Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Moon Star Turkey Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.725
Cevap
161
Favori
102.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yukarıdaki modellerden kullanıyorum, ben çinden almıştım kupon falan kullarak. Ama şimdi bu kur ile n11 gibi yerlerden almak daha mantıklı

• Hocam evimde arıtma kullanıyorum istanbulda kullanıyorum bina 97 yapımı bu arıtma cihazları suyu komple mineralsiz mi yapıyor su biraz tadsız geldi

• RealOmer kullanıcısına yanıt
    Mineral oranını yüzde 90-98 oranında azaltır doğru , zararlı şeyleri de aynı oranda ama tadsız olması daha çok mineralsizlikten değil de cihazda kullanılan karbon kalitesi ile alakalı olabilir .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kendim şu an bütçeyi mümkün olduğunca düşük tutup, ama olabildiğince NSF sertifikasını kullananlar ürünler seçecek olursam şu şekilde bir cihaz toplarım;

Musluk NSF li değil, o zaman fiyat bir 400 tl daha artar.

Yani kabaca hemen hemen çoğu NSF sertifikasına sahip 5 filtreli pompasız bir cihaza ulaşmak için 2000-2500 TL ücret bence yeterlidir. 1000 Tl satılan ürünler sıkıntı yaratır. Fazlası bu ürünlerin çoğunun ithal seçimi ile olur.

Ethicwater firması ile hiçbir tanışıklığım ve ilişim yok. Forum üyesi olduğundan ve kendimce güvenilir bulduğumdan burayı seçtim. Fiyatları da mantıklı geldi. Çoğu ürün aynısı n11 gibi yerlerde daha yüksek fiyatlı. Çok araştırmadım. Kabaca bulduğum fiyatlar bunlar.

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chemsul -- 27 Ocak 2023; 20:48:13 >

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Mineral azaltması kötü bir şey değil mi ? Karbon kalitesini nasıl artırırz.

• RealOmer kullanıcısına yanıt
    İki uç görüş var hocam , sudan mineral alınır ya da mineraller yediğimiz şeylerden alınır , su içerek mineral almak için tonlarca su içmek lazım diyende var .

İkinci sorunuz için dün konuşmuştuk o mesajı bulunca ekleyeceğim .

Buyurunhttps://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154971215

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 27 Ocak 2023; 21:22:29 >

Biran önce suyun minerallerini kaybetmeden arıtma filtrelerinin geliştirilmesi lazım. Bu reverse osmos yöntemi çok eski ve basınç gerektiği ve atık oranı yüzünden başka şeyler bulunmalı.

Bugün Zermatt firmasının bir yetkilisi ile 30-40 dk görüştük. Onlar bu işlerle uğraştıklarını söylediler. 25 yıldır bu iştelermiş. Amaçları bu reverse osmos mebranların olumsuz yönlerini ortadan kaldırmak. Bunun için uğraşıyorlarmış. Şu anki cihazları ile ilgili üniversitelerin yaptığı test sonuçları olduğunu söyledi. Bana mikrobiyolojik olarak yakında yaptırdıklarını sonuçları gönderdiler. Bir sıkıntı yok. Fakat anladığım kadarı ile ellerinde arıtılmış suyun minerallerini test ettirdikleri bir rapor yok. Dolayısıyla akredite bir laboratuvardan alınmış çıkış sudaki mineralleri gösteren bir analiz raporu görmeden bu cihaz mineralleri koruyor yorumunu yapamam. Aynı şey Biocera içinde geçerlil. Test sonuçları çok eski. Güncel bir rapor yok. Bence biocera da benim için şüpheli .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chemsul -- 27 Ocak 2023; 21:36:22 >

• chemsul kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle , defalarca galip abiden olsun Biocera satanlardan olsun istedim hiç güncel bir sonuç yok , Galip abinin müşterilerinden , benim gibi kıl bir müşterisi laboratuvarda baktırmış bir sonuç paylaşmıştı hatta çok azdı kattığı değerler . 2015 yılında yapılmış test mevcut ve o bioceraları bırakın bir sene önceki bioceralar bile farklı iken , alkali filtre işinin sonu pek hayır gibi değil . Bugün farklı bir kanaldan 2020 yılına ait bioceranın ağırlığı ile şu an son partide gelen bioceranın ağırlığını gösteren iki fotoğraf geldi ve bugün tarihli . Arada gözle görülür 1/4 oranında azalış var . Kaynağı bilemediğim için resimleri buraya ekleyemedim .
    Biocera her geçen gün güvenimi kaybediyor , bio + nasıl olacak bakalım .

Peki biz mebran kullanmadan arıtma kullansak ne olur. Yani mebranı sistemden alsak. Şebeke suyu temiz olan şehirler için bu yapılabilir mi. O zaman sediment ve diğer ön filtreler kaba bir temizleme yapıp sudaki klor kokusunu falan almaz mı. Brita sürahilerinin yaptığı gibi mi olur.

• chemsul kullanıcısına yanıt
    Tabi ki yapılabilir hocam ,aklıma geldikçe ekleme yapıyorum.Sadece koku şikayeti olan düşük tds li illerde bence öyle yapılabilir , yapılmalıdır.

Memransız olursa ne olur , ilk üç filtre ile ya da tek bir filtre ile de Tadı güzelleşir belirli mikroplar karbona takılır ama o kadar , kireç vs kalır . Membranın yaptığı saflaştırma olmadan minerali arınmamış suyu elde ederiz lakin olumsuz ağır metaller vs onlarda suya dahil olur . Ha biraz da tortu ve çamuru da sudan ayırmış oluruz .

Kloru kullanacağımız karbon kalitesi kadar sudan uzaklaştırmış kokusunu gidermiş oluruz . Belki yüzde yüz belki yetmiş , denemeden net birşey söyleyemiyorum . Bizde kireç çık fazla ,bölgede tarım ilaçları kullanımı da buna eşlik edince ben mebranlı sistemi kullanırım gibi hocam .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 27 Ocak 2023; 22:29:22 >

• ÜmitATMACA kullanıcısına yanıt
    Ümit hocam arada düzgün çalışanları illa ki vardır , ama farklı satıcılardan şikayetlerin arttığı yönünde sürekli bilgi geliyor ya da ben sorunca öğreniyorum .

Önceden atıyorum yüzde bir sorun çıkarken şimdi bu oran yüzde on , on beşe kadar çıktığını söylüyorlar .

İthal eden firma personeline dahi sordum durumu , şikayetler arttı mı , size değişim için geliyor mu diye , lakin pH konusunda herhangi bir şikayet almadıklarını söylediler , ne kadar doğru sizler daha iyi biliyorsunuz .

Sizi burada bulmuşken bioceradan geçen suyun laboratuvar testi var mı acaba ? Yoksa da Filtrenin suya geri kazandırdığını iddia ettiği magnezyum sodyum potasyum vs minerallerin oranını gösteren bir test yaptırmayı düşünüyor musunuz ?

Biliyorum bu testi siz değil de ithal eden firmanın yaptırması daha doğru olurdu ama , müşterileriniz adına böyle bir girişiminiz olacak mı ?
    2015 yılında yapılan testin güvenilirliği maalesef tartışmaya açık , hangi tip filtre kullanıldığı , tr de satılan model ile aynı olup olmadığı vs .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 28 Ocak 2023; 0:4:45 >

• Günaydın herkese, Royal green lux plus model cihazımın filtre değişimi geldi. 2 yılda bir değişen omnipure ve biocera filtreleri kullanıyordum ama sitelerinde bu fiyata 3.450 yazmışlar. Fiyat mevcut ekonomik koşullarda normal olabilir ama benim için anormal.

Nsf sertifikalı, cihazla uyumlu, servisi ve garantisi olan filtre tavsiyeleriniz var mıdır?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu konuyu nasıl gözden kaçırmışım anlamadımama iyi emek vermişsin..bende sistemi Çetin bey'den almıştım ancak şu an deposuz kullanıyorum, depolu kullanımı bir türlü sevemedim suda köpükleşme olduğu için, onun dışında deposuz kullanımda evet çok ince bir su akıyor ama köpük olmuyor en azından, filtrelerdeki bekleyen suyun içilmemesine katılmıyorum ama, depolu kullanımda da aynı filtreden geçiyor sonuçta su.. Atık işini çözemedim ama boşa gidiyor atık su, 2 kişiye ayda 250 tl su faturası gelmesi belki de bununla ilgilidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bella Ciao kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkürler, Daha önceden sponsorlu sayfaları takip edip yardımcı oluyordum ama orada konu üstte çıktıkça işin satıcıya yaradığını farkedip yaklaşık on ay önce açtığım bu konudan yardımcı olmaya karar verdim .

Bu köpükleşme olayını anlamadım ama , nedir hocam köpükleşme ? Alkali filtre ilk takıldığı zaman olan kabarcıklardan mı bahsediyorsunuz ? Yaklaşık bir senedir kullanıyorum bahsettiğiniz köpükleşmeye dair bir şey yok .

Atık işini en basit olarak daha düşük atık kısıcı takarak çözülebilir . Mesela 200 lük . Bu sayede atık su azalacak ama Mebran ömrü de aynı oranda azalabilir . Ama diyelim ki 200 lük atık kısıcı aldık . Yaklaşık bire bir atık suyumuz oldu ki sizde tank da olmadığı için bu oran yakalayabilir diye düşünüyorum.

Diğer bir seçenek permeate pompa aquatec firmasına ait olan 1000 lik modeli ile olur , o da 60 dolar civarında ve tr de henüz yok .

• atiBAdemBABA kullanıcısına yanıt
    Servis garanti işi satın alacağınız firmaya göre değişir hocam , atıyorum satış siteleri üzerinden bir inline set aldınız , satın almadan önce servis hizmeti var mı sorabilirsiniz .

Ya da atıyorum royalden tekrar aldınız ya da satın alırken aşağıda seçeneği çıkıyor , montaj hizmeti istiyorum ya sa istemiyorum diye . Değişimi oldukça basit aslında kendiniz de yapabilirsiniz .

Set olarak ne alabilirsiniz diye ilk fırsatta tekrar yazacağım . Bu sırada forumdaki arkadaşlar da yazabilir .

Evet, Bioceradan gelen kabarcık olayı, bende hiç kaybolmadı nedense kabarcıklar sürekli tank devredeyken geliyor, bende tankı devredışı bıraktım sonunda..

Şu ara 3 lü filtrenin değişim zamanıda geldi, geçen sene uygun diye global water marka almıştım şu an onun fiyatları da uçmuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 28 Ocak 2023; 12:29:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam çok sevinirim ne almam konusunda yardımcı olursanız. Değişim videolarına baktım yapabilirim diye düşünüyorum:)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bu konuda benim fikrim 3500 tl filtre değişine vermek pek mantıklı gelmiyor. Çok kazanan için bir şey diyemem. Ama bana göre çok fazla.

Yukarıda yazmış olduğum excel de var aslında benim tavsiyelerim.; Toplam 520 Tl ediyor. 5 üründe güncel NSF sertifikası var.

Biocera'nın mineral değerlerini gösteren güncel bir akredite laborutavardan bir sonuç görmedikçe kimseye tavsiye etmeyeceğim.

Giriş 3 filre;

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?ethicwater
    NSF Onaylı İnline 3'lü Filtre Seti - Ethicwater
    https://www.ethicwater.com.tr/urun/nsf-onayli-inline-3lu-filtre-seti/

Sonra Mebran;

ULP1812-75 Vontron Membran - Ethicwater
    https://www.ethicwater.com.tr/urun/ulp1812-75-vontron-membran/

Tatlandırıcı (post karbon)

Swun Chyan FT-33-10-GAC-Q Post Tatlandırıcı Karbon Filtre - Ethicwater
    https://www.ethicwater.com.tr/urun/swun-chyan-ft-33-10-gac-q-post-tatlandirici-karbon-filtre/

Değişimi yapmak çok basit. Bunun için servis parası ödemeyin. Çok sayıda video var. Zaten hortumlar geçmeli olduğundan herhangi bir alet gerekmiyor. Belki mebran kabı için basit bir plastik aparat gerecektir. Onun dışında hortumu kesmek için bıçak vb olduktan sonra herkes rahatlıkla yapar.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.