Şimdi Ara

ARKADAN İTİŞ ÖNDEN ÇEKİŞ TARTIŞMASININ TESCİLLİ DOĞRULUĞU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • nicole kidmanın başrolde oynadığı soğuk dağ filminde geçen bir diyalog
    kadın evine yanlışlıkla gelen askere beni böyle arkadan iterek çine kadar sürebilirsin diyordu
    daha bilimsel bir açıklama düşünemiyorum
    kadının söylediğine göre birşeyi sürmenin bir yolu da arkadan iteklemektir
  • bilgiler için sağol.tabiki burada birde ağız alışkanlığı devreye giriyor,yani TDK kurumunun söylediği ve belgelediği şekilde kullanılırsa

dilimizide doğru kullanmış olacağız.

Ethem GENİM'in söylediğide benim için önemli madem uzman tv.diye bir kanalda bu açıklamaları yayınlıyorsun kullanılan terimlerde bizler için örnek

teşkil edecektir.yani o hacanın söylediği anlatım tarzı ve kullandığı kelimeler benim için anlam taşıyor ama TDK'na göre hata'lı.

işte buradada cümlelerde kullanılan kelimelerin yüklendiği anlamları kıvrak zekamızla irdeleyip anlamak ve diretmemek gerekiyor.

hasanmerto dostum takdir'in için ben teşekkür ederim. burada zaten diretecek bir olay yok,forumunda amacı tartışıp doğru yolu bulmak değilmi.

yani nasıl kullanırsak kullanalım aslında birbirimizi anlıyoruz ama yinede anlamamış numarası yapıp tartışıyoruz sonuç olarak.

• Nekadar gereksız boş tartışmalar oluyor ya

Ha itiş ha çekiş Farklı anlamlarda cagrıştırmıyor. sonucta birbirimizin ne demek ıstedıgını anlıyoruz.

4X4 e hem arkadan itiş hem önden çekişmi diyelim. Gerkesiz yere uzatmayalım konuyu
  • quote:

Orjinalden alıntı: 56_chevy

nicole kidmanın başrolde oynadığı soğuk dağ filminde geçen bir diyalog
    kadın evine yanlışlıkla gelen askere beni böyle arkadan iterek çine kadar sürebilirsin diyordu

örnek'lemene bittim dostum.nereden buluyorsunuz böyle örnekleri?aradaki bu konuşma senin için önemlimiydiki aklında tutmuşsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gt-40 -- 12 Ocak 2008; 16:36:27 >
  • Arkadaşlar Mercedes'e veya başka arkadan tahrikli bir araca binince gaza basıp, uff arabada ne çekiş var mı diyosunuz yoksa ne itiş var mı diyosunuz? Eğer itiş diyosanız ben diyecek bi şey bulamıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecar limon

Arkadaşlar Mercedes'e veya başka arkadan tahrikli bir araca binince gaza basıp, uff arabada ne çekiş var mı diyosunuz yoksa ne itiş var mı diyosunuz? Eğer itiş diyosanız ben diyecek bi şey bulamıyorum

sonuç olarak birbirimizi anlıyoruzda yalnış terim kullandığımız için bazen ters düşebiliyoruz.yoksa dediğin doğru arkadan tahrikli(bu da çok adult bir

kelime oluyor)bir aracın çekişten düşmesine ben bile itiş dediğim halde o durumda çekişten düştü diyorum.

• 4çeker ifadesi ozaman muallakta kalıyor.arka tekerler madem ittiriyorsa onlarıda çeker ifadesi içine almaması gerekirdi.
    Zaten bunun tartışması bile saçma sonuçta ha önden çeker demişsin ha arkadan çekişli demişsin anlayanın doğru anlaması önemli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gt-40

quote:

Orjinalden alıntı: 56_chevy

nicole kidmanın başrolde oynadığı soğuk dağ filminde geçen bir diyalog

örnek'lemene bittim dostum.nereden buluyorsunuz böyle örnekleri?aradaki bu konuşma senin için önemlimiydiki aklında tutmuşsun.

filmi izledim Türkçeye çeviri hatası var aslı öyle değil ingilizce izle filmi

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.