< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (158. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
265cc lik bardağı eskiden 110 sn de doldururken şimdi 170 sn de dolduruyor.
-
-
6 bar basınç ile iş yerinde 45-50 saniyede 250 cc lik su bardağını doldurdum. Sizinki baya uzun süre. taptec membran üzerinde poşetinde de en az 90 psi basınç ile kullanılmasını önerilir yazar. Evde 8-9 bar ile bir dk da 400 cc üretim alıyordum . Tanksız kullanımda pompa olması iyi olurdu aslında ama tercih sizin. Teşekkürler geri dönüşler için.
-
Evet 1 adet selenoid alacaksınız 24 volt, atık flow'a bypass yapacaksınız valfi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
gerek yok diyorum ben şebeke ppm değerin zaten düşük , suyun oldukça temiz sayılır. Bununla ilgili bir yere detaylı yazı yazmıştım bulamadım . Bulursam eklerim.
-
-
türkiyede su arıtma markası diye brişey yok denecek düzeyde hepsi toplama ürünler marka yerine üstündekilere filtrelere yönel.
yerli malı 4000-5000 tl toplarsın piayasada aman nekadar kaliteli olur orası ?
-
ilk attığında da vardı çift tds okuma giriş çıkış değeri okuma. Fantaziye girer sizde .
-
Bu pano tipi, evsel cihaza olmaz hem problarıda uymaz hocam senin hortumlara, bir önceki artığın evsel cihazlara uygun.
-
Tankın sibob yerinden su geliyorsa tank değişecek, sistemin tek membranlı ve pompalı , az atık olsun diyorsan buna çift membran yerine tek taptec membran tak çift membran kadar su verir. İki taptec takarsan pompanı değiştirmen gerekli yetersiz olur şuan kullandığın bu yüzden tek membran devam et. Filtrelerini de değiştir yola devam et.
Daha az atık olsun istiyorsan tanksız direkt akışlı su arıtma cihazı yenisini alabilirsin 12-15 bin civarında satıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 12 Şubat 2025; 18:10:10 >
Cevap için teşekkürler üstad. Filtreler ve tank için marka model f/p ürün tavsiyesi alabilir miyim?
Birde flow 300 lük. Daha yüksek değerde bir şey takılabilir mi yoksa bu yeterli midir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelikle hızlı ve açıklayıcı dönüşünüz için teşekkür ederim. Tankı direkt musluğa bağlayınca epey hızlı akış oluyor.
Yavaşlığı biraz sinir bozucu, hep dolu 2 sürahi tutuyoruz. Tat, koku ve renkte hiç bir sıkıntı yok. Çıkan suyun kalitesinden çok memnunuz. Misafirlerimize de bazen soruyorum onlar da gayet güzel hatta çoğu damacana sudan daha iyi diyorlar.
200cc bir bardağın dolması yaklaşık 25 saniye sürüyor. Bu kalitede olup daha az basınç düşüren bir filtre tavsiyeniz olur mu? Ya da bu durumum için ne yapabilirim?
Flow 300 üzeri takarsan atık miktarın yükselir, 300 yeterlidir.
Tank markası olarak Tankpac önerim olur.
Filtre setleri için swun chyan marka önerim olur veya şu kendi ürettiğimiz inline seti de alabilirsiniz fiyatı şuan uygun.
https://royalgreen.com.tr/urun/royal-green-5li-inline-filtre-seti/
Taptec membranlı üstelik 2800₺
Bahsettiğim tank linki ise bu TankPAChttps://royalgreen.com.tr/urun/8-litre-su-tanki/
Tank bizde pahalı olabilir istersen daha uygun satan yerler var, bizdeki siyah renk beyazı yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bir tane vana temin edip post karbon sonrasını musluğa değil de hortum ile vanaya montaj yapın . Musluğu ve musluğa giden hortumu kullanmayın . Post karbon sonrasında vana ile su almayı deneyin . Musluk falan mı tıkandı acaba ? 200 cc için 25 saniye nerdeyse iki katı daha fazla.
Bir de şunu yapın .ilk üç filtre sonraki hortumu post filtrenin tersinden olacak şekilde şebeke suyu basıncı ile 5-10 litre bir yıkama yapın . Normalde karbonları ilk kullanım öncesi külünü boşaltmak için tersten yıkamak gerekir ki külleri sedimenti tıkamasın . Nadir tıkanma yapar ama belki de sizde bu olmuştur . Önce tersten yıkama işini yapın sonra da yukarda anlattığım olayı bir deneyin . Muslukta mı sorun var onu anlamış olursunuz .
Ekleme , vana olmadan tank vanasından aç kapa yaparak da suyu kontrol edebilirsiniz .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 12 Şubat 2025; 23:16:33 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Post karbon çıkışındaki hortumu söktüm, onun yerine başka bir hortum takıp direkt bardağa su aldım, aç kapa için tank vanasını kullandım, akış hızı yine değişmedi, musluk tıkalı değil galiba. Post karbonu tersten yıkamak sıkıntı olabilir belki diye denememiştim, söylediğinizi yapıp bir de post karbonu tersten yıkamayı deneyeyim. Öneriniz için teşekkür ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X