Şimdi Ara

ARK: Survival Evolved [ANA KONU] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.967
Cevap
25
Favori
150.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uzun uğraşlarım sonucu ev yapmış bi streamer bulabildim sonunda. ama kapıya kilit bile koymamıştı. hala ev sistemi netlik kazanmadı. rusttakine benzer olsa tadından yenmez. sonuçta üzerimizde yüzlerce eşyayla koşturmak pek akıllıca değil.

lirikin yayınını baştan izledim. max ayarlarda trailerdaki gibi gerçektende.

oyun 25 dolar olacağından fiyatı bizde 37 lira olursa enpara ile 18-19 liraya geleceğinden alırım heralde. ama sanırsam ev inşa sistemi oturana kadar rust oynarım arada girerim ark a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 2 Haziran 2015; 12:41:41 >
  • Zahid kardeşim önce ufak bir yanlış bilgini düzelterek başlayayım söze. Lirik'in yayını baştan sona izledim Evcilleştirdiği hayvan suda bugdan ölmedi, boğularak öldü. Karakterimizin de hayvanların da suya girince sağ tarafta oksijen seviyesi görünüyor. O tükendiğini için hayvan öldü. Lirik sudan çıkarmayı başaramadığı için.

Base sistemi hakkında detaylı bilgi edinemedik evet. Ama lirik yaptıkları baseye kapı koydu ve code lock ile kilitledi. Kat da çıkıyorlardı ama sonra hayvanların peşine düşüp base kurmayı bıraktılar.

Oyun bir alpha oyuna göre dolu dolu geliyor. Özellikle de evcilleştirme olayı insanı çekiyor. Çok güzel düşünülmüş ve uygulamaya geçirilmiş. Sırf bu özellik için bile oyunu alacaklar vardır. Grafikler çok iyi. Oyun motorundan kaynaklı tabiki de. Kaynak toplama sistemi gayet hoş olmuş. Craft sistemi yeterli seviyede. Level atladıkça üretebileceğiniz itemler çeşitleniyor. Level halkasının son seviyesinde otomatik ateş eden taret de bulunuyor. Basenizi korumak için. İzlemekten zevk aldım, oynarken de bu zevkin katlanacağını düşünüyorum. Ancak tüm survival oyunlarındaki gibi yalnız oynamanın çok dezavantajı var. Takımla oynamak her zaman için alacağınız zevki katlar.

Beni rahatsız eden özelliklere gelince Zahid'e katılıyorum. Menü envabter bölümü vs karışık yoruyor insanı. Geri dönüşler ile birlikte düzeleceğini ve geliştirileceğini düşünüyorum.

Bir de hayvanların yoğun oluşu ve başıboşluğu zevkten biraz çalıyor gibi. Ne bileyim otcul olan hayvanların bile insanlardan ve diğer türlerden biraz ürkmesi uzak durması gerekiyor gibi. Hayvanlar çevrede biraz sarhoş gibi dolanıyor, amaçsız yani. Ve bir iş esnasında seni rahatsız edebiliyor bu başıboşluk. Saldırgan olanlar ise kıvamında olmuş gibi.

Özetle erken erişim bir oyun ve versiyon daha 1.52 olarak görünüyor. Anlayacağınız daha yolun başındalar ama iddalılar. 2 günde bir güncelleme yapacağız, şaka yapmıyoruz sözünün arkasında dururlar inşallah. Bir de 1 yıl içinde oyunu tamamlayacakları sözü de önemli. İnşallah bizi güzel günler bekliyordur. Umutla çıkışı bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaoglan_61 -- 2 Haziran 2015; 16:37:24 >

• karaoglan_61 kullanıcısına yanıt
    evet aslında boğularak öldü ama uzun uzun açıklamayayım diye bug dedim çünkü hayvanı sudan çıkartamadılar birtürlü. hayvan kendi kendini öldürdü resmen ondan bug dedim.

buarada az önce videoda gördüm raptor(etçil, insan boyunda bi dinozor) 2 katı büyüklüğünde otçul bi dinozora saldırıp öldürdü sonra yemeye bağladı. gayet güzel işliyo dinozorlar arası etkileşim. acaba nasıl olacak diyodum korkuyodum şahsen ya yapamazlarsa diye. neyse rahatladım o konuda.

dinozor sayısı yeterince çok ama gerçektende başıboşlar. benmi dikkat etmedim bilmiyorum ama normalde dinozorlar daha doğrusu hayvanlar bi sağa bi sola boş boş gezmez. sürekli ot yerler. yani bir yerde ot bitince başka yere geçerler. o atmosferi verebilmeleri için bunu yapmaları gerekiyo kısa sürede. şuan haliyle sarhoş gibi bi sağa bi sola gidiyolar. tamam erken erişim daha diyeceksinizde basit bişey bu yani tecrübeliyiz artık, basit bi animasyon oyunda olmayınca insan korkuyo daha iyilerini nasıl yapacakalr diye.

geliştiriciler güncelleme konusunda çok iddialılar. daha önce hiçbir oyunda görmediğiniz kadar hızlı fixler patchler yayınlayacağız diyolar. hadi bakalım inşallah.

• Geliştiriciler oyunun çıkmasına az bir zaman kala oyunun şuanki durumu ve gelecekteki durumu hakkında bilgiler paylaşmış. Spoiler içinde koydum. Oradan okuyabilirsiniz ya da linkten de bakabilirsiniz.

Çıkış saati ise bize göre muhtemelen 21:30. Küçük değişikler olabilir demişler yine de.

http://steamcommunity.com/games/346110/announcements/detail/249167936948572453

Hello Survivors!

Thank you to everyone who tuned in and participated during the first reveal of ARK: Survival Evolved! We had quite a large number of you guys show up on Twitch, holding the number spot for a moment, with loads of tweets and messages being sent from all over and across multiple social media platforms. We appreciate all the feedback and messages we’ve received.

What happens now?

We will begin Early Access tomorrow as normal on June the 2nd, hopefully you guys will be able to pick up a copy at around 10AM PST, possibly a little later. As we get closer to hour-zero we’ll be sure to let everyone know :).
    From all the feedback we received during the Closed Alpha Test, as well as the live broadcasting that happened today, here’s our response:

Bugs and General Polishing

There were clearly a few hiccups when the initial stream began and there is a fair bit of polishing to do, we recognize this and we can assure you that this game will be polished quicker and development will be iterated on quicker than just about anyone has ever seen before. You will see fixes deployed quickly, discussion occurring constantly and constant flow of updates to improve the game. We’re serious about the game, we’re serious about development and we want to prove that to you.

Content

What you guys saw on all those stream, well that probably only comprises 1% of the actual gameplay that is currently involved in ARK: Survival Evolved. Even in this first Early Access build, it can take hundreds of hours to explore the mechanics and depth of content, burrowing deep into the foundations of the ARK and up above the clouds -- trust me, I've done that! :P And that is just the tip of the iceberg. We’ve only just started with you! Once more intrepid survivors dig into the meat of the game, this will become very apparent. Finally we’ll keep on adding to and improving the game, so that there's always something exciting for you to explore and conquer! We hope you will all join us on the ARK tomorrow, and take this journey with us!

Performance and Graphics

A very clear issue that has been brought up is that performance isn’t great, graphics don’t look great on low and optimisation isn’t great. We know this, we won’t lie. What I can say is that this is going to be a priority for us for the coming weeks and of course throughout the project. We will continue to work on all of these aspects and you will see steady improvement. Performance will get better day by day, graphics across the spectrum will improve! The trailer was recorded a while back on a GTX 980, right now the game on maximum settings looks better than that! So if you’ve got a 980 or Titan you can definitely take advantage of it. There are new visual techniques that are now in the game that weren’t around when we made the trailer. Yes it is true that if you have a less powerful graphics card, you’ll find that your graphics aren’t as good but we will continue to scale up and do daily optimisations to ensure that the game look as good as it can!

Steam Discussion Boards

A lot of people have raised concerns about the state of the discussion boards, whether developers will continue to be active, how we can keep the forums clutter free and what our general plans are. Once the game launches into Early Access, we will begin re-ordering the Steam boards

The discussion boards will be arranged as follows:

Announcements – This is the section of the boards are purely for announcements, here you’ll see new updates about new builds, massive features, sponsorships and partnerships, any announcements regarding attendance of conventions, dino dossiers, updates about anything majorly important!

General Discussion – This forum will generally stay how it is now, there will be fairly lax moderation however general steam guidelines apply, and pinned topics highlighting important updates and announcements as well as general chit-chat for the game. The way it’ll change is that it will no longer be for suggestions and feedback, but instead the new sections below will be used for that.

Suggestions and Feedback – This will be a moderated section for survivors to provide their feedback about the game. We would like to keep it constructive and generally avoid any trolly-posts. You’ll see a lot of activity here from the developers and we’ll lock and clean up threads as necessary. This will help us keep things cleaned and organized.

Bug Reports and Exploits – Similarly to above this will be a moderated section for survivors to post any bugs they’ve found in the game, loopholes, exploits so the team can discover them and work to fix them in a timely and organized manner.

Tribes – You won’t see much change to what there is now. A place to recruit for your tribe, or find a tribe to join. There will be fairly lax moderation, however general steam guidelines apply.

Community Content – Similarly to above, you won’t see much change. It will be a place for you to promote your content, your non-tribal groups, share any stories or fan-art related to ARK and it’s universe. The moderation will be lax but steam guidelines still apply.
    Off Topic – Pretty self explanatory, lax moderation though you’ll be required to respect the steam guidelines.

Hopefully these changes will help us organize better and allow for much more constructive discussion in order to improve the game. We aren’t very strict, we won’t ban you unless you’ve really crossed a line. We just want to maintain some order to ensure that everything is going smooth.

That’s it for now guys, there’s clearly a lot of work to be done to hit the finish line in 2016 but we can assure you, we’ll hit it. The game will reach new heights, have hundreds of hours of content and hopefully we’ll be seeing all of you join us on the ARK, exploring every nook and cranny of this gigantic universe that we’re building, helping us refine it into the ultimate survival experience that in many ways it already is, and certainly will be!

All the best,
    Your Community Manager Jat and the ARK: Survival Evolved Team.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercan Ç. -- 2 Haziran 2015; 19:13:37 >

• Açıkcası yaban hayatını beğenmedim.. Türler birbirine girmiş aynı alanda 3-4 tür olabiliyor.

Ben oyundan hiç Survival tadı alamadım. Bana daha çok bu japonların online oyunları var. Odun gibi yaratıkları kesersin kesersin level atlarsın onları andırdı..

Yapay zeka (Bence Zeka yok ya da koymayı unutmuşlar), dinazorların saldırışı, kanatlıların hareketleri vs odun gibi.. Yapay zekanın üstünde de isimlerinin yazması levellerinin yazması ise Survival oyunlarına ters bence..

Ha bunun alpha olduğunu es geçmiyorum tabi ki düzeltilecektir çoğu şey ama şuan ki hali ile alınabilecek bir oyun değil.. Beğenmedim ama takipteyim.. Sürece göre fikrim değişebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Meraxes. -- 2 Haziran 2015; 19:44:56 >
  • yalnız garry newman(rustın yapımcısı) güzel bi tweet atmış

https://twitter.com/garrynewman/status/605749169832251392

lirik yayında tekrar:http://www.twitch.tv/lirik
    oyunun çıkışı 4 saat ertelenmiş. 00:00 da çıkacak bize göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 2 Haziran 2015; 21:39:12 >

• Fiyat ne olucak acaba çıkınca bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigithanw

Fiyat ne olucak acaba çıkınca bilen var mı?

Dolar bazında biliniyor sadece. 25$.
    Bizde ise 35-40₺ olur gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kütüphane erken erişim oyun çöplüğüne döndü, dinazor evcilleştirmesi hoşuma gitmese bile oyun fena durmuyor, zombi olayı sıktı artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 2 Haziran 2015; 22:58:04 >
  • cuma akşam 8de gökhan canlı yayın yapacak twitcthe. acele etmeyin onuda izleyin bence. 37tl den çıkarsa alırım gerçi ben hemen
  • grafikler epey sağlam. da oynanışını görmek lazım. fragman videosu çok iyi duruyor.
  • şuan steamde 49TL ama 16 Hazirana kadar %17 indirime girmiş 40.67TL görünüyor. H1Z1 de Gta5 de acele edip almıştım ama saolsunlar hileciler oyunların içine ettiler. Bu sefer biraz bekleyip ona göre alıcam bakalım.
  • TR'nin ilk, official serverlar dahil dünyada 38. Ark sunucusunu açtık. Bannera tıkladıktan sonra açılan ekranda ip adresine tıklayarak direk sunucuya bağlanabilirsiniz.

Sunucu şifresi: 7415

ARK: Survival Evolved [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SecHand -- 3 Haziran 2015; 3:05:03 >
  • pahalı çıkmış yaaa
  • tam aradığım oyun ama optimizasyon berbatmış yani kötünün de kötüsüymüş daha alınacak durumda değil
  • düzgün kartınız yoksa almayın sakın. millet internette isyan ediyo heryerde. okadar dediler gtx980 24 fps de çalıştırıyo diye millet gene 100liralık kartlarla atlamış oyuna
    şuan düşük kartlarda performans yaması çıkarmak için uğraşıyolarmış. çünkü lowda da açsan epicte de açsan fps pek değişmiyomuş.

işin komik tarafı ise daha dün steame iade etme özelliği geldi. be arkadaş şikayet edeceğine hemen iade etsene 2 saat dolmadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 3 Haziran 2015; 11:24:54 >
  • dün lirik 2k da 24-30 fps alıyordu epic ayarlarda. titan x ile hemde. ayarları low a düşürdü biraz 35 e çıktı fps ama grafik çok kötü oldu. Çok çok iyi bir sistem yoksa alınmaz şimdilik bu oyun.
  • r0ket kullanıcısına yanıt
    doğrudur, insan düzgün çalışmayacak oyuna okadar para vermek istemez ama şunuda söyleyeyim enpara sağolsun dünya üzerinde en ucuz bizde satılıyo. rusyadan bile ucuz 20tl ye geliyo. normal amerikan doları fiyatı 66tl. en pahalı olan ülkede 78tl. yani bu oyuna 78 lira verenleri görünce 20 lira hiçbişey gibi geliyo
  • oyunu test ettim biraz. gtx970 ekran kartı. i5 2500k 4.0ghz işlemci var.
    herşey epic iken 1080p de 10-20 fps arası oynatıyo.
    herşey low, resolution scalede endüşükte 640*480 çözünürlükte 40-60 fps arası değişiyo.

en yüksek ayarlarda 30 fps sabit oynatsa bile yeter bana çok güzel görünüyo herşey. ama şuan oynayabilmek mümkün değil. yani alacaksanız oynamak için değil ucuza almış olmak için alın. motor unreal engine 4 olduğundan optimize edilebileceğine güveniyorum. mesela dayz nin motoruna hiç güvenmemiştim optimize olacağına, aynende öyle oldu optimize edilemedi yıllardır. rust unity ye geçtiğinde optimize edileceğini biliyodum ve çok güzel optimize edildi. yarınki güncellemeylede fps inanılmaz artacak(rust için konuşuyorum). dediğim gibi buda unreal engine 4, çok popüler ve güçlü bir motor. yakında ekran görüntüsüde eklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 3 Haziran 2015; 21:18:39 >

• Nasıl bir vahşi hayat ya, dinazorların arasında koşturuyor millet.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.