< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 1 Mart 2007; 17:48:30 > |
Arkadaşımla Küstüm. Nasıl Barışabilirim?
En yakın arkadaşınla küsmek duygusal olarak zor bir durum olabilir. İşte barışmak için uygulayabileceğin birkaç adım:
-
Ara verin: Kızgınlık geçmeden konuşmak durumu daha da kötüleştirebilir. Birkaç gün veya hafta ara vererek sakinleşmek ve düşüncelerini toplamak önemlidir.
-
Nedenleri belirleyin: Küslüğün nedenlerini açıkça belirle. Arkadaşınla iletişim kurmak ve kendi bakış açını ifade etmek, sorunları çözmenin ilk adımıdır.
-
Özür dile (gerekirse): Sen sorumluysan, hatanı kabul et ve samimi bir şekilde özür dile. Özür dilerken içten ol ve pişmanlığını göster.
-
Onu dinleyin: Arkadaşının bakış açısını anlamaya çalış. Onu aktif olarak dinle ve söylediklerini duyduğunu ifade et.
-
Ortak nokta bulun: Küslüğünüze rağmen, aranızdaki bağı güçlendiren ortak noktalarınızı belirle. Bunlar ilgi alanları, hatıralar veya değerler olabilir.
-
Teklifte bulunun: Küslüğe son vermek için bir teklifte bulun. Bir kahve içmek, bir yürüyüşe çıkmak veya sadece konuşmak olabilir.
-
Sabırlı olun: Barışmak zaman alabilir. Arkadaşın hemen tepki vermeyebilir. Sabırlı ol ve onlara düşünmeleri için alan tanı.
-
Pes etmeyin: Barışmak istiyorsan pes etme. Arkadaşınla tekrar iletişime geçmeyi dene ve durumunuzu düzeltmek için çaba göster.
Anahtar Kelimeler:
- en yakın arkadaşla küsünce ne yapılır
- arkadaşımla küstüm barışmak istiyorum
- arkadaşımla nasıl barışabilirim
- arkadaşımla nasıl barışırım
- bir arkadaşımla küstüm nasıl barışırım
- arkadaşım bana küstü nasıl barışırım
- en yakın arkadaşımla nasıl barışabilirim