Şimdi Ara

Arkadaşlar Çok Arada Kaldım Megane 3 vs Astra J vs Makyajlı Fiesta?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    3 kişilik çekirdek ailem için en az 4-5 sene binebileceğimiz bir araba bakıyorum.
    Bütçem yaklaşık 40 bin ve alacağım araç minimum 2011 ve üzeri olacak az km. yapmış benzinli ve tüpe uyumlu olmak koşulu var. Senede ortalama 15.000 km. yol yapıyorum ve sedan araç bagajına da ihtiyacım yok. Bu yüzden öncelik sorunsuzluk, güvenlik ve yakıt.
    Gelelim araçlara: Megane 2011 civarı dynamic veya privilage bu paralara bulunabiliyor, Astra 1.6 baz versiyon da bu civarda alınabilir gibi. Fiesta ise diğer iki modelden daha çok hoşuma gidiyor ve elimdeki parayla 1.4 titanyum 2013-14 modellerini alabiliyorum. Hatta 1.25 trend x alsam 35e kadar bulabilirim ama o da çok mu yetersiz gelir tam bilmiyorum.
    Sizlerden ricam; özellikle bu araçların kullanıcıları bir el atsanız da hangisini seçeceğime karar verebilsem:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaş sanki Lamborghini ile Ferrari arasında seçim yapmak için yardım istedik...
    Arabanın altında kalıp intihar edecem desen muhtemelen bu üç arabadan birisinin altında kalırsın. Hiç mi yok bu arabalara binen süren???

• Astra J'nin yakıt tüketiminden şikayetçi sahipleri. Tüple kullanımda şikayetçi olanlar vardı. Sahipleri daha iyi bilir tabii.

Megane da az yakmaz ama tüple tam uyumlu. Temiz Privilege bulursanız alın derim.

Fiesta ise B segmenti olduğu için aile arabası olarak yetersiz kalır kesinlikle. Fiesta'yı elerdim ben olsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: RaistlinXX

Astra J'nin yakıt tüketiminden şikayetçi sahipleri. Tüple kullanımda şikayetçi olanlar vardı. Sahipleri daha iyi bilir tabii.

Megane da az yakmaz ama tüple tam uyumlu. Temiz Privilege bulursanız alın derim.

Fiesta ise B segmenti olduğu için aile arabası olarak yetersiz kalır kesinlikle. Fiesta'yı elerdim ben olsam.

Teşekkürler hocam cevabınız için...

• Yılda 15bin km. yapacak, aile aracı için benzinli ve tüpü hayatta düşünmem. Bir kere tüpü HAYATTA düşünmem.

Artık taksiciler bile tüplü araç kullanmıyor

Öğrenciyken bir dönem kullandım, bir daha aklıma bile gelmiyor açıkçası... Dizel candır
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Yılda 15bin km. yapacak, aile aracı için benzinli ve tüpü hayatta düşünmem. Bir kere tüpü HAYATTA düşünmem.

Artık taksiciler bile tüplü araç kullanmıyor

Öğrenciyken bir dönem kullandım, bir daha aklıma bile gelmiyor açıkçası... Dizel candır

Haklısın da 40 liraya dizel dedin mi baya model düşmek veya b sınıfı bakmak gerekir

• 3 aracin da kullanicisi degilim ama bi üst segment alinabiliyosa alt segmente bakma bile bu yüzden fiestayi eledim.
    Astra benim bildgm 1.6 115lik oluyor sanirim.J kasa biraz agir bi kasa,performanstan ziyade konfor beklentisi varsa önerim astra olur ama tüp demissiniz bu yüzden devreye magnezyum subap sorunu griyor en gec 60bin km'de eritme ihtimali var lpg'nin bu subaplari. Yani lpg ile uyumlu ama subabi çelik takarsaniz uyumlu
    megane'a gelince,motoru hakkinda pek fikrim olmamakla beraber tasarim anlaminda ön konsol bana kalirsa astrada daha kaliteli. Füme renk bi j kasayi da zaten hiç bir megane hb'ye degismem. Hatta bana kalirsa megane bu kasasiyla, bi alt kasanin hatchback'inin özellikle o cesur arka kismini cok aratiyor. Ben astra derim özet olarak,performanstan ziyade konfor denilebiliyosa eger

• Ben bu araçlardaki sınıf farkını çok da önemsemiyorum açıkcası... Arkada boş bir bagaj taşımak çok doğru gelmiyor.
    Astra bence de megane dan daha iyi gibi ama tüp konusunda megane daha sorunsuz gibi... Acaba konfor bakımından arada çok fark var mıdır...

• lynxoc kullanıcısına yanıt
    Astra J'nin yalıtımı gerçekten güzel, performansı rezalet 1.6 115'lik, malzemeleri çok kaliteli fakat nedense aklımda şöyle bir şey kalmıştı parça fiyatları aşırı pahalıydı.

Fiesta yeni kasasını hiç kullanmadım fakat eski Fiesta uzun yolda tam bir işkence arabası. Böyle rezalet yalıtım başka bir araçta var mı hatırlamıyorum, dizel motor resmen kucağımızda gidiyor gibiydik ama yeni kasada iyileştirme yapılmıştır bilemem.
  • Dizelini aramak lazım baya ama benzinli Mazda 3 size uygun görünüyor.

Bir de şunu hatırlatayım sıfır km benzinli Megane 44350 TL. Bayi indirim yapar mı, baz donanım size yeter mi, bilemem.
  • Megane alıp LPG taktırabilirsiniz.

Fiesta alacaksanız mutlaka güvenlik paketli olanından alın.

Bir de sıfır düşünürseniz 1.0 Toyota Yaris hem vergi anlamında,hem tüpsüz kullanım anlamında sizi mutlu eder diye düşüyorum.

7 hava yastığı,ESP gibi donanımlar yeni toyota yariste standart.
  • Megane tüple tam uyumlu ve çekiş olarak Astradan daha iyidir. Astra Lpg ile sübap yakar . Astra daha minimal tasarıma sahip ve şık bir otomobil , Megane ise kaslı ve sportif bir tasarıma sahip, aslında tasarımı daha iyi olsada , kaba stoplara ve büyük farlara sahip olduğu için bütüne bakıldığında Astra kadar rafine gözükmüyor. İç mekanda ise kalite farkı pek yok. Ama iç tasarım olarak Megane Astraya göre daha sade ve sönük kalıyor.
    Tercih olarak premium paketli bir Megane III bence doğru tercih olur. Hem donanım olarak aynı fiyattaki Astraya göre üst seviyede olur hemde sorunsuzluk bakımından da Astra'nın önünde bir otomobil bana göre.

• Fiesta ve Astra kullanmış birisi olarak, astranın en boşu bile olsa fiestanın full + full paketlisine değişmem.(sınıf farkı)

Astrada lpg problem çıkarıyor deniliyor, yakıt problem değil dersen astra fakat birazda ekonomi düşüneyim diyorsan megane 3 olmak koşuluyla megane + lpg düşünülebilir..
  • dizel fluence bakabilirsiniz.hem aile kullanımına uygun geniş + ekonomik olur.ama mutlaka +2012 model bakın ve 90 bg euro 5 olanları tercih edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaSaFeL

Dizelini aramak lazım baya ama benzinli Mazda 3 size uygun görünüyor.

Bir de şunu hatırlatayım sıfır km benzinli Megane 44350 TL. Bayi indirim yapar mı, baz donanım size yeter mi, bilemem.

Mazda 3 güzel araba ama satılık araba çok az ve uzun km. yapmışları var hep 2. El sitelerinde. Temiz olanları da çok pahalı maalesef...

• quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Megane alıp LPG taktırabilirsiniz.

Fiesta alacaksanız mutlaka güvenlik paketli olanından alın.

Bir de sıfır düşünürseniz 1.0 Toyota Yaris hem vergi anlamında,hem tüpsüz kullanım anlamında sizi mutlu eder diye düşüyorum.

7 hava yastığı,ESP gibi donanımlar yeni toyota yariste standart.

Ben de fiesta alırsam kesinlikle güvenlik paketli olabları almayı düşünüyorum. Hem zaten güvenlik paketli fiesta bir nevi şirket arabası turnusolü gibi bence...
    Yaris de güzel araba ama onu pek düşünmüyorum hocam...

• aradığınız kriterde LPG yerine dizel olarak Astra H kasayı çok rahat önerebilirim. misal;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2011-astra-hb-58000-km-1.3-cdti-dizel-192996539/detay
  • Megane'a daha sıcak bakmaya başladım gibi... Şu ilan nasıl hem konum olarak da bana yakın sayılır...
    http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=192333351

• Benim anlamadığım araç 3 kişi için bakılıyor . Atıyorum Bmw 1.16 olsa ne olur ? 5 olsa ne olur ?

Sonuçta Baba Anne ve bir Çocuk var değil mi ? Arkanın salon gibi olmasına ihtiyaç yok . Bu yüzden çok yakan Astra yerine Fiesta da alınabilir bana göre .

Ben aracı tek başıma kullanıyorum B sınıfı Tek kapı bana gayet kocaman geliyor araç . Ayrıca Fiesta benim de çok hoşuma gidiyor .
  • Her ne kadar cekirdek aileyiz deseniz de zamanla Fiesta yetmez size.Onu eleyin

Megane 3 de Astra J de iyi araclar.Almisken dolu olani alin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.