Şimdi Ara

arkadaşlar ethernet problemim var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar modem kuruyorum ethernet ile modemın arayuzune gırıyorum fakat baska bır laptopdan modem arayuzune gıremıyorum.Benım kendı laptop ıle cat5 kablom ıle ıgrebılıorum aynı cat5 kablo ıle baka laptopda gıremıyorum modemler ya hep aynı yada farklı farklı.Ethernet bağdaştırıcların abakıyorum farklılık mı var dıye hıc bır farklılık yok anlamadım ben.neden kaynaklı olabılır acaba ?

• Eğer switch kullanıyorsan ondan olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • modemin kablosuz bağlantı ayarlarını kontrol et sorun orda.. kablosuz ağ bağlantısını aktif hale getir daha sonra laptop tan kablosuz ağlara bağlan sorun kalmayacaktır. kolaylıklar.
  • Bilgisayardaki TCP/IP ayarlarında ip adresi otomatik olmalı veya modemin adresi ile uyumlu sabit adres girilmeli.
  • arkadaslar dedıklerınızın hepsını zamanında denedım olmuyor.hkuterhk sen ne yazdıgımı okumamıssın bıle ben ethernet baglantısı ıle modem arayuzune gırmekten bahsetmısım sen kablosuz ayar ıle soluyorsun.Tam anlatamadım ben sorunumu galıba cunkı verılen cevaplar benım sorunumla alakalı degıl odedıklrınız farklı sorunlarla alakalı.
    tekrardan soel dıyeyım 1 ethernet kablomuz var 2 laptobumuz var.bu ethernet kablosuyla Amarka laptobun bırınden modemın arayuzune gırebılıyor ama B marka dıger laptop ıle aynı arayuze gıremıyorum.Kablo aynı ınternet hattı aynı her sey aynı laptoplar farklı sadece bırı a marka dıgerı b marka bakııyorum ethernet ag bagdastırıcı ayarlarına hepsı ıkısınınde normal dıyorum kı ethernet kablo capraz mı vurulmus duz baglantılı denıyorum yıne aynı.A marka laptop ile gırerken b marka laptop ıle gıremıyorum.
  • belki mac filtrelemesi yapılmış olabilir veya ip verilmiştir a markası için ama siz verilmedi diyorsunuz o zaman belki güvenlikten dolayı sadece bir nb girebilsin die filtreleme yapılmıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: goldeneye61

arkadaslar dedıklerınızın hepsını zamanında denedım olmuyor.hkuterhk sen ne yazdıgımı okumamıssın bıle ben ethernet baglantısı ıle modem arayuzune gırmekten bahsetmısım sen kablosuz ayar ıle soluyorsun.Tam anlatamadım ben sorunumu galıba cunkı verılen cevaplar benım sorunumla alakalı degıl odedıklrınız farklı sorunlarla alakalı.
    tekrardan soel dıyeyım 1 ethernet kablomuz var 2 laptobumuz var.bu ethernet kablosuyla Amarka laptobun bırınden modemın arayuzune gırebılıyor ama B marka dıger laptop ıle aynı arayuze gıremıyorum.Kablo aynı ınternet hattı aynı her sey aynı laptoplar farklı sadece bırı a marka dıgerı b marka bakııyorum ethernet ag bagdastırıcı ayarlarına hepsı ıkısınınde normal dıyorum kı ethernet kablo capraz mı vurulmus duz baglantılı denıyorum yıne aynı.A marka laptop ile gırerken b marka laptop ıle gıremıyorum.

modemın ayarlarını sıfırlayıp denermısınız yanı modeme reset atıp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 27 Mayıs 2012; 7:33:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mac filtremede yapılmadı.notebook-yk modem resetliyorum hatta elimde hiç kullanılmamış sıfır modem bile var onda bile giremiyorum ara yüze...
  • Ağ bağdaştırıcıyı devre dışı bırakıp, laptopun pilini ve elektiriğini kestikten sonra açıp, tekrar akitf hale getirmeyi denediniz mi? donanımsal bir sorun da olabilir. statik elektrikten kaynaklanan geçici sorunlar olabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.