Şimdi Ara

ARKADAŞLAR DİKKAT! ARABA ALIRKEN ÇENÇ ARABAYA DİKKAT! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
14.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İSTANBUL Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerin çaldıkları otomobillerin motor ve şasi numaralarını ağır hasarlı otolarla değiştirerek sanki tamir etmiş gibi gerçek fiyatından sattıkları belirlendi. Şüphelilerle birlikte 5 çalıntı otomobil ele geçirildi. Polisteki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden B.Ö aldı şüpheli tutuklandı. V.O. ve A.G.’ye ise denetimli serbestlik verildi. Diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı. 1-34 BU 261 plakalı aracın çalınması ve çalıntı otonun motor ve şasi numaralarının 57 AP 670 plakalı ağır hasarlı otonun bilgilerine uyarlanarak çenç yapılması. 2-34 DYG 37 plakalı aracın çalınması ve 34 MID 53 ibareli plakaların sahte olarak düzenlenmesi. 3-34 TD 5530 plakalı otonun çalınması, çalıntı otonun motor ve şasi numaralarının 16 R 7484 plakalı ağır hasarlı otonun bilgilerine uyarlanması. 4-34 GGE 97 plakalı otonun çalınması, çalıntı otonun motor ve şasi numaralarının 34 YJ 1175 plakalı ağır hasarlı otonun bilgilerine uyarlanması. 5-34 HRV 97 plakalı otonun çalınması, çalıntı otonun motor ve şasi numaralarının 37 EP 894 plakalı ağır hasarlı otonun bilgilerine uyarlanması. VS.VS….
    Bu işlemleri yapanlardan sadece biri tutuklanmış.Diğerleri Araba çalmaya ve Gerekli uyarlamaları yaparak satmaya İNSANLARI DOLANDIRMAYA devam etsin diye serbest bırakılmış.
    ADALET SİSTEMİ SUÇLULARI KORUYOR.POLİS YAKALIYOR HAKİM SERBEST BIRAKIYOR.

• Geçen sene mayıs ayında bize gelen misafirin aracına arkadan çarptılar, neyse sigortacı çocuk geldi onun bağlı olduğu servise çekildi iki gün içinde tesim ederiz dediler, ertesi gün bizde gidip araca bakalım dedik, bir gün evvel koskoca atöyle boştu gittiğimizde içerde tam 7 tane binek ağır hasarlı araç vardı, bunlar nedir dedim oranın sahibi dediki bunlar pert olmuş araçlar, eee siz ne yapacaksınız bunları dedim,dediği şu; Biz bunları ihale ile alıyoruz sonra burda parçalıyoruz çıkma parçacılara satıyoruz.! Şimdi bu ne kadar doğru ne kadar yanlış:? Gerçekten öylemi yapıyorlar yoksa bu mesajın ana konusu gibi toplayıp şase numarasını değiştirip ikinci el pazarlarındamı satıyorlar.
    Bu memlekette her türlü numara döner çok dikkatli olmak lazım.
  • novinovi kullanıcısına yanıt
    Bu mesajın ana konusu sizin düşündüğünüz gibi değil hocam. Pert aracı toplayıp hasarsızmış gibi satanlar uzun zamandır var. Ancak burda konu biraz daha farklı. Konu sahibinin anlatmak istediği, o pert olan araçların aynı modellerinden çalınıp, daha sonrasında şase numaralarının değiştirilip sanki pert araç toplanıp kullanılıyomuş gibi gösterilmesi.. Asıl pert olan araç ise bi şekildi imha ediliyodur yada parça olarak satılıyodur. Aslında bu konunun açılmasının bi iyi yanı bide kötü yanı var. İyi yanı bizim gibi insanların böyle dolandırıcılardan haberdar olup yarın öbürgün Allah korusun başına kötü bir olay gelmesine mani olmak.. Kötü yanı ise bu yöntemden haberi olmayan soysuzların kolay yoldan para kazanmak için böylesine adice yollara baş vurup yeni yeni dolandırılar türeyebileceğidir.. Şahsen abime bu haberi okudum, şakasına bak iyi yöntem bulmuşlar bizde mi girsek bu işe gibisinden espri yaptık.. Rabbim bizi gözlerini böylesine para bürümüş soysuzların eline düşürmesin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 18 Şubat 2014; 17:50:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: senged

Bu mesajın ana konusu sizin düşündüğünüz gibi değil hocam. Pert aracı toplayıp hasarsızmış gibi satanlar uzun zamandır var. Ancak burda konu biraz daha farklı. Konu sahibinin anlatmak istediği, o pert olan araçların aynı modellerinden çalınıp, daha sonrasında şase numaralarının değiştirilip sanki pert araç toplanıp kullanılıyomuş gibi gösterilmesi.. Asıl pert olan araç ise bi şekildi imha ediliyodur yada parça olarak satılıyodur. Aslında bu konunun açılmasının bi iyi yanı bide kötü yanı var. İyi yanı bizim gibi insanların böyle dolandırıcılardan haberdar olup yarın öbürgün Allah korusun başına kötü bir olay gelmesine mani olmak.. Kötü yanı ise bu yöntemden haberi olmayan soysuzların kolay yoldan para kazanmak için böylesine adice yollara baş vurup yeni yeni dolandırılar türeyebileceğidir.. Şahsen abime bu haberi okudum, şakasına bak iyi yöntem bulmuşlar bizde mi girsek bu işe gibisinden espri yaptık.. Rabbim bizi gözlerini böylesine para bürümüş soysuzların eline düşürmesin..

"Konu sahibinin anlatmak istediği, o pert olan araçların aynı modellerinden çalınıp, daha sonrasında şase numaralarının değiştirilip sanki pert araç toplanıp kullanılıyomuş gibi gösterilmesi.".? Ha ali mehmet hada mehmet ali ne farkı var.? Pert olmuş aracı ihale ile alıp sonra toplayıp tamir edip aynı aracın benzerinin çalınmasından sonra çalınan aracın şasi numarası bu toplanan pert araca uygulansa aynı şey değilmi.? Ben ana konuyu nasıl yanlış yorumlamışım onu anlamadım bende sizinle aynı şeyi söyledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novinovi -- 18 Şubat 2014; 18:05:32 >

• quote:

Orijinalden alinti: novinovi

"Konu sahibinin anlatmak istedigi, o pert olan araçlarin ayni modellerinden çalinip, daha sonrasinda sase numaralarinin degistirilip sanki pert araç toplanip kullaniliyomus gibi gösterilmesi.".? Ha ali mehmet hada mehmet ali ne farki var.? Pert olmus araci ihale ile alip sonra toplayip tamir edip ayni aracin benzerinin çalinmasindan sonra çalinan aracin sasi numarasi bu toplanan pert araca uygulansa ayni sey degilmi.? Ben ana konuyu nasil yanlis yorumlamisim onu anlamadim bende sizinle ayni seyi söyledim.

Pert olan araç toplandiysa eger o aracin sase numarasi neden çalinan araçla degistirilsin bende bunu anlamadim.. Bu durumda pert olan araçta çalinti olarak gözükmüycek mi dogal olarak.. Burada herhangi bir toplama durumu yok. Pert araç aliniyo, onun sase numaralari çalinti araca geçiriliyo ve pert olan araç ortadan kaldiriliyo..

• Bu araçların yüksek modellerde yapılamamsı çok marıklı neden derseniz.Ben bir 5serisi kazalı aldım şasi nolarını çalıntı 5serisi ile değiştirip Borusan'-a gitsem arsç beyninden 2dakikada bulurşar bu araç bu değilmiş diye.Yani eski model araçlarda yapılması çok normal ama benim bildiğim bu şasi no olayında Gaziantep ili merkez deniyordu birde eskişehirde bu işi yapanlar varmış.Ama bunlar şöyle yapıyormuş.Türkiyede kazalı X5 alıyormuş ama hurda olup kayıtsız olanlardan sonra Avrupa'dan aynı renk aynı model paket 2.el satın alıp.Kazalının şasi nosunu avrupa'dan gelenle drğiştiriyorlarmış.Bundan sonra aracı Bmw resmi servisine sokmuyormuş.Avrupa'dan gelen araca burada kaa yapmış gibi düzenliyorlar.Almanya'dan kasko parası alınıyormuş.Birde kasko şirketi Almanya'ya özel sigortalı oluyormuş evrensel değil.Hemen sigorta şirketine iyi bir fiyat teklif edip ihalesiz alıyorlarmış.Onuda parça niyetine satıyorlarmış.Duyduğum olay sanayide kuzenimin patlak turboşu captivasını taptırırken X5 dahibi gelmiş.Onun dediği çevirmede polis bakmoyor zaten sadece muayenede ruhsat arasına 50-100 koyuyormuş birde muayene istasyonunu tanıdık buluyormuş.Ne derce doğru bilmem ama anlatan kişi güvenilir biri atıp tutmaz.

• icralık yakalaması olan araçlarda yapıyorlar genelde bunları.çalanda vardır tabi.

adamın zaten aracına el konacak .diyelim 50 bin tl. gidip 20/30 bine artık neyse satiyor. ne alsa kar diye düşünüyor.

alan adamlar zaten bu işlere muktedir.ordan ağır hasarlı bir araç alıyorlar pert olmamış .5-10 bine sigorta şirketlerinden.ikisinden bi,r araba çıkartıyorlar .

hacizli araç buharlaşırken . ağır hasarlı araçta hasarsız cincık gibi araca dönüşüyor.

ben alanlarda biliyorum bu araçlardan .hasar kaydı görünüyor ama araçalrda ne değişen be boyanan parça var.işi bilen arasın vs yazarlar zaten bunlar.
  • * 10.01.2014 tarihinde Bahçelievler İlçesi’nden 34 BU 261 plakalı aracın çalınması ve çalıntı otonun motor ve şasi numaralarının 57 AP 670 plakalı ağır hasarlı otonun bilgilerine uyarlanarak çenç yapılması.

* 03.02.2014 tarihinde Bahçelievler İlçesi’nden 34 DYG 37 plakalı aracın çalınması ve 34 MID 53 ibareli plakaların sahte olarak düzenlenmesi.

ARKADAŞLAR DİKKAT! ARABA ALIRKEN ÇENÇ ARABAYA DİKKAT! ARKADAŞLAR DİKKAT! ARABA ALIRKEN ÇENÇ ARABAYA DİKKAT!

ARKADAŞLAR DİKKAT! ARABA ALIRKEN ÇENÇ ARABAYA DİKKAT! ARKADAŞLAR DİKKAT! ARABA ALIRKEN ÇENÇ ARABAYA DİKKAT!

1 ay evvel bahçelievler'de kapımızın önünden komşumuzun broadway'i çalınmıştı. Acaba bunlardan biri olabilir mi diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniavolkan -- 20 Şubat 2014; 15:11:54 >

• Bu change işi yeni değil ki, benim bildiğim en az 10 yıldır güzel para kaldıranlar bu alanda. Yukarıda denildiği gibi bu işin arabaları BMW-Mercedes grubu olur genelde.
  • arkadaş her aracın bi ederi var kimse kendini uyanık sanmayacak o zaman ucuzsa var bi illeti demişler.. adam ucuza satarken düşmanmı malına hayır elden çıkartma derdinde... ve nerden kimden araç aldığınıza iyi karar verin...
  • xxxasparagasxxx X kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam, şu ikna kabiliyeti yönteminden bahsedebilir misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.