Şimdi Ara

Arkadaşım Çok Sessiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yakın bir arkadaşım var ve arkadaşım karakter olarak çok sessiz.

Kendisi makine mühendisi, işinde iyi vs fakat sosyal olarak neredeyse hiç konuşmuyor.

Ailemle tatil yapıyordum. 3 günlüğüne davet ettim ve ailem açıkçası ondan baya rahatsız oldu.

İlk başta ne alaka dedim fakat haklı olduklarını düşünüyorum.

Sizin görüşünüz nedir?

• Bu şekilde bildiğin birini davet ediyorsun. Rahatsız olmanın gerekçesi nedir? Sessiz insan, utangaç ve efendi olur genelde.

Hiç konuşmuyor, sesi çıkmıyor, sohbete katılmıyor, süs gibi duruyor diye bakarsanız evet rahatsızlık vermiş gibi görünür. Hele bir de sürekli cep telefonu ile oynuyorsa.

Öz güven eksikliği olmuş da olabilir. Hem cinsiniz mi? Yoksa ilgi duyduğunuz biri mi?

• Fazla konusmayan birinden neden rahatsız oldular?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu şekilde bildiğin birini davet ediyorsun. Rahatsız olmanın gerekçesi nedir? Sessiz insan, utangaç ve efendi olur genelde.

Hiç konuşmuyor, sesi çıkmıyor, sohbete katılmıyor, süs gibi duruyor diye bakarsanız evet rahatsızlık vermiş gibi görünür. Hele bir de sürekli cep telefonu ile oynuyorsa.

Öz güven eksikliği olmuş da olabilir. Hem cinsiniz mi? Yoksa ilgi duyduğunuz biri mi?

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Evet kendisi hemcinsim.

Ailem tatil sonrası bana ondan rahatsız olduğunu söyledi ve ben de düşündüm ve haklılar gibi.

Ben sadece sessiz olduğunu düşünüyordum fakat bazı davranışları sessizden de kötü gibi.

Örneğin sabah oluyor. Günaydın lafı bile ağzından çıkmıyor. Ya da amcam çim suluyor. Kolay gelsin bile demiyor. Amcam kendisiyle ilgili bir soru soruyor. Neredeyse cevap bile vermiyor. Sadece dinleyip onaylamaya çalışıyor gibi.

Konuşunca da çoğu zaman konuştuğu zor duyuluyor gibi.

Açıkçası tatildeyken bu yönünü daha iyi anladım ve ben bile son günlerde rahatsız olmaya başladım bu hareketlerinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 30 Eylül 2024; 2:28:23 >
  • Peygamber efendimiz "Aleyhisselam", (Az konuşmak imandan, çok söz nifaktandır) buyurmaktadır.Söz gümüşse sükut altındır...

Üç hükümdardan biri der ki:

(Bütün pişmanlıklarım söylediğim sözlerden oldu. Söylemediğimden hiç pişman olmadım.)

İkincisi der ki:

(Söylemediğim sözlerin sahibiyim. Fakat söylediğim sözlerin esiriyim.)

Üçüncüsü ise şöyle der:

(Bazı sözleri söylemeye gücüm yetti, fakat söylediğim sözleri geri almaya gücü yetmedi.)

Az söz edeptir, güzel amelleri korumaya sebeptir.

Hikmeti konuşmakta değil, susmakta aramalıdır!

Susmak aklın süsü ve cehaletin örtüsüdür.

Çok konuşmak dostluğu bozar, lüzumsuz konuşmak ayıpları açar, acı söyleyenden dostlar kaçar.

Atalarımız;

(Sana senden olur, her ne olursa,

başın selamet bulur, dilin durursa)

ve

(Göz iki, kulak iki, ağız tek,

çok görüp, çok dinleyip, az söylemek gerek) demiştir.

Yunus Emre de diyor ki:

Sözünü bilen kişinin, yüzünü ağ ede bir söz.

Sözü pişirip diyenin, işini sağ ede bir söz.

Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı,

Söz ola zehirli aşı, bal ile yağ ede bir söz.

• 2 aydır ben de aynı bu haldeyim sosyal fobi ya da travma sonrası stres bozukluğu kaynaklı diye düşünüyorum bu durumu. İnsanın elinde olmuyor ben mesela konuşmayı istiyorum ses ağzımdan zor çıkıyor. Çıksa bile sessiz çıkıyor. Anlam veremedim bu duruma ama yaşadığım bi tartışma sonrasında böyle oldum.

• gainzzz34 kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun. Tam olarak arkadaşım da böyle gibi.

Örneğin amcamlar kahvaltı yapıyor mutfakta. O ise sessizce buzdolabından bir şey alıp kedi gibi sessizce çıkıyor. Bir afiyet olsun, ya da merhaba yok.

Sanki zorla o evde tutuluyormuş gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 30 Eylül 2024; 12:23:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok güzel bir laptop
    18 yıl önce açıldı
    Ev çok sessiz
    4 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • musetea kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sosyal fobi eminim arkadaşınız konuşmak istiyor ama başaramıyor. Konuşursa da kötü konuşacağını herkese rezil olacağını falan düşünüyordur. Bende de böyle problemler var 2.5 aydır.

• anladigim kadariyla arkadasinizin utangac bi yapisi var. konustugunda yanlis bi sey soylemekten cekiniyor, boyle yetistirilmis ve diger insanlar tarafindan tuhaf garip gibi gorulup dislandigi surece hayati boyunca boyle kalacak. kendisine sosyallesmesi icin yardimci olmaya veya en azindan bu durumununu yuzune vurmamaya calisabilir yada anlattiginiz kadar rahatsiz oluyorsaniz iletisimi kesebilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşınız asosyal ve çekingen . Ya onu böyle kabul edeceksiniz yada görüşmeyi keseceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 30 Eylül 2024; 18:34:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden rahatsız oldular

• İnsanlar yırtık tipleri severler

• Bu tarz insanlar frekansinin tuttugu ortamda geveze hale geliyorlar.O ortamida yakalamasi zor oluyor.

• siyahatlıprens kullanıcısına yanıt

Sessiz kişiler insanları eğlendiremediği için sevilmezler ama yırtık ortamcı tipler bulunduğu ortamdaki insanları eğlendirebildiği için sevilirler

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

"MAJÖR DEPRESYON DEPRESYON BUNALIM BİPOLAR BOZUKLUK ŞİZOFRENİ SİNİR HASTASIYIM AĞIR DERECEDE ANTİDEPRESANLAR KULLANIYORUM GÜNDE 800 MG ANTİDEPRESAN KULLANIYORUM SİNRLERİ BOZUK BİR İNSANIM ASPERGER SENDROMU VAR MAJÖR DEPRESYON VAR ŞİZOFRENİ VE BİPOLAR BOZUKLUK DA VAR 3 KERE AKIL HASTANESİNE YATIP ÇIKTIM 2 KERE BEYNİME ŞOK YEDİM."

• the__executioner__ kullanıcısına yanıt

İşte bu dedem   

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

Derbeder penguen gunter

• Tepecikli

• the__executioner__ kullanıcısına yanıt

Yaşam beni derbeder yapmadı yaşanmışlıklar beni derbeder yaptı - Derbederberk

• her insanın aşamadığı şeyler vardır. sana bana koymayan adama koyar. sana koymayan bana koyar koyan koyana.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.