Şimdi Ara

Arkadaşlar Çok Acil - Plaka İşlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Allahın ıznıyle sıfır arac alacagım ama ben İstanbuldayım arac Ankarada Maalesef aracı ancak orada bulabıldım. Durum şöyle; adamlara kapora yatırıp, kredı basvurusu yapacagım ve onaylanırsa para satıcıya gececek, satıcı faturayı kesecek ve bana belgelerı gonderecek bende burada karakoldan plaka ve ruhsat cıkartıp, Ankaraya gıdıp aracı teslım alacagım. Aracı buraya yollamıyorlar, benım gıtmem gerekıyor ama parayı yollayıp aracı teslım almak ıcın plaka cıkartmayı ve oraya gıdene kadar zaman kaybetmeyı ıstemıyorum risk durumundan dolayı. Oncelıkle para satıcıya gecmeden plaka ruhsat işini yapma ımkanım yok mudur? Yoksa, geçici plaka ile bu işlemi araç teslim sonrasına atamaz mıyım? Yanı aracı teslım alayım gecıcı plaka ıle Istanbula doneyım, evraklarla karakoldan plakamı alayım. Boyle olamıyor mu? Fikir ve tecrubelerınızı ACİLen bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: GOXIN

sıfır araç aldığınıza göre bir bayiden alıyorsunuz demektir.

Bayinin resmi hesabına parayı eft ile gönderirseniz sorun olmaz, Bayii de size, fatura+ÖTV yatırıldığına dair makbuz+aracın teknik yeterlilik belgeleri gibi evrakı kargo ile gönderir, siz de zorunlu sigortayı yaptırıp emniyete başvurursunuz. Karakol demişsiniz ama karakolda ruhsat vermezler...

bu arada plaka seçme şansınız da var internet üstünden ayırtabilirsiniz emniyete gitmeden önce, randevu alıp emniyete gittiğinizde dosya ve plaka rezerve kağıdını alıp, bayiinin size verdiği evrak ve sigorta (asıl ve f.kopisi) ile başvurursunuz. Plaka 1-2 günde ruhsatta hemen hemen aynı zamanlarda çıkar.

ruhsatı ve plakalarınızı emineyetten alıp, sonrasında gidip aracınızı bayiiden teslim alırsınız ve plakanızı takıp evinize dönersiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

sıfır araç aldığınıza göre bir bayiden alıyorsunuz demektir.

Bayinin resmi hesabına parayı eft ile gönderirseniz sorun olmaz, Bayii de size, fatura+ÖTV yatırıldığına dair makbuz+aracın teknik yeterlilik belgeleri gibi evrakı kargo ile gönderir, siz de zorunlu sigortayı yaptırıp emniyete başvurursunuz. Karakol demişsiniz ama karakolda ruhsat vermezler...

bu arada plaka seçme şansınız da var internet üstünden ayırtabilirsiniz emniyete gitmeden önce, randevu alıp emniyete gittiğinizde dosya ve plaka rezerve kağıdını alıp, bayiinin size verdiği evrak ve sigorta (asıl ve f.kopisi) ile başvurursunuz. Plaka 1-2 günde ruhsatta hemen hemen aynı zamanlarda çıkar.

ruhsatı ve plakalarınızı emineyetten alıp, sonrasında gidip aracınızı bayiiden teslim alırsınız ve plakanızı takıp evinize dönersiniz...

Evet, bayiiden alıyorum unutmuşum yazarken ve dediğiniz gibi karakol yazmışım doğrudur emniyet olacak düzeltmeniz için teşekkür ederim.
    Dediklerinizi bayiide söyledi fakat benim aklımı kurcalayan şey aracı teslım almadan parayı yatıracagım(43bın TL). Parayı yatırdıktan sonra kargo ıle en erken ertesı gun teslım alabılırım, onunla gıdıp işlem başlatsam dediğiniz gibi 1-2 gün sürecek yani toplamda 3gün sonra gidip teslim alacağım. Bunun yerine parayı yatırmadan direk Ankaraya bayiye gidip hem aracı görüp hem de aracı teslim aldıktan sonra geçici plaka ile İstanbula dönsem ve Emniyete başvursam olmaz mı?Geçici plaka verilemiyor mu yani? Aracı görmeden de parayı yatırmak istemiyorum, parayı yatırıp gittiğimda Allah korusun araçta bir şey olursa paramı nasıl geri alacağım, bütün herşey devir edilmiş olacak?

• quote:

Evet, bayiiden alıyorum unutmuşum yazarken ve dediğiniz gibi karakol yazmışım doğrudur emniyet olacak düzeltmeniz için teşekkür ederim.
    Dediklerinizi bayiide söyledi fakat benim aklımı kurcalayan şey aracı teslım almadan parayı yatıracagım(43bın TL). Parayı yatırdıktan sonra kargo ıle en erken ertesı gun teslım alabılırım, onunla gıdıp işlem başlatsam dediğiniz gibi 1-2 gün sürecek yani toplamda 3gün sonra gidip teslim alacağım. Bunun yerine parayı yatırmadan direk Ankaraya bayiye gidip hem aracı görüp hem de aracı teslim aldıktan sonra geçici plaka ile İstanbula dönsem ve Emniyete başvursam olmaz mı?Geçici plaka verilemiyor mu yani? Aracı görmeden de parayı yatırmak istemiyorum, parayı yatırıp gittiğimda Allah korusun araçta bir şey olursa paramı nasıl geri alacağım, bütün herşey devir edilmiş olacak?

ben de tam tersi, avekten leon alacaktım, aynı size anlattığım prosedürü uygulayacaktım. Ancak aracımın satışında alıcılardan dolayı sıkıntı yaşayınca vazgeçtim şimdilik.

Alacak olsaydım parayı eft yapacaktım direk olarak bayiye, işlemleri ankarada tamamlayıp plakamı alıp istanbula gidecektim. nasip değilmiş...

Geçici plaka kullanma şansınız var tabii ki, bedelini ödemeniz şartıyla....

Eğerki bu geçici plaka kiralama konusunda ısrarlı iseniz ve kiralama aylık yapılıyorsa, o zaman plakayı alırsanız ocak ayında işlemlere başlayın ki boşa bir dönem vergi vermemiş olursunuz...

Sonuç olarak geçici plaka talep edebilirsiniz emniyetten ancak maliyetinin ne olacağı konusunda bilgim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

ben de tam tersi, avekten leon alacaktım, aynı size anlattığım prosedürü uygulayacaktım. Ancak aracımın satışında alıcılardan dolayı sıkıntı yaşayınca vazgeçtim şimdilik.

Alacak olsaydım parayı eft yapacaktım direk olarak bayiye, işlemleri ankarada tamamlayıp plakamı alıp istanbula gidecektim. nasip değilmiş...

Geçici plaka kullanma şansınız var tabii ki, bedelini ödemeniz şartıyla....

Eğerki bu geçici plaka kiralama konusunda ısrarlı iseniz ve kiralama aylık yapılıyorsa, o zaman plakayı alırsanız ocak ayında işlemlere başlayın ki boşa bir dönem vergi vermemiş olursunuz...

Sonuç olarak geçici plaka talep edebilirsiniz emniyetten ancak maliyetinin ne olacağı konusunda bilgim yok.

anliyorum. Evet bir de o tarafi var maalesef iki kere vergi odeyecegim. Bayiide aslinda bunu soyledi ama ben parayi alayim faturayi keseyim, araci ocakta alirsiniz dedi ama kim ole kim kala. Bayii iflas etse ben araci nasil alabilirim yada parami? O nedenle gozden cikarttim vergiyi. Ama gecici plaka ile boyle bir sey oluyorsa yani ocakta cikartabilirsem harika olur tabi gecici plaka ucreti nedir? Bunu nereden ogrenebilirim? Gecici plaka isi tam olarak nasil oluyor henuz tam olarak arastiramadim. Yani Ankaradan gecici plakayi cikartip, bayiye gittigimde arabayi alabiliyor muyum? Ruhsatta gecici plaka mi gorunuyor ya da ruhsat ne sekilde cikiyor? Plaka kisminda gecici plaka numarasi olup daha sonradan tekrar mi cikartiliyor?

• quote:

anliyorum. Evet bir de o tarafi var maalesef iki kere vergi odeyecegim. Bayiide aslinda bunu soyledi ama ben parayi alayim faturayi keseyim, araci ocakta alirsiniz dedi ama kim ole kim kala. Bayii iflas etse ben araci nasil alabilirim yada parami? O nedenle gozden cikarttim vergiyi. Ama gecici plaka ile boyle bir sey oluyorsa yani ocakta cikartabilirsem harika olur tabi gecici plaka ucreti nedir? Bunu nereden ogrenebilirim? Gecici plaka isi tam olarak nasil oluyor henuz tam olarak arastiramadim. Yani Ankaradan gecici plakayi cikartip, bayiye gittigimde arabayi alabiliyor muyum? Ruhsatta gecici plaka mi gorunuyor ya da ruhsat ne sekilde cikiyor? Plaka kisminda gecici plaka numarasi olup daha sonradan tekrar mi cikartiliyor?

Karayolları Trafik Kanını ve Yönetmelik hükümlerine göre verilecek geçici trafik belgelerinden,
    A Sınıfı Trafik Belgesi..........................................................................1.573,50 TL
    Diğerlerinden........................................................................................156,05 TL
    Karayolu uygunluk belgesi verilmeyen araçlara verilen izin belgelerinden.......178,70

"B" GEÇİCİ TRAFİK BELGESİ (30 GÜNLÜK)
    Tescili yapılmamış veya tescil ve trafik belgesi işlemleri tamamlanmamış araçlar için dilekçe ile başvurmaları halinde 6-30 güne kadar verilen belge türüdür. Bunlarda yük ve yolcu taşınabilir.

1- Dilekçe
    2- Sigorta (Yol belgesinin başından bitimine kadar)
    3- Maliye Harcı
    4- Taşıt Alım Vergisi ve ÖTV 'yi ödemiş olmak.
    5- Teknik Muayenesini yaptırmış olmak.
    6- Şirketmer içcin Oda Sicili ve İmza Sirküsü
    7- Fatura
    8- Sürücü Ehliyet Fotokopisi

"C" GEÇİCİ TRAFİK BELGESİ (YOL BELGESİ) (01-06 GÜNLÜK)
    Satıldığı veya bulunduğu yerden tescil edileceği, bulundurulacağı veya tadilatının yapılacağı yere kadar götürülecek araçlara 1-6 güne kadar verilen belge türüdür.

FATURALI ARAÇLAR İÇİN
    1-Dilekçe
    2-Harç Makbuzu
    3-Fatura
    4-Uygunluk Belgesi
    5-ÖTV Ödeme Belgesi
    6-Sürücü Belgesi
    7-Sigorta
    ŞOFÖRLER ODASINDAN
    8-Geçici Plaka
    9- Ek /10-A
    ÇEKME BELGELİ ARAÇLAR İÇİN
    1-Dilekçe
    2-Harç Makbuzu
    3-Tescil Belgesi
    4-Sürücü Belgesi

ŞOFÖRLER ODASINDAN
    5-Geçici Plaka
    6- Ek /10-A

http://ankara.pol.tr/sayfa.php?sayfaid=214

• tesekkurler. Gecici plaka daha zor ve masrafli. Astari yuzunden pahaliya gelecek. Birde kredi ile alacagim icin belkide ekstra bir ucret yada zorluk cikacaktir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bir şey daha soracagım. Bayii benim yerime plaka ve ruhsat işlerini cüzi bir çorba parasıyla yapacagını soyledı. Bu, zaten yapması gereken bır sey mıdır yoksa alternatıf mı? Yaptırmaya karar verdık dıyelım bu olayda bır sıkıntı olabılır mı? Cunku ben fatura kesılebılmesı ıcın odemeyı yapacagım ve o belgelerı Istanbuldakı arkadasına yollayacak ve o adam da işlemleri yapacak. Bu adam aracı kendı uzerıne alabılır mı, bu tarz bır sıkıntı olabılır mı? Çünkü parayı yollayacagım ama fatura kımın adına kesılecek goremeyecegım.

Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.