Bildirim
Arkadaşlar bu klima saatte ne kadar yakar? Hesap nasıl yapılır?
Lighting EVER LE Kafa lambası, LED şarj edilebilir, 2'li USB kafa lambası, kırmızı ışık ve 5 ışık modu, IPX4 su geçirmez mini alın lambası, çocuklar yetişkinler için, süper parlak kafa lambası balık tutma, kamp ve koşu için [USB kablosu dahil] : Amaz
https://www.amazon.com.tr/dp/B07WP37GQZ?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
22 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Elektrik birom fiyati total fiyat degilldir; eger serbest tuketici degilseniz yaklasik 43 kr elektrigin kw fiyatidir totalde. Klima tuketimine tam birsey soylememekle beraber inverter oldugu icin uzun donemli kullanimda cok daha az tuketim yapacagini soyleyebilirim. Klima konsunda uzman arkadaslar daha cok yardimci olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: bluesnight
Elektrik birom fiyati total fiyat degilldir; eger serbest tuketici degilseniz yaklasik 43 kr elektrigin kw fiyatidir totalde. Klima tuketimine tam birsey soylememekle beraber inverter oldugu icin uzun donemli kullanimda cok daha az tuketim yapacagini soyleyebilirim. Klima konsunda uzman arkadaslar daha cok yardimci olur.
O dediğiniz üç zamanlı tarifede oluyor diye biliyorum. Arkadaş tek zamanlı tarife kullanıyor.
Yok hocam aynı zamanda enerji danismanligi yapiyorum. Elektrik birom fiyati uzerine dagitom bedeli ( dagitim, kayıp kacak, perakende satis hizmeti vb) ve vergiler eklenir. Total fiyat 43 e yaklasir ay sonu zam gelecek 43u az gececek zaten. 3Lu tarifede birom fiyatlar degiskenlik gösterir sistem aynidir.
Watt= volt x amper formulune gore bu klima saatte 1034kw harciyor.
Sabit degere ihtiyacimiz oldugundan 6 saat sabit deger uzerinden hesap yapip ayliga vuralim.
6 x 1034 = 6204kw
Bu degeri yuvarlayip 6kw diyelim
6 x 41.17 = 247.02 /100 = 2.47 (41.17 su anki vergiler dahil birim fiyatidir)
2.47 x 30 = 74.1TL yapar
Mantigimiza gore 1 saatte 1 kw demek, 1 saatte 41.17 kuruş demektir.
1 saatte 41.17 yakan 6 saatte ne yakar diyerek oran oranti hesabi yaptigimizda 247 kuruş sonucuna ulasiriz. Kurustan TL ye donmek icin 100 e boleriz boylece 2.47TL sonucuna ulasiriz. 1 gunde kabaca 2.5TL kabul edelim. 1 gunde 2.5 = 10 gunde 25TL. 10 gunde 25TL = ayda 75TL
Bu hesap gunde 6 saat kesintisiz 1kw harcayan sistem uzerinden yapilmistir ki bizim kesintisiz 1kw harcamamiz teknik olarak mumkun degil zira klima surekli dur kalk yapan veya inis cikis egrileri olan bir makinedir. Ayrica klima gunun yaklasik 12 saati aktiftir. Ortalama 120-170 TL arasi kullanim aliskanligina gore tuketim degeri degisir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
şimdi faturaya baktım.lektriğin kwh 41 -42 kuruş... yani 0.42 tl.
ben de 9.000 btu (inverter değil) klimayı akşamları 4 saat kadar çalıştırıyorum,
bu durmda yukarıda arkadaşların da anlattığı üzere 4 saat x 0.42 TL = 1.70 TL civarı ,yuvarlarsak 2.00 tl civarı günlük.
artık bu miktarı kullanılacak gün sayısı ile çarpıcağız. -
Aslinda toplam bedelin, cikan hesabin altinda gelmesi lazim zira biz hesabi SUREKLI TUKETIM uzerinden hesapliyoruz. Halbuki klima 1 saat icinde bir cok kere mola veriyor. Gerci on off olanlar kalkis aninda daha cok enerji asiliyor ama yine de surekli tuketim olarak goremiyoruz.
Hocam şunu biraz daha açar mısın anlayamadım.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam çok güzel anlatmışsınız tek tek açıklamışsınız çok teşekkür ederim. Bende babama tek tek anlatacağım :)
Rica ederim. Faydasi olduysa ne mutlu
quote:
Orijinalden alıntı: OnurFB1453
Hocam şunu biraz daha açar mısın anlayamadım.
Güç hesabında watt=gerilim*akim dır
1034=220v*4.7amper hesabi ile bulunmuştur arkadaşim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam firmalarin etiket verilerine pek guvenmedigim icin ben konpresorun cektigi akima gore hesapliyorum. Pekimadem etikete guvenmiyorum o zaman ayni etikette yazan amper degerini neden kabul ediyorum? Kompresorun ic yapisini ve ortalama degerlerini biliyorum o yuzden amper degeri bana daha guvenli veri geliyor. Formul isine gelince. 1 bilimmeyenli olmasi nedeniyle bilinen ikisinden hareketle sonuca ulasiyoruz. Mesela A yi yani amperi bilmeseydik o zaman Amper = watt / volt yapardik. Bizim amper ve voltumuz bilindiginden dolayi GERCEK watt degerine ulasmak icin volt x amper yaptik -
quote:
Orijinalden alıntı: Ado
Hocam firmalarin etiket verilerine pek guvenmedigim icin ben konpresorun cektigi akima gore hesapliyorum. Pekimadem etikete guvenmiyorum o zaman ayni etikette yazan amper degerini neden kabul ediyorum? Kompresorun ic yapisini ve ortalama degerlerini biliyorum o yuzden amper degeri bana daha guvenli veri geliyor. Formul isine gelince. 1 bilimmeyenli olmasi nedeniyle bilinen ikisinden hareketle sonuca ulasiyoruz. Mesela A yi yani amperi bilmeseydik o zaman Amper = watt / volt yapardik. Bizim amper ve voltumuz bilindiginden dolayi GERCEK watt degerine ulasmak icin volt x amper yaptik
Ado hocam.bir kamu kurulusunun lojmanı nda oturuyorum ve malesef binalarda toprak yok pazartesi arcelik klima baglanacak eve.servisin toprak olmadigi için klimayi baglamama yada garanti belgesine toprak yoktur seklinde şerh düşme ihtimali varmidir sizce
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moon74 -- 26 Haziran 2016; 14:02:27 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam yeni duzenleme ile servisler, elektrik ehliyetleri olmadigi veya almadiklari icin klimalari size sadece gecici baglanti ile test edip teslim ediyorlar. Sonrasinda imzanizi alipnsizi elektrikciye yonlendiriyorlar. Tabi dirket okarak baglantiyi yaoan servisler de var elbette. Sorun su ki, yeni nesil inverter klimalar cok daha yogun sekilde elektronik kart donanimi ile dolular ve eskisinden cok daha yogun sekilde SAGLAM bir topraklamaya ihtiyac duyuyorlar. U nedenle gorevli oldugum sure zarfinda bundurumlarda ben MUTLAKA mintaj belgesine serh dusnusumdur zira ariza olasiligi cok cok cok yuksektir. Bana sorarsaniz hocam asil oncelikli konunuz, bir elektrikci arkadasa binanin hemen yakininda bulunabilecek kucuk bir alana topraklama proseduru gerekliliginde olan ebatlarla cukur acip gerekli elementler ile bu isi cozdurmektir lakin kamu binasi ise sanirim bireysel islem yapmaniza izin verilmeyecektir. Bir cozum uretmek lazim hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Size daha da ilginç birsey soyliyeyim ADO hocam.bulunduğum lojman elektrik kurumuna ait😂.soyle bi mantık gelistirsek riskli mi olur dersiniz...bina girişinde dogalgaz tesisatina ait sari yeşil toprak kablosu mevcut.klima elrltrik tesistindan balkondan aşağıya bir kablo klemens ile dogalgaz topragina baglasam binayi havaya ucururmuyum acaba...
Hocam doğalgaz ile ilgili her türlü noktaya resmi erişim yetkisi gereklidir. Teknik olarak sorun yok ama dediğim gibi konu doğalgaz olunca temkinli olmak gerekiyor.
Bu arada elektrik kurumuna selam olsun -
quote:
Orijinalden alıntı: Ado
Hocam doğalgaz ile ilgili her türlü noktaya resmi erişim yetkisi gereklidir. Teknik olarak sorun yok ama dediğim gibi konu doğalgaz olunca temkinli olmak gerekiyor.
Bu arada elektrik kurumuna selam olsun
Selamlarımızı iletirim hocam 😊
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X