mrb..son zamanlarda donanıma ilgi duymaya başladım da merak ettigim bir konu var örneğin bilgisayar açılmıyor ben bunun neresinde ne hata var nasıl anlarım.örneğin ekran kartımı yandı anakartmı yandı yada başka bişey olup olmadığını?
Bu konuları çok daha iyi araştıracaksın ve bu tarz sorunlarla karşılaştıgında kendin çözmeye çalışacaksın çözemiyorsan başkalarının nasıl çözdügüne bakacaksın
+elinde aynı parçalardan olacak değiştirip deneyeceksin yoksa açılmayan bilgisayar zor biraz
yani yol gösterecek bişey yok.geçen açılmayan bi pc vardı ve kurcaladım söktüm taktım çalıştı.fakat pcden sesler geliodu bende belki seslerle nerede ne problem var yol gösterir zannediyordum
Belirli BIOS sesleri var. Bazı anakartların hata kodları var. Hata LED'leri var
Vs. vs.
sanırım başımıza gelmeden anlayamayacagız ne oldugunu,hata karşılaşmak gerekiyor demekki...
quote:
Orjinalden alıntı: daywalker2239
sanırım başımıza gelmeden anlayamayacagız ne oldugunu,hata karşılaşmak gerekiyor demekki...
Öncelikle başına gelmesi gerekiyo.Araştıra araştıra öğreniceksin sonra öğrendiklerini uygulamaya koyucaksın
En basit formatı bile başına gelmeden ögrenemiyorsun deneyerek atmadık mı formatı ?
deneyim
Açılmayan bilgisayardan kasıt nedir acaba? Çünkü elektirik gelmeyip PSU da sorun olabilir? açılıp ekrana görüntü vermiyor olabilir? Açıldığında Hard-disc e ulaşamadığından hata veriyor olabilir? Bu pC dediğin tek bi parça ile çalışmıyor ki lanet melet.. uğraş babam uğraş, nerde sorun var araştır tek tek dene bul ve YAP.. Daha sonra bunun KEYFİNİ ÇIKAR
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme