ARKADAŞLAR CEVAP BEKLİYORUM SORUM HAVADA KALDI YA SAYGILAR ARZ EDİYORUM:)))
quote:
Orijinalden alıntı: murat.tunc
ARKADAŞLAR CEVAP BEKLİYORUM SORUM HAVADA KALDI YA SAYGILAR ARZ EDİYORUM:)))
Öncelikle acelenizi anlamak zor. İlk mesajınızdan 1,5 saat sonra cevap bekliyorum diye belirtmişsiniz. Forumda istediğiniz tarzda cevap almanız bazen bir kaç gün bile sürebilir. Her neyse Corsa konusunda ben yardımcı olmaya çalışayım. 99 model Corsa GLS sahibiyim. Yakıtını sormuşsunuz. Şu sıralar soğukların da etkisiyle 100km'de arabam yaklaşık 8lt benzin tüketiyor. Daha çok şehir dışı kullansam da, kullandığım yollar ilçe ya da köy yolları olduğu için söylediğim yakıtı karma değer olarak görebilirsiniz. Tabi geçen soğuklar da yakıt tüketimini etkiledi. Yani havalar ısındığında yakıtın 1lt azalacağını tahmin ediyorum. Fazla agresif kullanmadığımı da belirtmek isterim. Bunun dışında performans beklentiniz varsa bu araba sizi üzecektir. Her ne kadar 90HP de olsa, araba fazla çevik değil. Yüksek hızlara göre tasarlanmamış. Daha çok şehir içi arabası. Bakım masraflarına gelecek olursak hiç servise götürmedim, serviste ne kadar tutar bilemiyorum. Bakımlarını sanayide yaptırıyorum. 100 liraya 15.000'de bir gelen rutin bakımını yaptırabilrisin. (4lt yağ, orjinal yağ filtresi, orjinal benzin filtresi, hava ve polen filtreleri) Bunun dışında 7-8 ay kadar önce Triger Kayışı ve Baskı Balata değişimi yaptırdım gene sanayide. İşçilik dahil 550 lira civarı tuttu. (Orjinal parçalar kullanıldı) Yakında lastikler, fren balataları, rot başları vs değişecek. Bunlar için 700-800 lirayı gözden çıkardım. Sonuçta kullanılan araba, mutlaka böyle masraflar çıkaracak. Fakat şunu belirteyim araba, aldığımdan beri Allah'a şükür bir hasar açmadı. (Alalı 1 seneyi biraz geçti) Masraflar hep bakıma gitti. Eğer ki düşünceniz arabayı daha çok uzun yolda kullanmaksa pek tavsiye etmiyorum. Fakat şehir içi kullanacak ve senelik çok yol yapmayacaksanız sizi memnun edebilir.
öneriniz için çok teşekkür ederim benimde beklentim bu yöndeydi ben aracı genelde şehir içi kullanım için alıyorum yılda birkere uzun yol ya yaparım ya yapmam lpg olursa sanırım daha uygun olacaktır performans olarak çok bir beklentim yok sakin kullanımı tercih ediyoorum tekrar tekrar teşekkür ederim...
daha 215.000 km yapmış Ömrünün yarısını tamamlamış hocam nereye gider bu araba motor ister 250.00-300.000 de. Öyle bir yazmışınız ki sanki 50.000 km de + 91 model araç ya git 12.000 tl ye 2000-2001 full orjınal slx klimalı lpgli al satarken havada kapılır bunu satamazsın da.
ARKADAŞIM DALGA MI GEÇİOSUN SLX DİO BU ARABANIN MOTOR ÖMRÜ SLX İ İKİYE KATLAR
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme