Şimdi Ara

Laptop Çift Ekran Kartı Sorunu 1 Haftadır Uğraşıyorum Acil Yardım .. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
52.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Şem-i Ruhsar

Hocam bende de aynı sıkıntı var. HP PAVİLİON G6 - 2176 ET model laptopum var. Radeon HD 7670 M ekran kartı var. Ekran kartlarımız aynı. Sizde de CATALYST CONTROL CENTER KULLANILABİLİR DEĞİL yazısı var mı bilemiyorum...? Ben ne yaptıysam bu soruna çözüm bulamadım. HP destek hattı ile belki 8-10 defa iletişime geçtim. Bunun yanı sıra mail yolu ile driverlar yolladılar fakat hiç birisi bu yazıyı değiştirmedi. Benim PC de oyunlarda İntel(R) HD Graphics 4000 ekran kartını görüyor.

PES 2013 settings kısmında çok çok iyi görünmesi gerekirken sonuç resimde göründüğü gibi. Ayrıca CATALYST CENTER KULLANILABİLİR DEĞİL olan kısmı da resimledim.

BIOS güncel. Ekran kartım güncel. Windows 7 Home Basic 64 bit sistemin her çıkan güncellemesi yapıldı. Maalesef bir çözüme ulaşamadım. Kaldı ki; HP destek hattı bile konuyu çözemediler...!

İnşallah bir bilen çıkarda, bizimde işimiz görülmüş olur.

Laptop Çift Ekran Kartı Sorunu 1 Haftadır Uğraşıyorum Acil Yardım ..

benim loptopda nvidia var aynı sorunu çok yaşadım format attım defalarca driverin en güncelini yükleme genelde beta olduklarında çalışmıyor olabilir .ben sorunu eski bir dirver yükleyerek çözmüştüm birde oyunu açarken fare sağ tuş tıklayıp "yüksek nvidia işlemci" ile çalıştır seçenegi vardı ona tıklayarak oyunu açıyordum.Kasamadan oynuyordum Pes 2013 oynarkende settings bölümünde VRAM 128 MB gözüküyordu driverin eski versiyonunu yükledim düzeldi kardeş.Amd öle bir ayar varsa dene oyuna sağ tuş yıkla yüksek amd işlemcisi ile çalıştır varsa tıkla.

• dostum amdnin en güncel demesine sakın aldanmayın bende en güncel zannediyordum meğersem görmüyormuş güncellemeyi

sonra gittim amd'nin sitesinden en son çıkanı yükledim hatta yeni driverlarda o güncelleme seçeneğini kaldırmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 6 Haziran 2013; 12:23:54 >
  • Hepsinde seçenek olmaya bilir çünkü artık yeni bilgisayarların neredeyse hepsi otomatik olarak devreye giriyor
  • Hocam bu konuya şu şekil bir cevap vereyim konu aydınlansın.
    Lenovo,Asus,Hp gibi bazı markalar,yüksek performanslı ekran kartları sürekli ısınmasın ve enerji tasarrufu olsun diye kullandığı bir politika var. Bu politika İntelin kendi dahili gpu su olan İntel Hd Graphics olan dahili ekran kartını bilgisayar boşta iken kullanmakta ve yüksek performanslı ekran kartını ise oyunlarda ve çizim yaparken aktive etmektedir. Bu görünürde güzel bir politikada olsa bazen sorunlar çıkarmaktadır.
    Size bu sorunun şöyle bir çözümünü sunayım içiniz rahat etsin Nvida kartlarda bilgisayarda yüklü gelen Nvida control center, Amd kartlarda da catalyst control center programlarından 3d ayarlar ve ya phscx ayarlarından yüksek performanslı kartlara oynuyacağınız oyunu,kullanacağınız programı tanıtıp yüksek performanslı ekran kartı ile kullanın seçeneğini işaretlemeniz lazım.

Yani,

buralardan ayarlamanız lazım hocam catalsyt control centerdada bu olay böyledir fakat tam olarak resim verememekteyim.
    Ekran kartınızın bir sorunu yoktur.
    Bunun kesin çözümü ise bilgisayarınızı açıp lcdye giden görüntüyü harici karta taşımak olabilir.Ama olabilir diyorum ve nasıl olacağını tam bilememekteyim.

Laptop Çift Ekran Kartı Sorunu 1 Haftadır Uğraşıyorum Acil Yardım .. Laptop Çift Ekran Kartı Sorunu 1 Haftadır Uğraşıyorum Acil Yardım .. Laptop Çift Ekran Kartı Sorunu 1 Haftadır Uğraşıyorum Acil Yardım ..

• aynı sorun bende de var. makineyi alalı 1 hafta oldu fakat diğer ekran kartına geçiş bi türlü yapamıyorum. yokmu bilen birisi lütfen yardım etsin!!!!!!!!!!!
  • http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/AMDCatalyst132BetaDriver.aspx bu driver'ı deneyin bilgisayarınızdakini kaldırıp en azından biraz performans artışı sağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omergsfb

aynı sorun bende de var. makineyi alalı 1 hafta oldu fakat diğer ekran kartına geçiş bi türlü yapamıyorum. yokmu bilen birisi lütfen yardım etsin!!!!!!!!!!!

PC marka modelinizi belkirtin, gerekli driveri size yönlendireyim.
  • bende de aynı sorun vardı çok basit bi yolla çözdüm

ya gördükçe gülüyorum bakın anlatayım aygıt yöneticisine gireceksiniz görüntü bağdaştırıcılırı altından inteli devre dışı bırakacak sınız mec vuren diğer kartta açıyo

Ben böyle düzmantıkla çözmüştüm
  • bende imzamda olan bilgisayar var kadeş bendede intel hd graphic 4000 bin goruyor cpuz vs programlarda gozukmuyor erkran kartı gittim muhendis bir arakdasa sordum dediki bilgisayar herhangi bir agır program calıstıyorsa (oyun vs.) otomatik olarak kendi geçiyor dedi sonra birazda arastırdım sag tık yapınca Değiştirilebilir grafikleri yapılandır yazıyordu actıgım her programda yuksek performans guc tasarruflu ve atanmamıs vardı yuksek performans yapınca direk ekran kartını kullanıyordu bnce oyle eger yönetten intelin grafini kaldırırsan dierinide gormuyor denedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eternalsilence55 -- 5 Ağustos 2013; 11:10:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eternalsilence55

bende imzamda olan bilgisayar var kadeş bendede intel hd graphic 4000 bin goruyor cpuz vs programlarda gozukmuyor erkran kartı gittim muhendis bir arakdasa sordum dediki bilgisayar herhangi bir agır program calıstıyorsa (oyun vs.) otomatik olarak kendi geçiyor dedi sonra birazda arastırdım sag tık yapınca Değiştirilebilir grafikleri yapılandır yazıyordu actıgım her programda yuksek performans guc tasarruflu ve atanmamıs vardı yuksek performans yapınca direk ekran kartını kullanıyordu bnce oyle eger yönetten intelin grafini kaldırırsan dierinide gormuyor denedim.

yeni pclerde senindediğin gibi onu biliyorum ama2011 model pclerde olmuyo benim dediğimni yapacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: onur01651

quote:

Orijinalden alıntı: omergsfb

aynı sorun bende de var. makineyi alalı 1 hafta oldu fakat diğer ekran kartına geçiş bi türlü yapamıyorum. yokmu bilen birisi lütfen yardım etsin!!!!!!!!!!!

PC marka modelinizi belkirtin, gerekli driveri size yönlendireyim.

hp pavilion g6 2305st

ayrıca ısınma sorunu var. ürünü vatan computer dan aldık. değiştirebilirmiyiz? başka bi marka almak istiyorum da
  • omergsfb O kullanıcısına yanıt
    Değiştirme işinizi vatan ile görüşün, 15 günü geçmediyse değiştirebilirsiniz.
    Detaylı haklarınız için vatan ile görüsün.
    Isınma sorunu için coolsense programını en sessiz modunda çalıştırın herzaman. Isı yükseldiğinde o kendini ayarlayacaktır.
    http://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp59501-60000/sp59936.exe
    Adresindeki sürücüyü kurarak güncelleme yapınız.
    Pc bataryadayken enerji tasarrufunda çalışır. Bataryada iken oyun oynayacaksanız.
    http://h30434.www3.hp.com/t5/image/serverpage/image-id/55527i6D22D69FD5771A43
    Bu ayarıdaki tiki kaldırın yapın.
    Bazı oyunlar sistem tarafından hemen tanınmaz.
    El ile yüksek ekran kartında seçmek istiyorsanız
    http://h30434.www3.hp.com/t5/image/serverpage/image-id/55441i7264DEA607565C26
    Den uygulamayı seçip AMD gpusunu seçiniz.
    Ya da bekleyip biraz kullanmanızın ardından pcinin kendisini ayarlamaya çalışmasını beklyebilirsiniz.
    Herşeyden önce pcyi kullanacaksanız support asistanı çalıştırınız ve güncellemelerine ve pci denetlemesine izin veriniz.
    Ayrıca yeni almışşınız.
    Tarihi geçirmeden ücretsiz sigortadan yararlanınız.Hemen kaydınız yaptırınız.Kutu üzerinde sigorta uyarısını okumuşşunuzdur umarım.
    Birdaha HP alacaksanız DV6 serilerini tercih ediniz.
    Sitesinden aldığınız pcnin Eğlence için mi Günlük işlemler için mi olduğunu kontrol ediniz.
    G6 serisi günlük işlemler içindir, oyun bilgisayarı değildir.
    Ağır performans üzerine değil günlük kullanımda uzun batarya üzerine tasarlanmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D66DD504 -- 6 Ağustos 2013; 10:23:49 >

• quote:

Değiştirme işinizi vatan ile görüşün, 15 günü geçmediyse değiştirebilirsiniz.
    Detaylı haklarınız için vatan ile görüsün.
    Isınma sorunu için coolsense programını en sessiz modunda çalıştırın herzaman. Isı yükseldiğinde o kendini ayarlayacaktır.
    http://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp59501-60000/sp59936.exe
    Adresindeki sürücüyü kurarak güncelleme yapınız.
    Pc bataryadayken enerji tasarrufunda çalışır. Bataryada iken oyun oynayacaksanız.
    http://h30434.www3.hp.com/t5/image/serverpage/image-id/55527i6D22D69FD5771A43
    Bu ayarıdaki tiki kaldırın yapın.
    Bazı oyunlar sistem tarafından hemen tanınmaz.
    El ile yüksek ekran kartında seçmek istiyorsanız
    http://h30434.www3.hp.com/t5/image/serverpage/image-id/55441i7264DEA607565C26
    Den uygulamayı seçip AMD gpusunu seçiniz.
    Ya da bekleyip biraz kullanmanızın ardından pcinin kendisini ayarlamaya çalışmasını beklyebilirsiniz.
    Herşeyden önce pcyi kullanacaksanız support asistanı çalıştırınız ve güncellemelerine ve pci denetlemesine izin veriniz.
    Ayrıca yeni almışşınız.
    Tarihi geçirmeden ücretsiz sigortadan yararlanınız.Hemen kaydınız yaptırınız.Kutu üzerinde sigorta uyarısını okumuşşunuzdur umarım.
    Birdaha HP alacaksanız DV6 serilerini tercih ediniz.
    Sitesinden aldığınız pcnin Eğlence için mi Günlük işlemler için mi olduğunu kontrol ediniz.
    G6 serisi günlük işlemler içindir, oyun bilgisayarı değildir.
    Ağır performans üzerine değil günlük kullanımda uzun batarya üzerine tasarlanmıştır.

tavsiyeleriniz için teşekkürler. bugün aldığım yere yani vatan computer a gittim. bu sorun genellikle oluyomuş. bayram haftası olduğu için servisler kapalıymış. haftaya pazartesi getirin, biz servise verelim dediler. servis baktıktan sonra iade işlemi varmış. eğer iade edebilirsem başka marka almayı düşünüyorum.

• Arkadaşlar ilk mesajı bazalarak yazıyorum sanıyorum diğerlerinizin problemide buna yakın.
    Hp Pavilion G6-2102et modeli için araştırdım.

cihaz da iki versiyon mecut ati'li ve Nvidia'lı

sizdeki hangi modelse onu kuruyorsunuz.

iki ekran kartı olan sistemler vardır ama bunlar farklı model bile olamazken farklı markalar tabiki olamaz.

haliyle siz iyisimi sisteminizde hem nvidia hem ati kartı kullandığınız düşüncesini bir kenara bırakın.

iyi forumlar.
    Marka konusunda herzaman HP severim ve memnuniyet garantisi veririm.
    Size birkaç şey söyleyeyim.
    Eğer amacınız oyun oynamak ise mutlaka MASAÜSTÜ pc alın.
    Soğutucu alıp, sağlam notebook alıp oynumu oynarım vs vs böyle bir sistem yok.
    Hangi marka olursa olsun ekran kartlarının bir ömrü vardır. Notebooklarda bu ömür kısadır.
    Bu yüzden size asla oyun notebooku tavsiye etmem. Hangi marka olursa olsun. o notebook masaya bağımlı kalacaksa, yerinden kımıldamayacaksa onu almanız tamamiyle beyinsizliktir.
    Eğer; günde 1-2, haftada en fazla 5-6 saat oyun oynarsanız, ve bi oyun bitirdikten sonra başka oyuna hemen geçmezseniz işte size o zaman notebook tavsiye ederim.
    İşte HP burada devreye giriyor. Notebook demek seyehat demek. Seyehat demek tarz demek. Hp bu konuda herzaman tasarımın hakkını veriyor. Kaldıki servisi son derece iidir.
    Yazdıklarımı okursanız daha sağlıklı bir seçim yapmış olursunuz.
    Hp tavsiye eden biri olarak şu an alabileceğiniz oyun bilgisayarlar dv6-7xxx serisidri ve fiyat olarak 2.300 liradan başlar.
    O pcleri kesinlikle tavsiye ederim. Ama sakın unutmayın yine sırf oyun için o pclerde alınmaz. Ama her oyunu da oynatır.

• quote:

Marka konusunda herzaman HP severim ve memnuniyet garantisi veririm.
    Size birkaç şey söyleyeyim.
    Eğer amacınız oyun oynamak ise mutlaka MASAÜSTÜ pc alın.
    Soğutucu alıp, sağlam notebook alıp oynumu oynarım vs vs böyle bir sistem yok.
    Hangi marka olursa olsun ekran kartlarının bir ömrü vardır. Notebooklarda bu ömür kısadır.
    Bu yüzden size asla oyun notebooku tavsiye etmem. Hangi marka olursa olsun. o notebook masaya bağımlı kalacaksa, yerinden kımıldamayacaksa onu almanız tamamiyle beyinsizliktir.
    Eğer; günde 1-2, haftada en fazla 5-6 saat oyun oynarsanız, ve bi oyun bitirdikten sonra başka oyuna hemen geçmezseniz işte size o zaman notebook tavsiye ederim.
    İşte HP burada devreye giriyor. Notebook demek seyehat demek. Seyehat demek tarz demek. Hp bu konuda herzaman tasarımın hakkını veriyor. Kaldıki servisi son derece iidir.
    Yazdıklarımı okursanız daha sağlıklı bir seçim yapmış olursunuz.
    Hp tavsiye eden biri olarak şu an alabileceğiniz oyun bilgisayarlar dv6-7xxx serisidri ve fiyat olarak 2.300 liradan başlar.
    O pcleri kesinlikle tavsiye ederim. Ama sakın unutmayın yine sırf oyun için o pclerde alınmaz. Ama her oyunu da oynatır.

izmirde oturuyorum ve rize ilahiyatı kazandım. onun için masaüstü alamam. ilk defa hp yi tavsiye eden birisine rastladım. herkes ısınma sorunundan şikayetçi. mesela benim makine 1.5 haftalık. oyuna girince fan öyle bi çalışıyo ki, sanki masaüstü bilgisayar çalışıyo gibi. dediğiniz fiyattaki ürünleri alma imkanım yok. çok pahalılar. en az 5 yıl sonra alabilirim. bana şu an için beni idare edecek bişey lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: gnc0

[Kunye=Kardeşim qeçmiş oLsun bu sorun yüzünden pc'me 10 defa format attım ben ama bi şey değişmedi. HP müşteri hizmetLerini aradım bana bi cd qönderekLerini bununda 83 lira ödemesi oLduğunu syLediLer. Bu arada sadece 2 dk düşünerek çözüm buLdum. ekran kartını sadece win7 home basic'te kullanabiliyoruz. ben hallettim bütün driverLeri kurdum ve içimde pc'de rahat şuan.] [Kunye=]

Türkçe'ye biraz dikkat etsek?
    Öncelikle hayırlı bayramlar dilerim. Hp i tabiki tavsitye ederim.
    Isınma konusunda bi nebze haklılar ama her pcsinde değil. Tüm markalarda böyledir.
    Aldığın pcnin ne için olduğu önemlidir.
    Kullanım amacı.
    G serileri günlük kullanım içindir. Özellikleri fazladır die herkes bu pcleri alır. ama bu pcler oyun için ve zorlu grafik için tasarlanmamıştır.
    Amaçları günlük işlem ve internettir.
    Size şu an tavsiye edebileceğim uygun fiyatlı bir hp notebook ürünü yok .
    Fiyatları ileri seviyelerde.
    Ama ultrabook alabilirsiniz.
    15-b031 ürünü iidir, hdd bulunduğu kısmı biraz ısınır, şarjı 5-6 saat gider o haliyle. Oyun oynatır ama fazla ısnır.
    Bu pcye format atıp İşletim sistemini SSD diskine ( çift hdd mevcut ) kurarsanız kolay kolay ısınmaz ve her oyunu iice oynatır. Fiyatı 1.300 lira civarı.
    Her iki haldeki kullanılan pcye sahibim.
    Vatanda mevcut mesela ürün.
    Zaten şu an notebook yerine ultrabook almak en mantıklı seçimdir.

• quote:

Öncelikle hayırlı bayramlar dilerim. Hp i tabiki tavsitye ederim.
    Isınma konusunda bi nebze haklılar ama her pcsinde değil. Tüm markalarda böyledir.
    Aldığın pcnin ne için olduğu önemlidir.
    Kullanım amacı.
    G serileri günlük kullanım içindir. Özellikleri fazladır die herkes bu pcleri alır. ama bu pcler oyun için ve zorlu grafik için tasarlanmamıştır.
    Amaçları günlük işlem ve internettir.
    Size şu an tavsiye edebileceğim uygun fiyatlı bir hp notebook ürünü yok .
    Fiyatları ileri seviyelerde.
    Ama ultrabook alabilirsiniz.
    15-b031 ürünü iidir, hdd bulunduğu kısmı biraz ısınır, şarjı 5-6 saat gider o haliyle. Oyun oynatır ama fazla ısnır.
    Bu pcye format atıp İşletim sistemini SSD diskine ( çift hdd mevcut ) kurarsanız kolay kolay ısınmaz ve her oyunu iice oynatır. Fiyatı 1.300 lira civarı.
    Her iki haldeki kullanılan pcye sahibim.
    Vatanda mevcut mesela ürün.
    Zaten şu an notebook yerine ultrabook almak en mantıklı seçimdir.

teşekkürler size de hayırlı bayramlar :)
    zaten oyun için kullanılan laptoplar bi süre sonra ısınır, ona bişey demiyorum. ama 1 haftalık makinenin ısınması biraz garibime gidiyo.

peki şu an elimdeki laptopla bu makineyi karşılaştırsak hangisini tavsiye edersiniz?

http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/lenovo-59-374970-z500-notebook-core-i5-260ghz-8gb-1tb-2gb-156-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=66459

Z580 i öneriyorlardı forumda, ben lenovayı pek sevmem.
    İBM gibi göremem artık onu, o yuzden tercih senin.
    Gİt yerinde gör pcyi.
    Sözümü tekrarlıyorum.
    Oyun için asla notebook alma.
    Alıyorsanda biraz tipe önem göster yani.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.