Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.725
Cevap
160
Favori
103.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tanksız kullanmak için sadece tank vanasını kapatmanız yeterlidir hocam. Eğer cihazdan 2,3 gün hiç su almama durumun varsa ve biocera varsa Tanksız kullanmanı tavsiye etmem, biocera hidrojen gazı ürettiği için sisteme zarar verebilir yükselen basınç. Başkada dikkat etmen gereken bir durum yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    Biocera var sistemde. Eski seride zaten, sıkıntı yok. Neyse o zaman sıkıntı olmasın hidrojen , biraz daha bekleyelim. Biocera sistemden aldığımda denerim. Çünkü basını 6 bar yapmam ve çift mebran kullanmam, üretilen su miktarını ciddi arttırdı. Genel olarak bardak bardak almak yerine, büyük bir cam sürahiye alarak kullandığım için de musluk debisinin yavaşlığı da bana zararı çok olmayacak

• chemsul kullanıcısına yanıt
    Tanksız kullanırsan atık sudan büyük tasarruf sağlarsın hocam, tanklı cihazlar ilk tank dolana kadar bir sorun yok tank yokmuş gibi atık su atar ama kullanıma geçtiğinde işin seyri değişir.

Nasıl mı?

Örnek 8 litre tankın var ya da 12 litre, misal 8 litre sıfırdan doluma başladı, attığı atık suyu ölç yaklaşık tank dolana kadar 20 litreye yakin su atar, 8 litrelik tank ise şebeke basınç durumuna göre 5,6 litre su depolar zaten, atık miktarı şimdi 1:3 ya da 1:4 bu şekilde..

Sen tankı doldurdun ve cihaz stop etti gelelim gündelik normal su kullanımına

1,2 bardak su aldın içtin, aradan zaman geçti yine 1 bardak aldın diyelim cihaz hala devreye girmemiştir, tankii tank basıncı shutoff valfte şebeke suyu basıncını yene ne kadar, yaklaşık 1 ve 2 litre alınca devreye girer sistem.

1.5 litre alınca devreye girdiğini sayalım, şimdi taştan 1.5 litre aldık ve cihaz eksilen suyu tamamlamak isteyecek işte o zaman atık suyun hortumunu çıkarıp bak kaç litre atık su atıyor. Yaklaşık 1:7 civarıdır. Senin arıtma cihazınin reel attığı su miktarı testi aslında böyle olmalı.

Tank kullanmazsan 1:2 hatta 1:1.5 atık oranını yakalabilirsiniz.

Tank kullanmadığın zaman arıtma suyu debisi yani musluktan akan suyun hızı 0.3 lt/dk olacaktır. Ama 3,5 litrelik bir şişeye alıp kullanırsan Tanksız kullanım çile olmayacaktır.

Aynen hocam bu bilgilere ulaştım. Su giriş basıncı ve tank basıncı atık oranını inanılmaz etkiliyor. 1:7 oranını görünce moralim çok bozulmuştu ve üzülmüştüm.

Basınç düşükse 1:10 kullanan ama farkında olmayan çok kullanıcı var.

Yabancı ve özellikle Amerikan içerikli youtube videolarında çok fazla tanksız ve çift mebran kullanımı gördüm. Hatta onlarda 100 gbd 150 gbd mebranlar yaygın ve su debisi çok yüksek.

Bu arada ethic water sitesi üzerinde tanksız kullanım şeması var. Bu tahliye vanası ile dediğiniz bu hidrojen gazı tahliyesi yapılıyor herhalde.

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bu sizin sitedeki Biocera tanksız kullanım çizelge üzerindeki basınç tahliye vanası sizde satılıyor mu. Yada nerden bulabilirim. Bulamadım nette.

• Mesajım dursun sakin kafa ile bir inceleyin.

Ben epeydir tanksız kullanıyorum,tek olumsuz yani incecik bir su akması, bide filtrelerdeki birikmiş suyu içmemiz..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam suyu hava ile temas edecek şekilde biriktirirsen orp değerinin de sıfıra doğru yaklaştığını da unutma , yani Biocera varken bence sürahide biriktirerek kullanma .

Gerçi size detaylı anlatmaya gerek yok da :) su hava ile temas ettikçe -100 civarındaki tanktaki su , musluktan akıp bardakta ya da havayla temas etmeye başladıktan sonra sıfıra doğru yaklaşmaya başlıyor beş on dakika sonra .

Tanksız sisteme geçecekseniz ve suyu dışarıda biriktireceksiniz Biocerayı söktükten sonra başlayabilirsiniz . Benim için orp önemli değil derseniz de tabi ki hemen geçebilirsiniz .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bella Ciao kullanıcısına yanıt
    Bu durum Biocera varken daha sıkıntılı , çünkü ilk bir kaç bardakta direk Biocera içindeki beklemiş suyu içiyorsunuz , onun da pH oldukça yüksek oluyor.

Tanksız kullanımda ilk bir iki bardağı boşa akıtarak ya da içme suyu değil de farklı bir alanda kullanarak kullanabilirsiniz .

Çok fazla dikkat edilmesi gereken şey var düşününce ya :) Ben ilk alırken damacanadan kurtulalım diye almıştım şimdi ise sürekli yeni şeyler öğrenirken diken üstünde gibi hissediyorum:)

Açıklama bir harika olmuş. Emeğinize sağlık. Biocera alternatifi arama zamanı gelmiş.

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Öyle çok fazla şey var. Bazen warlod gibi düşünüp rahat edeceksin

Biz onu Bioceranin sitesinde gördüğümüz için oraya ekledik, Türkiyede elbette mevcut ama farklı isimlerle veya değişik şekillerde var olduğunu yaptığımız araştırmalar sonucu gördük, basıncına göre yani istediğin basınç tahliyesinde değişik modelleri mevcut olduğunu sizde göreceksiniz.

Arama yaparken 1/4 inc emniyet ventili olarak bakarsanız, uygun birşeyler bulabilirsiniz.https://www.ethicwater.com.tr/ Arge olarak çalışmalarımız ve araştırmalarımız sürüyor ileride aynısını temin etmek içinde çaba sarf ediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ethicwater -- 4 Şubat 2023; 18:14:13 >
  • Arkadaşlar post karbon filtrelerin, asitle yıkanmamış olanları hangileridir acaba?

Swun post
    pentair post
    pureferin bazıları yıkanmış bazıları yıkanmamış koduna göre değişiyor
    C.c.k ve Fluxtekten emin değilim ama değildir.

• Post karbon neden asitle yıkanıyor. Çoğu sistemde mebran sonrası son filtre olarak görev yapıyor. Zaten mebran suyu asidik yapıyor, bu daha da asidik yapmıyor mu?

Çoğu satıcıda post carbon için asit düzenleyici yazılmış. Ph 7 civarı yapıyor deniyor. Asitle yıkanmış bunu nasıl yapıyor.

Karbon üretiminde yanmadan kaynaklı kül oluşur ve kül oranını en aza indirmek için asitle yıkanır ama yıkamadan kaynaklı karbonda asit kalıntısı kalmaz.

pH oranı ise kül oranını az olduğu için ya da olmadığı için pH yükseltilmesi karbonda hiç olmaz, karbon külü suda çözünür olacağı için pH yukseltilmesi olur. Karbon yüzey alanının boyutuna göre karbonlar su eğer 7pH üzeri ise %20 pH arttırımına neden olacaktır

Daha yüksek kül içeriğine sahip karbon, daha yüksek pH demektir. Karbon daha fazla küle sahip olduğundan, pH arttırımında daha yüksek bir pH başlangıç artışına neden olur.

Kısaca

Aktif karbonun, suda çözünür külünü gidermek için asitle yıkama işlemine asitle yıkanmış karbon denir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 5 Şubat 2023; 1:20:22 >
    Peki asitle yıkanmayanlar, külü nasıl yok ediyor o zaman?

Geri yıkama ile, normalde karbonlar ilk kullanımda veya ara ara 20 dakika geri yıkama yapılmalı ve bu yıkama ilk başta yavaş yapılmalı yani suyu bir anda açıp karbona vermeyeceksin yavaş yavaş açıp sonra en az 20 dakika yıkaman gerekli.

Bu işlemi ister ilk kullanımda tek sefer, istersen periyodik olarak yani düzenli tarih aralıkları ile de yapabilirsiniz ama periyodik olarak pek kimse geri yıkama yapmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 5 Şubat 2023; 1:27:42 >
  • Sen ucuz arıtma satıcısısın galiba. Ben de arıtmacıyım fakat bu forumda satmıyorum. Biocera ve Omnipure diye heypelemezsek, para kazanamayız. Ucuz mal satanlar, 500'e topluyor, 2500'e satıyor. Biz küçük firmayız, ucuz malda sürümden kazanamayız rekabet büyük. O yüzden biz 2500'e toplayıp 50 - 100 kisiyi 10000'e heypeliyoruz.

NSF sanki bizim kurumumuz gibi de heypeliyoruz. NSF'sizler dirseklere kadar zehirli diyoruz, milleti korkutuyoruz yoksa adam gider ucuzları alır ucuz filtrelerden alınan TDS'de fark yok ki.. Fiyat yükseltmek icin NSF'yi kullanıyoruz. Heype yapıyoruz. Sen bizim yerimizde olsan yapmaz mısın?. Heypeleri bozma..

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.