Bu sabah saat biraz daha ilerlesin gold'u arayıp D90 la ilgili bilgi alıcam bakalım o fiyata neler veriyorlar :)
D90 biraz eskimedi mi sizce de?
D90 eskimedi. Bundan belkide 5 sene sonrada hala eskimemis olacaktir.
Son zamanlarda kar amaciyla dijital sensorlu makinelerde video ozelligi disinda pek bir ilerleme kaydedilmedi. 2008 ya da daha gerisi cikannfotograf makimelerinin 2011'de yayinlananan fotograf makinelerine kiyasla imaj kalitesi bakimindan cok fark bulunmamakta.
Evet sensorler gelistiriliyor, daha iyi olanaklar sunuluyor. Ama 600D'nin iso basarisinin d90'a gore kotu olmasi yeni teknolojinim her zaman daha iyi mi olacagi anlamina gelir?
Tabiki hayir. Bu sektorde cok buyuk atilimlar olmaz, olursa da toplu sekilde olur. Analogtan dijitale gecis gibi.
O yuzden iciniz rahat olsun. Suan bir fotograf makinesi alsam kesinlikle 5D mark 1'i tercih ederdim ben. Video olmamasi ve ekraninin kotu olmasi disinda bence piyasadaki en iyi makinelerden biri hatta efsane diyebilirim.
Bunun icin zugurt tesellisi bile yapabilirim 5D'nin ekraninin kotu olmasi sizi sevindirebilir. Cektiginiz fotograflari bilgisayara aktardiginizda makinede gorulenden daha iyi bir goruntuye sahip olacaksiniz ve sevineceksiniz
Saka bir yana, d90 eskimedi arkadaslar. Bu durum sadece psikolojik. Kapitalizm diyip kayboluyorum. Tabii herkes istemez yenisi varken eski bir cihazi almak
D90 cok guzel makina, dediginiz gibi yeni makina daha iyi fotograf ceker diye bisey yok suan sonyA100le (iso basariminin kotu oldugu soyleniyo ve eski bi makina)hala cok guzel fotograflar cekiliyo ama tabi gönül herzaman daha yenisi olsun diye bakiyo;)
Pentax K-5 bakın derim bende.
eos 60 d al .. 550d kullanıcısıyım şimdiki aklım olsa 200 daha verir alırdım bunu. Arkadaşım beimkinin üstü die 600d aldı ama hiç değmez oda pişman bir kaç teknik aksan ve lcd oynaklığı dışında anlamsız.
Hayyamda biraz araştırdım neredeyse dahalla en çok satılan makina D90 arkadaşlar
d7000 bence... d90 ın bir sene içinde yenisi çıkacak
Canon 60D alırsanız tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır .
Nikon D90 ya da CANON EOS 550D öneririm.
Belki biliyorsunuzdur ama araştırdığım bu süre içerisinde birde ne öğrendim biliyormusunuz arkadaşlar,Nikon Türkiye yetkili servisi Gold bilgisayardan alınan Nikon marka fotoğraf makinalarını garanti kapsamına almıyormuş,yani Gold tan alına makina 2 sene içerisinde arızalanırsa tamirini yapıyor ama ücretli :)