Şimdi Ara

ARKADASLAR 5870 MI?? GTX470 MI?? SİZCE COK KARARSIZIM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
3.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: annihilator

furmark: oyun değil
    vantage: oyun değil.

DX11 oyunlarıyla ilgili ne dedim ki beğenmiyormuşum. DX11 olmasıyla öne çıkan oyun ve benchmarklarda (Battleforge, Dirt 2, Metro 2033, Unigine Heaven 1 ve 2) zaten Fermi'lerin net üstünlüğü söz konusu.

mario yakışır gtx470e.yoksa furmark vantage bunlar hiçbir zaman yapılmaması gereken testler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Vantage bal gibi de oyun, directx 10.1 tabanlı test.

bak ben sana diyorum ki, vantage test veya oyun her ne ise sadece 1 adet test. Ben 470 OC 5870 OC filan derken sen çıkıp dedin ki, 5870 OC daha hızlıdır çünkü Vantage'de bilmem kaç puan öndeymiş. Ben de sana dedim ki, tek Vantage skorlarını karşılaştırarak genelde kimin daha hızlı olduğunu bulamazsın. Sonra da örnek verdim, dedim ki stok 5870 ile 480'in Vantage skorları aynı ama normalde 480, 5870'den %15 civarı daha hızlı.

Yani birinin çıkıp Unigine'de 480 5870'i %50 geçiyor demek ki 480, 5870'ten %50 hızlı demesi ne kadar yanlışsa; senin de 5870 OC 470 OC'i Vantage testinde geçiyor demek ki daha hızlı demen o kadar yanlış.

Şu forumda herhangi bi şeyi en fazla sana anlatırken zorlanıyorum valla tüketiyosun beni mete

• Gtx 480'i hd5870 ile test ederken, denk oldukları sonuçları hatta hd5870'in daha üstün sonuçlarını duymuşsundur her halde. Keyfi derleme yapmak ne kadar doğru, hız aşırtmanın sınırı neresi vs uzar gider. Kestim, sonuçta verileri paylaştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigitdevrek

quote:

470'ler 600'den 800'e çıkıyor.

5850'ler 725'ten 965'e çıkabiliyor mu? Kaç tane 965mhz'de günlük 5850 kullanan adam tanıyosun?

470, 5850'den hızlı bi karttır ve daha da iyi OC olarak hız farkını açıyor.

neye çıkıp çıkmadığı önemli değil.koyduğun zaman normal ve ocli testleri forumda karşılık verecek çok sayıda 5850 sahibi mevcut.furmark ta yapamıyorsunuz madem 5850 de de stabil olmayan değerlerle hava soğutmada bir oc sonuçları alınsında görelim bakalım.furmarkı beğenmiyorsanız mario da test yapın.furmark yapamıyor dx11 bencmarkı yok ne yapacak bu adam incelemede.vmod yapsın 5850 yi birisi stabil olmasın ezsin geçsin.saçma olmuyor mu.birşey öneriyorsun iyi güzel de arkasında birebir duramıyorsan ne anlamı kalıyor.o yüzden demirciburhanı sıkıştırıyorum test yap diye ama her gördüğü yerde arkasına bakmadan kaçıyor.

istediğin testi yapdım ssde verdim sonu olmayan bir test istiyorsun benden 3dk ettim 93dereceyi geçmedi neyi beklicem hala? birde çok merek ediyorsna al kendin yap sabahtan akşama kadar furmak koy görelim furmak hastalığımı başladı nedir yaptığım testdede kart yanmadı sevinemedin sanırım....

birde 2foto diye yalan söylüyorsun kaç tane ss var orda gözlük kullanıyorsan camını sil önce

ARKADASLAR 5870 MI?? GTX470 MI?? SİZCE COK KARARSIZIM

• quote:

Orijinalden alıntı: siyah845

ARKADASLAR 5870 MI?? GTX470 MI?? SİZCE COK KARARSIZIM

Arkadaş öneri istemiş ve şu ana kadar konuya bakmamış. Açtığı konuda nvidia ati savaşı var.

Acelesi yoksa ekran kartı alma.
  • demircibu kimi kandırıyorsun sen.stability test yapsana.kendi koyduğun fotoda xtreme burning ve log gpu temp işaretli olarak.full screen seçip fraps ile görüntü al.frapsla alamıyorsan cep tel ile koy.şöyle fan hızı auto da oldu mu tamamdır bu iş.en az 400 saniyecik.bu kadar sıkıştırdım seni.insanlarda artık birşey mi var diye merak ediyor.400 saniyeni bizler için ayırabilirsin diye umuyorum.400 saniye sonunda fraps yada herhangi bir şekilde fotoyu kaydettikten sonra(tam ekran olarak) çıkabilirsin.bütün gün furmark istemiyorum sadece 400 saniyecik.

yalan söylemiyorum bu arada.kaç tane oyun bench aldın.?
  • quote:

demircibu kimi kandırıyorsun sen.stability test yapsana.kendi koyduğun fotoda xtreme burning ve log gpu temp işaretli olarak.full screen seçip fraps ile görüntü al.frapsla alamıyorsan cep tel ile koy.şöyle fan hızı auto da oldu mu tamamdır bu iş.en az 400 saniyecik.bu kadar sıkıştırdım seni.insanlarda artık birşey mi var diye merak ediyor.400 saniyeni bizler için ayırabilirsin diye umuyorum.400 saniye sonunda fraps yada herhangi bir şekilde fotoyu kaydettikten sonra(tam ekran olarak) çıkabilirsin.bütün gün furmark istemiyorum sadece 400 saniyecik.

Hocam selamlar,
    Ne bu fanATIklik anlamış değilim üslubunda sanırım bi aşırılık var

• 60000ms= 1 dakika. Şöyle bir 5-10 dakka testi yok mu? Youtube'a koysan dinlesek, çok güzel olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeLihhTripp

quote:

demircibu kimi kandırıyorsun sen.stability test yapsana.kendi koyduğun fotoda xtreme burning ve log gpu temp işaretli olarak.full screen seçip fraps ile görüntü al.frapsla alamıyorsan cep tel ile koy.şöyle fan hızı auto da oldu mu tamamdır bu iş.en az 400 saniyecik.bu kadar sıkıştırdım seni.insanlarda artık birşey mi var diye merak ediyor.400 saniyeni bizler için ayırabilirsin diye umuyorum.400 saniye sonunda fraps yada herhangi bir şekilde fotoyu kaydettikten sonra(tam ekran olarak) çıkabilirsin.bütün gün furmark istemiyorum sadece 400 saniyecik.

Hocam selamlar,
    Ne bu fanATIklik anlamış değilim üslubunda sanırım bi aşırılık var

ati ile ilgili birşey söylemedim.söyleyenler olursa da lafla değil de test koysun bakalım dedim.alt tarafı furmark testi ve dx11 oyun benchmark istedim.atici mi oldum şimdi.hemen trip yapmışsın sende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitdevrek -- 17 Nisan 2010; 19:13:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

60000ms= 1 dakika. Şöyle bir 5-10 dakka testi yok mu? Youtube'a koysan dinlesek, çok güzel olurdu.

o zaten furmarkın benchmark testi.stability testi koyması lazım.stability testinde koyarsa göreceğiz cehennem azabını.
  • @yigitdevrek
    Hocam yazdığım cümlede üsluptan da sözettim ki aynı üsluba devam ediyosun anladığım kadarıyla.
    Burası herşeyden önce paylaşım platformu, ne istiyosan rica edersin, adam da paylaşır deneyimlerini izlenimlerini sslerini bu kadar basit.
    İyi forumlar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Vayvalak -- 17 Nisan 2010; 19:19:17 >
  • quote:

@yigitdevrek
    Hocam yazdığım cümlemde üsluptan da sözettim ki aynı üsluba devam ediyosun anladığım kadarıyla.
    Burası herşeyden önce paylaşım platformu, ne istiyosan rica edersin, adam da paylaşır deneyimlerini izlenimlerini sslerini bu kadar basit.
    İyi forumlar dilerim

bu kadar basit yani. "çok sıkıştırdım artık koyması lazım" ne demek? kart adamın konu adamın, istediğini koyar istediğini koymaz. istediğin kadar sıkıştır veya naparsan yap
  • quote:

@yigitdevrek
    Hocam yazdığım cümlemde üsluptan da sözettim ki aynı üsluba devam ediyosun anladığım kadarıyla.
    İyi forumlar dilerim

doğru söylüyorsun.benim lafım atıp tutanlara.sana değil.benim kızdığım nokta insanlar yanlış bilgilendiriliyor.zamanında ben de bu forumda yanlış bilgilendilen bir insanım.bu forumda gtx260 ile crysisi son detay ve aa da kaymak gibi oynayanda yorum yazıyor kartı görmeden tipine bakarakta yorum yazıyor.yok şöyle 5870 i geçer yok rakibi 5850 değil de şudur yok kartım şöyle stabil gibi kelimelere kimse aldanmasın.iddaa eden varsa yapar testini koyar.mutlaka da karşılık gelir testlerine.lütfen forumda bu gibi kelimelere karşı çok dikkatli olun.ben kandım siz kanmayın.sadece çok dikkatli olun.

annihilator,dün gece o kadar samimi olarak istedimki yapamadı.bir tane bench alıp sonuç bu dedi.stability testi istedim koyamadı.kartın iyi özelliklerini gösterip diğer kötü yönlerini göstermiyor kimse.bir de iddia ediliyor yok şöyle diye.ister yapsın ister yapmasın.ben insanların gerçektende çok dikkatli olmasını istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitdevrek -- 17 Nisan 2010; 19:28:56 >

• arkadaslar keske sakın olsanız bır baslık gonderdım kullanan arkadaslardan yardım ve tecrube almak ıcın ortalık bırbırıne gırdı kartları kullanan arkadaslar tecrubelerını ve deneyımlerını benımle paylasırsa sevınırım herkese ıldılerı ıcın cok tesekurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyah845

arkadaslar keske sakın olsanız bır baslık gonderdım kullanan arkadaslardan yardım ve tecrube almak ıcın ortalık bırbırıne gırdı kartları kullanan arkadaslar tecrubelerını ve deneyımlerını benımle paylasırsa sevınırım herkese ıldılerı ıcın cok tesekurler

dostum herşey senin doğru bilgilenmen içindi.
  • quote:

@yigitdevrek
    Hocam yazdığım cümlede üsluptan da sözettim ki aynı üsluba devam ediyosun anladığım kadarıyla.
    İyi forumlar dilerim

aynen...

dünde emir veriri gibi alaycı tarzda konuşdu yinede test aldım koydum çok istiyorsan alırsın sabahdan akşama kadar kendini furmak testlerini yaparsın ben furmak için almadım kartı

quote:

quote:

@yigitdevrek
    İyi forumlar dilerim

bu kadar basit yani. "çok sıkıştırdım artık koyması lazım" ne demek? kart adamın konu adamın, istediğini koyar istediğini koymaz. istediğin kadar sıkıştır veya naparsan yap
    zaten herkes herşeyi görüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: namdar

üstat su ana kadar kullandıgım ati kartlar:9800xt 1800xl 3850 4850 toxic yaşadıgım dezavantajlar:
    1:çok ama çok ısınıyorlar oyundan atma cok fazla fan sesi istemediğin kadar yanlız 5xxx serisi o yönden iyi diyorlar
    2:driverlar çok kötü
    3:oyun desteği çok kötü yeni çıkan oyunu en az ama en az 1 ay doğru dürüst oynayamassın çıkan her 10 oyunun 7-8 inde böyle olur illa driver patch cıkacak
    avantajları
    1:ucuz olması

kullandıgım nvidia kartlar :tnt2 gf1 gf2mx gf3ti200 gf440mx gf5600 gf 7800gtx gf8600gt gf260sonic gf275oc dezavantajları
    1:çok elktrik yakar çoğu modeli
    2:atiden pahalıdır

avantajları
    1:5600 serisi dısında benim aldıgım hiç bir modelinde fazla ısınma olmadı son seride fazla ısınıyor sanırım 2. versiyonunu beklersen gene ısınma problem olmaz
    2:bu kadar yılda sadece 1 tane driveri sorunlu cıktı onda adamların zil takıp oynamadıgı kaldı :) yani driver olayı süper
    3:yeni çıkan tüm oyunları en azından atiden iyi çalıştırcağına emin olabilirsin:)
    son olarak diyorumki ucuz etin yahnisi şöyle böyle olur derler sık dişini ekran kartın çok kötü değilse zaten piyasada öyle çok fazla ekran kartı isteyen oyun yok bi 460 kaparız cıkınca ısınma sorunuda olmaz

5870 ve ısınma sorunu :) hocam 4870x2 deseniz neyse,arkadaşın dediği gibi milattan önceki kartları anlatıyorsunuz.5xxx serisinin güç tüketimi ve sıcaklıkta çok önemli yol kat ettiğini herkes biliyor.Arkadaş 5870 alacam diyor siz ısı sorunu .neyse devamm...

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

@yigitdevrek
    İyi forumlar dilerim

aynen...

dünde emir veriri gibi alaycı tarzda konuşdu yinede test aldım koydum çok istiyorsan alırsın sabahdan akşama kadar kendini furmak testlerini yaparsın ben furmak için almadım kartı

quote:

quote:

@yigitdevrek
    İyi forumlar dilerim

zaten herkes herşeyi görüyor

insanoğlu gerçekten değişik bir varlık.benim dışında kaç tane daha furmark isteyen de oldu.yapmazsan yapma umrumda değil.bir de yapmyacağım deme en azından yapamıyorum de.

annihilatore cevap olarak yazmışsın herkes herşeyi görüyor diye.eminimki şu forumda kaç kişi kimin nasıl yan çizdiğini de görmüştür.

herkese saygılar.

• 1- 5870 gtx470den yaklaşık %10 daha hızlı
    2- DX11de 5870 yaklaşık %55 performans kaybı yaşarken 470 yaklaşık %50 performans kaybı yaşıyor
    3- 5870de Eyefinity varken 470de Physx var (cuda-stream demeyin oyuncunun bir işine yaramıyor onlar)
    4- 5870 daha az güç tüketir ve daha az ısınır, daha az ısındığı için odanı da daha az ısıtır

DX10ve 9 da 5870in bariz bir üstünlüğü vardır
    DX11 de kartlar birbirine yakındır, 470in üstünlüğü filan sözkonusu değildir, o yüzden de geleceği düşünerek 470 al diyenlere aldırma, kartı aldıkları için toz kondurmak istemiyorlar, tonlarca test var, sonuç 5870 %10 civarı daha hızlı

5- 5870 daha UCUZDUR

özellikler yukarıdaki gibi, gerisi senin takdirine kalıyor :)
    _____________________________________________________________________________
  • 470 çok ısınıyor verilere bakılırsa. 95 derece ne demek yahu. Kaldıki havalar 20 derece civarı alınan testler bunlar.Ben Antalyada ikamet ediyorum 40-45 dereceleri görüyoruz. Hadi klima filan çalıştırıp 30 lara düşürsek bile 10 derece bir artış sözkonusu olacakki gerçekten düşündürücü.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.