araştırıyorum solaklar Keman çalabilir mi?Fakat bir dünya çelişki ile karşılaştım kimi olur kimi imkansız dese de ben aranızda bu konu hakkında bilgisi olanlara danışmak istedim.Bir kaç hoca ile konuştum sağını kullanalım falan desede sağ elime güvenmiyorum ve bir solak olduğum için sol elimi kullanmak istiyorum.250 liram var yani bunu keman almak için ayırdım nasıl bir keman almalıyım?Yarın kesinlikle alacağım bu gece bu konuya nokta koymak istiyorum.Şimdiden teşekkür ederim.Konudışı özelede açtım konuyu sizlerdende yardım istiyorum Keman çalan arkadaşlar bir zahmet tavsiyeleriniz.
250 liraya anca çakma çin malı kemanlarda alırsın.Adam gibi bişey için 600-700 ü gözden çıkaracaksın ne yazıkki.
quote:
Orijinalden alıntı: lawli@
250 liraya anca çakma çin malı kemanlarda alırsın.Adam gibi bişey için 600-700 ü gözden çıkaracaksın ne yazıkki.
Yeni başlayacağım için uygun bir şey düşündüm ama verim alamazsın diyorsan ayırdığım bütçeyi artırabilirim keman çalıyor musun sen?
Solak kemanı yok mu?
quote:
Orijinalden alıntı: Lars Ulrich
Solak kemanı yok mu?
Tellerin yeri değiştiği zaman oluyor keman kullanan bir arkadaş arıyorum ama bulamadım soracaklarım var.
quote:
Orijinalden alıntı: Ruhumun
quote:
Yeni başlayacağım için uygun bir şey düşündüm ama verim alamazsın diyorsan ayırdığım bütçeyi artırabilirim keman çalıyor musun sen?
Ben çalmıyorum da çalan arkadaşlarım var.Ama bir denemek istiyorum çok profesyonel olmasın diyosan 100 tl yede keman var.Al bitane onlardan baktın iyice sardı biriktirir paranı alırsın sağlam bişey
quote:
Ben çalmıyorum da çalan arkadaşlarım var.Ama bir denemek istiyorum çok profesyonel olmasın diyosan 100 tl yede keman var.Al bitane onlardan baktın iyice sardı biriktirir paranı alırsın sağlam bişey
rica etsem bilgi alabilir misin çok çesidi var hangisini almalıyım.
öncelikle başlık yanlış ( bence ) sorulması gereken ---- sol eldeki arşeyle sağ omuzda keman çalınabilir mi?----
durumu böyle düşünürsek 1- sahne disiplini açısından imkansızdır (yani orlestra eşliğinde virtüöz olarak sahneye çıkamazsın ama kişisel konser resital verirsin ) 2- özel yapım keman bulman gerekir çünkü tellerin yeri değişince seslerin derinliği de tamamen farklılaşıyor 3- "virtüözlük umrumda değil ben kendime ve çevremdekilere çalıcam" dersen gayettabi çalarsın... 4- anında öyle parlamışsa ne kadar yetenekli olursa olsun bence o hoca beş para etmez çünkü keman sabır ve psikolojik dayanıklılık isteyen bir ensturmandır... 5- zorluk herkes için geçerli sen zorluk çekicen başarısız olucan bir başkası zorluk çekmeden başarılı olucak işte asıl imkansız olan budur...
uzun lafın kısası çalarsın... AL IN TI
quote:
quote:
rica etsem bilgi alabilir misin çok çesidi var hangisini almalıyım.
bir hocaya falan danışsan daha iyi olur.şimdi ben bişey derim sorun olur.
quote:
bir hocaya falan danışsan daha iyi olur.şimdi ben bişey derim sorun olur.
danıştım solak olduğumu duyan burun kıvırıyor yarın almaya gideceğim satıcı arkadaş hiç anlamadığım için dayayacak bana uyduruk bir alet o yüzden bilgi topluyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Corpolar
öncelikle başlık yanlış ( bence ) sorulması gereken ---- sol eldeki arşeyle sağ omuzda keman çalınabilir mi?----
durumu böyle düşünürsek 1- sahne disiplini açısından imkansızdır (yani orlestra eşliğinde virtüöz olarak sahneye çıkamazsın ama kişisel konser resital verirsin ) 2- özel yapım keman bulman gerekir çünkü tellerin yeri değişince seslerin derinliği de tamamen farklılaşıyor 3- "virtüözlük umrumda değil ben kendime ve çevremdekilere çalıcam" dersen gayettabi çalarsın... 4- anında öyle parlamışsa ne kadar yetenekli olursa olsun bence o hoca beş para etmez çünkü keman sabır ve psikolojik dayanıklılık isteyen bir ensturmandır... 5- zorluk herkes için geçerli sen zorluk çekicen başarısız olucan bir başkası zorluk çekmeden başarılı olucak işte asıl imkansız olan budur...
uzun lafın kısası çalarsın... AL IN TI
evet bunu okudum virtüözlük umrumda değil zaten vokalistim bir işim var onun haricindede sadece kemana merak saldım.Yinede sağolasın ilgin için.
quote:
danıştım solak olduğumu duyan burun kıvırıyor yarın almaya gideceğim satıcı arkadaş hiç anlamadığım için dayayacak bana uyduruk bir alet o yüzden bilgi topluyorum.
peki kendi başına mı öğreneceksin
quote:
quote:
Hayır yarın kemanı alıp çalacağım kursların kapısını öğrenmek istiyorum diyeceğim ciddiyetimi anlamaları açısından iki hoca ve iki kurs ile görüştüm olumsuz yanıt aldım.
quote:
quote:
quote:
Hayır yarın kemanı alıp çalacağım kursların kapısını öğrenmek istiyorum diyeceğim ciddiyetimi anlamaları açısından iki hoca ve iki kurs ile görüştüm olumsuz yanıt aldım.
Bence acele etme önce sağlam bi hoca bulmaya bak.Sonra alırsın kemanı.Olmazsa sağ elle dene derim.
quote:
Bence acele etme önce sağlam bi hoca bulmaya bak.Sonra alırsın kemanı.Olmazsa sağ elle dene derim.
Yarın bu işi bitir eyim diyordum ama hocalarda bir alem ne yapacağız bakalım yarın.
ben gitar çalıyorum solağım tellerin yerini değiştirmeden çalıyorum. kemanda da sorun olmaz herhalde?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme