Şimdi Ara

Laptop Çift Ekran Kartı Sorunu 1 Haftadır Uğraşıyorum Acil Yardım ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
52.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler Hp Pavilion G6-2102et laptop aldım 1 hafta önce :

intel core i5 3210m 2.5 ghz

4gb ram

üstüde intel hd graphic 4000 ve harici AMD radeon 7670M 2gb 128 bit ekran kartı bulunmakta..

oyunlarda sadece intel hd graphic 4000 i görüyor. AMD yi görmüyor ..

hp in sitesinden tüm drivleri inidirp kurdum amd nin sitesindende kurdum masaüstünde sağ tıklayıp grafik özelliklerinden versiyon güncelleme yapıyorum mevcut versiyon zaten yüklü diyor..
    yani driverlerde bi problem olacağını sanmıyorum .

değiştirilebilir grafik özelliklerinden giriyorum oyunların exe dosyalarını yüksek performansa ayarlıyorum ancak gene bi değişiklik yok ..

sadece intel hd graphic 4000 i görüyor ..

donanım > aygıt yöneticisinde > görntü bağdaştırıcılarıında intel hd grap 4000 ve amd radeon hd 7670m i 2 sinide sorunsuz görmekde .

Denediğim oyunlar : pes 2013 , elder scrlls v skyrim , nfs the run , devilmaycry 4 cod mw 3 , crysis 2 ----> tüm benchmark ve performans testlerinde sadece intel hd grap 4000 yazıo video kartımda ..

arada google chromede gezinirken böyle sayfalarda yatay çizgilenmeler fln oluşmakda bikaç dk sonrada sağ altta AMD ile ilgili bi hata bildirimi geliyor ve pc mavi ekrana düşüyor bu olayda neden kaynaklanıyor bilmiyorum..

1 haftadır bu problemle uğraşıyorum denemediğimm olay bakmadığım forum kalmadı :( bu durumdan çok muzdaribim .. ve sinirlerim aşırı bozuldu ..

ne yapmam gerekmekte yardımcı olabilecek önerisi olan çözüm bulabilecek tüm arkadaşlar ilgilenirlerse çok memnun olurum..

şimdiden herkese teşekkür ederim..

• BIOS'unuza girip switchable graphics modunu Dynamic'ten Fixed olarak ayarlayın. Sonra o oyunların exelerini yüksek performans olarak gördüğünüz yerde ekran kartları arasında geçiş yapma seçeneği çıkması lazım Yüksek Performans ekran kartınızı seçerek oyunları yüksek performanslı oynayabilirsiniz.

Eğer switchable graphics modunu göremiyorsanız, HP'nin sitesinden en son BIOS sürümüne güncellemeniz gerekmektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cewrld

BIOS'unuza girip switchable graphics modunu Dynamic'ten Fixed olarak ayarlayın. Sonra o oyunların exelerini yüksek performans olarak gördüğünüz yerde ekran kartları arasında geçiş yapma seçeneği çıkması lazım Yüksek Performans ekran kartınızı seçerek oyunları yüksek performanslı oynayabilirsiniz.

Eğer switchable graphics modunu göremiyorsanız, HP'nin sitesinden en son BIOS sürümüne güncellemeniz gerekmektedir.

Konu Günceldir ..

biosda öyle bir mod yok hp nin sitesine girdim en son bios updatesini indirip güncelledim anca pavilion g6 2102-et modelınde biosda ayrıntılı ayar yapma bölümü yok :(:(:(
  • Hocam bende de aynı sıkıntı var. HP PAVİLİON G6 - 2176 ET model laptopum var. Radeon HD 7670 M ekran kartı var. Ekran kartlarımız aynı. Sizde de CATALYST CONTROL CENTER KULLANILABİLİR DEĞİL yazısı var mı bilemiyorum...? Ben ne yaptıysam bu soruna çözüm bulamadım. HP destek hattı ile belki 8-10 defa iletişime geçtim. Bunun yanı sıra mail yolu ile driverlar yolladılar fakat hiç birisi bu yazıyı değiştirmedi. Benim PC de oyunlarda İntel(R) HD Graphics 4000 ekran kartını görüyor.

PES 2013 settings kısmında çok çok iyi görünmesi gerekirken sonuç resimde göründüğü gibi. Ayrıca CATALYST CENTER KULLANILABİLİR DEĞİL olan kısmı da resimledim.

BIOS güncel. Ekran kartım güncel. Windows 7 Home Basic 64 bit sistemin her çıkan güncellemesi yapıldı. Maalesef bir çözüme ulaşamadım. Kaldı ki; HP destek hattı bile konuyu çözemediler...!

İnşallah bir bilen çıkarda, bizimde işimiz görülmüş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şem-i Ruhsar -- 15 Kasım 2012; 16:52:05 >

• [Kunye=Kardeşim qeçmiş oLsun bu sorun yüzünden pc'me 10 defa format attım ben ama bi şey değişmedi. HP müşteri hizmetLerini aradım bana bi cd qönderekLerini bununda 83 lira ödemesi oLduğunu syLediLer. Bu arada sadece 2 dk düşünerek çözüm buLdum. ekran kartını sadece win7 home basic'te kullanabiliyoruz. ben hallettim bütün driverLeri kurdum ve içimde pc'de rahat şuan.] [Kunye=]
  • ben de aynı sorunvardı dell in sitesinden yüklediğim driver ile çözüldüğünü düşünüyorum az önce need for speed run ile 22-27 arası fps alıyorum.
  • Beyler aynı sorun bende de var fakat burda kimse açıklamamış Acer aspire 7750g laptopum var ekran kartı 7670M, Amd nin sitesinden catalyst mobilitiy i indirdim fakat kuramıyor '' Bilgisayarınızda uygun olmayan bir donanım yada yazılım bulunduğundan Amd Catalyst Mobility yüklenemiyor. Grafik bağdaştırıcınızın bu sürümü desteklenmiyor. Grafik sürücüsünün güncelleştirmesi için lütfen dizüstü bilgisayar üreticinize başvurun.'' uyarısı alıyorum . Acerin sitesindeki laptopum için olan driverlar arasında ekran kartınınki yok. Birisi yardım etsin lütfen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. El Ekran Kartı Önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bendede g6 var aynı durum bendede var birtürlü halledemedim biostan baktım biosta switchable seçeneği yok ne yapıcaz hiç bilmiyorum yani bilen biri çıkar inşallahta yardım eder bize
  • aynı sorun bendede var arkadaşlar ekran kartları arası geçiş birtürlü yapamıyorum
  • güncel :)
  • çözüm çok basit,amd ekran kartı kullanımı için direct x 11 istiyor malesef yüklü gelmiyor,direct x 11 yükleyin sorun hallolur muhtemelen.
  • Benzer bir sorun ile karşılaşmıştım, driver ile gelen eklenti programın arayüzünde bunun ayarı mevcut oluyor.
    Yüksek performans seçerek ekran kartını devrede tutabiliyorsunuz ya da bilgisayarın performans modu değişirken bunu size soruyor.
    Oyunlara girerken oturup açıp kapatmak istemiyorsanız sürekli açık bırakabilirsiniz fakat pilde bilgisayar fazla duramaz.

Arzu ederseniz değişim arayüzünü caps alabilirim.
  • Konuyu hortlatayım
    şu anda aynı sorunla bende uğraşıyorum. ( 20.03.2013 - 20:08 )
    Intel Media Components ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
    Hp sitesindenhttp://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?cc=tr&lc=tr&dlc=tr&softwareitem=ob-106619-1
    Açıklaması:
    Microsoft Windows 7 için 32 bit ve 64 bit AMD Yüksek Tanımlı (HD) grafik sürücüleri desteği sağlar. - Değiştirilebilir grafik kartına sahip dizüstü bilgisayarlardaki Intel GPU'yu desteklemek için Intel grafik sürücüsünü (AMD grafik sürücüsüne ek olarak) sağlar.

Bu paket, desteklenen bir işletim sistemini çalıştıran desteklenen dizüstü bilgisayar modelleri için AMD Yüksek Tanımlı (HD) Grafik Sürücüsü ve Catalyst Control Center'ı içermektedir. Değiştirilebilir grafik modları olan dizüstü bilgisayar modelleri için bu pakette her iki grafik işlemci birimine (GPU'lar) yönelik sürücüler bulunur. Değiştirilebilir grafikler, kullanıcıların güç tasarruflu grafik modu (normalde pil gücüyle kullanılır) ve yüksek performanslı grafik modu arasında geçiş yapmasını sağlar. Yüksek tanımlı çoklu ortam arabirimi (HDMI) video çıkışı destekleniyorsa, bu paket aynı zamanda HDMI Ses Sürücüsünü de yükler.

• Arkadaşlar merhaba,

Moraller bozuk ötesi. Hepsiburada.com'dan Samsung np350v5c-s0jtr aldım.

Bilgisayar tasarım ve özellik olarak iyi. 1400'tl ye aldım.

Fakat ölümcül bir sorunu var; üzerinde intel HD4000 ve 7670m AMD kart var.

Pc sadece hd4000'de çalışıyor. 7670m'i görüyor ama her program için göstermen lazım. Orjinal yazılımı sildim kendim win7 kurdum. Tabi bi dünya samsungun kendi yazılımlarını kurmak gerekti.

Bir şeye uyuz oluyorum, ulan ben sana 1400 tl para vermişim 3tl az elektirik yak diye niye power saving diye beni hd4000 e mahkum ediyorsun.

Ulan sen hızlı çalış yeterki ben sana eve trafo bağlarım...

Okadar saçma bişey görmedim güya amaç internette dolaşırken wordde yazı yazarken hd4000 calıssın az enerji yaksın, oyun oynicam zaman oyunun exesini gösterip 7670m e gecsin( ki cogu bu cift kartlı arkadaslarda geçmiyormuş)

Ben istiyorum ki 7 gün 24 saat 7670m i kullan kardeşim sarfiyat yapma.. sana elektirik mi sorduk..

ARKADAŞLAR LÜTFEN BİLGİSİ OLAN YAZSIN. BEN BU MAKİNEDE BİOS VEYA YAZILIM OLARAK NE YAPARIM EDERİMDE 7670M KULLANIRIM 7/24

EĞER SONUC CIKARAMASSAM İADE YADA DEĞİŞİM İLE UGRASICAM BİR TON İŞ.. VE İŞİMDEN GÜCÜMDEN GERİ KALICAM....

• aynı sorun bende de var 7670M 2 GB ekran kartinin adı geçen tüm konuları hortlatacağimmm yardımmmmmmmmmmmmmmm
  • Konu açman veya tek bir konuyu uplaman yeterli, ne için tüm konuları hortlatacaksın ?
  • ati catalyst'ten güç ayarlarına girip powerplay ayarlarını pirize takılı olanı "performansı en üst düzeye getir" i işaretleyin. Ondan sonra geçişli grafikler uygulama ayarlarından hangi oyunu oynayacaksanız exe'sini bulup yüksek performans olarak ayarlayın. Bunları biliyor musun bilmiyorum ama söylemekte zarar yok. Umarım budur sorununuz.
  • arkadaslar bu problemi halletmenin bir yöntemi var öncelikle driver sweeper programını indirin bu program pc de olan driver ları gören ve kaldırmaya yarayan bir program programı acın ve buradan amd nin ekran driver larını kaldırın tamamen sonra ccleaner programıyla kayıt defteri girdilerini temizleyin ve bilgisayarı yeniden baslatın ardından ekran kartınızın uygun driverını indirin ve bu sekilde yükleme yapın bir şey daha driverı yükledikten sonra catalayst control center ı açın ve masaüstü yönetimine gelin orada YALNIZCA MANÜEL ALGILAMAYI KULLAN seçeneğini tıklatın benimde böyle bir sorunum vardı bu şekilde çözdüm ve bişey daha bios ayarlarından grafik modunu sıfırlayın yanı dynamic de olsun bulamazsanız biosdan komple varsayılan ayarlara dön deyin otomatik olarak grafik modunu da dynamic yapacaktır

• kafayı yicem bu sorun yüzünden amd ye geçmiyo oyunlarda da HDintel 4000 i kullanıyo sanırım

nedir basit bi yolu yok mudur_?

yardımcı olun

pc yi yeni aldım bi şeyinide bozmak istemiyorum
  • masa üstü sağ tık grafik özellikleri aç çıkan ekranda tercihler gelişmiş görünüm tıklayın gereken özellikler karşınıza çıkar
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.