Şimdi Ara

arkadaşlar bi bakarmısınız ekran kartı alıcamda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben yeni bi ekran kartı almka istiyorum ama pek bu konuda bi bilgim yok bana yardım edebilirmisiniz?
    İlk olarak:http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/xfx-hd-657x-zhf2-hd6570-gddr3-1gb28gb-128bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=58500#allImages bu kartı almayı düşünüyoruöm ama bilgisayarımın özelikleri şunlar
    windows xp 32 bi
    nvidia geforce 7025/na630 (700bit gibi bişiydi yada 700mb yada 1gb 700bit evet öyleyi)
    bide asrock N68-S3-UCC SAHİBİYİM LÜTFEN YARDIM EDİN
    +Olarak sorularım
    -bu kartla tomb raiderden düşük ayrada kaç fps alırım?
    +kartı nasıl takıcam bi bilgi veya video verirseniz sevinirim
    +bilgisayarıma nasıl liunix yükleyebilirim?
    Yardımlarınızı bekliyorum...

• Öncelikle kısa biligi vereyim elimden geldiğince, bu anakartta her ekran kartı desteklenir mi desteklenmez mi bilmiyorum ancak; Ekran kartı markalarında şöyle bir kod vardır, atıyorum GT 9670 HD5680 burada ,amd veya nvidia farketmez, ilk rakam modelidir. Yani atıyorum 2009 olanlar HD5xxxx şeklinde 2011 olanlar HD6xxx 2013 olanlar HD7xxx gibi oluyor. Sonraki rakam ise ekran kartının o modelin serisi içerisindeki ekran kartının diğerlerine nazaran seviyesini gösterir. Örneğin HD56xx HD53xx den daha güçlüdür. Sonra aynı şekilde HD5670 HD 5650'den daha güçlüdür. Ancak bu güç farkı ikinci rakamdaki fark kadar büyük değildir. 4. rakam ise ya yoktur yada sıfırdır. Yani pek bi değer ifade etmez. Ayrıca alacağın ekran kartının kasaya sığıp sığmayacağını da hesaba katman lazımdır. Al eline mezru metre ne varsa ölç bak. Alcağın zaman da kutusundan veya görevliye falan sorarsın sordurursun uzunluğunu.
    Takma olayına gelince kasanın içini açıp pcx16 onu bulamazsan pcx8 slotunu bulmaya çalış kasayı açtığın zaman anakartın üzerinde birsürü yazı yazacak oralardan bulmaya çalış.Ekran kartını takacağın yer zaten kasanın arkasındadır. Ordan anakarttan takacaksın. Yani yan kapağını açacaksın. Zaten ekran kartını eline aldığında altında altın renkli girişler olacak onun uzunluğuna denk gelip oturacak anakartta sadece 1-3 yer vardır. Zaten bu 1-3 yer de pcx slotları oluyor.
    Son olarak intenettte ve youtube da gördüğüm kadarıyla medium ayarlarda 16-25 arası ancak çözünürlüğü 1366 768 e getirirsen 25-30 fps alırsın yani rahat rahat oynarsın. Bir de işlemcinin ne olduğunu bilmeden bu değerlerin olup olmayacağını belirlemek de zor...

Bildiğim kadarıyla bu kadar yanlışım varsa düzeltin.

• sanırsam işlemcim amd phenom 2 x6
    bi sorum daha var win xp duyduğuma göre en fazla dx9 kaldırıyo öyle bişi varmı
    bide yardımcı olduğun için çok teşekürler bazı yerleri anlamadım teknik bilgim biraz azda ama yinede yardım ettiğin için çok teşekürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackvaas

sanırsam işlemcim amd phenom 2 x6
    bi sorum daha var win xp duyduğuma göre en fazla dx9 kaldırıyo öyle bişi varmı
    bide yardımcı olduğun için çok teşekürler bazı yerleri anlamadım teknik bilgim biraz azda ama yinede yardım ettiğin için çok teşekürler.

kasayi acip guc kaynagi kac watt bakabilir misin ya da etiketin resmini at buraya.islemcin x6 ise 6570'ten daha kuvvetli bir kart takabilirsin tabi guc kaynaginin yetmesi lazim.

evet win xp dx9'dur, dx11 icin win7 kurman gerekir.

youtube'a install vga card ya da replace graphic card yazarsan video bulabilirsin.
  • yardım ettiğiniz için çok teşekürler
  • biraz bütçem kısıtlıda win7yi ucuz olarak nasıl ve nerden alabilirim?
  • Windowns 7 orjinal mi alacaksınız?
  • quote:

biraz bütçem kısıtlıda win7yi ucuz olarak nasıl ve nerden alabilirim?

mahallendeki korsancıdan

• quote:

Orijinalden alıntı: kankatree

quote:

biraz bütçem kısıtlıda win7yi ucuz olarak nasıl ve nerden alabilirim?

mahallendeki korsancıdan

evet orjinal yanlısııyım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.