Şimdi Ara

Arkadaşlar bi el atın Ram CL6 Mı CL5 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kingston 2gb ddr2 800mhz ram'ım var üstüne 2gb daha ekleyip win7 64 bit yüklemek istiyorum ama bendeki ram cl6 mı cl5 mi bilemedim bir kaç resim atıyorum bi bakın lütfen ona göre cl6 veya cl5 ram alacağım.

Bendeki ram ss : http://i58.tinypic.com/rwqjyf.jpg

Cpu Z değerleri :http://i61.tinypic.com/28ic4fo.jpg http://i59.tinypic.com/2rnhen4.jpg

Almak istediğim ram bu benim ramle aynı değilmi? :http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/kingston-2gb-ddr2-800mhz-ram-kvr800d2n6-2g-128092986

Yada bir diğer ihtimal cl6 da biostan ayarlarımı değiştirilmiş ben değiştirmedim ama bilmiyorum yani lütfen yardım arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 15 Ekim 2014; 3:30:54 >

• Sende ki Ram CL6 kardeşim. Alacağın Ram de CL6. Yani doğru yoldasın ;)
  • termo16 T kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam peki neden cl5 gibi çalışıyor 5 5 5 5 18 şeklinde o önemli değilmi dierini takınca normal uyum sağlar aynı şekilde çalışırlar değilmi sonuçta aynı ramlar?
  • Elinde ki ram ve alacağın ram de CL6 fakat ramlerin zamanlamaları konusunda fazla bir bilgim yok. Benim de 5-5-5-15 şeklinde çalışıyor. Sanırım işlemci FSB hızı ile orantılı değişerek çalışıyorlar. İyi bilenler varsa cevaplasınlar .
  • oktay1910 kullanıcısına yanıt
    dediğin rami alabilirsin CL6, sıkıntı felan olmaz.

w7 64bit kurulumunda da takıldığın yer olursa imzamdaki win7 anakonuya bakmanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 15 Ekim 2014; 3:35:01 >
  • CL6
  • Teşekkürler arkadaşlar kingston 2gb ddr2 800 mhz cl6 ram alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 15 Ekim 2014; 11:29:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktay1910

Teşekkürler arkadaşlar kingston 2gb ddr2 800 mhz cl6 ram alacağım.

en güzeli :D
  • Evet format konusunda yardım almak isterim daha önce hiç format atmadım windows 7 ultimate 64 bit indirdim internetten flash üzerinden kurmayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: oktay1910

Evet format konusunda yardım almak isterim daha önce hiç format atmadım windows 7 ultimate 64 bit indirdim internetten flash üzerinden kurmayı düşünüyorum.

Dediğim konuya bak anlamadığın yeri oraada sor.

Kardeşim bugün araştırdım ve sorunu çözdüm. Ramlerin 5-5-5-18 zamanlamalı olması 667 Mhz de çalıştığını gösteriyor. Senin sayende bende kendi bilgisayarımın ramlerini kontrol ettim ve benimkinin de 667 mhz de çalıştığını gördüm. Bellekler spesifikasyonlarından yüksek çalışmayabilirler ve anakartlar da bazen sırf güvenli tarafta kalıp açılabilmek için bellek modüllerini spesifikasyonlarından düşük bir hızda çalıştırarak ayarı kullanıcıya bırakır. DDR2-800 olarak aldığınız belleğin DDR2-667 çalışması bundan olabilir.BIOS’ta bellek frekansını elle yapılandırarak bunu çözebiliyoruz. Bios Dram frekans ayarını DDR2 800 Moduna manuel olarak alıp ayarları kaydedip bilgisayarı yeniden başlatmalısın. Sorun çözülecek. Cpuz veya bir başka programla işlemcinin artık 400 dram frekansında çalışacağını göreceksin. 333'de değil. 400 = 800 mhz demek zaten. Bu arada senin zaten 400'de çalıştığını şimdi gördüm. Fakat sen yine de bu ayarı bi kontrol et. Ram zamanlamaları da belki değişecektir. Bir ihtimal de biosu deafult ayarlarına geri al ve yeniden başlat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termo16 -- 15 Ekim 2014; 18:28:19 >

Kardeşim benim attığım ss'lerde cpuz değerleri zaten 800 mhz de 400 dram da çalıştığını göstermiyormu zaten ? Yanlışım varsa bilmiyorum ama cl kısmı dediğin gibi 6 6 6 6 18 olacaksa yapayım dediğin gibi.

Evet gördüm seninkilerin 400'de çalıştığını. Ama zamanlamaların değişecektir belki. DRam frekansı 800'e al dene bak. Olmazsa anakart biosu default ayarlara geri döndür. Restart at bir de öyle bak dediğim gibi. Sonucu bildirirsin.
    Sen yaptınmı?
  • Benim Ram'lerin ikisi CL5 diğer ikisi CL6 imiş meğer. Ondan dolayı zamanlamalarda o şekilde gözüküyormuş. Ramlerimi yeniledim ben şimdi. 2 Adet 2GB CL6 aldım. İlerde 8GB 'a tamamlayacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.