indoor seçeneği cok işime yaradı 10 db fark etti konumlandırmada hakikaten cok önemliymiş bu cihazda 1 cm sola çevirmek bile olan bütün db de siliyor
biraz daha deneme yapim olmadı 5110 a geçerim yanlış ürün almışım bu cihazın 60 derece açısı olması kötü araba farı gibi
5210g ile ilgili 2 tane merak ettiğim şey var
1 harici atnen girişinden 15 db omni anten taksam cihazın kendi anteni ile alıcı olarak kullansam harici taktığım antenide aynı anda verici olarak kullanabilirmiyim böyle bir özelliği varmı
2 Antenna Alignment kısmındaki RSSI RANGE: cizgisi ne işe yarıyor 30 da sabit kalıyor çünki düşürdümmü sinyal yükseliyor fakat kaydedemiyorum
ev içinde kulllansam radyasyon için kötümü babam hastalık hastasıda başım ağrıyo radyasyon veriyo o alet kaldır at diyo bana
malesef harici anten kullanırsan cihazın kendi anteni devre dışı kalır.
ayrıca bu cihaz harici antenle iş yapmıyor. bunun yerine 5110g kullan harici antenle.
rssi rangenin hiçbir espirisi yok o ayar sinyal referans ayarı. şöyle düşün o ayar sayesinde 10 db olan bir sinyali %80 de görebilirsin %40 da. lakin sinyal sabittir 10 db dir. cihazı sağa sola çevirirken yada ayar yaparken faydası olabilir belki.
@utkanizmit@Adrenaline-tr Selamun aleyküm arkadaşlar,öncelikle paylaşımlarınız anlatımlarınız için sizlere çok teşekkür ederim,sayenizde çok şey öğrendim gerek wifi-türk gerekse buradaki paylaşımlarınız gerçekten çok faydalı.benim sorunum şu ki alt kat yan daire komşumla interneti paylaşmak üzere konuştuk ancak ona en yakın olduğum noktada dahi sinyal alamıyorum pencereye çıkarsam 1 diş o derece,aramızda takriben 3 duvar birde taban olmak üzere 4 duvar var benim hesabım en yakın olduğum odanın penceresine bir 5210 g koyup içeriye dağıtmaktı,daha sonra sizlerin sayesinde bunun yerine dağıtma işlemini 740 n ile yada 5110 ile yapmanın daha verimli olacağını öğrendim,ancak sizin bahsettiğiniz en önemli nokta yayını alacağım modemin gücü çok düşük bu durumda yaptığım masrafın boşa gitme ihtimali de var,toki de oturuyorum va nasıl bir duvarsa sesler olduğu gibi bende ama sinyal geçmiyor:)kablo çekmek,yada 5210u onların penceresine takmak dışındaki önerilerinizi bekliyorum zira o daireyle bağım olsun istemiyorum sistem benim evimde olacak şekilde kurulursa çok iyi olacak.
mahocan03
kullanıcısına yanıt
Kardeşim tokilerde benim bildiğim ısı yalıtımı falan oluyor öyle kolay kolay modemin kendi sinyali duvarlardan geçmez... senin modemin yanına güçlü bir AP kurmadan bu işi yapman bence çok zor , kursan dahi olmama ihtimali var... ben zamanında toki de 2 tane 5210g nin birbirini hiç görmediğini biliyorum , bırak bağlanmayı....
quote:
Orijinalden alıntı: Adrenaline-tr
Kardeşim tokilerde benim bildiğim ısı yalıtımı falan oluyor öyle kolay kolay modemin kendi sinyali duvarlardan geçmez... senin modemin yanına güçlü bir AP kurmadan bu işi yapman bence çok zor , kursan dahi olmama ihtimali var... ben zamanında toki de 2 tane 5210g nin birbirini hiç görmediğini biliyorum , bırak bağlanmayı....
sağolun cevap için aslında daireler aynı cephede 1 alt çaprazda o modemini cama koyarsa bende oraya en yakın pencereden çekerim diye düşünmüştüm.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme