Daha öncede bununla ilgili bir sorum olmuştu ama gerekli cevabı alamadım.Lpgli araçlarda arıza lambası niye yanıyor?Teknik bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.
ARACINIZIN VE LPG SİSTEMİNİN NE MARKA OLDUĞUNU VE NEREDE TAKTIRDIĞINIZI YAZARSANIZ SORUNUNUZU ÇÖZERİZ...AYRINTILI BİLGİ İÇİN:antalyaokcan@hotmail.com ADRESİNDEN YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIZ...
quote:
Orjinalden alıntı: sartrayu
Daha öncede bununla ilgili bir sorum olmuştu ama gerekli cevabı alamadım.Lpgli araçlarda arıza lambası niye yanıyor?Teknik bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.
forumdaki lpg konularında sorunuzun cevabı var...
Sıralı sistemler de gaz enjektörlerinin püskürteceği gaz miktarlarını bir pc ve bir proglamla ayarlayabilirler.bu tüm markalarda böyledir..Çok nokta enjeksyonlu araçların tümünde egsozun üzerinde bir oksijen sensörü vardır.Busensör motorda yanıp dısarı atılan egsoz gazının kimyasal analızını yaparak gazın içerisindeki değerlerden.aracın zengin mi fakir mi yoksa optimum bir karışım yaktıgını olcer... karışım düzgün ise arıza ısıgı yani emisyon lambası yanmaz.ama zengin yada fakir ise yanar... Dolayısı ile ayarı düzgün yapılmamış bir lpg sistemi dolayısı ile emisyon lambasını yakacaktır.Tabı bu yanmayı montaj sırasındaki bazı atalarda sağlayabilmektedir... Saygılarımla...