Şimdi Ara

Arkadaşlar acil bakın, anakart yandı galiba.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar eski bi hdd pcye takıcaktım, zaten takılı var ben bi tane daha takmaya çalıştım bi kabloyu anakrtın oraya taktım nese pcyi başlatayım derken bi anda pc açılmamaya monitör ışığı sönüp yanmaya başladı o esnada pcden ateş çıktı hemen fişi çektim baktığımda anakartın bi tarafı kararmış sanırım anakart yandı

şimdi neden kaynaklandığını ve çözümü bilen var mı? yardımcı olun lütfen

not: pc açılmıyor ekran yanıp sönüyor ramları çıkarıp taktım vs yaptım ama onla alakalı değil kasaya bastığımda güçsüz bi ses alıyorum anakart yanmış mı oluyor? ilkdefa karşılaşıyorum başka bişey olsa çözerimde.

• Büyük ihtimal herşey calisip görüntü gelmiyorsa pert hic birşey calismiyorsa önce bütün fişleri çek sonra elini power fişini taktiğin yere koy powera bas sonra tekrar dene yoksa anakart pertir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RumeeL -- 11 Nisan 2014; 16:49:58 >
  • Hangi kabloyu nereye taktin
  • orası önemli değil anakart üzerinde beyaz bi port vardı oraya taktım öbür ucunuda hdd ye iki hdd çalıştırmya başladığımda olan oldu ateş çıktı kıvılcım vs gibi bişey hemen power i kapattım şimdi denediğimde herşey çalışıyor power bile fan çalışıyor yani ama görüntü yok. anakartın çok ufak bi yeri kararmış kararan yer power yani psu nun hemen yanında psunun alt tarafını göremiyorum alttamı çıkkıp anakartımı etkiledi yada anakartan ateş çıktı bilmiyorum artık durum bu şuanda.
  • Bütün parcalari sok yeniden tak ve taktiğin kabloyu cikar
  • taktığım kablo zaten takılı değil, sanırım anakart yanmış az önce psu çıkardım baktığımda ateşin psudan çıkmadığını gördüm çünkü dış tarafını delip anakarta nasıl ulaşıcak ulaşsa bile dış tarafının zarar gördüğü anlaşılırdı. anakartın çok ufak bi bölgesi kararmış ve hafif soyulmuş vaziyette. tüm kabloları çıkarıp takmam işe yarar mı ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: binkonn

taktığım kablo zaten takılı değil, sanırım anakart yanmış az önce psu çıkardım baktığımda ateşin psudan çıkmadığını gördüm çünkü dış tarafını delip anakarta nasıl ulaşıcak ulaşsa bile dış tarafının zarar gördüğü anlaşılırdı. anakartın çok ufak bi bölgesi kararmış ve hafif soyulmuş vaziyette. tüm kabloları çıkarıp takmam işe yarar mı ki?

İlk mesajda bellirtigim gibi anakart pert bence ama imkan varsa başka yerde denettir
  • öyle yapıcam başka çarem yok :D pekte umrumda değil ama hdd önemli benim için hdd içindekiler c de dahil herhangi bi pcde açsam sorun olmaz dimi? yada kurcağım pcye sadece c ye format atarak d de deki lerini kurtarabilirmiyim?
  • quote:

öyle yapıcam başka çarem yok :D pekte umrumda değil ama hdd önemli benim için hdd içindekiler c de dahil herhangi bi pcde açsam sorun olmaz dimi? yada kurcağım pcye sadece c ye format atarak d de deki lerini kurtarabilirmiyim?

Yo sorun olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: RumeeL

quote:

öyle yapıcam başka çarem yok :D pekte umrumda değil ama hdd önemli benim için hdd içindekiler c de dahil herhangi bi pcde açsam sorun olmaz dimi? yada kurcağım pcye sadece c ye format atarak d de deki lerini kurtarabilirmiyim?

Yo sorun olmaz

Alıntıları Göster
    anakartın modelini e markasını söyle ve ayrıca güç kaynağın power ölmüştür :)) ayrıca eski eski kaba çipli bi anakartsa yani 775 pin 478 pin 754,vs... eski kartlarsa büyük ihtimal onarım %90 olur sen model marka söyle ve resim çek sana söyleyim kendinde onarabilirsin yardımcı olurum

• komando_alp K kullanıcısına yanıt
    http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=314

hocam link yukarıda
    hocam ben pcye rutin bi günde eski hdd lerimden birini takmak istedim takılı hdd ile birlikte ikisini çalıştırmak istiyordum. nese boş gördüğüm kabloları hdd ye taktım oldu da yani, port içine girdi diğer tarafınıda anakarta taktım açtım pcyi çok tuhaf bi ses geldi moniyör ışığı yanıp sönüyordu bi anda ateş çıkmaya başladı gidip power kapattım. anakarta baktığımda çok ufak bi bölgede yanma vardı birazda soyulmuş düz bi tarafında hassas bi yanık izin ve soyulma var işte zaten o taktığım hdd yi falan taktıktan sonra bunlar başıma geldi ne olduysa o hdd yi yanlış kablolarla sanırım anakarta bağlayınca böle oldu sonra çıkardım hdd yi ama artık iş işten geçti öle kaldım işte.

• quote:

http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=314

hocam link yukarıda
    hocam ben pcye rutin bi günde eski hdd lerimden birini takmak istedim takılı hdd ile birlikte ikisini çalıştırmak istiyordum. nese boş gördüğüm kabloları hdd ye taktım oldu da yani, port içine girdi diğer tarafınıda anakarta taktım açtım pcyi çok tuhaf bi ses geldi moniyör ışığı yanıp sönüyordu bi anda ateş çıkmaya başladı gidip power kapattım. anakarta baktığımda çok ufak bi bölgede yanma vardı birazda soyulmuş düz bi tarafında hassas bi yanık izin ve soyulma var işte zaten o taktığım hdd yi falan taktıktan sonra bunlar başıma geldi ne olduysa o hdd yi yanlış kablolarla sanırım anakarta bağlayınca böle oldu sonra çıkardım hdd yi ama artık iş işten geçti öle kaldım işte.
    tahmin ettiğim gibi elinde farklı bu power varmı ? şimdi deneyelim. önce üzerinden herşeyi sök ve onboard ekran kartıyla görüntü almayı dene eğer görüntüvermezse fosfat ve kondanstorlere bakacaz :))

• komando_alp K kullanıcısına yanıt
    hocam skype ekle konuşalım, benim ayrıca şuan çıkmam lazım skype vereyim sana eklersin yada face iksinide özel mesaj atıyorum bugün ve yarın yaparız boş olduğunuz olur mu?
  • quote:

hocam skype ekle konuşalım, benim ayrıca şuan çıkmam lazım skype vereyim sana eklersin yada face iksinide özel mesaj atıyorum bugün ve yarın yaparız boş olduğunuz olur mu?
    konu up fikri olanlar?
  • sana oneri git 150 tl ye asusun tas gibi ocli yeni nesil anakartlarindan al
  • ya bi dusunun o anakartin bir yeri yanmis o bolgede yanacak bise olmasa niye yansin ve anakartin en ufak bir parcasi gidince en onemsiz parca olsa bile anakart calismaz anakarta sirf yansin diye bise koymazlar heralde yani o yanan yerin yaptigi islev artik yapilamayacak
  • erko2001 E kullanıcısına yanıt
    yani ben orayı düşünemedim dimi arkadaşım bazı kişiler onarabilicenğini hatta anakarta değil power subly den sorun olabileceğini söylüyor ufacık bir yanık var neden işlemci sınıyor yada fan çalışıyor?
    ayrıca derdim pcyi madrafsız kurtarmak değil ben hiç bilgisayarcıya gitmedim hep kendim çözdüm ve şimdide öyle yapmak istiyorum, bişeyler öğrenmek amacımç yoksa bende biliyorum git anakartı değiştir git bilgisayarcıya götür vs evde 2 tane daha bilgisayar var hatta tablet de yani boş şeyler yazmayın lütfen çözümü varmış bişeyler öğrenmeye çalışıyorum daha önce başıma gelmedi bi daha gelince ne yapıcam onu planlıyorum.
  • o zaman yanan bolgeyi temizle karartisi gitsin ole dene
  • erko2001 E kullanıcısına yanıt
    ne kadar cahilsin keşke aydınlansan, hay sizin gibi beyinler yaşıyo ya ne diyim.
  • binkonn B kullanıcısına yanıt
    garantisi varsa hiç uğraşma, elektronikten anlamıyorsan o anakartı tamir edemezsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.