genelleme yapmayalım .her modeli kötü olacak diye birşey yok.
via almak sokağa para atmanın farklı bi versiyonu
allah kimseyi via ya mecbur etmesin
bence bu pc nasil ve ne amacli kullanacagınıza baglı...Egerki o/c yapılacaksa via cipset berbatır..Ama ofis pc si olacaksa via nın hiç bi kotulugunu görmedim sahsen ben cogu zaman dusuk butceye hep via vermisimdir..Nforce cipsetliler tartısmasız via lardan iyidir ama via da oyle alınmaz bi yani yok....Benim elimden en az 15-20 tane via cipsetli anakart gecmistir hiç birinde sorun yasamadim....Ama SİS cipsetli anakartlar baslı baslına bi sorun
via ve sis'in adını duydun mu oradan fırlayarak kaçacaksın
Ben de kullandığım çoğu via chipsetli anakartta sorun yaşadım.Aslında eskiden via nın intele ürettiği chipsetler çok iyiydi hatta intelin chipset alanındaki payını epeyce düşürmüştü.Bunun üzerine intel kendi işlemcilerine kendisinin haricindeki markaların chipset üretmesine izin vermemeye başladı.Bu olaydan sonra Via ciddi mali sorunlar yaşadı ve haliyle ilk başlarda argeye yeterince para yatıramamaya başladı.Amd de platforumda ilerlemeye çalıştı bu platformda da başlarda pek ciddi rakipleri olmamasında ürettiği chipsetler de pek kaliteli değildi;ama bu platforma nforce chipsetli anakartlar boy göstermeye başlayınca ve performansların vialı anakartların çok üstünde çıkınca via yavaş yavaş fiyatlarını düşürmeye başladı ve düşük maliyetli chipsetler üretmeye başladı ve bu alanda iyice uzmanlaştı.Ayrıca via geleceğe dair çok ciddi yatırımlar yapmaya başladı ve nvidia nın elindeki eski koltuğunu geri almaya çalışacaktır.(yani ekran kartlarında ATI vs Nvidia dan sonra anakartlarda VIA vs Nvidia olacak gibi)
arkadaşa via kt400'lü bie asus anakart aldım, şıkır, şıkır çalışıyor. bende de bir ara via 694x'li bir asus tuv4x vardı, o da sorunsuzdu.
kötülediğiniz via sayesinde DDR Ram kullanımı inanımaz arttı.Via bu konuda Inteli bile dize getirdi.Intele karşı kendi chipsetli anakartlarını kendi üretmeye başlayarak posta koydu.
Performans olarak iyi olmasada fiyat avntajı olarak c800 leri ofisler için ideal işlemcilerdi.Soğutucusuz bile çalışabiliyorlardı.
Via kt333 kt400chipsetli anakartlar kulandım ve genel bir sorunla karşılaşmadım.
Çok övdüğümüz nforce chipseti ide kanalları ile ilgili sornlarını taaa 2 sene sonra çözebildi..
Bence yargısız infaz yapmayalım.
arakadaşlar 2 tane amd işlemcili bilgisayarım var. ilk aldığıma bu anakartı taktım 8RDA3+ Nvidia Nforce2 Ult. 400 Yongaseti (SPP128+MCP), 400 MHz Max. FSB ikinci aldığıma ise bunu 8K9A7I VIA KT400A Yongaseti (KT400A+VT8237), 333 MHz FSB, ATX
Nforce
Via
(ikincisinde driver güncelleyip duruyom)
benim gördüğüm kadarı ile, kt400 serisi via da gerçekten kötü. sonrası da oldukça iyi, hatta nforce2 ve kt600 arasında o/c suz neredeyse performans farkı yok. nforce 2 lerde de çok berbat bir ide driver sorunu var, ne zaman en son sürücüsünü çekip yüklesem, ide driverı sorun yapıyor. ya bunu yüklemeyeceksiniz, ya da anakartın driver cd si ile geleni yükleyip, netten çektiğiniz son versiyon ide driver ının kurmayıp güncelleyerek kullanacaksınız. fakat diabelica çok doğru söylemiş, via sayesinde bu kadar gelişti ddr ram, hatta intel destek vermezken, hatta kullanmazken amd ddr ram kullanabiliyordu ki elbette via sayesinde.
arkadaslar amd icin epox abit msi icin cok iyi deniyor ve kesinlikle nforce 3 almanizi oneriyorum
bu kavga bitmez,intel ile amd birde via chip-set ve öteki chipsetler
e peki nasıl oluyorda bu kadar tamircide,bozuk anakartların çoğunluğunu
via chip setli olanlar oluşturuyor?
bu kadar insan yalancıktanmı via dan şikayetçi..??
ya arkadaşlar , via nın bir iki modeli güzel olabilir , ama 10 senedir kullandığım via chipsetli anakartlarda sorun çıkarmayan olmadı hiç , tabi dediğiniz gibi üreticilerinede bağlı , örnek olarak i 845 chipsetler iyi ama biostargibi firmalar üretince sorunlu oluyor. Bence genelleme yapmak yanlış ama genel bir kanı var , nforce2 chipsetler AMD için en iyisi , hem stabilite hemde OC için , varmı ötesi ;!!
Selam Bizim okulda bir tane öğretmenler odasında var via chipsetli bir celeron valla arkadaşlar format atmaya korkuyorum sürücüleri yüklemek problem yavaş hantal kilitlenir vs. Onun yanında bir P II 350 var onun yanında F16. Bütün öğretmenler Gigabyte 440 BX /ZX olan makineyi kullanıyor.Via Mı uzak durun Ayrıca AMD için en iyi Chipsetin NF3 olduğunu bilgisayardan anlayan herkes bilir.
kt600 kullanmaktayım tek eksiği pci locku yoksa iyi vdd modlarında DUT3c ile bile çok güzel fsb ler elde edebiliyor...
uyumsuz kullanım kötü sonuç yaratabilir.. bana gelen bir şikayette sık çökmeler ve fsb değişmemesi idi..
sonra sorun bozuk ekran kartından çıktı.. sisten taş gibi şimdi
Walla bende imzamdaki sitem var o/c ğun dibine vurulmuş halde sizde görebilirsiniz heralde.NEyse bence Nforce2 chipset'in içinde birçok bug olmasına rağmen, VIA chiset ten çok daha üstün ve fazla o/c yatkınlığı var.
quote:
Orjinalden alıntı: Cj
Walla bende imzamdaki sitem var o/c ğun dibine vurulmuş halde sizde görebilirsiniz heralde.NEyse bence Nforce2 chipset'in içinde birçok bug olmasına rağmen, VIA chiset ten çok daha üstün ve fazla o/c yatkınlığı var.
al benden de okadar !! AMD 2500+ bartona 230 fsb gördürdüm daha ne istiyonuz ? :)