Şimdi Ara

Arkadaşımın verdiği emanet arabayı çizdirdim YARDIM (resim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar. arkadaşımın bana emanet verdiği arabanın sol ön teker üstünü çizdirdim. Sanıyorum diğer aracın boyası geçti. (numaramı o araca bıraktım aradı önemli bir şey yok orası zaten giditi dedi Allahtan) Yani bu aracın boyası kalksa böyle olmaz diye düşünüyorum. Diğer aracın geçen boyası da nasıl gider. Bayağı çizik çünkü

Resimde yamulma var gibi duruyor ama Göçük veya yamulma hiç yok.

Şimdi yapılacak işlem nedir? Pasta cila kesin çözüm diye bakıyorum ama benzinle kendim de kurtarabilir miyim? Benzinle yapsam Bu işlemin Aracın kendi boyasına zararı olur mu?
    Pasta cila yaptırsam da belli olma durumu var mıdır? Bir de bunu arkadaşa anlatma meselesi var o da ayrı bir sıkıntı. Bu konuda biraz titizdir nasıl derim bilemedim :(

resimler iptal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 6 Ocak 2015; 22:15:32 >

• Emanet arabada almam, vermemde Allaha sukur...
    Konuya gelirsek yamulma var gibi gorunuyor ama eger yoksa ve ciziklerin icine tirnak giremiycek kadar derin degilse, pasta cila kesin cozum.Arabanin boyasinada bi zarar vermez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o bölgeyi eski haline bile getirseniz aracın sahibine durumu açıklamanız gerek diye düşünüyorum..

Ki bu açıklanması gereken birşey ise; arkadaşınıza durumu anlatın beraber çözüm bulun masrafları siz ödeyin derim...
  • Tirnagini cizigin ustunde gezdir elin takilmiyorsa pasta kesin cozum

Pastanin icinde sungeri yokasa biraz uslüple ovala gecer eskisinden farki bile olmaz

• @EmreKaanYksl valla gezdirdiğimde geliyor ama içine doğru değil, dıştan bir kabarıklığın takılması gibi bir şey. diğer arabanın boyasının dokusu geliyor elime diye düşündüm.

@Closer arkadaşıma da zaten söylerim yoksa içimde kalır ama direkt o gelene kadar mı yaptırsam yoksa o gelsin, ona söyleyip öyle mi yaptırsam ödesem bilemedim. fifty fifty durumdayım ama büyük ihtimal yarın yaptırırım gelincede derim böyle böyle oldu şunu yaptırdım diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 1 Ocak 2015; 18:31:40 >
  • pastayla aldırın.Resimden öyle gördüm.
  • Bu emanetin canı niye az oluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gecmis olsun. 2. Fotoda bariz yamuldugu görülüyor... Bence siz soyleyin arkadasiniza, size emanet ettiyse zaten lafını yapacak degildir. Morali bozulabilir ancak :) gecmis olsun bisey yok kasko varsa mini hasar yeter bence.

• Valla ne olursa olsun emanet arac almayin. Gidin kiralayin ama emanet almayin vermeyin de...
    Konuya gelirsek bence önce bi sey yaptirmayin gidin önce arkadaşınıza deyin ona göre o bi karar versin siz masraflari karşılayın...

• evden cifi alın biraz ovalayın geçebilir. Pasta ile aynı görevi görür. Eğer gitmezse 2000-3000 kum zımpara ve üstüne pasta ile geçmek o işi halleder diye görünüyor.
  • bence hiç uğraşma autokinge götür

• Yapı marketten; Yoğun çizik giderici ya da çizik giderici pasta ve finish polish al. Pastayı çok bastırmadan sonra duruma göre bastıra bastıra sür oraya. Aracın boyası çıktıysa ya da hafif çizik varsa bu pasta bunu giderecek boyanın üstünden ufak bir katmanı alıp çizikleri hizalayacaktır. Fakat haliyle hafif matlık oluşturur. Bu matlığı da finish polish cila ile gidereceğiz. Yine pasta yapar gibi bir sünger ile daireler çizerek o bölgeye yediriyoruz. Biraz bekleyip çizmeyecek çok ymuşak bir pamuklu ya da mikrofiber bez ile siliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Yapı marketten; Yoğun çizik giderici ya da çizik giderici pasta ve finish polish al. Pastayı çok bastırmadan sonra duruma göre bastıra bastıra sür oraya. Aracın boyası çıktıysa ya da hafif çizik varsa bu pasta bunu giderecek boyanın üstünden ufak bir katmanı alıp çizikleri hizalayacaktır. Fakat haliyle hafif matlık oluşturur. Bu matlığı da finish polish cila ile gidereceğiz. Yine pasta yapar gibi bir sünger ile daireler çizerek o bölgeye yediriyoruz. Biraz bekleyip çizmeyecek çok ymuşak bir pamuklu ya da mikrofiber bez ile siliyoruz.

cok teşekkürler hocam böyle yapacağım gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.