Şimdi Ara

ARKADAŞLAR ACİL MERAK ETTİĞİM BİR KONU İÇERİ FİKİRLERİNİZ ÖNEMLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir konu kafama takıldı ve daha önceden denemediğim için bilgi almak istiyorum sizden şöyle: PC Kasasını Ekran kartımın HDMI çıkışından direk TV ye bağlarsam masaüstü çözünürlüğü (1920x1080p 60 Hz) alabiliyoruz şu anki yeni nesil LED 3D tvlerden yani bir nevi büyük monitör olarak düşünelim LG,SONY,PHILIPS,SAMSUNG markalar farketmez 42 inç alacağım ama öncelikle LG düşünüyorum asıl sorum şu: Alacağım Tv ister 100 Hz olsun ister 400 ister 600 Hz, şimdi ben pc kasa ile tv arasında bağlantı edeceğim için tv'nin 100 Hz veya 400 Hz özelliğinden yararlanabilecekmiyim yoksa PC' 60 hz masaütü yani 1920x1080p 60 Hz olarakmı kullanıcam ? bende şu anda (SONY HD Ready 32L4000) var ve çözünürlük (1360x768 60 Hz) bende olan bu model zati eski 50 Hz, lakin yeni alacağım 100 Hz ve üstü TV'de masaüstü çözünürlüğü ve Hz olayı 1920x1080p 60 Hz'olmakla beraber tv nin gerçek Hz olayını bana tam aktarırmı yani kumandadan Hz olayını ayarlayabilecekmiyim çok karışık oldu ama anlayacağınızı ümit ediyorum ..

Şu anki 32L4000 televizyonumdaki pc bağlantısı ile aldığım çözünürlük 1360x768 60Hz.

ARKADAŞLAR ACİL MERAK ETTİĞİM BİR KONU İÇERİ FİKİRLERİNİZ ÖNEMLİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 25 Haziran 2014; 22:53:36 >

• arkadaşlar cvp yokmu
  • kolay gelsin. öncelikle ilginç bir soru olmuş. yanlış bir cevap vermemek için az önce uygulamalı olarak denemeye çalıştım sorduğunuz soruyu.
    televizyonum philips 42 inc 100 hz, laptopun ekran kartı nvidia 9600 m gt. yaklaşık 4-5 yıldır laptopdan hdmı çıkışı ile tv de film izlerim. bazen de kablosuz ağdan bağlanıp izlerim. denemediğim yöntem yok gibi bişey. hdmı kablo ile bağlandıktan sonra görüntüyü hem tv ye verdim hemde laptopta olacak şekilde ayarladım. yani çoklu ekran gibi bişey her iki ekrandada aynı görüntü var. daha sonra nvidia kontrol panelini açıp tüm ayarları denememe rağmen 60 hz üstü diye bişey bulamadım, göremedim. ayarlarda şöyle bişey var ekran çözünürlüğü ve yenileme hızını kullanıcıya soruyor. ekran çözünürlüğünü tv ve laptop için ayrı ayrı ayarlayabiliyorum fakat yenileme hızı 60 hertz den fazlası yok. yani en son 60 hertz.
    zaten mantık olarakta öyle olmalı gibi geldi banada. sonuçta görüntüyü gönderen ekran kartı.
    ama sizin de belirttiğiniz gibi tv nin özelliğinden maksimum faydayı alırmısınız alamazmısınız, bence alırsınız çünkü insan gözünün bu kadar ayrıntıyı farketmesi çok zor diye düşünüyorum. fazla takılmamak lazım bence. 42 inc bi tv aldığınızı düşünelim 1080p bir filmi izlerken en hareketli sahnelerde bile bunu farketmek çok zor.
    yardımcı olmuşumdur inşallah.

• 1-Tüm panel tip "TV" ler Vertical-frequency değerleri 59,xxx(60Hz dir)!!! gelen sinyal bu değerin altı/üstü olursa ya desteklenmeyen çözünürlülük uyarısı verir veya hiç bir şey demez ve açmaz!
    veya çoğunlukla yaptığı gibi sinyali alır(değeri ne olursa olsun) downgrade ile 60Hz de çalıştırır!

2-"Monitörler" ile "Panel tip TV" leri de sakın karıştırmayın ltf!!

not;özel bazı TV ler vardır multi-display olarak geçerler ama bunları da bulamazsınız hatta göremezsiniz bile görseniz bile fiyatları 10bin veya 30bin $ gibi görürsünüz(Sharp/NEC/Mitsu v.s gibi)

3-Genel de sizin de yaptığınız gibi,şu 50Hz veya 500Hz veya 1000Hz gibi muhabbetlerin bu asıl bahsettiğiniz durumla da teknik olarak hiç bir alakası yoktur!
    O bahsettiğiniz ve "sallama" Hz ler baclight-scan değerleridir ama adı üstünde sallama değerlerdir bunlar!

4-Sendeki Desktop mudur yoksa Notebok mu??

Normal de "1080p" sana sadece FILM ler de ve içerik de şayet "24fps" ise böyle bir çözünürlülük ayarı yapman gerekebilir>>> 1920x1080/24Hz gibi,onun haricinde ana display çöz.değeri ne ise
    ona göre ayarlar ve bırak(60Hz olacak tabiki!!)

Ayrıca BD varmı PC de?? şayet yoksa ve içerik de 50/60Hz ise bu değeri de değiştirme,sadece içerik 24fps ise ayarlardan 24fps yap(ma bazı durumlarda bunuda desteklemeyebilir panel veya
    laptop!!)

5-Alacağın paneli ayrıca "Monitör" gibi düşünme sonra hayal kırıklığı yaşarsın!

LGE hiç tavsiye etmem,input-LAG yüksektir LGE ler de! yine Sony lere bak,elindeki Sony de zamanında çok iyi bir paneldi bu arada!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: sozcan1509

kolay gelsin. öncelikle ilginç bir soru olmuş. yanlış bir cevap vermemek için az önce uygulamalı olarak denemeye çalıştım sorduğunuz soruyu.
    televizyonum philips 42 inc 100 hz, laptopun ekran kartı nvidia 9600 m gt. yaklaşık 4-5 yıldır laptopdan hdmı çıkışı ile tv de film izlerim. bazen de kablosuz ağdan bağlanıp izlerim. denemediğim yöntem yok gibi bişey. hdmı kablo ile bağlandıktan sonra görüntüyü hem tv ye verdim hemde laptopta olacak şekilde ayarladım. yani çoklu ekran gibi bişey her iki ekrandada aynı görüntü var. daha sonra nvidia kontrol panelini açıp tüm ayarları denememe rağmen 60 hz üstü diye bişey bulamadım, göremedim. ayarlarda şöyle bişey var ekran çözünürlüğü ve yenileme hızını kullanıcıya soruyor. ekran çözünürlüğünü tv ve laptop için ayrı ayrı ayarlayabiliyorum fakat yenileme hızı 60 hertz den fazlası yok. yani en son 60 hertz.
    zaten mantık olarakta öyle olmalı gibi geldi banada. sonuçta görüntüyü gönderen ekran kartı.
    ama sizin de belirttiğiniz gibi tv nin özelliğinden maksimum faydayı alırmısınız alamazmısınız, bence alırsınız çünkü insan gözünün bu kadar ayrıntıyı farketmesi çok zor diye düşünüyorum. fazla takılmamak lazım bence. 42 inc bi tv aldığınızı düşünelim 1080p bir filmi izlerken en hareketli sahnelerde bile bunu farketmek çok zor.
    yardımcı olmuşumdur inşallah.

Şimdi efendim ben şöyle başlim ben yıllarımı HTPC yani playerlar codecler çok uğraştım çok zamanlar geçirdim mantık çevreçevesi içerisinde anlatmak istediğimde buydu şöyle özetliyeyim bknz:

BD playerınız olsun hdbox olsun hd uydu alıcınız olsun siz direk yazılımsal gerçek değer olan 100 Hz bir panele bağlantı yapıp 1080p bir materyal video veya orjinal bd disc yada mkv farketmeksizin 100 Hz açık veya 100 Hz kapalı iken farkı anlayabiliyorsunuz dimi kare geçişlerde görüntünün temiz akışında yani kısaca gerçek 100 Hz tv de 100 Hz kapalı iken standart ama 100 Hz açıkken daha akıcı görüntü anladınız dimi ? sanırım anladınız,asıl mevzuda bu işte, mesela siz karasal yayın izlerken, bd playerda bluray izlerken hiç sorun yokken Pc bağlantısı ile bu gerçek 100 Hz tv de o görüntüyü akıcılığı alabilecekmiyiz ? ya pc'den ya kumandadan tv nin kendi özelliği vasıtasıyla bunu aktifleştirebilecekmiyiz ?

Işın kısacası şu : Pc bağlantısı yokken İster karasal yayın ister normal yayın ister Bluray player ister oyun konsolu bağlı iken tv nin Hz olayından sonuna kadar yararlanıyorken Yani kumandadan müdahale edip aktifleştirip yada kapalı yapabiliyorken Pc bağlantısı ile bunu yapabilecekmiyiz ? 1920x1080p 60 Hz masaüstü çözünürlüğü olsa bile tv'den Hz olayını ayarlıyabiliyormuyuz düşünün çok iyi bir üst sınıf hıgh-end seri 42 inç 3D LED TV' bütün ayarlar full iken pc bağlantısında o ayarların olmayışı yani panel gerçek değeri 100 Hz 200 Hz 600 Hz hiç farketmez önemli olan pc bağlantısı ile bir monitörden vaat edilen o tv nin gerçek değerleri pc takılı iken HDMI'den tv nin menüsünden Hz olayını ayarlamak çok karışık oluyor ama anlayışınıza sığınıyorum saygılar efendim

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

1-Tüm panel tip "TV" ler Vertical-frequency değerleri 59,xxx(60Hz dir)!!! gelen sinyal bu değerin altı/üstü olursa ya desteklenmeyen çözünürlülük uyarısı verir veya hiç bir şey demez ve açmaz!
    veya çoğunlukla yaptığı gibi sinyali alır(değeri ne olursa olsun) downgrade ile 60Hz de çalıştırır!

2-"Monitörler" ile "Panel tip TV" leri de sakın karıştırmayın ltf!!

not;özel bazı TV ler vardır multi-display olarak geçerler ama bunları da bulamazsınız hatta göremezsiniz bile görseniz bile fiyatları 10bin veya 30bin $ gibi görürsünüz(Sharp/NEC/Mitsu v.s gibi)

3-Genel de sizin de yaptığınız gibi,şu 50Hz veya 500Hz veya 1000Hz gibi muhabbetlerin bu asıl bahsettiğiniz durumla da teknik olarak hiç bir alakası yoktur!
    O bahsettiğiniz ve "sallama" Hz ler baclight-scan değerleridir ama adı üstünde sallama değerlerdir bunlar!

Normal de "1080p" sana sadece FILM ler de ve içerik de şayet "24fps" ise böyle bir çözünürlülük ayarı yapman gerekebilir>>> 1920x1080/24Hz gibi,onun haricinde ana display çöz.değeri ne ise
    ona göre ayarlar ve bırak(60Hz olacak tabiki!!)

Ayrıca BD varmı PC de?? şayet yoksa ve içerik de 50/60Hz ise bu değeri de değiştirme,sadece içerik 24fps ise ayarlardan 24fps yap(ma bazı durumlarda bunuda desteklemeyebilir panel veya
    laptop!!)

LGE hiç tavsiye etmem,input-LAG yüksektir LGE ler de! yine Sony lere bak,elindeki Sony de zamanında çok iyi bir paneldi bu arada!

++

Albani hocam değerli fikirleriniz için çok teşekkürler ben yanıtlarınıza bir bir kendimce cevap vermek istiyorum müsadenizle..

1-Tüm panel tip "TV" ler Vertical-frequency değerleri 59,xxx(60Hz dir)!!! gelen sinyal bu değerin altı/üstü olursa ya desteklenmeyen çözünürlülük uyarısı verir veya hiç bir şey demez ve açmaz!
    veya çoğunlukla yaptığı gibi sinyali alır(değeri ne olursa olsun) downgrade ile 60Hz de çalıştırır! (DEMİŞSİNİZ)

Ben elimdeki materyalardan yukarda verdiğiniz örnekteki bilgi ile sorun yaşıyacağımı sanmıyorum çünkü alacağım Tv sadece monitör olarak kullanıcam , downgrade ile 60Hz de çalıştırır! demişsiniz bu downgrade olayı zati sıkıştırılmış bir olaydır yani vaat edilen gerçek değerler değil ve gerçek olan 60 Hz ile çalıştırır kesinlikle katılıyorum..

2-"Monitörler" ile "Panel tip TV" leri de sakın karıştırmayın ltf!! (DEMİŞSİNİZ)

Kesinlikle katılıyorum ama devasa bir monitöre ihtiyacım yok demek yanlış olucaktır ama Viewsonic TD2420 24 örneği gibi bir monitör de beklemiyorum açıkçası Panel tip TV'den

Desktop yani HTPC hocam Özelikler: E8400 işlemci, ASUS P8B75-M LX Anakart , NVIDIA GT630 OdB Cooling GDDR3 2GB Ekran kartı,zati orta bütçeli + Bluray ıso,half-sbs ,full sbs, MKV 1080p materyalar için standart yeticek güçte bir alet sıkıntı hiç yok ..

laptop!!) (DEMİŞSİNİZ)

PC'de BD yok hocam ama HTPC'de olan bütün favori playerlar var (SPLASH PRO EX,Splayer,Neuview,KM vs vs) hocam şayet içerikte 50/60 Hz ise bu değeri değiştirme gibi bir olanak yok çünkü mantıken Pc bağlantısında masaüstü çözünürlük (1920x1080p 60 Hz) olucaktırki, ama içerik 24 Fps ise ayarlardan 24 Fps yaparız neden olmasın işte kilit noktada bu bazı durumlarda panel desteklemeyebiliyor siz söylediniz zati ama PC'den yana sorun çıkıcağını sanmıyorum herşey panelde bitiyor anladığım kadarı ile..

Kesinlikle ama yeni bir eve taşınmış ve kendi odamı istediğim gibi donatmış bir kul olarak, 42'inç bir monitör istiyorum tabikide 3D LED TV olsun istiyorum :) ve sadece PC bağlantısı ile kullanıcağım ekran kartımın HDMI çıkışından 1.4 HDMI kablo ile Tv ye bağlantı yapıp elimde olan Bluray ISO,Half sbs ,full-sbs gerçek 3D Fillmleri videoları belgesel yada reklamları ürün demolarını izlemek istiyorum, işte kilit nokta TV'den görüntü yani Hz olayını ayarlamak hocam, düşünün PC Bağlantısı sorunsuz ama tv nin bazı özeliklerini kumandadan PC'bağlantısı var diye aktifleştirmemek can sıkıcı bir durum, Yani ikimizde aynı Tv olsun Siz ve ben aynı filmi birimiz BD playerda akıcı şekilde izlerken ben PC'de aynı filmi sizden akıcı bir şekilde izleyememek yani burda PC Bağlantısının önemi çok hocam PC Bağlanmtısı ile tv'nin vaat edilen gerçek yada yazılımsal en sağlıklı görüntüyü akıcılığı alabilmek :)

LGE hiç tavsiye etmem,input-LAG yüksektir LGE ler de! yine Sony lere bak,elindeki Sony de zamanında çok iyi bir paneldi bu arada! (DEMİŞSİNİZ)

Öneriniz için teşekkürler misafir odamızda halen sony 40x4500 TV'miz var ve 4 yıldan beri sorunsuz bir şekilde ik gün ki gibi kullanıyoruz 32L4000'de eski evimde küçük odama monitör diye almıştım ama miladı doldu :) LGE hiç tavsiye etmem,input-LAG yüksektir demişsiniz hocam amacım PC Bağlantısı Oyun konsolu HDBOX BDplayer takmıcam olursa HDSMART Düşünürüm ama ilk hedefim PC bağlantısı LAG değerinin pc bağlantısında sorun çıkaracağı aşikarsa deneyeceğim markaları hocam elimdeki bütçemde 1600 TL fazlada vermek istemiyorum bu sık teknolojide :) hocam sony değilde bu sefer farklı markalara yönelmek istiyorum PHİLİPS Hakıındaki görüşleriniz nedir ? saygılar hocam mesajlarınız benim için önemli

• Işın kısacası şu : Pc bağlantısı yokken İster karasal yayın ister normal yayın ister Bluray player ister oyun konsolu bağlı iken tv nin Hz olayından sonuna kadar yararlanıyorken Yani kumandadan müdahale edip aktifleştirip yada kapalı yapabiliyorken Pc bağlantısı ile bunu yapabilecekmiyiz ? 1920x1080p 60 Hz masaüstü çözünürlüğü olsa bile tv'den Hz olayını ayarlıyabiliyormuyuz düşünün çok iyi bir üst sınıf hıgh-end seri 42 inç 3D LED TV' bütün ayarlar full iken pc bağlantısında o ayarların olmayışı yani panel gerçek değeri 100 Hz 200 Hz 600 Hz hiç farketmez önemli olan pc bağlantısı ile bir monitörden vaat edilen o tv nin gerçek değerleri pc takılı iken HDMI'den tv nin menüsünden Hz olayını ayarlamak çok karışık oluyor ama anlayışınıza sığınıyorum saygılar efendim

öncelikle saygılar benden, hocam çok iyi bir tv aldığınızda tv nin bütün özelliğinden faydalanırsınız ancak 100 hz 200 hz ayarı yapamazsınız bence. yani kafayı pc den gelen 60 hz olayına takmayın. önceki masajımda da belirttiğim gibi tv pc den gelen görüntüyü en iyi şekilde kendi ekranına yansıttığı için farkı gözle anlamanız bence imkansız:)) düşüncemin arkasındayım. şöyle bir örnek vereyim belki konu uzuyor ama. philips 42 pfl 7695 modeli tv sahibiyim. yaklaşık 4 yıl oldu tv yi alalı. bilgisayarı bağlayıp 1080p film izliyorum çoğunlukla hdmi bağlantısıyla. ayrıca hd d-smart kullanıyorum. philips marka blu ray oynatıcımda var. inanın bluray ile oynattığım film ile bilgisayar bağlantısı yaparak izlediğim film arasında akıcılık olarak bir fark yok. hatta dsmart hd kanallarında izlediğim filmler arasında bile fark yok. görüntü olarak farklı tabiki yanlış anlaşılmasın. ama akıcılık olarak ben bir fark göremiyorum gerçekten. dediğim gibi elbette çok az fark vardır ama gözle bunu anlamamız çok çok zor.

son olarak philips tv sormuşunuz albani hocaya bende nacizane fikrimi söyliyim polemik yaratmadan bir philips sahibi olarak. ben çok çok memnunum şu anki tvden. görüntü çok doğal ve gerçeksi. ayrıca ambilight olayı çok çok farklı ve güzel bir özellik. özellikle akşamları evin bütün havasını değiştiriyor. para pul işlerini ayarlayabilirsem bende bir tv alacağım. philips 8109 modeli hoşuma gitti android tv ve miracast özelliği var. incelem aşamasındayım henüz. bir bakın isterseniz. fiyatları da yakında düşer.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sozcan1509

Işın kısacası şu : Pc bağlantısı yokken İster karasal yayın ister normal yayın ister Bluray player ister oyun konsolu bağlı iken tv nin Hz olayından sonuna kadar yararlanıyorken Yani kumandadan müdahale edip aktifleştirip yada kapalı yapabiliyorken Pc bağlantısı ile bunu yapabilecekmiyiz ? 1920x1080p 60 Hz masaüstü çözünürlüğü olsa bile tv'den Hz olayını ayarlıyabiliyormuyuz düşünün çok iyi bir üst sınıf hıgh-end seri 42 inç 3D LED TV' bütün ayarlar full iken pc bağlantısında o ayarların olmayışı yani panel gerçek değeri 100 Hz 200 Hz 600 Hz hiç farketmez önemli olan pc bağlantısı ile bir monitörden vaat edilen o tv nin gerçek değerleri pc takılı iken HDMI'den tv nin menüsünden Hz olayını ayarlamak çok karışık oluyor ama anlayışınıza sığınıyorum saygılar efendim

öncelikle saygılar benden, hocam çok iyi bir tv aldığınızda tv nin bütün özelliğinden faydalanırsınız ancak 100 hz 200 hz ayarı yapamazsınız bence. yani kafayı pc den gelen 60 hz olayına takmayın. önceki masajımda da belirttiğim gibi tv pc den gelen görüntüyü en iyi şekilde kendi ekranına yansıttığı için farkı gözle anlamanız bence imkansız:)) düşüncemin arkasındayım. şöyle bir örnek vereyim belki konu uzuyor ama. philips 42 pfl 7695 modeli tv sahibiyim. yaklaşık 4 yıl oldu tv yi alalı. bilgisayarı bağlayıp 1080p film izliyorum çoğunlukla hdmi bağlantısıyla. ayrıca hd d-smart kullanıyorum. philips marka blu ray oynatıcımda var. inanın bluray ile oynattığım film ile bilgisayar bağlantısı yaparak izlediğim film arasında akıcılık olarak bir fark yok. hatta dsmart hd kanallarında izlediğim filmler arasında bile fark yok. görüntü olarak farklı tabiki yanlış anlaşılmasın. ama akıcılık olarak ben bir fark göremiyorum gerçekten. dediğim gibi elbette çok az fark vardır ama gözle bunu anlamamız çok çok zor.

son olarak philips tv sormuşunuz albani hocaya bende nacizane fikrimi söyliyim polemik yaratmadan bir philips sahibi olarak. ben çok çok memnunum şu anki tvden. görüntü çok doğal ve gerçeksi. ayrıca ambilight olayı çok çok farklı ve güzel bir özellik. özellikle akşamları evin bütün havasını değiştiriyor. para pul işlerini ayarlayabilirsem bende bir tv alacağım. philips 8109 modeli hoşuma gitti android tv ve miracast özelliği var. incelem aşamasındayım henüz. bir bakın isterseniz. fiyatları da yakında düşer.

Değerli fikirleriniz için teşekkür ediyorum ne demek istediğinizi çok iyi anladım ve sizin söylediklerinizden çıkardığım sonuç şu bknz:

Sizin söylemiş olduğunuz tv'nin bütün özelliklerinden yararlanabiliriz ama Herhangi X markanın paneli 100 Hz 400Hz 600 Hz paneline göre Hz ayarı yapamayız işte konu bu:ben masaüstü çözünürlüğü 1920x1080p 60Hz alacağımı zati biliyorum üstüde olmaz PC zati en son değeri verip panelde ona göre değeri alıp bunu yansıtıyor burda sorun yok.Söylediğim 1920x1080p 60Hz olsa bile panelin gerçek Hz değerini bana yansıtıcakmı işte olay bu

Yani hocam şöyle düşün BD playerda yada Karasal her hangi bir HD Yayında ayarlardan monition özelliği kapalı iken standart açıkken daha temiz Yani TV'nin görüntü ayarlarına müdahale etmek Hz açık ve kapalı örnek bu: PC Bağlantısı ile bu ayarlara müdahale etmek istiyorum yani Panel PC'Takılı iken ayarlardan kısmıyacak nasıl bir futbol maçı izlerken görüntü akıcı ise PC 'takılı ikende herhangi bir MKV 1080p filmde o akıcılığı bana vermesi herşey PC Bağlantısı demek unutmayın amacım zati 42'Bir monitör almak

Şimdi hocam bakın altta bir video örnek vericem Hz olayını, 50 Hz de takılarak topun gidişi 200 Hz'de akıcı bir şekilde gidiyor, He işte PC Bağlantısında Televizyon yani panel 200 Hz ise örnek atıyorum, bana bu akıcılığı vermesi yani PC bağlantısında panel bana klasik bir monitör değilde panelin ne özelliği varsa tepkime süresi Hz olayı hepsinden yararlanmak amaç bu video örneği gibi buyrun..

• Hala "yalnış" algılamalar veya düşünceleriniz vardır,öncelikle bunları unutun ve ayroca çakal üreticilerin "hileli" katalog bilgilerini de sakın okumayın

1-Tekrar yazıyorum,Monitörler ile TV ler aynı şey değildir;genel de şu yalnışlık yapılıyor,gidip dandik bir(veya sıkı bir monitör de olabilir)ufak ebat(örneğin 22/24 hatta 28 gibi)
    panel alacağıma hem TV işini hem de monitör işini çok daha büyük ebatlı bir panel alarak all-in-one gibi yaparım deniliyor ama duruma göre veya çok büyük çoğunlukla da
    işin bundan sonrası çuvallıyor!

örneğin monitörler gerek pixel-pitch ölçüsü(oldukça küçük olması sebebiyle ciddi bir artıdır!) gerekse de özellikle "TEXT" okuma da ve bunun akışkanlığın da,TV lerdne çok çok daha iyidir!

TV adı üstüne de Televizyon ve ebatı da gördüğünüz gibi ve ayrıca bir monitör gibi de çalışmadığı için çoğu insan da hayal kırıklığı yaratır!

ANCAK amaç sadece(benim de 42 lik panelim de yaptığım gibi) FILM,clip v.s gibi içerikleri izlemek ise(HD720p/1080i/p veya SD 480i/p veya 576i/p v.s gibi)o zaman büyük ebatlı bir panel TV
    almak ok dir,zira artık 22 veya 24 lük monitörlerden FILM filan izlemek ciddi sıkıntı veriyor ve bit kadar geliyor insanın gözüne yaw ben ilk etap da hem monitör hem de TV için 37lik
    Pany LCD almıştım 10 ay anca kullandım çünkü çok ufak geldi,onu satıp 42lik Tosh panelimi aldım ama bunun da daha 46 ya kadar yolu var

2-"Hz" olarak bahsettiğiniz şeylerin hepsi de yalnış zira elinizdeki panel TRUE 50Hz dir(veya 100Hz artık 200Hz lik Modül hemen hemen hiç kullanılmıyor!!! çoğu panel 8-bit/100Hz(küçük ebatlılar
    ile Entry/MidLevel panallerin de 2013 den itibaren,düşük maliyet elde etmek için>>düşük bit-rate+düşük Contrast+baclit scan da ucuz yollu olması için Treu50Hz Modül takıyor çakal üreticiler!)

"Motionhandling" performansı için SW den "yazılımsal" oynamalar ile akıcılık veya hız kazandırılmak isteniyor panellere! ancak bunların hepsi de yapay işlemler olduğu için(virtual-frame-adding)
    org.içeriğe "kare ilave" ediliyor!! olay kısaca budur,sanal kare ilavesiyle hem hız hem de smooth akış elde ediliyor ama bunları bilen/gören göz hemen anlıyor>>"soap-opera effect" dediğimiz
    olaydır bu!

FILM ler bildiğiniz gibi "Sinema Makineleri" içindir(veya kısmen veya tamamen PJ ler içindir!) 24fps çekim ancak bu cihazlarda tam doğru olur!

Panel ayağında ise eskiden beri bu konuda hemen hemen tüm serileriyle en iyisi her zaman SONY olmuştur örneğin senin X45x efsane bir paneldir!(46/55 leri ise tam efsane idi çünkü bunlar
    gerçek FALD paneldiler)

Backlight-scan ise her panelde standard 50Hz olur bunu double yaparsanız(SW den) Hz50 x Scan2=100Hz baclit scan yapar bu da yeterlidir zaten! kaldıki tüm paneller böyledir,26/32/37 hatta 40 lar için
    bu 50Hz yeterlidir,ebat 42/46 oludmu flicker efekti artar ve double-scan gerekir!

Sizin bahsettiğiniz 200/400Hz v.s gibi değerler SW den yukarıda anlattığım gibi ne yaptığı tam belli olmayan bir işlemdir! zaten böyle olsa idi o panel uçardı ama tüm paneller yerde geziyor yaw ne uçması

Örnek resimde verdiğiniz ise bahsettiğim "hileli bilgiler" kapsamında olan iştir,yada aslında işin pratiği böyle değildir! bunu her üretici zaten bu şekilde açıklıyor!
    o video ise külliyen bir kandırmacadır! örneğin siz istediğiniz kadar Motion-flow v.s işlemi yapın ama panel HIZ konusunda iyi değilse yine falso yapacaktır!

Çünkü Latency değeri ortalama günümüz panellerinde 100/120ms dir!!! Sony de bile min.80ms dir,böyle bir panel ile Blur efekti olmadan hiç bir resmi sıfır falsoyla akıtamaz!

Bunun için panelin max.latency değerinin 20/25ms olması gerekiyor ama dünyada böyle bir panel henüz üretilmedi(eskiden paneller daha hızlıydı günümüzde ise daha yavaştır bu arada!)
    hatta tam smooth akım için max.latency 10/15ms olması gerekiyor veya tam doğru adres ise CRT lerdir "mutlak sıfır" Latency değeriyle

3-Bir diğer yaptığınız yalnışlık ise şudur;panel tip TV lerden "FILM içerikler"(24fps tabiki!)işlemek,bu panel tip TV lerin teknik yapısı gereği aslında mümkün değildir veya olursa da
    sorunlu olur demektir! veya kötünün iyissi olarak izlersiniz ama hiç bir zaman "Sinema" gibi olamaz(veya CRT gibi de olmaz tabiki!) iyi bir PJ ise bu işte çok iyidir veya en iyi denen
    panelden bile çok daha iyidir(HD 24fps FILM lerden bahsediyorum)

FILM için daima(özellikle Pany ve Sony paneller de)>>Movie Mode(Cinema)kullanın çünkü SW den bu mod ona göre set ediliyor!! 24fps algılaması ve dönüştürme(cadance=ritmi algılama,
    pull-down=aşağı ölçeklendirme)doğru yapılması ancak bu modla mümkün olabilir>>tam doğru olamasa bile,doğruya yakın biçimde çalışır işlemci bu içeriklerde!

FILM için Monitörler ise böyle bir işlem yapmazlar,onlar çok basit ama çok daha etkili biçimde resmi işlerler! ayrıca panelde("TN" olduğu için)çok yüksek hızlı olduğu için film çok daha teknik
    doğru da izlenir!

Panel de 24fps için bir sürü işlem yapılıyor,önce kafası karışıyor fps den dolayı sonra toparlıyor ama kafasına göre işlemi sonuçlandırıyor çünkü böyle bir işlemi yapacak onda ne beceri var
    ne de teknik altyapısı var(HW olarak) zaten Modül yapısı da buna uygun değil v.s v.s(ben bu örneklemeyi teknik değil de,daha anlayacağınız biçim de şaka yollu yaptım ama olay aynen böyledir!)

Resmi işleme ise G.Card da başka veya buna bağlı Monitör de farklıdır>>>GCard+Monitör sorunsuz işler bunu ama sinyal "HDMI" üzerinden panelin MB sine girince işler tamamen değişir
    ve yeniden panelin işlemcisi bunu işlemeye başlar ve ondan sonra zaten film kopuyor çünkü işlemi yukarıda anlattığım gibi elindeki malzeme ile tam uyumlu olmadığı için aptallaşıyor!

NOT;bu tip çok büyük ebatlı paneller var tabiki,bir önceki msg da yazmıştım acaip pahalı ve özel panellerdir bunlar hem TV hem de "Monitördür" bunlar her bir atraksiyonu sıfır sorunla becerirler
    ancak özel üretim oldukları ,için satılmazlar veya bulamazsınız v.s(Sharp yapar bunları sadece veya bazı ana üreticilere Modülünü verir onlar toplar kalan kısmını Fuji/NEC/Mitsu v.s gibi)

Bunların 65lik olanları $ 35/50bin arasıdır yani çok ucuz sayılırlar

4-Benim tavsiyem şudur ki kendim de zaten böyle bir panel kullanıyorum;alın kafanıza göre bir panel tip TV ama sonra ne verirse "eyvallah" diyeceksiniz,yani ben öyle diyorum sizi bilemem gari
    kısaca olmayacak şeyleri ben panelden hiç bir zaman istemem sizde istemeyin ve sadece eyvallah deyin veya baktınız kafanız yatmıyor o zaman gidin 24/28lik bir Monitör alın

5-Şimdi elinizde bir "PC" varsa(veya HTPC) bence en iyi var demektir ki hemen hemen her türlü atraksiyonu bunlarla yaparsınız Monitör kullanırsanız yine sorun olmaz ama TV de kullanırsanız
    yinede sizi tatmin edecektir,hele de TEXT ve Net v.s işleri de yapmayıp bu paneli salt FILM için kullanacaksınız sizi kesecektir!

ANCAK aldığın panel de input-LAG yüksek ise gecikme yaşamanız çok doğal ancak FILM de bu pek sorun olmaz ama Gaming de sorun olur!
    Veya lag yüksek ise akıcılık çok iyi olmayabilir ve tık-tık geçişleri görebilirsiniz(çoğu insan bunu ya bilmiyor ya da görmüyor)

ANCAK GCard dan her bir numarayı çekerim ve panelde sorun olmaz derseniz yine aldanırsınız çünkü panel de hız yeterli olmadığı için,Monitör de sorun olmayan bazı işlemler panelde sorunlu olacaktır!
    GCard+PC desteği v.s=Monitör için ok dir ama aynı sistem panel tip TV için bir Monitmr rahatlığı teknik olarak zaten vermez!

Veya "Hızlı bir panel" veya çok hızlı bir panel(gerçi böyle bir yok veya eskiler de kaldı veya nereden bulacaksınız) "50Hz bile olsa" hiç bir sorun çıkarmadan içerikleri işler ve açar v.s
    ama hileli bilgilere takılıp da .....yaw benim panel 1200Hz ama hikaye.... de diyebilirsiniz sonra çünkü sizler hala Hz ile(panel drive) o üreticilerin verdiği Hz farkını anlamadığınız için kafanız
    hep 200/400 veya 800Hz lerde filan kalıyor sonra benim panelde neden input lag çok yüksek diyorsunuz veya başka hıza bağlı sorunlardan bahsediyorsunuz!

Bu arada senin HTPC,bahsettiğin işler için fazlasıyla yeterlidir! benim Desktop çok eski omasına rağmen neredeyse hiç sorunsuz izliyorum FILM leri,BD leri ise zaten imzamdaki
    iki ayrı BD lerden izliyorum,sadece işi bozan Gaming dir,o zaman yüksek config.li PC v.s ister ama benim Gamming ile de işim hiç yoktur,sen de sorun olmaz dolayısıyla

6-şöyle bir şey yazmışsın;

.......BD playerınız olsun hdbox olsun hd uydu alıcınız olsun siz direk yazılımsal gerçek değer olan 100 Hz bir panele bağlantı yapıp 1080p bir materyal video veya orjinal bd disc yada mkv farketmeksizin 100 Hz açık veya 100 Hz kapalı iken farkı anlayabiliyorsunuz dimi kare geçişlerde görüntünün temiz akışında yani kısaca gerçek 100 Hz tv de 100 Hz kapalı iken standart ama 100 Hz açıkken daha akıcı görüntü anladınız dimi ? sanırım anladınız,asıl mevzuda bu işte, mesela siz karasal yayın izlerken, bd playerda bluray izlerken hiç sorun yokken Pc bağlantısı ile bu gerçek 100 Hz tv de o görüntüyü akıcılığı alabilecekmiyiz ? ya pc'den ya kumandadan tv nin kendi özelliği vasıtasıyla bunu aktifleştirebilecekmiyiz ?......

sen hala "Hz" de kalmışsın yaw

aslında bunu yukarıda oldukça net açıkladım,tekrar teknik olarak değil de senin anlayacağın biçimde yazayım;

panelin "hızlı" ise ne baclit Hz ne de bahsettiğin örneğin MotionFlow işleminde 100Hz ON/OFF yapmana hiç gerek yoktur.....

yani sen böyle bir şey görebilirsin veya çoğu insan bu farkı görür ama bu panelin bana göre yavaş hatta dandik olduğunu gösterir ayrıca işlemci de adam gibi resmi işleyemiyor derim ben böyle panellere!
    çünkü benim panellerimde böyle bir fark hiç yok! ne 50Hz ne de o-bu ON/OFF filan farketmez çünkü panel çok HIZLI(öncelikle Chipset+Processor+SW den üreticinin becerisi olan ayarlar v.s)

sana gelirsem ve böyle bir şey görürsen kararı kendin vereceksin artık,baktın ON yapınca daha akıcı veya güzel oluyor sen de ON yapacaksın o zaman,komuta sende olacak artık!

Sonuç;senin bahsettiğin teknik durum doğru ama bu panelin aslında iyi olmadığını gösterir(Hız işlemlerinde)çünkü "ON" yaptığın zaman şu bilesinki işlemci yukarıda anlattığım "sanal kare ilavelerini" yapacaktır!
    böylece frama arası boşluklar kapatılıp(kare ilavesiyle)sana bir resim akışı yapğılacaktır ki zaten tüm paneller anca böyle yapabiliyor! yoksa aynen çuvallıyor

Sebeb;HIZ hiç bir sistem devresinbde yeterli değil de ondan dolayı böyle oluyor+panel de gördüğünüz ıvır-zıvır tüm özellikle hatta Ambilight denen bana göre uyduruk sistem bile hep güç yiyor ve bunların toplamı da
    HIZ faktörünü çok ciddi etikliyor,ne kadar özellike varsa o kadar hızlar düşüyor,çakallar bunları Quadro/Hexa/Octo v.s gibi çekirdekli işlemciler ile takviye etseler bile yine hikaye olup panellerin hızları
    tam tersine düşmektedir(daha yüksek LAG demek oluyor bunlar)

Not;bir diğer çok önemli nokta ise şudur;panelin "motion-resolution" performansı>>> biz asıl buna bakarız bir panel iyimi yoksa dandikmi diye(senin bahsettiğin farklı bir şey ve durumu anlattım
    ON/OFF sana kalıyor seçmede)

Normalde bir panel heleki 1080 ise(horizontal sayısı)>><prensip olarak "FILM" de(1080p/24fps de)>>full-line-resolution=1080 olması gerekiyor! ANCAK dünya da hiç bir TFT-LCD panel(LED/CCFL veya EEFL v.s hiç farketmez)1080 full satır işleyemiyor;bunu sadece kaliteli ve sıkı bazı PDP ler işler full-1080-line olarak

Genel bir bilgi vereyim,günümüz veya eski v.s LCD ler de bunun ilgili ayarı ortalama AÇIK iken ancak 600/650 satır işleyebiliyor yani en baba diye panel bile böyle ve kıçını yırtsa 650 satır işliyor!
    KAPALI yaparsan 300/350 satır anca işliyor kısaca horizontal>>1080line değil de 600/650 line olabiliyor! gerçi insan gözü bu kadar hassas olmadığı için 600/650satır yeterli geliyor,KARTAL gözü
    lazım bunun altını üstünü görebilmesi için ama bana göre teknik olarak bir çuval paraya satılan bir panel en azından 900/1000 satır işlemesi gerekiyor! ayrıca kapalı iken 300/350 satır ne demek yaw
    üstelik panel araba parasına satılıyor!

Bir bilgi daha vereyim benim 46lik Tosh SV685 panelim "kapalı" iken 650 satır işliyor!!!! yani günümüz panellerin iki katını işliyor demektir bunun adı! açarsam 950 satır işliyor ama ben sanal kare veya
    yapay v.s resim sevmediğim için bende her şey OFF dur benim OFF ile sizlerin ON u aynıdır ama resim doğallığı tabiki OFF da çok daha doğru ve iyidir!

Ancak bunların ayarları v.s sizin elinizde olup resme veya gözünüze göre,kendiniz ayarlayacaksınız

++

50 ve 60Hz GCard tan seçebilirsin tabiki(Monitör desteği varsa ki vardır)örneğin içerik 50Hz dir,panel de 60Hz de ayarlı ise sorun çıkarsa 50Hz e indirirsin veya tam tersi ayar 50 de ise
    60 a çıkarırsın sorun geçer gibi varyasyonlar yapılabiliyor ama senin bunlara pek işin kalmaz,sadece içerik 24fps ise o zaman GC den ayarı 24 e getir!

Senin de bildiğin gibi PC den her bir numarayı yapabiliyoruz kafamıza göre! veya GC ayarlarına girip oradan kafamıza göre yine çoğu ayarları da yapabiliyoruz(desteklediği sürece tabiki)
    ama panelde böyle ayarlar olmaz ve yoktur,geriye bir tek PC den yaptığımız ayarların panel tarafından algılanıp çalıştırılmasıdır,bunuda sen zaman içinde denemeler yaparak zaten anlarsın!

Ancak senin panelden ayarların da elin kısıtlıdır;direk 60Hz olacaktır! 24fps sinyallerde ise panel bunu kendi sistem şekline göre algılayıp açacaktır yani 120Hz veya 75Hz v.s gibi
    şeyler yapman,olmaz! bunları Monitörde çok kısıtlı veya CRT de tam sınırsız yapabilirsin ama panelden(TV den) her bir numarayı yapamazsın!

Ben PC işinden çok fazla çakmam! ama gördüğüm/bildiğim kadarıyla PC den hemen her bir şey yapılabiliyor,paneller böyle değildir!

"Akıcılık" ise yine farklı bir durumdur örneğin içeriğin bit-rate değeri çok yüksek olup(örneğin MKV ler de acaip yüksek yaw)PC-CPU suna yüklenince işler yine değişiyor ama bazı GC ler var direk
    GC-CPU sundan resmi işleyip PC-CPU suna hiç dokunmadığı zaman yine sorun olmaz diye biliyorum kısıtlı PC bilgimle

"Player" seçimin yine sana kalıyor ben uzun zamandır "DAUM PotPlayer" kullanıyorum örneğin(ama benim Desktop çok eski olduğu için duruma göre sorun yaşıyorum ama çok kısa zaman sonra
    ya Notebbok alıyorum ya da yeniden Desktop toplayacağım)

Son olarak şunu yazayım bu yukarıdaki hileli akıcılık v.s işi için

sıkı bir 50Hz panel o resimde gördüğün maçı değil 200Hz lik 1200Hz lik denen panelden çok daha doğru ve hızlı işler!! kısaca hiç alakası yok bunların teknik veriler olarak işlem sırasında!

Benim bundan önceki kullandığım panel efsane Tosh ZF355 idi ve adeta "Ferrari" gibiydi (100Hz lik idi )bunun bir önceki serisi olan Tosh ZF350 ise "50Hz" lik bir panel di ama o da Ferrari gibiydi
    sanırım olayı çözdünüz,zira bu panelelr dünyanın en hızlı TFT-LCD kulvarındaki panellerdi ve hala rekorları kırılmış da değildir bunların! şu anda kullandığım her iki Tosh panelimde
    HIZ olarak dünyanın en iyileridir,geçen yok bunları da,yaw ben alışmışım Ferrari ye binmeye,diğer paneller çok ciddi yavaş geliyor bana bu panelleri kullanmak beni "Hız manyağı" yaptı yaw
    halkbuki ben araba sürerken 90 ı geçmem

CAN++

• albani kullanıcısına yanıt
    Bu değerli bilgilerin ve zahmet edip bunca uzun yazı yazdığınız için ne kadar teşekkür etsem azdır yazdıklarınızı en ince ayrıntısına kadar okudum ve harikaydı gerçekten şimdi bir kaç cümlem daha olucak CAN bey..

Yani herhangi bir X firmanın orta segment yada HIGH-END serilerindeki Hz aldatmacası sadece kağıt üstünde yazılıp gerçek olarak panele uygulanmayan safsata sadece satış politikası olsun diye işlenmiş özelliklerdir orda kritik bir laf ettiniz' dedinizki gerçek 50Hz bir tv en baba 200 Hz veya 1200 Hz tv den bile daha iyi görüntü işler neden :Çünkü o gerçek 50Hz tv aldığı yayını tam işler ve görüntüyü kusursuz tam tamı tamına iletir güzeldi..

Hocam şimdi bknz: Sizin hem Tv olarak hem Monitör olarak söylemiş olduğunuz marka ve modeller sizinde dediğiniz gibi özel üretim ve satışta olmayan paneller yani hem tv hem monitör + monitör olarakta devasa monitör yani, piyasada en baba masaüstü monitörler kalitesinde paneller ) tabikide, lakin beklentimiz o kadar yok canım sonuçta çok aşırı ince detaycıda biri değilim ama PC'den ve bütün HD materyalardan anlarım yıllarımı verdim denilebilir :)

Hocam amacım gaming değil yani ps4'aldım kenarda yatıyor daha beklediğim oyunlar çıkmadı zati konsolu x4500 de oynuyorum ne lag ne ınput ne tepkime süresi hiç sorun yok 46x4500 demişsiniz o gerçek RGB LED ama alamadık o ayrı :) henüz diğer eski nesil oyunlarıda oynamıyorum gibi birşey, benim asıl işim 1080p veya 720p 24Fps filmleri sizde sanırsam benim gibi PC'taraftarsınız emin olun bende WD TV Live Streaming Media Player Olmasına rağmen açıp kullanmıyorum HTPC rahatlığı hiç birde yok tek tıkla kontrol bizde hocam amacım o yüzden 42'paneli monitör olarak kullanmak nedeni çok basit hocam : 5+1 DTS ses sistemim pc ye takılı ve bütün arşivimde pc de bütün, HTPC'de olan media playerlar mevcut istediğimi seçip ayarlarını kusursuz yapıp tek tıkla izliyorum diğer olanaklar bana zahmetli geliyor ben pc'de her işimi görürüm ne smart tv ne diğer özelikler zerre kadar umrumda bile değil Tv'de ama elimde gerçek 3D ISO BD'ler mevcut gerek Half -sbs olsun gerek full-sbs olsun vs vs..

Hocam bir kaç sorum daha olucak kolay yoldan : Hocam ekran kartım sizde bildiğiniz gibi HDMI çıkışlı ve ben 1.4 HDMI kablo alıp' yeni alacağım tv'ye bağlayıp PC'den 3D ISO veya half -sbs-full-sbs dosyalarını pc'de olan mediplayer'lar ile izlemek örnek: (Daum,Neuview,KM,Splash pro,splayer) hangisini seçersem bu bana kalmış tabi asıl sorum şu CAN bey : Mantıken PC'yi panele taktığımızda 1920x1080p 60 Hz alacağım için 3D ISO larda half -sbs full-sbs filmlerde sorun yaşarmıyım gecikme olsun işte görüntüde kısırlıklar olsun ? yani amacım alacağım 3D LEDTV'yi PC Bağlayıp monitör olarak kullanmak ve elimde olan 3D Materyaları izlemek birde CAN Bey LG den soğudum gibi çok fazla sorunlar var kronik sizin bilgileriniz lakin LG de alabilirim çünkü tanışıyın LG Ürünleri satış yeri var diyelim..

Birde Can bey bu model hakkındaki fikirleriniz nedir ? PHILIPS 42PFK6309http://www.vatanbilgisayar.com/42pfk6309_12-42-107-cm-full-hd-3d-smart-led-tv200-hzdahili-uydu-alici4xgozl.html

Cevabınızı bekliyorum saygılar

• >Kardeş sana yazdım;sakın üreticilerin katalog bilgilerini ve özellikle oaradaki bazı değerleri/rakamları okuma ve takılma böyle ayrıntılara,bu bilgi diye verilen özellikle bazı şeyler
    senin hiç işine yaramaz,zaten yok bunlar panelde yaw

>sana basitçe "50Hz" panel örneği bile verdim,demekki keremet Hz de filan değil(zaten olamaz böyle bir HIZ çalışması Hz ile ilgili olarak!)

>ancak her önüne gelen 50Hz lik bir panelde her zaman çok iyi(Hızlı anlamında) veya her 50Hz panel,200Hz denilen veya 1200Hz denilen panelden de iyi olamaz!
    ben Toshiba örneklerini istisna olarak verdim ama teknik olarak da genmel anlamda bu yine yaklaşık böyledir,kısaca 50/100Hz HIZ ile orantılı bir teknik değildir!

Mühim olan üreticinin kafa patlatıp önce HW sonra da SW olarak oturup birt şeyler üretmesinden geçiyor,yani arabayı ürettin ama işin motor/perfırmans kısmında kafayı
    iyi kullanman gerekiyor

>Tekrar yazıyorum;panelin içindeki bir sürü ıvır-zıvır özellikler(buna 3D dadil+Ambilight dahil v.s v.s)hepsi Hıza etki eden faktörlerdir!
    Bu paneller "PC" değildir!! ama herifler PC gibi muamele çekmek istiyorlar ama olamıyor tabiki! bu paneller PC gibi istenirse olur ama bunun adı çok ciddi maliyet artışı demektir+
    bir de yine saksıyı iyi işletmek gerekiyor,kısaca PC toplama gibi yine hiç değildir,yaw bu çakallar her bir şeyi karma-karışık hale getirip bir boklar çıkarmak istiyorlar
    ama hem sistem eski hem de bu işler kolay değil hemde ucuz olsun diyorlar v.s şimdi buradan adam gibi bir şey çıkarmı acep??

>valla benim dışardan takip ettiğim kadarıyla bu işler de Prof. yapıda olan çoğu hatta herkes HTPC kullanıyor;kontrol elinde olsun diye;"MediaPlayer" dediğin şeyler çocuk oyuncağı veya
    hiç anlamayanlar veya uğraşmak istemeyenler içindir veya tek bir cihazla bazı şeyleri yapsın bana yeter diyenler kullanıyor MP leri,bende geçmişte 5 tane MP aldım hepsini
    okuttum sonra,şimdi bu işi imzamdaki Tosh BD ile yapıyorum ve en azından resim kalitesi süper,bazı durumlar da ise Filmi indirip,direk PC den panele aktarıp izlerim sonra da silerim!

kısaca sende HTPC varsa ok dir bununla devam et

>3D ile benim pek işim yok,aradığım bir özellik ise hiç değil,zaten penelimin birisi eski olduğu için 3D yok diğer 42lik ise 3D-SG dir ve resim kalitesi yine süper çünkü panel acaip hızlı!
    ancak o sorduğun 3D-ISO ları hiç denemedim ve de bilmiyorum,bunu ya kullananlar/bilenler sana bildirecek veya kendin deneyerek öğreneceksin(en iyisi de budur zaten bazı PC işlerinde)

Diğer yandan içerik "24fps" olunca zaten bunu istersen;GC ayarlarından 24Hz olarak seçersin(ben de böyle yapıyorum genel de)veya 60Hz de bırakabilirsin ama içerik 24fps ise
    bence 24Hz seçmen daha doğru olacaktır+Player ayarlarından(advanced bölümünden)daha bir sürü prof.ayarlar da vardır bunları da zaman içinde deneme-yanılma ile denersin

Ama panelden bunun için "MOVIE"(Cinema)Mode seçmelisin(ya da bazı HiEnd paneller de Prof.1/2 Mode ları vardır bunları seçersin)
    24fps için panelin çalışması(HDMI üzerinden olacağı için)farklı olur ve bunun için o frekansı doğru işleyecek modu atamalısın(örneğin Dynamic veya Game veya Standard modlar olmaz gibi)

ancak resmin akışkanlık ve diğer hıza bağlı v.s işleri panelin beceresiyle ilgilidir! Monitörde falso olmaz ama panelde olur/olabilir!

++
    Ben LGE/Samy leri hiç tutmam,bilen bilir beni bunlar hk.da görüşlerimi,ama alana da hayırlı olsun derim,bence tercihin KORE li olursa,Samy olsun yine de veya capona dön,Phil ise artık
    nereli olduğu belli değil gibi olsa da şu anda tam harbi Çin lidir ve buna da dönebilirsin,ben artık bu eski nesil LCD paneller için pek yorum yapmak istemiyorum,benim gözümde bunlar çoktan bitti
    Oled ve diğer yeni nesil panelleri bekliyorum eskileri sana başkaları tavsiye etsin artık++

• albani kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sizin istekleriniz çok farklıymış ve tam net cevabıda alamadım ama yinede çok teşekkürler diğer kullanıcı arkadaşlardan cevap gelicektir sağlıcakla kalın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.