Şimdi Ara

ARKADAŞLAR BENİM PC NASIL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SELAMUN ALEYKÜM ARKADAŞLAR GEÇEN GÜN Bİ PC ALDIM MARKALI
    ÖNCELİKLE BİLGİSAYAR MARKASI cspr

Ürün Kodu : Casper NSO.I550-4T65P

İşlemci Cinsi : Intel® Core™ i3 Işlemci i3-550

İşlemci Hızı : İşlemci Hızı 3.20 GHz. 4 MB Intel® Akıllı Bellek
    İşletim Sistemi : Orijinal Windows® 7 Home Premium (64 Bit)))
    Anakart : Intel® H55 Chipset Anakart
    Bellek : 4 GB DDR3 1333 MHz Bellek
    Sabit Disk : 1 TB SATA Harddisk
    Ekran : 20" Wide Casper LCD Monitör
    Ekran Kartı : 2 GB ATI Radeon HD4550 Ekran Kartı
    Optik Sürücü : DVD+R/RW
    Card reader : Multi Card reader (MS/MS PRO/MMC/SD)
    Klavye : Casper Q Türkçe
    Mouse : Casper Mouse
    Network Kartı : 10/100 Ethernet Kartı
    Ses kartı : Onboard (Realtek High Audio7 Kanal)
    USB 2.0 : 6X USB 2.0 port
    Dvi : Var
    Hediye Paketi Microsoft Essentials Security Antivirüs Programı
    Hediye Paketi : Microsoft Office Starter 2010

ben bu bilgisayarı peşin 1.100 (bir milyar 100 tlye aldım nasıl sizlerin yorumunuzu bekliyorum

• Fiyatlar hakkında bilgimn yok yorum yapamayacağım.

İşlemciyi 2 çekirdekli değil 4 çekirdekli alsaydın daha güzel olurdu.
    64 bit windows 7 işletim sistemi güzel. 32 bit olsa belki şu an daha çok rahat ederdin ama ilerisi için 64 bit güzel.
    4 GB ram yetersiz gibi. 2 tane 4 GB ram = 8 GB ramin olsa daha güzel olurdu. Şu an için sıkıntı yaşamazsın ama 1-2 yıl sonra RAM yetmeyecektir.
    1 TB harddisk yeterli olur.
    20" ekran büyük ekran seviyorsan güzel olur. Casper monitorun kalitesini bilemiyorum ama.
    Ekran kartı hakkında fikrim yok.
    DVD yazıcı ve kart okuyucu olması güzel.
    Ethernet yetersiz. 1 Gbit ethernet olsa daha iyi olurdu. Ethernet 10/100 mbps ise anakartta çok iyi değildir tahminimce. 100 mbit ethernet internet için yeterli olur ancak ağda başka bilgisayar varsa, 1 gbit etherneti ararsın.
    USB 2.0 portları yeterli. Ancak ilerisi için USB 3.0 portu olmaması kötü

Kısaca özetlemem gerekirse, normal ev kullanısının ihtiyaçlarını karşılayabilecek orta düzey bir bilgisayar. 2 yıl sonra oyunları oynatmakta yetersiz kalacaktır. Haa biraz daha iyisini alsan ne olur, o da maksimum 3 yıl seni götürür.

Takma kafana birşeyi keyfine bak. Bilgisayarı kendin de toplayabilirdin. Ancak kendin topladığında bir sürü sıkıntı çıkabiliyor. Mesela benim eski bilgisayarın birinde RAM-anakart uyumsuzluğundan 2-3 saatte bir restart atıyordu. Sistemin hızlı olmasından çok stabil-kararlı olması çok daha iyi. Casper gibi markalar da sana bu garantiyi sunuyor.

• Rami,hddsi gayet iyi sayılır.İşlemcide yeni platformların giriş seviyesinden bir işlemci.Ekran kartı her ne kadar 2 gb yazsada gerçek 2 gblık bir ekran kartı performansı vereceğini sanmıyorum.Turbo cache veya hyper memory olayındaki gibi ramden yiyor olabilir.Bu arada hediye paketi dikkatimi çekti microsoft security essentials zaten microsoftun ücretsiz bir yazılımı sitesinden indirip kurabiliyorsunuz işletim sisteminiz orjinal olduğu sürece.
  • Casper almakla hata yapmışsın nedenini kullandıkça anlarsın
  • Kendin toplasan daha güzel birşeyler alabilirdin, yinede hayırlı olsun üzme tatlı canını
  • öncelikle saolun arkadaşlar ilgilendiğiniz için yorumlarınızın hepsini okudum değerlendirdim çok güzel olmasada iyi ve ben bugün o pcdeki win7 home pr. kaldırdım yerine xpsp3 kurdum eskisi oyunların hiçbirini açmıyordu. şimdiki xpsp3den gayet memnunum ve arkadaşlar bana bazı programlar önerdi
    ADVANCED SYSTEM CARE
    CCLEANER
    PROTECD FOLDER
    GAME BOOSTER
    IOBİT SECURİTY 380
    BEN BUNLAR GİBİ PROGRAMLARI DAHA ÖNCE YÜKLEMİŞTİM PC SÜREKLİ RESTATTI
  • bence 1100 tlye bundan iyisi ÅŸamda kayısı.. Sana kendi gözlemlerime dayanarak biÅŸey söyliyim 0 bilgisayara çok fazla program yükleme sonra çok yavaÅŸlıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omer-KARAHAN

öncelikle saolun arkadaşlar ilgilendiğiniz için yorumlarınızın hepsini okudum değerlendirdim çok güzel olmasada iyi ve ben bugün o pcdeki win7 home pr. kaldırdım yerine xpsp3 kurdum eskisi oyunların hiçbirini açmıyordu. şimdiki xpsp3den gayet memnunum ve arkadaşlar bana bazı programlar önerdi

Windows 7 çoğu bakım programlarına gerek bırakmıyor.xp'deyken sürekli virüs taraması , disk birleştirmesi vs gibi bilimum bakım işlemini yapardım.Buna rağmen birkaç ayda bir format atardım.
    1 senedir Win7 yüklü makinem var , eski bilgisayarıma 2 senede yaptığımdan daha fazla işlem yaptım.Hala bir sorunu yok.
    Eski oyunlar da genellikle uyumluluk modu ile çalışıyor.Olmazsa yamaları vardır.

Güzelim 7 işletim sistemi boşa gitmesin diye söylüyorum bunları.Xp'nin cidden bir artısı kalmadı artık ortalama üzerindeki bilgisayarlarda

Ayrıca yanlış bölüme açtın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pea. -- 23 Mayıs 2011; 1:29:28 >

• ARKADAŞLAR SAOLUN XPDEN UMUDU KESTİM BENİM RAM 4 GB XPSP332 BİT KURDUYDUM ŞİMDİ YENİDEN KALDIRACAKGIM WİN7 64 BİT KURACAGIM NEYSE BUNLARI YAPIYORUMDA FORMAT ATMANIN PCYE ZARARI NASIL OLUR Bİ AÇIKLARSANIZ SEVİNİRİM
  • Dostum casper değilde keşke DELL ' i falan tercih etseydin çok daha ii olurdu ama bilgisayarın güzel 2 sene kadar işini görür
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertdo2

Casper almakla hata yapmışsın nedenini kullandıkça anlarsın

Katılıyorum.
  • Bende marka konusunda seçiminin yanlışlığını dile getirecektim ama gerek kalmamış arkadaşlar belirtmişler banada güle güle kullan demek düşüyor.
  • Aldığın makine iyi. bütün oyunları oynarsın bence! ama 1gb e.kartı olsaydı. yalnız kasanızdaki ekran kartı 2gb değil 512MB bellekti bildiğim kadarıyla. casperde o modellerde pek sorun çıkmıyor.
  • BUGÜN EVEREST İLE BAKTIM İYİCE ARKADAŞLAR BEN PCMDEN MEMNUNUM CSPR DA İYİ SİZİN NE GİBİ SORUNLARINIZ OLDUKİ CSPRLA DAHA ÖNCE KULLANDINIZ MI NERDE HATA VERİYOR NASIL BOZULYO
  • Senin ekran kartın 2GB sa ben hiçbirşey bilmiyorum. o ekran kartı 512MB 1GB turbo cache li.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akıllı vida

quote:

Orijinalden alıntı: mertdo2

Casper almakla hata yapmışsın nedenini kullandıkça anlarsın

Katılıyorum.

Ben de

Bir komşum bütün uyarılarıma rağmen casper aldı.
  • Nedenini söylemeyi planlıyor musunuz yoksa sadece "casper kötü casper kaka"dan ileri gidemeyecek misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pea.

Nedenini söylemeyi planlıyor musunuz yoksa sadece "casper kötü casper kaka"dan ileri gidemeyecek misiniz?

İlk olarak; casper in servisinin bir şeyden çaktığı yok ve müşteri memnuniyeti denen terim yok onlarda. Kısaca nedenini anlatırsam: 2 sene önce pc piyasası hakkında sınırlı bilgim vardı bir yakınıma bilgisayar almak için teknolojix e gittik, casper aldık almaz olaydık 2 ay sonra ram i yandı servisi aradım durumu ben anlattım teknik destekteki kadın hııı hııı hııı demekten başka bir şey bilmiyordu o kadar dil döktükten sonra tamam servise yollayın dedi. Keşke götürmez olsaydım ve şunu da söylemek isterim ki ben açıp tamir etseydim daha iyi ve de daha güzel yapardım. Pc 1 ay sonra geldi servise verildiğinde üzerinde tek bir çizik yoktu geldiğinde çizilmedik, göçmedik yeri kalmamıştı Sanki biri yerden yere vurmuş gibiydi. Kısa bir süre sonra tekrar arıza verdi bu sefer servisi arayıp önceki olan durumun hepsini anlattım tabi özür dileriz dedi... Servisten geldi bu seferde dvd si çalışmıyor ve aşırı gürültülü çalışıyordu.En son dayanamadım kendim söktüm bi güzel bakımını yaptım temizledim format attım şimdi saat gibi çalışıyor. Aslında ben casperden şikayetçi değilim servisinden şikayetçiyim servis elemanlarını bir gözden geçirsinler demek istiyorum.

İkinci konu ise, fiyat şu anda bakıyorum casper pc fiyatlarına yeni sezon pc ler abartılı bir fiyatı var diğer pc lerin fiyatlarıysa normal denebilir. Yorum sizin...

• Açıklama için teşekkürler
  • Önemli değil başkaları mağdur olmasın yeter
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.