Şimdi Ara

Arkadaşlar FAN'la ilgili bir sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar.Dün VATANBİLGİSAYAR dan satın aldığım 2 tane 120MM COOLERMASTER fan elime ulaştı.Arkadaşımla taktık.Birisi kasa üstünden sıcak havayı veriyor, birisi yan şeffaf panelden içeri hava alıyordu.Üsttekinde sorun yoktu fakat yandakinden ses geliyordu.Elimi biraz fanın üstüne getiriyorum susuyo, elimi çekyorum yine ses çıkarmaya başlıyor.Evet arkadaşlar bu sorunu nası çözebilirim cevaplayan herkese minnettar kalacağım.(Bu arada kasamın markası COOLERMASTER 430BLACK ELİTE)İyi forumlar arkadaşlar

• Hiç cevap verecek birisi yokmu ???
  • gelen ses motor sesimi yoksa pervanelerden gelen hava sesimi...elini koyunca ses gidiyo demişsin plastik vidalar var titreşimleri önlemek için onları deneyebilirsin...
  • büyük ihtimalle titreşimden...
    vidaları çok sıkmıyor olabilirsin...
    veya fanı taktığın panel gevşek olabilir...
  • Fanların yerini değiştirip deneyin. Belki dikey durduğu için ses yapıyordur. Yatay durursa ses yapmayabilir..
  • Evet arkadaşlar bende titreşimden olduğunu düşünüyorum fakat vidaları, fanlar ilk geldiğinde bilmeden yanlış bi tornavidayla sıktım ve vidaları zedeledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dalakci

gelen ses motor sesimi yoksa pervanelerden gelen hava sesimi...elini koyunca ses gidiyo demişsin plastik vidalar var titreşimleri önlemek için onları deneyebilirsin...

Peki plastik vidaları nereden bulabilirim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Beyler bir sorum var
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-afk-r5251-titresim-onleyici-kaucuk-vida-28l/productdetails.aspx?I_ID=42549

burda var..

Saol kardes Media Markta gidebilirsem alırım çok çok saol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fahriparlaktas

quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-afk-r5251-titresim-onleyici-kaucuk-vida-28l/productdetails.aspx?I_ID=42549

burda var..

Saol kardes Media Markta gidebilirsem alırım çok çok saol

ne demek..kolay gelsin...

• Arkadaşlar bugün fanın vidalarını değişirdim tam oldu iyicede sıktım.üsttekininkinide iyicene sıktım.üstteki artık daha iyi çalışıyor.fakat arkada olan, kasanın içine hava alan fan hala ses çıkartıyor.fanı diğer tarafa çeviriyorum (havayı dışarıya çıkartıcak şekilde) ses kesiliyor.Yine eski haline getiriyorum (havayı içe alacak şekilde) ses gelmeye başlıyor.Herneyse taktım ve ses devam etti.Arkadaşlar elimi üstüne getiriyorum derken elimle temasa geçmiyor fan.yani sadece içine çekeceği havayı azaltıyorum gibi ... böyle ses kesiliyor fakat elimide sürekli orda tutamam :D arkadaşlar her mesaja açığım tüm yöntemleri deneyeceğim.iyi forumlar.cevaplarınızı bekliyorum
  • Arkadaşlar sorunu çözdüm gerek kalmadı yardıma.İyi forumlar
  • sorunu nasıl çözdün bende aynı sorunu yaşıyorum şuan, yardımcı olabilirmisin bana
  • bu konu hakkında yardımcı olabilecek yok mu bana_?
  • Merhaba kardes cok gıcık bi sorun biliyorum :) öncelikle söyle oldu : fan arkada baya ses yapıyodu ve diger gunde yola cıkcaktık.bende sınırlendım ve son bı kez deneyım dedım.fanı arkadan söktüm ve calısır vaziyette yan kapaga goturdum ve bırden ses kesıldı.cok heyecanlanmıstım ve hemen vıdalarını sıktım :D yani sana sunu derımkı o fan bıyerlere surtuyodur kesınlıkle.bende yok surtmuyodur dedım ama az da olsa surtuyo bı yerlere ve buda sınır bozucu bı ses cıkartıyor.bence fanı sök ve calısır vazıyette orayla temasını kopar yanı fanı yerınden cıkar pc calısırken...ses kesılıyosa bı yerlere surtuyodur ama ses kesılmıyosa fanın sorunlu olabılır.yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana :)iyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, fazlasıyla gıcık bir sorun. :) ne yaptıysam ne ettiysem olmuyor. fanı söktüğümde ses kesiliyor fanda bir sorun olduğunu düşünmüyorum :) vidalarımda silikon vida hadi titreşim oluyor desek o da değil :) bendeki fan akasa viper 14cm hava akımı fazla geliyor olabilir, artık tek düşüncem bu :) yarın öndeki 12cm cooler master fanı söküp yan tarafa takacağım akasayı da öne alacağım :) sonucu buradan paylaşırım artık :) yardımcı olduğun için teşekkür ederim arkadaşım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhanaytac

Merhaba, fazlasıyla gıcık bir sorun. :) ne yaptıysam ne ettiysem olmuyor. fanı söktüğümde ses kesiliyor fanda bir sorun olduğunu düşünmüyorum :) vidalarımda silikon vida hadi titreşim oluyor desek o da değil :) bendeki fan akasa viper 14cm hava akımı fazla geliyor olabilir, artık tek düşüncem bu :) yarın öndeki 12cm cooler master fanı söküp yan tarafa takacağım akasayı da öne alacağım :) sonucu buradan paylaşırım artık :) yardımcı olduğun için teşekkür ederim arkadaşım.

Önemli değil iyi forumlar :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.