3 Gün önce ben Power Supply ve ekran kartini değiştirdim ama bi sorun cikti ortaya pc yi aciyorum 4-5 saat takiliyorum sonra oyuna giriyorum oyunda 3-4 saat sonra bi donma meydana geliyor oyun rengi cok az bişi krintilarla doluyor ben anlayamadim, ekran kartim mi bozuk yoksa power supply cok ısınınca böle bişi mi yapiyor diye Sorunu bide DH ile paylaşayim dedim...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
everest programı ile bir ısı değerlerini ölç buraya yaz ondan olabilir.
ekran kartının ısınması ile ortaya çıkan bir durum. OC yapmıyorsundur herhalde. Ya PSU çok kalitesiz olduğundan ekran kartını haddinden fazla isitıyor, yada ekran kartının soğutması yetersiz veya fanı tam hızda dönmüyor..
Şu minicik fanı olan 9400gt lerden sanırım kartınız. Eğer 3-4 saat sonra oluyorsa ısı porblemi yaşıyor olmanız kuvvetle muhtemel. Görüntü bozulduğu andaki sıcaklık değerlerini yazarsanız daha iyi olur.
aglicam ya cok teşkkür ederim arkadaşlar içimi aydinlattiniz pc oyunda 9-10 saat sonra kitlendi res attim ve derecesi 51 deydi suandada 51 derecede ve psu yetmiyor cok ısınıyorsa cok mutlu olcam cünkü ekran kartini değiştirmek istemiyorum cvplariniz icin teker teker tesekkür ederim arkadaslar ne mutlu yardim edenimiz war ....
PC yi resetleyip değil, görüntü bozukken ki sıcaklık önemli.
http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html Bu linkteki proğramı indirin ve oyuna girmeden önce çalıştırın açık dursun. Görüntü bozulduğu anda gpu sıcaklığı max. kaç derece olmuş bakın.
hemen indirip deneyeceğim cok teşekkür ederim bu arada ekran karti bozuk diğildir dimi =(((((
kartın bozuk olacağını sanmıyorum sadece soğutma yetersizliğinden dolayı oluyordur endişeye gerek yok kartın soğutucusunu da söküp temizleyebilirsin yapmayı biliyorsan
Cok teşekkkür ederim arkadaşlar içimi aydinlattiniz karti cikartip temizleyim dedim 1 tane bile toz yok :D:D garip
gpu un üstüne tam oturuyormu ona da bir bak bende bir kere öyle bir sorun olmştu çünkü.
sanirsam tam oturuyor ama benim ekran kartinda macun yok heralde macun sürsem soğutucu demirleri ile fani nasil sökücem onu bilmiyorum ^^ aslinda bilsem hic zarar vermeden söker takarim sorun diğil...
hocam tahminimce şöyledir;
kartı çevir arkada 2 yada 4 tane vida göreceksin soğutucunun vidaları onları sök(kaybetme sakın ben kaybettim lastikle tutturdum)
soğutucuyuyu cıkar
eğer macun yoksa bu ıslemlerı atla pamğa kolonya brz dök soğutucuyu sil macun artığı kalmasın sonra kuru pamukla temizle
baska pamuğu al sımdı kolonya dökmeden gpu un üstündeki macunu dikkatlice temizle
cooler master akasa falan bilindik marka olsun bir macun al az miktarda sür oturt vidaları sık bak bi sallanma var mı yokmu dıye yoksa tak pc ye calıstır bak ısılara kolay gelsin
Arkadaşlar Az önce baktim Oyuna girdim 5dk oynadim ısısı 59dereceye cikti bende ciktim oyundan ama kitlenmedi 59da
quote:
Orijinalden alıntı: AjanMahone
Arkadaşlar Az önce baktim Oyuna girdim 5dk oynadim ısısı 59dereceye cikti bende ciktim oyundan ama kitlenmedi 59da
59 Daha bişey değil ki. Sen oyna bakalım çıksın şöyle 80-90 lara.