Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.725
Cevap
161
Favori
102.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154979267

Konunun özeti hocam . Eğer şebeke suyu basıncı düşükse pompalı sete dönmeniz gerekebilir.
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bu konuyu firmaya ileteceğim, eğer yanaşmazlarsada tübitaktan firma imkanları ile yaptıracağım. Faydalı olur.

Öte yandan yıl sonu yıl başı derken ilgilenemedik,

Tübitaktan 2 cihaz modeli içinde Su analizi yaptıracağız şubat ayında kısmet olursa.
    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

Biocera'nın güncel mineral test raporu 09.15.2021 yılına ait. sürahi tipi filtresine ait test sonuçlarıdır, 2015 raporu ise mavi renkli olan filtrenin yani 11 inc serisi, Türkiye de satılan beyaz 10 inc olanlar hiç test yapılmadı zaten, kısaca hiç bir tane rapor yok şuan güncel satılan Biocera'ların

• ÜmitATMACA kullanıcısına yanıt

iki adet su vermeniz gerekli, 1 tanesi membrandan çıkmış arıtılmış su diğeride aynı suyun bioceradan çıkmış su olmalıdır.

• chemsul kullanıcısına yanıt

Hayır sahte filtreleri ifşalamak için buradayım, halkımız doğru ürün kullansın yeter bize.

• Konuyu baştan aşağıya okudum ve AOSmith almaya karar verdim Lily modeli ile daisy modeli arasında ne vark var yada hangi modeli almam gerekiyor. AOSmith 140 yıllık firma bunun için sertifika aramama gerej yok o yüzden AOSmith markasının anladığım kadarıyla sertifikaya ihtiyacı yok, kos koca firma kötü mal satacak halide yok. AQSmith bana güven verdi. Kullanan arkaşlardan da geri dönüş bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih paslanmaz -- 28 Ocak 2023; 19:18:17 >
    Bekliyoruz hocam , nasıl yapılacak test sizin verdiğiniz cihazlardan mı olacak , arkadaşın sorduğu gibi aynı cihazdan iki su falan alınacak mı ? detayları öğrenme şansımız olur mu ?
  • BIOCERA A-A kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle . Bakalım royal Green yaptırınca sonuçlar nasıl olacak nasıl çıkacak ?
  • BIOCERA A-A kullanıcısına yanıt

Bu sonucunda hangi lab. yapıldığı belli değil. Muhtemelen kendi iç lab. yapmış olduğu sonuç.

Ben şunu gerçekten anlayamıyorum, bu kadar bu ürünü satan firma var, hatta bu ürünler birlikte NSF almış firmalar var. Bir tanesi de merak edip bizim kurduğumuz sistemden çıkan suyun analiz değerli nasıl dememiş.

Aynı şekilde ihlas ürünlerinin NSF li modellerinin bir analiz sonucuna rastlamadım.

Bu yokken illa NSF diye tutturmak ne derece doğru bilemiyorum. Zaten NSF nin doğru düzgün hatta hiç denetim yapmadığını firmalar söylüyor. NSF almış cihazın içinden bir kaç ürünü değiştirip satsa bunu takip edecek hiçbir kişi yok. Tamamen firmaların dürüstlüğüne kalmış .

Firmaları sıkıştırın, akredite laboratuvarlardan alınmış kendi sistemlerine ait su analiz raporu isteyin. NSF den daha çok bu işe önem verin . Kendi sağlığınız için.

Bunu yapmıyorsanız bence damacana su içmeniz sağlığınız için daha az risk içeriyor. Damacana sular özellikle son yıllarda sürekli kontrol ediliyor. Büyük markalar aylık olarak akredite lab. sonuçlarını yayınlıyorlar. Bunlar bu su arıtma firmalarına göre bana göre çok daha güvenli. Çok büyük bir su arıtma piyasası var. Malesef çok büyük bir kısmıda denetimsiz.

Hocam ben bir ara baya kafaya taktım özel bir laboratuvara fiyat sordum 8k fiyat istediler ama her şeyine bakacaklardı .

Bu fiyatı duyunca tabi ki yaptıramadım .

Alıntı

metni:
    Firmaları sıkıştırın, akredite laboratuvarlardan alınmış kendi sistemlerine ait su analiz raporu isteyin

Peki satıcı firmanın analize verdiği suyu nerden aldığını nasıl ispat edeceksin, örneğin en iyi damacana suyunu alır verir analize kim nerden bilecek bunu nasıl ispat edeceksin, en iyisi kendiniz bu analizi yapmanız.

• Fatih paslanmaz kullanıcısına yanıt

2 sayfa geride yeni almış bir kullanıcı var AOSmith ile ilgili yani satı aldığı ürün var ona sorun

biocera gibi 4 tane madde analizi yaptırın çok tutacağını sanmıyorum.

hocam bu satış yapan firmaların için birşey değil. Gider olarak da zaten düşecekler. Gerekiyorsa ilk etapta 4 mineral için analiz yaptırsınlar.

Su arıtma işi büyük bir piyasa. Ama bence çok kirli bir piyasa. Devletin bu işe bir el atması gerekir. Örnek veriyorum. 3 yıl değişmeyen mebranlar var. TDS değerleri yüksek olmayan. Bu filtrelerde bakteri üremiş mi. Bunun analizi yapılıyor mu. Gibi gibi. Tanklarında sorun var mı. Mebran yırtılıp için pas olmuş mu. Yada benim gibi giriş bağlantısını paslanmaz deyip 2 senede komple bütün sisteme pas verecek hale mi gelmiş mi. Devlet bu işi hiç bakmıyor. Firmaların insafına kalmış durumda

Su arıtma sistemi kullanacaksanız çok bilinçli olun. Filtreleriniz takip edin. Filtreleri sık değiştirin. Bunun için çok pahalı filtreler yerine ucuz ama bir nebze kontrollü olması için NSF li ürünleri tercih edin. Tankınızı dönemsel olarak kontrol edin. Hava sibobundan su geliyorsa anında çöpe atın. Suyun tadını sürekli düşünün. Sizin rahatsız eden bir tat olunca alert olun.

Bunları yapmayacaksanız her şeyi firmaya bırakacaksanız da bence damacana su kullanmanız sizin için daha sağlıklı olacaktır.

• omnipure kullanıcısına yanıt

Akredite bir su analizi sonucunda, suyun kaynağının neresi olduğu açıkca yazılır. Hatta bu firmalar numuneyi gelip kendi bile alır. Tübitak bu hizmeti yapmaz. Kendiniz numuneyi götürürsünüz. Tabi Tübitak sonuçları da çok güvenilirdir.

• Su analizi şöyle;

Dilerseniz ürünü verirsiniz ve onlar su analizi yaparlar (istediğiniz noktalardan ; membran çıkışı, son çıkış vs)
    -ki bunu tsek belgesi aldığımız için tse yapıyor ama dışarı sonuçları vermiyor malesef çünkü teklif ettik ordan biliyoruz.

Birde su numunesi verirsiniz ve numune isimlerini siz söylersiniz x arıtmanın y çıkış suyu gibi.

Ama her ne koşulda olursa olsun aşağıdaki kurallar geçerlidir;

Su analiz raporu referans olarak kullanılamaz,

Su analiz raporunun reklamı yapılamaz,

Bir yada birkaç ürünü analiz ettirsiniz varsayalım tüm ürünlere genellenemez

Firmaların yaptırmama sebepleri bu ve bunun gibi gerekçelerdir açıkcası.
  • Birisi bu forumlarda bu filtreler için HYPE diyordu sanırım o kişi haklı, rezillik bu aynı filtrenin 2 katı küçüğü burada 3 katı fiyatına satılıyor bu filtreleri fabrikası 2,5 dolara satıyor büyük olanlarıda 4 dolara daha bu fiyatın üstüne alkali ph filtresi olmaz asyada. ayrıca filtre içerisiyle kafalarına göre oynama yapıyorlar.

almayın bu hype filtreleri alın size SSli ispatı,

eskiden satılan üzerinde tarih olan biocera 358 gram

yeni seri olarak satılan biocera 332 gram

yuvarlak hesap 25 gram eksik, içerisinde ne eksik 25 gram. bu filtrenin dış plastiğini çıktığında eminim filtre medyası olarak 100 gram toplam malzeme yoktur. 4/1 oranında malzeme eksik.

istedikleri gibi filtre ile oynama yapabiliyorlar DEMEKKİ. BUDA O FİLTRENİN ORJİNAL OLMADIĞINI GÖSTERİR Kİ FORUMDA HERKES BİOCERA ÇALIŞMIYOR DİYE YORUM YAPIYOR

HİNDİSTANDA NASIL 250 LİRAYA BİOCERA SATILIYOR ÜSTELİK İKİ KAT BÜYÜK BOYU

YERLİ MALI KULLANMANIZI TAVSİYE EDERİM FAS PLASTİK ÜRÜNLERİ NSF ONAYLI

SUYUN KAYNAĞI BEN NEREYİ İSTERSDEM ORASI YAZILIR. isterseniz denemelik olarak damacana suyunu verin üzerine de x su arıtma cihazından alınmıştır yazın.

Hocam forum genelinde genel bir NSF varsa herşey tamam havası var. Bende bunun yeterli olmadığını söylüyorum. NSF anladığım kadarı ile suyla temas eden malzemelerden sağlığa zararlı bir madde geçiyormu diye bakıyor.

Zaten çoğu gıda laboratuvarı migrasyon analizi ile buna benzer, gıda ile temas eden kapların sağlığa zararlı kimyasal varmı diye bakıyor.

Birkaç su arıtma sitesin de buna benzer analiz raporları gördüm. Kullandıkları mebran kabının falan migrasyon analizini yaptırmışlar.

Tekrar ediyorum ama gıda kontrol laboratuvarlarının bir an önce bu konuya el atması gerekir. Onlar pet şişe ve damacanaya yoğunlaşmış durumdalar. Bu forumda konu geçen firmalar ve filtreler bu arada en güvenilir olanı. Büyük sorun forumda konuşulmayan ne olduğu bilinmeyen su arıtma cihazları.

• kayın ağacı dibine suyu salın ve kayın köklerinden dolaşan suyu için, en iyi mineralli su odur, yapay filtreler suya mineral katmaz, KİREÇTAŞI mineral katar suya sadece o da kalsiyum. Sizler kırmızı başlıklı kız filmini izlemeye devam edin, arıtma firmaları bu foruma adım atamaz hale geleçekler, YETER SÖZ ARITMA KULLANICILARIN ARTIK

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.