Şimdi Ara

ARKADAŞLAR DİKKAT! ARABA ALIRKEN ÇENÇ ARABAYA DİKKAT!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
14.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, geçen hafta içi istanbul sultangazide sahibinden üzerinden bulduğum araca bakmaya gittim (link allte) araç sahibi ile usta ile gelicem diye görüştüm ama çenç olayını duyduktan sonra ustasız gitmeye karar verdim ve gittidiğimde araç sahibine aracı yetkili serviste expertize sokmak istiyorum dediğimde birgün önce yarın gündüz görüşelim diyen adam birden hiç vaktim yok araç burdan hiç biyere gidemez demeye başladı ve panikledi.. bugün milliyette gördüğüm haber sonrası bunu sizlerle dikkatlı olmanız için paylaşmaya karar verdim belkide geç bile kaldım. parayı sokakta bulmuyoruz bu şerefsizker üç kuruşumuza göz koymuş arkadaşlar lütfen dikkatti olun. araştırmalarıma göre kısaca çençden bahsediyorum. sıgortadan daha önce kaza yapıp trafikten çekilen çekme belgesi çıkarılan araçlrı satın alıp aynı modelden birtane çalıp şaşe numaralarını değiştirip çekme belgeli diye sigortadan aldıkları aracı tekrar yaptırıp trafiye çıkartıyomuş susü verip bizlere satıyorlar.. altta milliyetin haberinide paylaşıyorum lütfen herkez araç alırken dikkat etsin.. hepimize yazık günah..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-2008-model-47000kmde-orjinal-sport-2-kapi-kelepir-firsat-araci-154182524/detay

http://www.milliyet.com.tr/sahibinden-araba-alirken-dikkat--teknoloji-1837822/

• change olayı genellikle lüks diye tabir ettiğimiz araçlarda olur, onlarda yaparlar.. sizin konunuzda paylaştığınız ilanın change olacağını düşünmüyorum, belkide gerçekten satıcının vakti yoktur.. yada aracında söylediğinin dışında hata, boya, değişen söz konusudur.. km'si düşürülmüş olabilir ve sizde yetkili servis diyince ondan geri vites yapmış olabilir satıcı kişi.. yoksa sizin her dediğinize yanaşmayan araç change değildir..
  • kahtalı_mıçı K kullanıcısına yanıt
    haberi okudunuz mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrd3

haberi okudunuz mu ?
    böyle ucuz arabada kimse bu işlere girmez. arabanın en fazla daha söylenenden daha fazla boyası,değişeni vardır km'si düşürülmüştür, ya da gerçekten satıcının zamanı yoktur.

Ayrıca çenc nedir bilmiyorum ama change olabilir :)

Düzeltiyorum ; ilanda kocaman boyalıdır hasar kayıtlıdır diyor daha ne servise göstereceksiniz anlamadım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airarmada -- 18 Şubat 2014; 10:20:07 >
  • airarmada A kullanıcısına yanıt
    Bunu milliyetede söylesende onlarda düzeltip change yazsalar
  • airarmada A kullanıcısına yanıt
    araştırmalarıma göre çenc :) olduğu yetkili serviste çıkıyormuş o yüzden servise sokmak istedim kaporta vs hasar için değil expertiz için
  • mrd3 M kullanıcısına yanıt
    haberde nerde çenc yazıyor gösterir misin ben okudum göremedim ama gözden kaçırmış olabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

haberde nerde çenc yazıyor gösterir misin ben okudum göremedim ama gözden kaçırmış olabilirim

en alt satır yazıyor bu şekilde: (* 57 AU 925 plakalı otonun motor ve şasi numarasının değiştirilerek çenç yapılması.)
  • Araba zaten pert fiyatıda pert olduğu için ugun ruhsatı alın motor kodu karsılaştırın şaside genelde bagajda ve sag yolcu döşeme altında şasi numarası olur ruhsatla karşilaştirin şasi numarası çaksa dahi fabrika benzeri yapamazlar
  • maximusix M kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar kusuru bakmayın ama ezbere konuşuyorsunuz.. biraz araştırısanız sizde anlıcaksınız.. ben bu konuyu vataşdaşlık görevi olarak açmak istedim.. doğrusuyla yanlışıyla sizlere aktarmaya çalıştım gerisi size kalmış ama bi araştırmanızda fayda var..

bu arada araba pert kayıtlı değil çekme belgelidir denmiştir..
  • arabanin fiyatindan belli zaten bi cinslik oldugu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmg02

arabanin fiyatindan belli zaten bi cinslik oldugu
    change araba serviste çıkıyor diye güvenmeyin,ayrıca lüks arabalarda yapılıyor diyede güvenmeyin,şuan 2000 model astra g cd arabam var ve bundan önceki arabamda aynı model aynı özelliklerdeydi ve önceki aracım change çıktı.iskenderunda yaşıyordu ailem araba annemin üzerineydi emniyetten geldiler istanbulda bir şebeke çökertildi ve sizin aracınızın eski plakasıda vardı şebekede dediler ve aracınıza el koyuyoruz diyip emniyete götürdüler aracı emniyette inceleme yaptılar anlıyamadılar change olup olmadığını sonra üniversiteye göndercez dediler üniversitede incelendi onlarda anlıyamadı adanaya kriminale gidecek dediler araç oraya gittiğinde ancak anladılar ve araca el koyup istanbula savcılığa gönderdiler arabayı.galericiden almıştık adama gittik paranın 3 te birini veririm banane filan dedi ama akrabalarımın ikna kabiliyeti(!) sayesinde paranın tamamını aldık :)) yani diyceğim her model fiyat arabada bu risk var ve servis kesin anlar gözüylede bakmayın.bu arada hatayda aynı şekilde 20-25 araç bu şekilde ortaya çıkmıştı ama işin ilginci iskenderun kaymakamıda bir araç alıyor ve bu araçta change çıkmıştı :)

• hepsi iyi hos da çenç ne ya, garip garip kelimeler sokmayin dilimize, kaportacinin biri change i kendince sokmus sanayi diline oradan haberciler bile kullaniyor
    Ben bir ekleme yapayım size. ÇALINTI deyince her durumda hırsız gitti bir masumdan çaldı gibi algılanmasın.

Kredi sicili temiz birisi gidip banka kredisiyle araç alır. Baktı ki ödeyemiyor. Aracı şebekeye verir ve çalındı der. Sanıyorum çalıntı bildirimiyle sigortadan para da alır veya en azından borcunu kapatır. Yeter ki elindeki aracın modeli çenç yapılabilecek bir araç ile tutsun. Ne kar etti? Anlatınca şimdi el elde baş başta gibi geldi ama herhalde şebekeye beleşe vermiyordur arabayı.
  • quote:

haberi okudunuz mu ?

gerek görmedim, okumadım.. change olayının nasıl yapıldığını çok iyi biliyorum, sistemin nasıl döndüğünüde.. change lüks arabalarda olur, onları yaparlar.. kalkıpta adamlar 10-15bin liralık araçları change yapmazlar, uğraşmazlar.. 100-300bin lira aralığında olan lüks araçlar ve ekseri mercedes arabalarında olur change.. ama yinede forumda ve google vesilesiyle gelenler bilgilenmiş oldu konunuz sayesinde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MesutO

Ben bir ekleme yapayım size. ÇALINTI deyince her durumda hırsız gitti bir masumdan çaldı gibi algılanmasın.

Kredi sicili temiz birisi gidip banka kredisiyle araç alır. Baktı ki ödeyemiyor. Aracı şebekeye verir ve çalındı der. Sanıyorum çalıntı bildirimiyle sigortadan para da alır veya en azından borcunu kapatır. Yeter ki elindeki aracın modeli çenç yapılabilecek bir araç ile tutsun. Ne kar etti? Anlatınca şimdi el elde baş başta gibi geldi ama herhalde şebekeye beleşe vermiyordur arabayı.

bende bir ekmele yapayım ozaman :) birde bu kredisini ödiyemeyen ve kaskokan parasını almak isteyenler bu araçları çıkmacılarada bırakıyorlar ve araba parçalanım parça parça satılıyor araç sahibide kaskodan parasını alıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxasparagasxxx

change araba serviste çıkıyor diye güvenmeyin,ayrıca lüks arabalarda yapılıyor diyede güvenmeyin,şuan 2000 model astra g cd arabam var ve bundan önceki arabamda aynı model aynı özelliklerdeydi ve önceki aracım change çıktı.iskenderunda yaşıyordu ailem araba annemin üzerineydi emniyetten geldiler istanbulda bir şebeke çökertildi ve sizin aracınızın eski plakasıda vardı şebekede dediler ve aracınıza el koyuyoruz diyip emniyete götürdüler aracı emniyette inceleme yaptılar anlıyamadılar change olup olmadığını sonra üniversiteye göndercez dediler üniversitede incelendi onlarda anlıyamadı adanaya kriminale gidecek dediler araç oraya gittiğinde ancak anladılar ve araca el koyup istanbula savcılığa gönderdiler arabayı.galericiden almıştık adama gittik paranın 3 te birini veririm banane filan dedi ama akrabalarımın ikna kabiliyeti(!) sayesinde paranın tamamını aldık :)) yani diyceğim her model fiyat arabada bu risk var ve servis kesin anlar gözüylede bakmayın.bu arada hatayda aynı şekilde 20-25 araç bu şekilde ortaya çıkmıştı ama işin ilginci iskenderun kaymakamıda bir araç alıyor ve bu araçta change çıkmıştı :)

birde bu arkadaşımızın yazdığına bakın ozaman..

Bu durumda araca o süre boyunca da bindiği yanına kar kalıyor.

Bugün B sınıfı bir araç kiralasa aylık 1000 TLden aşağı kirası yok. 1 sene binse 12000 TL, az para değil.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xxxasparagasxxx

birde bu arkadaşımızın yazdığına bakın ozaman..

Alıntıları Göster
    bide hırsızlık malına çenç demezlermi normal bişeymiş gibi resmen halkın diline yerleşmiş, millet olayın kötülüğünü kendi vicdanında haifiletmek için hırsızlık malı demiyorda çenc diyor resmen bal gibi hırsızlık malı işte, kapımın önüne koymam!

• quote:

Orijinalden alıntı: sight

bide hırsızlık malına çenç demezlermi normal bişeymiş gibi resmen halkın diline yerleşmiş, millet olayın kötülüğünü kendi vicdanında haifiletmek için hırsızlık malı demiyorda çenc diyor resmen bal gibi hırsızlık malı işte, kapımın önüne koymam!

Alıntıları Göster
    5 liralık malı 3 liraya almaya çalışmazsanız böyle şeyler başınıza gelmez

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.