Şimdi Ara

ARIZALI TÜM MARKA ANAKART VE EKRAN KARTI ONARIM YAPILIR VE ALINIR (İŞLEMCİ SOKET DEĞİŞİMİ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.008
Cevap
202
Favori
129.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nerding_Gamers

İyi günler, benim bir z68x-ud4-b3 anakartım var, Gigabyte'ın Türkiye'deki rma'sına göndermiştim, bugün kontrol için aradım, soket değişimi yapıldığını ancak anakartın çalışmadığını söylediler, anakartın kırık pinler dışında bir kusuru yoktu, ne düşünüyorsunuz ? Gigabyte servisi hatalı soket değişimi yaptı ise siz yine de çözebilir misiniz ?

aynısı başıma geldi. soket değiştirmişler yine açılmamıştı.

daha sonra anakartın işlemci soketi kendiliğinden düştü.
    ne biçim lehimleme yapmışlar diye düşünmüştüm.
  • mikail13 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar bazen soğuk lehim oluşabiliyor o yüzden bu tarz hatalarla karşılaşılabiliyor eğer ürününüz duruyorsa yardımcı olabiliriz.
  • Gigabyte z97x gaming 5 anakart power tuşuna basıldığında yaklaşık 10-15 saniye çalışıp kapanıp tekrar çalışıyor. Power tuşuna basıp kapatılmazsa bu döngü devam ediyor. Elimde speaker olmadığından hata mesajı veriyor mu bilmiyorum. klavye ışığı da açılış esnasında yine yanıp sönmüyor. Bios chip'inin 5 ve 6.bacaklarını (SI ve SCLK) kısa devre edip bios b'den boot etmeye çalıştım fayda etmedi. Gerçi sorunun bios olup olmadığı da belli değil. Bu sorunu düzeltip anakartı kurtarabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benign2004 -- 16 Haziran 2017; 2:42:48 >
  • Tüm mesajlara özel mesajdan geri dönüş yapıldı.
  • selamlar giriş seviyesi yada miadı dolmuş ekran kartları göndersem tamiri sizce mantıklımıdır ? (f/p gözönüne alındığında.)
  • abak.tarik kullanıcısına yanıt
    Merhaba;
    18 gün önce PM de göndermiştim. Cevap alamayınca buraya yazdım.
    Elimde 2 adet çok eski anakart var. Durumları değerlendirilip, onarımı daha kolay, sağlıklı ve uzun ömürlü olacak için, diğer anakart yedek parça olarak da kullanılabilir.

Her ikisi de AMD Socket 939 ve nVidia nForce chipset. Kesintisiz güç kaynağı ile kullanmama rağmen arızalandılar.

1- MSI K8N Diamond nForce4 SLi socket 939:
    4 bellek yuvasından sadece birine bellek modülü takarsam çalışıyor. Herhangi bir yuvaya tek modül takarsam çalışıyor ancak 2. modülü boştaki herhangi bir bellek yuvasına takarsam sistem boot etmiyor. Haliyle 1 GB'lık tek modül de windows 7'ye yetmiyor.
    https://www.cnet.com/pr...-939-nforce4-sli/specs/

2- ASUS A8N-E nForce 4 Ultra socket 939:
    PC hiç boot etmiyor. Burada gösterdim, "soket arızası" dediler. Bilemiyorum
    https://www.cnet.com/pr...-atx-motherboard/specs/
    https://www.asus.com/support/Download/1/21/5/1/22/

ACABA bu anakartları veya en azından birini onarmanız mümkün olur mu? Durumları değerlendirilip, onarımı daha kolay, sağlıklı ve uzun ömürlü olacak için, diğer anakart yedek parça olarak da kullanılabilir.
    Onarılabililer ise masrafına değer mi?

• BRAVEHEART11 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar önceki seferde de aynı anda çok fazla mesaj attığınız için birine cevap vermiştik ürünleriniz çok eski ve elimizde onarım için malesef gerekli parçalar bulunmayacaktır.Bulunsa bile 80-140 TL gibi bir fiyat ortaya çıkacaktır.Bu yüzden onarımdan yana olmamanızı tavsiye ederiz.
    Sanırım yanlış hatırlıyorsunuz veya başka bir mesaj sahibiyle karıştırdınız. Size tek bir PM göndermiştim. NEYSE.
    nForce 4 SLİ ve nForce 4 Ultra: Birbirine çok yakın anakartlar olduğundan; onarımı daha kolay, sağlıklı ve uzun ömürlü olacak için, diğer anakart yedek parça olarak da kullanılabilir. Yani yedek parça sıkıntısı ve maliyeti olmaz.
    Bir tanesi tam ve sağlıklı bir şekilde onarılıp, bir kaç yıl daha idare etsin bana yeter.
    Bu anakartlardan en azından biri olmadan elimdeki işlemci ve "DDR" bellekleri de kullanamam.

EDIT: Özelden cevabınızı yeni gördüm. Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 19 Haziran 2017; 12:52:40 >
  • Tüm mesajlara geri dönüş yaptık.
  • Merhabalar. H61m ds2 anakartım var şuan hd 6670 kullanıyorum ekrana görüntü geliyor ancak rx 460(arkadaşımın çalışan sistemden alıp taktım ) takınca görüntü gelmiyor. Monitör bağlantısını da iyi yaptığıma eminim. Psu Xigmatek X-Calibre 400W sorun anakartta ise kaç paraya yapılabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kolay gelsin hocam,

2 gün önce PM atmıştım okuma şansınız oldu mu acaba?

@abak.tarik
  • Tüm mesajlara geri dönüş yaptık.
  • selamlar
    en azından arıza tespiti için kargo yerine elden getirsek?
    elimdeki sistemin arızası anakartta mı, işlemcide mi çözebilmiş (FM2 soket AMD görüntü gelmiyor) değilim.
  • onur7 O kullanıcısına yanıt
    Merhabalar ofisimize elden getirebilirsiniz yarım saat içinde arıza tespiti yaparak bilgi verebiliriz

Hızlı geri dönüş için teşekkürler.
    Millet caddesi üzerinde olduğunu yazmışsınız ilk mesajda ama ofisi nasıl buluyoruz?
  • Gerekli bilgiyi mesaj yoluyla ilettik

• Bir süre önce Tarık'a ariza tespiti için ekran kartı yolladım(r9 270x) islerinin yoğunluğundan uzun sürdü, sonuçta gpu arızası tespit edildi gpu olmadığı için de tamir edilemedi tarafima geri kargoladilar ama kargo ücreti biraz fazla tuttu daha az tutacağını düşünmüştüm, yinede gpu bulursa yardım edeceğini söyledi iyi niyetinden dolayı teşekkür ederim.

• GENERAL006 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar kargo olayı inanın bizimde canımızı çok sıkıyor bunu kısa süre içinde düzelteceğiz.
  • asus servisin yapamadığı , değişim verdiği kartı yaptılar: teşekkürler Tarık bey: (Bu gün kargoya verildi)
  • 1200gs kullanıcısına yanıt
    Gecikmeden dolayı özür diliyorum iyi günlerde kullanın

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.