktarda kalsiyum eklemesi yapmış ama sodyum ve potasyum gibi mineralleri yeterince ekleme yapamamış.

Kalsiyum + magnezyumu ikisini birden şebeke suyuna getirmiş olsaydı suyunuz oldukça sert olacaktı ama arıtılmış sert su olurdu.

Bu minerallerin bize zararı yoktur, faydası vardır, ne yazık ki normal arıtma cihazları bunları neredeyse sıfırlama düzeyine getiriyor ve mineralden yoksun su veriyor. Bu tür mineral+ yanında pH filtreler suyu zenginleştirir.

Buradaki önemli nokta ise bunu yaparken suya bir zararlı ağır metal bırakmaması güvenli kullanım oluyor, bunu da nsf test ediyor bu yüzden membran sonu filtreler muhakkak sertifikalı tercih etmek sağlık açısından ve güvenli kullanım açısından çok önemlidir.

Su arıtma filtrelerinde sediment, membran dahil, en yoğun olanları karbon ve mineraller kurşun içerebilir ve suyunuz kurşun yönünden kirlenebilir.

İçme suyu kurşun yönetmeliğinde 0.25 değer üst limit verilir ama olması gerekende 0 free kurşunsuz olmasıdır.

Şimdi test edilmemiş ve sertifika verilmemiş filtreler bu riski her zaman taşır.

Kurşun ya da benzeri ağır metaller anlık size zarar vermeyebilir ama tüm gıdalardan ve içeceklerden aldığınız oranı birde suyla birlikte alırsanız yükseltmiş olursunuz ve uzun yıllar sonra bir şekilde karşınıza hastalık olarak çıkma ihtimali yüksektir.

Alkali Filtre suyun tadı ile alakalı bir durumdur, alışmış olduğunuz damacana suyuysa genede kullanıcılar alkali su tadını istiyor. Mineral ise olması gereken bir filtredir aslında bu ürünler için. Şimdi artık hem mineral hemde ph veren filtreler mevcut zaten örnek Roycera ve Biocera bu ürünler 4in1 gibi çalışır.

4in1 elemanları ise aşağıda

pH
    ORP
    Mineral
    H2

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• tersosmos kullanıcısına yanıt

Kalemine sağlık abi , Roycera ya nsf sertifikası süreci başlattık demişti Ümit abi filtre ilk çıktığı zamanlarda ,nsf 372 için. Bu konuda bi gelişme var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 18 Eylül 2024; 16:25:24 >
  • Merhaba,

Antalya'da 2 kişi yaşıyoruz, 3.katta oturuyoruz. arıtma tavsiyesi yapabilecek var mıdır?

• pisst0n kullanıcısına yanıt
    Hidrofor var mı binada ? Şebeke suyu basıncını biliyor musunuz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Hidrofor yok hocam sanırım. basıncı bilmiyorum. Asat sitesinde "İsale hattı boru çapı ise 700 mm dir. Su şebekesi işletme basıncı 3,5 – 4 atmosferdir" yazmışlar.

İçi nsf li zaten ama biz filtre olarakta nsf 372 ayrıca 2025 başlarında sanırım yayınlanır. Nsf süreçleri ile ilgili Ümit bey ilgileniyor. Bu tür soruları ona sorabilirsin hocam.

Pompalı flt 75 alın hocam yeter size . 9100 lira , nakitte yüzde 20 daha düşer 7300 gibi olur yani kurulum montaj dahil .

Internetten alabileceğim bir yer var mıdır hocam?

Bu ürün için mi başka bir ürün için mi

Merhaba,

FLT-75 Su Arıtma Cihazı'nı Ethicwater olarak kendi sitemizden doğrudan satın alabilirsiniz. Sitemizde hem pompalı hem de pompasız modeller mevcuttur. Ayrıca DH forum üyelerine özel %10 indirim sunuyoruz ve havale/nakit ödemelerde ekstra %10 indirim daha sağlıyoruz. Bu fırsattan yararlanmak için aşağıdaki linkten sipariş verebilirsiniz:

Aynı ürünler Trendyol'da da mevcut, ancak kendi sitemiz üzerinden alışveriş yaparak bu özel indirimlerden faydalanabilirsiniz:

Her iki platformda da fiyatlarımız aynı, ancak DH üyelerine sunduğumuz avantajlar nedeniyle kendi sitemizden alışveriş yapmanızı öneririz. Size en iyi hizmeti sunmak için buradayız, herhangi bir sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin! (İndirim kodu için PM atmanız yeterlidir)

Saygılarımızla,

Ethicwater Müşteri Temsilcisi

• quote:

Orijinalden alıntı: ZevkiSefa

Dnt marka fitting vs kullanmayın diyoruz neden ? işte basit bir kanıtı .

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?Galip ARDUÇyoutube
    3 yıl önce satın alınmış su arıtma cihazı yüksek fatura şikayeti ile geldi, yapılan incelemede DNT marka çekvalfin 3 yıl içinde bozulduğu ve arıtmayı devamlı devrede tuttuğu için hem yüksek su faturası hem de 3 aylık sıfır membranı bozduğu ortaya çıktı. Her zaman kaliteli ve nsf sertifikalı su arıtma parçaları kullanmaya özen gösteriniz. Çoğu arıtma firmaları maliyetleri düşürmek için çık kalitesiz parçalar kullanıyor, DNT fittings (son 4 yıldır en yaygın olarak kullanılan markadır) kullanılan su arıtma cihazlarına dikkat ediniz, su faturanız yükselirse ve arıtma cihazınız varsa ilk iş arıtma cihazını kontrol ediniz. NSF sertifikalı Çekvalf ihtiyacı için https://royalgreen.com.tr/urun/swun-chyan-z-cv-q1544-boru-tipi-1-4-quick-cekvalf/ bu linki takip edebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/shorts/4s3ah5ZKVpg?si=1zBmVkDvhz6-ycuU

Eline koluna sağlık Galip abi. @tersosmos

Bu kişi benim, mayıs ayında almıştım membranı, temmuz ve ağustosta korkunç su faturası geldi. Evin su basıncı 4-4.2 bar gibiydi ama sisteme gelen basınç 2 bara düşüyordu. Ben heralde basınç düştüğü için membran gereğinden fazla atık üretiyor, pompa takarsam düzelir diye düşünmüştüm ilk.

Onun dışında sıkıntı nedir ne olabilir diye sağolsun “zevkisefa” çok yardımcı oldu soru ve sorunlarıma. Bütün sistemi kontrol amacıyla da Galip abiye yönlendirdi, iyi ki de öyle yapmış. Cihazı götürünce videodaki sorunla karşılaştık. Sağolsun galip abi çiçek gibi yaptı şu an sistemimi. Büyün fittingsleri değiştirdik swun ile. Pompa da taktık şu an basıncım 5.5bar civarı.

30liralık parça yüzünden galip hocamın da söylediği gibi gereksiz bi dünya masraf oldu yine de nispeten erken farketmek ve zevkisefa ile galip abi sayesinde daha büyük sıkıntıdan döndük.

3 kuruş ucuz olcak diye küçücük parçalar sistemi mahfedebiliyormuş. Acı şekilde öğrendik :)

• onkeii O kullanıcısına yanıt

Hocam senin de nasibin varmış Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? 

1.İstanbuldaymışsın ,

2. Galip abilere yakın sayılacak bir yerdeymişsin

3.Galip abi müsaitmiş

4. Bana ,yazmış olduğumuz konudan ulaşıp mesaj atmışsın vs vs .

Normalde parçaları sana aldırıp ,anlatıp montajını yapmanı sağlaması çok yoruyor insanı , tek tek anlatıyorum bazen yeri geliyor , ben yaparım sen anlat diyen arkadaşlar oluyor , bazen anlatmak için evdeki sistemi bozuyorum bunu buraya tak şöyle yap vs demek için.

Cihazından fotoları attığında dntleri görünce hemen değiştir hocam bunları dedik mesela . Çünkü sorun yaşayanların 10 kişiden dokuzunun cihazında bu parçalardan kaynaklı hatalar oluyor. Sonra da zatı muhteremin biri orada burada dalga geçiyor , neymiş efendim illa swun chyan fitting olacakmış , swun chyan filtre olacakmış diye tutturuyor diye laf sokmaya çalışıyor , sanki swun chyan ana bayisi satıcısıyım . Keza sorun yine sizdeki dnt parçasından çıktı. 3 ay lık membran gitti taktığın , özenip aldığın pentair filtreden de bir dünya su geçti , ödediğin su faturasına hiç gelmiyorum bile.

Senin cihazda da atık kısıcı tıkalı mı membran düzgün çalışıyor mu çekvalf sağlam mı bunları uzaktan sana kontrol ettirmek 2 günümüzü alırdı. Sağolsun Galip abiden rica ettik normalde böyle bir hizmetleri olmamasına rağmen , gelsin hatrına yardımcı olurum dedi.

Pompalı braket aldın , pompa setin takıldı, membranın gitmiş çekvalften dolayı onu tespit de etmiş sağolsun Galip abi ( tds ye baktın mı yakın zamanda demiştim sana , adlığımda baktım normaldi demiştin hatta ) cihazın başta sona yenilendi komik bir ücret karşılığında hatta vs vs .

Siz ürünü aldığınız yere mesaj atsanız bu kadar bu kadar ilgilenmezdi , ilgilenmiyorlar da zaten sonra geri dönüşleri görüyorum ben gözümle.

Bu sayfanın, bu konunun amacı olabildiğince insana hiç bir maddi çıkar gözetmeden ( bana bir ödeme yaptıysan buradan ilan edebilirsin hocam Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? ) insanlara yardımcı olmaya çalışmaktır.

Burada belirli ürünleri cihazları tavsiye etmekte ısrar ediyorsam da sebebi alıcı kişiler için sorun çıkarma ihtimali çok az ve güvenli olmasıdır.

Geçmiş olsun hocam , yeni cihazınız da hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

• Merhaba

Öncelikle başlığa emek veren uzman arkadaşlara teşekkür ediyorum. Epeydir cihaz bakıyorum ve kafam çok karıştı. Öğrendiğim bilgiler ışığında tezgah altı ve açık model tercih edebilirim.

Şu cihazı al filtresini şöyle iste musluğunu böyle iste şeklinde nokta atışı bir iki cihaz tavsiye edebilir misiniz. İstanbul da yaşıyorum ve bütçem 20 bine kadar çıkabilir

Şimdiden teşekkürler

• aydinemrah A kullanıcısına yanıt
    Bina ya da daire girişi su basıncınızı biliyor musun ?

• Değer olarak bilmiyorum ama 1. katta oturuyorum su tazyiki oldukça iyi durumda. Mutfak ve banyoda muslukların ayarını kısıyorum fazla sıçramasın diye.

https://www.ethicwater.com.tr/urun/ro2050-en-iyi-su-aritma-cihazi/ pentair filtre setli şu cihazın alın hocam .

Cihaz kuruluma geldiğinde basınç ölçümü istediğinizi söyleyin , ona göre cihazın başına basınç düşürücü ekletmek gerekecek . İstanbul için 80 psi ideal basınç düşürücü ama bulamadım piyasada , bina girişinde vs varsa basınç ayar vanası 5 bara ayarlayabilirsiniz . 7-8 bar ölçüm çıkarsa eğer mutlaka cihaz girişine en azından 70 psi basınç düşürücü taktırın . Ön setler yüksek basınçtan dolayı zarar görmesin .

İstanbul için 300 lük atık kısıcı yeterli olur . Standart o şekilde geliyordur zaten .

Filtrelere zaten diyecek bir şey yok . Pae tank likuan musluk ile güzel set . Yeni yapmışlar bu cihazı daha önce alan görmedim ama güzel cihaz .

Nakitte yüzde 20 , taksitli de yüzde 10 forum indirimi yapıyorlar .

Puretron da regnum isimli bir cihaz vardı , siteden link atacaktım bu da olabilir diye ama site tadilatta sanırım . Mantıken aynı cihazlar sadece filtreleri farklı . https://puretronwater.com/urun/puretron-regnum/ Bu ürün omnipure post ve likuan musluk seçenekleri ile alınabilir sadece biocera filtresi istemiyorum deyin. Bİocera filtrelerinde sahte muhabbetleri devam ediyor riske gerek yok . Regnumu likuan musluk ve 8 lik pae tank omnipure post karbon ile biocerasız veriyorsa alınabilir. Bağlantı parçalarının swun olduğundan emin olun.

İkisi de size uyar .

Alternatif olarak param var daha iyisi varsa alayım derseniz Murica 75 , ilk sayfada detaylı inceleme var . Onu da pompalı olarak alabilirsiniz yine önde basınç düşürücü yollamalarını isteyerek . Ben aldığımda standart değildi , şimdi gönderiyorlar mi bilmiyorum . Eğer pompalı olarak alacaksanız bu cihazı atık kısıcı 420 lik olmasını isteyebilirsiniz .

Diğer bir öneri royal Green Softlime olabilir . Softlime da bir sene önce pompa girişinde vs dnt kullanılıyordu , almadan önce onlar değişti mi diye sorabilirsiniz . Basınç düşürücü standart yolluyorlardı royal de .

Düzenleme eklemeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 23 Eylül 2024; 16:31:28 >

@ZevkiSefa Hocam detaylı cevap için teşekkürler tavsiyelerinizi inceleyip karar vereceğim inşallah

• tersosmos kullanıcısına yanıt

Merhaba üstadlar

Çok uzun zamandır arıtma almayı düşünüp (4-5k olduğu dönemlerden beri) yüzlerce sayfa buradaki yazılanları okuyup nihayetinde bugüne kadar alamamış biri olarak artık damacana fiyatlarının da suyu çıkınca alma noktasına mecburen geldik. (Ayda 8 damacana civarı tüketiyorum minimum)

Bu aşamada sormak istediklerim olacak benzer/yakın sorular önceden sorulmuş ise kusurumuz affola peşinen.

*Bursa da ikamet ediyorum. Evimin su basıncını değer olarak bilmiyorum ancak yüksek giriş 1.kattayım ve musluk altı vanalardan su basıncını kısıyoruz genelde çok tazzikli geliyor diye.

*Kapalı kasa RoyalGreen Lux Plus modelini düşünüyorum (dijital olmayan)

*İlk maddede yazdığım duruma göre pompasız versiyon olacak sanırım ama valf olarak da selonoif valfin avantajından yararlanamıyoruz bu yüzden. Bunun bir çözümü var mıdır ?

*DH üzerinden indirim kuponu ve/veya sipariş yanında ücretsiz TDS/PH cihaz ölçer gönderilmesi gibi jetler oluyordu eski tarihlerde o dönemler artık geçti mi varsa bu tür jestlerden yararlanmamız mümkün müdür ? Sitede kk.kartına taksit dışında birşey göremedim

*Ürünün garantisi tankın, bağlantı elemanlarının sızdırmazlığı vb konularda her şehirde muhatap olabileceğimiz ulaşabileceğimiz bir nokta buluyor mu sonuçta filtreleri zamanında değiştirerek çok uzun yıllar kullanmak için alacağımız bir cihaz olacak.

Özetle 2 çocuklu 46 yaşındaki görece ihtiyar mühendis ve ekstra pimpirik bir adamın soruları bunlar :)

Aklımdaki bu ve benzeri sorulara vakit ayırıp dönüş yapabilecek olanlara şimdiden teşekkür ederim

NOT: İlave etmek istediğim birşeyi hatırladım. Sistemin sonunda tank ile musluk arasına ekstra katman olarak UV filtrasyon ekletebiliyor muyuz ? Bunu siteden sipariş verirken nasıl çözebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolqix -- 23 Eylül 2024; 17:17:0 >

• Tolqix T kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

Bursa da su basıncları yeterli eve motorsuz model tercih edebilirsiniz ama ben her zaman motorlu model kullanmanızdan yanayım, her ne kadar basınc yeterli olsada pompalı modelde daha yüksek basınc elde edip atık sudan tasarruf sağlarsınız hemde selenoid valf kullanılmış olur, elektrik yoksa selenoid valf kullanmak için de adaptör ve valf alacaksınız masrafı pompalı model kadar olacağı için hazır pompalı almak mantıklıdır.

Çok önceleri DH için %10 indirim son 3 yıldır 250₺'lik bir indirime düştü ve 3 yıldır aynı indirim uygulanıyor. Cihaz yanında TDS ve pH metre hediye verilmiyor.

Site üzerindeki fiyatlardan ve tüm kartlara Vade farksız 6 taksit imkanı vardır, kart bilginizi girdiğinizde sistem sizi otomatik olarak bankanıza göre taksitli veya tek çekim seçeneğine yönlendirir.

Ayrıca nakit alımlarda %10 indirim yine ödeme kısmında Havale severseniz otomatik indirim sağlar.

Bursa da anlaşmalı servisi mevcut firmanın, satın aldığın ürünü ücretsiz kuruyoruz, bir sorun olduğunda yine 4441822 den servis talep ettiğinde firma size servis yönlendiriyor.

Ürün 2 yıl garantilidir.

Firma filtre takibini bizzat kendisi takip ediyor ve değişim zamanı yaklaştığında sizi SMS ile uyarıyor, SMS dönüşü olmazsa telefonla arayıp bilgi veriliyor.

Son olarak pompalı modelini almanız uygun olacaktır.

Rica ederim iyi günlerde kullanın

• 
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.