Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (158. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.159
Cevap
168
Favori
113.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Suyun sıcaklığı hem tds'i etkiler hemde üretimi. Soğuk su da üretim biraz düşer ve tds de düşük olur. Ayrıca tds değerin gayet iyi, membranın sağlam, geriye düşük basınc ve suyun sıcaklığı kalıyor. Ayrıca 3.5-4 bar membran için tam performans çalışması için sınır değerdir, biraz daha yüksek olsa daha iyi performans gösterir.

Sediment filtren şeffaf ise renk değiştiğinde yenisiyle değiştir devamlı. Şeffaf değilse 3-6 arasında bir yenile.

Karbon filtrelerin değişimi için de klor ölçer test kiti al atık suyunu ölç eğer klor varsa atık suyunda ön karbonları değiştir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

265cc lik bardağı eskiden 110 sn de doldururken şimdi 170 sn de dolduruyor.

• Merhaba herkese. Bir sorum var. Sisteme resimdeki kontrolcüyü entegre etme fiikrim var. Otomatik yikama icin extradan bir manyetik valf almam gerekiyor galiba. ? Ne dersiniz?

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daramdrum kullanıcısına yanıt

6 bar basınç ile iş yerinde 45-50 saniyede 250 cc lik su bardağını doldurdum. Sizinki baya uzun süre. taptec membran üzerinde poşetinde de en az 90 psi basınç ile kullanılmasını önerilir yazar. Evde 8-9 bar ile bir dk da 400 cc üretim alıyordum . Tanksız kullanımda pompa olması iyi olurdu aslında ama tercih sizin. Teşekkürler geri dönüşler için.

• ferdyy06 kullanıcısına yanıt
    Evet 1 adet selenoid alacaksınız 24 volt, atık flow'a bypass yapacaksınız valfi.

gerek yok diyorum ben şebeke ppm değerin zaten düşük , suyun oldukça temiz sayılır. Bununla ilgili bir yere detaylı yazı yazmıştım bulamadım . Bulursam eklerim.

• Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

Söyle birseyde var. Giris ve cikis tds ayri ayri ölcülebiliyor. 😆
    Aslinda bir programlama ile farkli seyler yapilabilir. Mesela cikis tds arttiginda membran durulama süresi arttirma gibi :)

• djcaca kullanıcısına yanıt

türkiyede su arıtma markası diye brişey yok denecek düzeyde hepsi toplama ürünler marka yerine üstündekilere filtrelere yönel.

yerli malı 4000-5000 tl toplarsın piayasada aman nekadar kaliteli olur orası ?

ilk attığında da vardı çift tds okuma giriş çıkış değeri okuma. Fantaziye girer sizde .

Bu pano tipi, evsel cihaza olmaz hem problarıda uymaz hocam senin hortumlara, bir önceki artığın evsel cihazlara uygun.

• Tüm forum üyelerine hayırlı günler dilerim.Evdeki arıtmanın tank sibobundan su geliyor muhtemelen patlak var. Filtreler de 1 yıllık olunca sistemi bir elden geçireyim dedim.Sanırım elimdeki ürün toplama bir sistem.Çok da anladığım bir alan değil aslında abim 3 yıl önce birisinden almıştı. Görselleri alta ekledim. Şimdi sorularım şunlar ;
    1- Bu sistem kaç aşamalı?
    2-Sistem çift membran mı? Şu daha az atık su sağlayan
    3-Tankı ve filtreleri değişmem yeterli olur mu yoksa daha iyi,az atık su harcayan önereceğiniz bir sistem var mı?
    Teşekkürler.

• Whowert is back kullanıcısına yanıt
    Tankın sibob yerinden su geliyorsa tank değişecek, sistemin tek membranlı ve pompalı , az atık olsun diyorsan buna çift membran yerine tek taptec membran tak çift membran kadar su verir. İki taptec takarsan pompanı değiştirmen gerekli yetersiz olur şuan kullandığın bu yüzden tek membran devam et. Filtrelerini de değiştir yola devam et.

Daha az atık olsun istiyorsan tanksız direkt akışlı su arıtma cihazı yenisini alabilirsin 12-15 bin civarında satıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 12 Şubat 2025; 18:10:10 >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkürler üstad. Filtreler ve tank için marka model f/p ürün tavsiyesi alabilir miyim?

Birde flow 300 lük. Daha yüksek değerde bir şey takılabilir mi yoksa bu yeterli midir?

Öncelikle hızlı ve açıklayıcı dönüşünüz için teşekkür ederim. Tankı direkt musluğa bağlayınca epey hızlı akış oluyor.

Yavaşlığı biraz sinir bozucu, hep dolu 2 sürahi tutuyoruz. Tat, koku ve renkte hiç bir sıkıntı yok. Çıkan suyun kalitesinden çok memnunuz. Misafirlerimize de bazen soruyorum onlar da gayet güzel hatta çoğu damacana sudan daha iyi diyorlar.

200cc bir bardağın dolması yaklaşık 25 saniye sürüyor. Bu kalitede olup daha az basınç düşüren bir filtre tavsiyeniz olur mu? Ya da bu durumum için ne yapabilirim?

• Whowert is back kullanıcısına yanıt
    Flow 300 üzeri takarsan atık miktarın yükselir, 300 yeterlidir.

Tank markası olarak Tankpac önerim olur.

Filtre setleri için swun chyan marka önerim olur veya şu kendi ürettiğimiz inline seti de alabilirsiniz fiyatı şuan uygun.

https://royalgreen.com.tr/urun/royal-green-5li-inline-filtre-seti/

Taptec membranlı üstelik 2800₺

Bahsettiğim tank linki ise bu TankPAChttps://royalgreen.com.tr/urun/8-litre-su-tanki/

Tank bizde pahalı olabilir istersen daha uygun satan yerler var, bizdeki siyah renk beyazı yok.

• bingojungle B kullanıcısına yanıt
    Bir tane vana temin edip post karbon sonrasını musluğa değil de hortum ile vanaya montaj yapın . Musluğu ve musluğa giden hortumu kullanmayın . Post karbon sonrasında vana ile su almayı deneyin . Musluk falan mı tıkandı acaba ? 200 cc için 25 saniye nerdeyse iki katı daha fazla.

Bir de şunu yapın .ilk üç filtre sonraki hortumu post filtrenin tersinden olacak şekilde şebeke suyu basıncı ile 5-10 litre bir yıkama yapın . Normalde karbonları ilk kullanım öncesi külünü boşaltmak için tersten yıkamak gerekir ki külleri sedimenti tıkamasın . Nadir tıkanma yapar ama belki de sizde bu olmuştur . Önce tersten yıkama işini yapın sonra da yukarda anlattığım olayı bir deneyin . Muslukta mı sorun var onu anlamış olursunuz .

Ekleme , vana olmadan tank vanasından aç kapa yaparak da suyu kontrol edebilirsiniz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 12 Şubat 2025; 23:16:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Post karbon çıkışındaki hortumu söktüm, onun yerine başka bir hortum takıp direkt bardağa su aldım, aç kapa için tank vanasını kullandım, akış hızı yine değişmedi, musluk tıkalı değil galiba. Post karbonu tersten yıkamak sıkıntı olabilir belki diye denememiştim, söylediğinizi yapıp bir de post karbonu tersten yıkamayı deneyeyim. Öneriniz için teşekkür ederim.

• bingojungle B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim . Tank basıncı da 8 psi olup bu kadar nasıl düşürüyor anlamış değilim . Filtreyi doğru yönde takıyorsunuz değil mi , şapka kısmı giriş olacak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.