Ayran = yoğurt suyu ? Şalgam suyu denmez, şalgam denir Adana'da.
quote:
Orijinalden alıntı: RealityShow
quote:
Orijinalden alıntı: DangereusArabian
Adana'da portakal suyuna portakal mı diyorlar ?
o zaman şalgamın kendisine ne denir?
quote:
Orijinalden alıntı: Vanpir Gardaş
quote:
quote:
Şalgam kökü
Canımı çektirdiniz bi acılı olsada içsek beeee
Portakal suyuna neden portakal duyu deniyorsa ondan.İçeceğe sebze adı takanlar anormal bence.Adana da sadece kalıplaşmış o kadar.
Şalgam sebze değildir. Şalgam kırmızı havuç, turp ve suyun karışımından oluşan bir içecektir.
Not: adanalı değilim.
quote:
Orijinalden alıntı: berk190-01
Degerli arkadaslarim , Adana nin malum icecegi olan salgam'in adı, Adana sinirlari disina cikildiginda salgam suyu diye aniliyor. Dogum yeri Adana olan şalgam , Adana dışında nasil boyle bir isimle anilir , "oyle soylense ne olur yada nolmuş" diyenleriniz olacaktir fakat , bir icecek yada yemek ortaya ciktigi yerdeki kaliplaşmiş ismiyle anilir. degisik yorum yada paylasimlar bekliyorum...
kardeş bir adanalı olarak şalgam içeceğinin aslı şalgam suyudur. adanalılar her şeyi kısaltır. gidelim mi yerine gidek falan her yerde. her kelimeyi kısaltırlar bu yüzden şalgam suyu değilde şalgam diyok.
quote:
Orijinalden alıntı: Tantum Verde
yazmak zorunda değilsin diyenlerde ayrı bi havada
Tantum Verde bir keyif sigarası içelim
quote:
Orijinalden alıntı: berk190-01
Degerli arkadaslarim , Adana nin malum icecegi olan salgam'in adı, Adana sinirlari disina cikildiginda salgam suyu diye aniliyor. Dogum yeri Adana olan şalgam , Adana dışında nasil boyle bir isimle anilir , "oyle soylense ne olur yada nolmuş" diyenleriniz olacaktir fakat , bir icecek yada yemek ortaya ciktigi yerdeki kaliplaşmiş ismiyle anilir. degisik yorum yada paylasimlar bekliyorum...
paylaşım için teşekkürler+rep
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Vanpir Gardaş
quote:
quote:
Şalgam kökü
Bunun neresi kök bildiğin sebze işte, niye normal bir sebzeye kök denilsin ki, üstündeki köküdür ama altındaki kök değildir sebzedir
İç anadoluda yaşıyorum hayatımda hiç şalgam suyu diyeni görmedim.Bence senin genellemende yanlışlık var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme