Şimdi Ara

Arka camda güneş enerjisinden faydalanmak (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
332
Cevap
36
Favori
16.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trafik kamerasinin cektigi AKIM: 0.5 Amper.

2 Kamera; toplam 1 Amper akim.

Aku dayanmaz. Eger uzun sureli kayit soz konusu ise; 7/24 seklinde; aku dayanmaz.
  • Iki gunes panelini ozel olarak lehim yaptigim kablolarla birbirine bagladim.
    Bu kablolarda 2 adet USB cikis seri veya paralel bagli.
    Duruma gore 5 Volt veya 10 Volt cikis elde edebiliyorum gunes panellerinden.
    Piller 12 Volt ile sarj oluyor; 2 USB cikistan 10 Volt elde edince de sarj olabiliyor.
    Diger piller standart 5 Volt ile sarj ediliyor. Iki gunes panelini bu ozel kablolar ile birbirine baglayinca,
    iki panelinin toplam gucunu kullanmam mumkun oluyor.

Gunesli havalar ha geldi ha gelecek; iple cekiyorum. Temiz enerji zamani simdi.

Arka camda güneş enerjisinden faydalanmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 21 Kasım 2015; 14:04:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sk67a

Iki gunes panelini ozel olarak lehim yaptigim kablolarla birbirine bagladim.
    Bu kablolarda 2 adet USB cikis seri veya paralel bagli.
    Duruma gore 5 Volt veya 10 Volt cikis elde edebiliyorum gunes panellerinden.
    Anker marka piller 12 Volt ile sarj oluyor; 2 USB cikistan 10 Volt elde edince de sarj olabiliyor.
    Diger piller standart 5 Volt ile sarj ediliyor. Iki gunes panelini bu ozel kablolar ile birbirine baglayinca,
    iki panelinin toplam gucunu kullanmam mumkun oluyor.

Gunesli havalar ha geldi ha gelecek; iple cekiyorum. Temiz enerji zamani simdi.

Sami abi hayırlı olsun.

Güneşli havalar geliyor az kaldı, artık güneş panelleri full şarj eder pilleri.

Güle güle kullan...

• Hocam bu kadar çok elektirik aksamı olan aracı yakın zamanda patlatırlar benden söylemesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Hocam bu kadar çok elektirik aksamı olan aracı yakın zamanda patlatırlar benden söylemesi.

Sağol, varol. Muhteşem bir katkın oldu forum başlığına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Yağmur sensörü vs... gibi gereksiz özellikler koyana kadar, güneş enerjisi opsiyonu koyabilir firmalar aslında araçlara.

Yağmur sensörü gereksiz bir donanım değildir Yağmurlu havalarda veya yol ıslakken yandaki araçların attığı suyu siz eliniz kola gidene kadar temizliyor... yola odaklanıp sürekli silgi koluyla oynamıyorsunuz.. Güvenlik için çok gerekli bir donanım..elektrikli cam olmasada olur , far sensörüde olmasada olur...Bana kalsa aracta olması gereken klimadan sonra en çok lazım olan şey..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Hocam bu kadar çok elektirik aksamı olan aracı yakın zamanda patlatırlar benden söylemesi.

Sağol, varol. Muhteşem bir katkın oldu forum başlığına.

Sen dalga geçiyorsun ama ben Türkiye gerçeklerini söylüyorum adamlar kablo gördüğü arabanın camını kırıp alıyorlar içerdeki aksamı. Arkadaşımın başına geldi, oradan biliyorum. Dandirik mp3 çaları kaset çalara çeviren aparatı çaldılar hemde güpegündüz.

Bu yazdığımın foruma katkısı da bunu göze alıp bu tarz bir sistem kurmaya kalkışmak.
  • mkoroglu kullanıcısına yanıt
    hava yada polen filtresinde reyhan otu yetiştirmek mi, eksozda patlıcan közlemek mi hep gereksiz şuursuz fikirlerin sahibiydi kendisi degil mi ?
  • Konuya geri donelim.
    Pilleri ayni anda sarj edebilmek icin gerekli baglanti kablolarini lehimledim ve arka panele yerlestirdim.
    @aknasmub

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 21 Kasım 2015; 14:06:30 >
  • 14 watt ve 10 watt gücünde güneş panelleri.
    20,000 mAh pil doluluk oranını aydınlatmalı dijital gösterge ile bildiren pil.
    Güneş panelleri ile pili şarj edebiliyorum.

Aracın demirbaşları oldu bunlar artık.

Hayırlı işler, bol güneşler.
    Gelsin bol güneşli günler.
    Dolsun akülü piller.

@aknasmub

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 21 Kasım 2015; 14:07:02 >

• sk67a S kullanıcısına yanıt
    Abi mevsimi geldi artık. Piller full şarj olur rahat edersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güneşte son 4 milyar küsur senedir süregelen termo-nükleer tepkimelerin sonucu ortaya çıkan bu ışınlar,
    saniyede 300,000 kilometre gibi manyak bir hızla yola çıkmalarına rağmen (bakınız: ışık hızı),
    dünya gezegenimize ulaşmaları yaklaşık 8.5 dakika alıyor. Yaklaşık diyorum; çünkü dünyamızın
    güneş etrafındaki yörüngesi dairesel değil; eliptik; bu sebeple dünya ve güneş arasındaki mesafe
    yörüngedeki konuma göre değişiyor.

Bu ışınlar 8.5 dakika gibi zorlu bir yolculuk zahmetine katlanıyorlar da, ben faydalanmayacak mıyım?
    En azından "ayıp olmasın" diye insan bir çaba gösterir ve faydalanmak için bir girişimde bulunur.
    Ben de bunu yapmaya çalıştım. Kısıtlı bile olsa çevreyi korumak düşüncesi vardı aklımda; yenilenebilinir
    ve etrafı kirletmeyen bir enerji kaynağını kullanayım dedim.
  • aracınızı her gün kullanıyormusunuz?

eğer kullanıyorsanız araba hareket halinde iken extra pilleri şarj eden bir sistem yapılamaz mı? böylece araba hareket halinde iken piller dolar ve güneş enerjisine gerek kalmaz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir sistem tasarlayın; aracınızın yürüyen aksamına entegre edin; burada bir forum başlığı
    açın; biz de seve seve okuyalım yazınızı. Ben şahsen o tür bir sistem kurmayı planlamıyorum.
    @yılmaz058

Aracımdaki güneş panelleri hareket halinde iken de, park halinde iken de çalışıyorlar.
    Özellikle bahar ve yaz aylarında araç iş yerindeki otoparkta gün içinde atıl olarak yatarken,
    güneş ışıklarının en verimli olduğu saatlerde güneş panelleri ile sürekli bir şekilde
    pilleri şarj edebiliyorum.
    arabam olsa denemek isterim aslında :)
    sahip olduğunuz durumlara göre en iyisi güneş paneli o zaman.
    hem de çevreci.
    gülerek kullanın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmadık otomobil modeli forumu 3 milyon defa okunuyor, bu konu 3 bin defa okunamadı.
    Olacak iş değil. Havanda su dövmek buna derler.

Youtube'a yüklediğim videoları çekmek için harcadığım dakikalar, videoları seyretmek için
    tıklayan kişilerin harcadıkları toplam dakikalardan daha fazla, iyi mi? Zaten her biri 2-3 dakikalık
    videolar; tıklayan kişiler sonuna kadar izlemeden anında kapatmışlar.

Çevrecilikmiş, yenilebilinir enerji kaynağıymış; bizim milletin ilgi alanının 100 kilometre yakınından bile
    geçmiyor. Adminlere yazayım bari de bu forum başlığını silsinler.

@aknasmub
  • Bazı araçlarda orijinalden solar sunroof sistemi var.
  • quote:

Olmadık otomobil modeli forumu 3 milyon defa okunuyor, bu konu 3 bin defa okunamadı.
    Olacak iş değil. Havanda su dövmek buna derler.

Youtube'a yüklediğim videoları çekmek için harcadığım dakikalar, videoları seyretmek için
    tıklayan kişilerin harcadıkları toplam dakikalardan daha fazla, iyi mi? Zaten her biri 2-3 dakikalık
    videolar; tıklayan kişiler sonuna kadar izlemeden anında kapatmışlar.

Çevrecilikmiş, yenilebilinir enerji kaynağıymış; bizim milletin ilgi alanının 100 kilometre yakınından bile
    geçmiyor. Adminlere yazayım bari de bu forum başlığını silsinler.

@aknasmub

Abi bizim millet önem vermez böyle temiz,güzel işlere.

Sen paylaşmaya devam et biz takip ediyoruz.

• Destek için sağol. Şu sıralar hiç aksatmadan her gün arka konsoldaki güneş panellerini
    kullanıyorum. Hava kapalı fakat aydınlık olduğunda dahi (belki az bir güç seviyesinde olsa da)
    piller şarj oluyor.

Bir adet 20,000 mAh pil trafik kayıt kameramı 30 saat sürekli olarak çalıştırabiliyor. Önümüzdeki
    günlerde bir ölçüm yapacağım; güneşli günlerden oluşan bir hafta içinde, mesai saatlerinde aracım
    otoparkta iken günde 6-7 saat efektif güneş gördüğünde, pilin %0 - %100 aralığında şarj olmasının kaç gün
    sürdüğünü saptayacağım.

Güneşli güzel kentimiz İzmir'de ikamet ediyor olsaydım; düşün artık ne muhteşem randıman alırdım
    güneş panellerinden. Hele hele Antalya'da yaşıyor olsaydım, kim tutardı beni. Bu arada
    Acarbulut arkadaşımızın kulakları çınlasın, Antalya'dan bahsederken.

@aknasmub@acarbulut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 21 Kasım 2015; 14:04:14 >

Abi buralar yanmaya başladı. Güneş artık etkisini arttırdı. Antalyada olsa daha kolay dolum sağlanırdı bencede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.