Şimdi Ara

ARKADAŞLAR BAKAR MISINIZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler lenovo ideapad 310 notebook aldım ilk defa laptop kullanacağım daha önce masaüstü takıldım neyse notebook kullanımı hakkında ya da pil kullanımı hakkında araştırma yaparken her kafadan farklı seslerle karşılaştım.(her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum)

batarya kaça düşerse bataryayı doldurmalıyım?sıfıra düşmeden kaç olduğunda bataryayı şarj etmeliyim?
    ben şöyle yapmayı düşünüyorum batarya azaldığında doldurup fişten çıkarıp tekrar batarya düşene kadar kullanmayı düşünüyorum,tavsiyelerinizi bekliyorum nasıl kullanmalıyım sizce?

genelde oyun oynamam ama çok film-dizi izlerim batarya süresi azaldığında doldurup fişi çekip de mi kullanmalı yoksa batarya pilini çıkarıp prize takıp da mı kullanmalıyım?

son olarak daha dün almama rağmen oyun oynamama,film izlememe rağmen dokunmatik kısmının yan tarafı biraz ısınıyor normal midir?şimdiden teşekkür ederim cevaplarınıza muhtacım...

• Öncelikle hayırlı olsun;pili yüzde 15 20 gibi olunca prize takın. Pili çıkarıp takmak iyi bir şey değil önermem. Oyunları prizde yüzde 90 ayarlı performans modunda oynayın veya dengeli yüzde 90 olabilir. Serin olması için çözüm bu. Veya yüzde 80 e ayarlayın.
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle vakit ayırıp güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim,daha iyisi sizlerin de olsun...

hocam genelde oyun oynamam sürekli dizi film izlerim ya da takılırım nette öyle bu vb. durumlarda ne yapmalıyım?benim şimdi dahi yaptığım %100 şarj olduğunda prizden çıkarıp batarya durumu 20-30'lara gelene kadar oynarım sonra tekrar şarj edip kullanıyorum doğru mudur?

pili içinde olup batarya %80-100 olduğunda da prizde takıp notebook'la oynamak doğru mudur?

ısınma konusuna gelince genelde dizüstünde takılıyorum acaba diyorum ondan mı ısınma oluyor?diyorum acaba soğtucu filan mı alsam acaba ama dediğim gibi oyun falan oynamıyorum?biraz uzun oldu biliyorum :)cevaplarsanız sevinirim...
  • Yeni nesil piller dolu olmayı sever kullandığınız sürece(bir kaç ay kullanmayacaksanız başka) dolu olmasına dikkat edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MehmetNK19506 kullanıcısına yanıt
    Batarya dolu olduğunda ya da 80-90 seviyelerinde (bkz. Asus) bilgisayar genelde bataryadan gelen gücü keser ve prizden devam eder. Kullanmıyorken pili doldurur.

Isınma konusuna gelirsek maalesef dizüstünde soğutma çözümleri yok. Gerçek anlamda yok çünkü alacağınız en kaliteli soğutucu 5-6 derece fark ettirecektir.

Edit: Yorumlarınızı ve saire okuyunca çok kastığınızı anladım biraz daha az takıntılı olmaya çalışın. Elektronik alet bunlar eninde sonunda bozulacak ve ısınmalar normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay Robot -- 21 Şubat 2018; 14:8:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bay Robot kullanıcısına yanıt
    hocam vakit ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum,iyi ki böyle mecralar ve sizin gibi yardımseverler var da aklımız estiğinde çözüm bulabiliyoruz...

dediklerinizi uygulayacağım,artık şöyle yapıyorum ve yapacağım:bilgisayarı sürekli şarjda kullanacağım ayda 1-2 kez %5-10'lara getirip dolduracağım,ısınma konusunda da zaten oyun oynayan birisi değilim genellikle dizi-film izlerim akabinde vize-finaller başlayınca da bu süre minimuma ineceğinden pek de takmıyacağım açıkçası

notebook'u alır almaz oyun vs.oynamadığımdan bir de lenovo'nun ideapad serisinin bazı bilgisayarlarının arızalı olduğu yorumunu okuduğumdan çok soru işaretleri aklımda olmuştu ta ki birkaç kez makineyi tecrübe edince sıcaklığın normal olduğunu anladım(sizin yorumunuz da buna dahil)

takıntılı olduğum çok mu belli oldu ya şaka bir yana dediğiniz gibi normal böyle şeyler aslında ve haliyle eninde sonunda bozulacak ama aleti yeni almışım ilk günden problemli çıkacağını sanmak korkunç bir şey,öyle yani...

tekrardan teşekkürler,esenlikler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyler bi bakar misiniz
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.