Şimdi Ara

ARKADASLAR 5870 MI?? GTX470 MI?? SİZCE COK KARARSIZIM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
3.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne yalan söliyim fiyatlar denk olursa gtx470 alırım

o/c yaparım babalar gibi zten fanlarım sesli calısıo fanınıda dayarım %60 70 e miss

5870 a overclock yapsanda cok bi artısı yok yani. ama tr deki fiyatlarla dusunmeden 5870 alırım
  • 5870 daha mantıklı

boşa vericek paranız yoksa fermi almak akıl işi degil. tabi türkiyedeki fiyatlara oranla söylüyorum.
  • quote:

shader hızı zaten 2 katı core hızının direk.
    Hadi yaİyi... öğrendim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

tabikide nvidia olan nvidianın ölüsü atinin dirisine bedel

hic gulecegim yoktu

• Fermi ben dahil cogu kisi icin hayal kirikligi oldu birde TR deki fiyat politiklari yuzunden suanda en iyi secenek ATI kartlara yonelmek.Birde yaz aylarinin geldigini dusunursek Ferminin , IsI ve haliyle yuksek fan sesi birde harcadigi yuksek guc degerleride fermi icin eksi puan.Kisacasi 470 mi 5870 mi diye sorarsaniz en mantikli secim kesinlikle 5870 olacakdir. isin kotusu fermi yuzunden ATI indirim yapmiyor haliyle indirim bekleyenler Fermi 2 leri ve ATI 6x serilerini bekleyecekler. iki firmaninda gozu kara indirim yapacaklarini sanmiyorum.
  • 5870 daha iyi bir seçim olacaktır
  • Fiyatı düşerse GTX470. Düşmezse 4850 ile devam et bence, harcayacağın paraya değecek bir getirisi olmayacak her iki kartında. ATI 6xxx yada yeni nesil Fermi çıkınca 2011de onu alırsın.

Hatta bir tane daha 4850 alıp CF yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 17 Nisan 2010; 9:23:49 >
  • bence 5870'e şuan para veripde ilerde pişman olma. biraz daha bekle olurda 2.partiler geldiğinde ortalık fermi kaynarsa o zaman belki fiyatlar yurtdışı fiyatlarına yakın olur. o zaman gtx470 alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canerpense

Fiyatı düşerse GTX470. Düşmezse 4850 ile devam et bence, harcayacağın paraya değecek bir getirisi olmayacak her iki kartında. ATI 6xxx yada yeni nesil Fermi çıkınca 2011de onu alırsın.

Ben de onu anlatmaya çalışıyorum. (CF Hariç) Şimdiki kartlar alınmaz. Herkes daha ucuz ve performanslı görünüyor diye 5870 diyor ama kesinlikle ilerde pişman olacaklar. O kartların geleceği yok. DX11 ve tesellation ilerde yaygınlaşacak. O zaman bu 5xxx serisi tırt kalacak. Eğer ben bir kartı 750+ TL ye alacaksam bu kartı en az 5 sene kullanmam lazım. Ama bu şimdiki kartlarla mümkün değil. Fiyatı makul seviyeye düşerse GTX470 olabilir ama şimdi kesinlikle acele edilmemesi gereken bir dönem.
  • nasıl yani ya.test sonucları ortada.5850 seviyesindeki 770 tl lik kartı nasıl 5870 le bir tutabilirsiniz.neye dayanarak bir tutuyorsunuz.neyi daha iyi.elektrik sarfiyatımı yoksa daha hicbir oyunda kullanılmayan cuda ,cada teklonojisimi?
    ya bu fan boyluk degildirde nedir arkadaşlar.hani 5850 ile gtx 470 mi dersen gene 5850 derdim .cunku aynı grafik ve 3 aşağı 5 yukarı aynı değerleri alacagın 2 kart.ve 200 ytl fazla para vermene vede her ay gelen kabarık elektirik faturasını goz onunde bulundurursun derdim ama 5870 ile gtx470 bir tutulabilirmi?
    hadi arkadaş belki bilmediği icin sormuştur.nvidia fanboyları neye dayanarak gtx470 al daha iyidir diyebilior onları anlamış değilim.bi ton nvidia cı 5870 leri kapiş kapiş kaptılar.burdaki 470 al diyenler ne kullanıyor acaba?sacmalığında bu kadarı!
  • 5970>gtx480>5870>gtx470>5850 sıralaması mevcut.

Parana göre alcaksan 5870 470 den daha iyi bir karttır.Eğer ikisi aynı fiyattaysa tabiki 5870 alınır.
    Şu da var 470 alırsanda kimse niye 470 aldın demez.
    Şimdilik tesselation phsyx cuda tam randımanlı değil seçim senin ben olsam 5870

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 17 Nisan 2010; 11:47:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nurullah_198

quote:

Orijinalden alıntı: canerpense

Fiyatı düşerse GTX470. Düşmezse 4850 ile devam et bence, harcayacağın paraya değecek bir getirisi olmayacak her iki kartında. ATI 6xxx yada yeni nesil Fermi çıkınca 2011de onu alırsın.

Ben de onu anlatmaya çalışıyorum. (CF Hariç) Şimdiki kartlar alınmaz. Herkes daha ucuz ve performanslı görünüyor diye 5870 diyor ama kesinlikle ilerde pişman olacaklar. O kartların geleceği yok. DX11 ve tesellation ilerde yaygınlaşacak. O zaman bu 5xxx serisi tırt kalacak. Eğer ben bir kartı 750+ TL ye alacaksam bu kartı en az 5 sene kullanmam lazım. Ama bu şimdiki kartlarla mümkün değil. Fiyatı makul seviyeye düşerse GTX470 olabilir ama şimdi kesinlikle acele edilmemesi gereken bir dönem.

Hocam selamlar,
    Öncelikle iyi niyetinizi anladığımı belirtmekle beraber hiçbir kartın ne kadar para vermiş olursanız olsun 5 sene kullanılmicanı bilmelisiniz.
    Nihayetinde elektronik bir cihaz ve ardı arkası kesilmeden de her geçen gün gelişmeye devam etmekte.
    Ekran kartlarını sadece oyun oynama amaçlı kullananlar adına söylüyorum bu bir görsel zevk ve pahalı bir zevk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Vayvalak -- 17 Nisan 2010; 11:51:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

bence 5870'e şuan para veripde ilerde pişman olma. biraz daha bekle olurda 2.partiler geldiğinde ortalık fermi kaynarsa o zaman belki fiyatlar yurtdışı fiyatlarına yakın olur. o zaman gtx470 alırsın.

Hocam 10 mesajının 9 u "ATI alma pişman olursun"...5870 alıpta ben hiç pişman olan görmedim? Hayırdır?
  • 7 ay önce de 58xx almayın fermiler gelecek pişman olursunuz diyorlardı...
  • piyasada bu kadar güzel seçenekler varken şu bekle biraz daha diyenlere çileden çıkmamak elde değil.
    neyi beklemeli alacak olan kişi?
    ihtiyacı olan , eski kartının performansı yüzünden oyunlardan zevk almayan adam neyi beklesin ki.
    5870 i tak rahatına bak.
  • gtx 470 al keyfine bak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: orc123456

7 ay önce de 58xx almayın fermiler gelecek pişman olursunuz diyorlardı...

Dostum varya gerçekten çok güzel söylemişssin. Anlayan anlar artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

gtx 470 al keyfine bak..

Niye siz kullandınız mı?
  • üstat su ana kadar kullandıgım ati kartlar:9800xt 1800xl 3850 4850 toxic yaşadıgım dezavantajlar:
    1:çok ama çok ısınıyorlar oyundan atma cok fazla fan sesi istemediğin kadar yanlız 5xxx serisi o yönden iyi diyorlar
    2:driverlar çok kötü
    3:oyun desteği çok kötü yeni çıkan oyunu en az ama en az 1 ay doğru dürüst oynayamassın çıkan her 10 oyunun 7-8 inde böyle olur illa driver patch cıkacak
    avantajları
    1:ucuz olması

kullandıgım nvidia kartlar :tnt2 gf1 gf2mx gf3ti200 gf440mx gf5600 gf 7800gtx gf8600gt gf260sonic gf275oc dezavantajları
    1:çok elktrik yakar çoğu modeli
    2:atiden pahalıdır

avantajları
    1:5600 serisi dısında benim aldıgım hiç bir modelinde fazla ısınma olmadı son seride fazla ısınıyor sanırım 2. versiyonunu beklersen gene ısınma problem olmaz
    2:bu kadar yılda sadece 1 tane driveri sorunlu cıktı onda adamların zil takıp oynamadıgı kaldı :) yani driver olayı süper
    3:yeni çıkan tüm oyunları en azından atiden iyi çalıştırcağına emin olabilirsin:)
    son olarak diyorumki ucuz etin yahnisi şöyle böyle olur derler sık dişini ekran kartın çok kötü değilse zaten piyasada öyle çok fazla ekran kartı isteyen oyun yok bi 460 kaparız cıkınca ısınma sorunuda olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemesis-cpa -- 17 Nisan 2010; 12:47:19 >

• @namdar adam 5870 sormuş alayım mı diye sen kalkmış milattan önceki kartlardan bahsediyosun? Tek avantajı ucuz olmasıymış atinin pfff.Şu yazdıklarının olsa olsa %10 u doğru olabilir.Milleti yanıltma..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.