hem telefondan hem bilgisayardan kontrol ediyorum glass wire ile son 1 gün içinde toplam uygulamalar 4 gb veri indirmiş fakat ben hiçbir yere hiçbir upload yapmadığım halde 100 mb veri yüklenmiş görünüyor. örneğin youtube 1 gb veri indirilmiş 30 mb yüklenmiş. kardeşim ben hiçbir şey yüklemiyorum. bu neden kaynaklanıyor. bu birinci soru.
geçen ay mobil veri açık iken 4 gb internet var toplamda ansızın mesaj geldi %80'ini kullandınız diye lan dedim halbuki yaptığım hiçbir indirme de yoktu video falan da izlemiyordum. baktım glass wire den ve android sisteminden opera tarayıcı uygulaması birkaç saat içinde 2.36 gb arka planda veri kullanmış. nedir bu arka planda veri kullanımı. sonra kısıtladım arka planda veri kullanımını ama telefon durduğu yerde böyle abes 2 gb gibi bir miktar nasıl oluyor arka planda. üstelik download mı upload mı o da belli değil.
müşteri hizmetlerini aradım durumu anlattım 2. sorum olan durumu. 48 saat içinde detaylı kullanım verilerini çıkarıp bildirimde bulunacaklarını söylediler. bu verilere erişim için onay istediler verdim.
Veri indirdiğinizde her işlem için upload da gerekiyor yani 1 GB dosya indirdiğinizde bilmem kaç saniyede 1 upload yapıp indirmenin devamı için arz talep meselesi gibi oluyor... Bence normaldir yani size özel bir şey yok herkeste var bu durum
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
habib_723
kullanıcısına yanıt
peki bu arz talep durumu gerçekleştirilirken örneğin indirilen veri 1 saatlik youtube videosu, ne olduğu belli.izlenme durumu söz konusu. bunu izlerken yüklenen veri bilgisayar veya telefonumuzdaki videolar, görseller mi, ne olduğu belli mi? örneğin netflix ve youtube. buralara el ile bilinçi olarak hiçbir upload yapmıyorum. yapmadım.
ayrıca şu android sistemi olayı ayrı bir muamma.
benzer şekilde instagram boş galerili ve hiçbir zaman yükleme yapmadığım bir uygulama.