Merhaba arkadaşlar, database, mssql ya da oracle hakkında bilgi sahibi olanların konuya bakmalarını umarak böyle bir başlık açtım. Ben Boğaziçi Üniversitesinde okuyorum ve database kodlu dersim için bir proje yapacağım fakat yaz döneminde aldığım için çok hızlı geçtik ve bir kaç ders de kaçırınca pek bir şey anlayamadım. Proje için ER diagram ve iş kurallarını hazırladım fakat ardından projenin database inin oluşturulması gerekiyor bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşları arıyorum. Tabi makul bir ücret karşılığında
proje konusu olarak ebay.com u seçtim diyebilirim. tamamen aynısı değil ama anafikir aynı. o tarz bir sitenin çok çok çok ayrıntılı bir şekilde olmamakla beraber database ini yapmam gerekiyor.
konunun varlık-ilişki diyagramı ve iş kuralları adı altında neyin ne olduğu bilgisini çıkardım. işte e-bay gibi bir sitenin veritabanı dahil o şirketin veritabanı oluşturulacak ona göre birimleri yazdım falan filan fakat sql server bilmediğim için devamını getiremiyorum. tablolar oluşturulacak, birbirleriyle ilişkilendirilecek, en az üç tabloda stored procedure olacak, tabloların viewleri olacak ve ihtiyaca göre trigger olabilir. umarım anlatabiliyorumdur.
Not: database i çıkarılacak olan şey site değil şirket. O yüzden nasıl alışveriş yapıldığından daha çok gelir, gider, çalışan, üye, sipariş ve kargo gibi durumlar ön planda olacak.
En yakın zamanda yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
PostgreSQL biliyorum. Çıkarttığın akış diyagramlarına göre tablolar oluşrabilir, bunları foreign key ile birbirine ilişkili hale getirebilir, belirteceğin fonksiyonları içerecek store procedure'leri oluşturabilir ve view'leri de oluşturabilirim. Çıkardığın akışları ile birlikte maliyeti de pm edersen, durumu tekrar değerlendirebiliriz.
quote:
Orijinalden alıntı: LORDTEK
PostgreSQL biliyorum. Çıkarttığın akış diyagramlarına göre tablolar oluşrabilir, bunları foreign key ile birbirine ilişkili hale getirebilir, belirteceğin fonksiyonları içerecek store procedure'leri oluşturabilir ve view'leri de oluşturabilirim. Çıkardığın akışları ile birlikte maliyeti de pm edersen, durumu tekrar değerlendirebiliriz.
pm attım.
yukarı yukarı.
MsSQL ile yazabilirim. Geç kalmadıysam tabii
slm arkadaşlar sql server da ilişki dersini bulamadım tablolar arasında ilişki kurmayı nasıl yapabilirim...ya da resimli birşekilde anlatan bi döküman var mı elinizde..bire bir--bire çok---bire sonsuz ilikileri nasıl yapabilirim...yardımcı olursanız çok sevinirim..