Şimdi Ara

Arkadaşlar Lütfen yardım. direksiyon kutusundan ses geliyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
34.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    megane aracımın sabit duruken direksiyonunu çevirdigim zaman orta kısımda ve sonlara dogru tak tak diye ses yapıyor.
    araç hareket halinde iken bu sesi yapmıyor veya kaygan bir zemin üzerinde iken yapmıyor. lastik sert bir zemine bastıgı zaman yapıyor ve bu durum çok canımı sıkıyor. servisi aradım yanlızca direksiyon ktusuna 750 ytl dedi.
    daha önce bu sorunla karşılaşan varmı
    ucuz yollu halledilebilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Direksiyon Kutusundan Gelen Ses: Nedenleri ve Çözümleri

Direksiyon kutusundan gelen sesler, araç sahiplerinin sıklıkla karşılaştığı sorunlar arasındadır. Bu sesler, sürüş deneyimini olumsuz etkileyebilir ve direksiyon kutusu arızasına işaret edebilir.

Direksiyon Kutusundan Ses Gelmesinin Nedenleri

Direksiyon kutusundan gelen sesler, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir:

• Aşınma ve Yıpranma: Zamanla, direksiyon kutusu bileşenleri aşınır ve gevşer. Bu durum, direksiyonu çevirirken gürültüye neden olabilir.
    • Düşük Hidrolik Sıvısı Seviyesi: Hidrolik direksiyon sistemleri, direksiyon kutusu bileşenlerini yağlamak ve soğutmak için sıvı kullanır. Düşük sıvı seviyeleri, seslere ve arızalara neden olabilir.
    • Boş Direksiyon Kutusu: Direksiyon kutusu boşluğu, direksiyon simidini çevirdiğinizde gürültüye neden olan aşırı boşluğa işaret eder.
    • Arızalı Bileşenler: Direksiyon kutusunun burçları, dişlileri veya contaları arızalıysa seslere neden olabilir.

Direksiyon Kutusu Sesi Yapıyor mu?

Çoğu direksiyon kutusu, özellikle düşük hızlarda veya park ederken hafif sesler çıkarabilir. Ancak, aşağıdaki sesler direksiyon kutunuzda sorun olduğuna işaret edebilir:

• Çevirme sırasında gelen yüksek veya gıcırtılı sesler
    • Direksiyonu sabit tutarken gelen uğultu veya iniltiler
    • Direksiyon simidinde hissedilen titreşimler

Direksiyon kutusundan gelen sesi gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Hidrolik Sıvı Seviyesini Kontrol Et ve Tamamla: Düşük sıvı seviyesini tespit edersen, sistemi üreticinin önerdiği sıvıyla doldur.
    • Boşluğu Kontrol Et ve Ayarla: Direksiyon kutusu boşluğu aşırıysa, bir teknisyen tarafından ayarlatılmalıdır.
    • Arızalı Bileşenleri Tespit Et ve Değiştir: Arızalı burçlar, dişliler veya contalar seslere neden oluyorsa, bunların değiştirilmesi gerekebilir.
    • Bir Profesyonelden Yardım Al: Direksiyon kutusu sesleri devam ediyorsa veya daha kötüye gidiyorsa, profesyonel bir tamirciye danışmak en iyisidir.

Direksiyon kutusundan gelen sesleri görmezden gelmek, daha ciddi sorunlara yol açabilir. Bu sorunu erken tespit ederek ve uygun çözümleri uygulayarak, güvenli ve sorunsuz bir sürüş deneyimi sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • servise gittiysen kesin tanıyı koymuşlar lastik Biryere sürtebilir diyecektim :) Sorsaydın tamiri yapılabiliyormu
  • servise gittim. ses direksiyon kutusundan geliyor. onu bende servise gitmeden önce biliyordum. ama adamlar diyorki : Biz parça değişimi onarımı yapmayız o nedenle bu sorunun giderilmesi için kutuyu komple değiştirecez dediler.
    750+ işçilik
  • Bildiğim kadarıyla direksiyon kutusunun servis fiyatı 350 cıvarında işcilik haric. Servisten teklif al teklifteki seri numaralı parçayı dışarıdan al dışarıda iyi bir ustaya yaptır. Ben aracımı yeni aldım, servis direksiyonda hafif boşluk var dedi ben takmıyorum en az 1 sene sonra değiştiririm, suanda beni rahatsız etmiyor boşluk.. Değiştireceğim zamanda parçayı alıp dışarıda yaptıracağım.
  • Direksiyon kutusunu orjinal olarak servisten al dışarda iyi bir ustaya taktır garantisi yok galiba Direksiyon kutusu okadar zor değil takması parçan Orjinal olsun
  • benim direksiyonumda soğukken bi sıkılık vardı biraz yol gidince düzeliyodu :) servis bana kutudan olabilecegini değişmedi gerektiğini ve dğeişmesinin 2 milyar civarında bi paraya mal olacağını eğer düzelmesse pompadanda olabilir dedi ve onunda değişim sonucunda toplam 5 miyar masraf çıkardı bana, tamiri yokmu dedim ? belki yağı falan bitmiştir ? bana verdikleri cevap : bunlara hiç bi şekilde müdahale edilemiyor, bozulunca komple değişiyoruz.

bende iyi o zaman nerde tam bozulursa o zaman yaptırırm dedim çıktım ordan :) gittim sanayideki eski ustama, otomatik şanzuman yağı, farın bi tanesini söktü ordan orda küçük bi kutu vardı o kutuda hiç yağ kalmamış. doldurdu o kutuyu sorun düzeldi toplam maliyeti 10 lira :) servise kalsak 5 milyar.. bu arada aracım 2004 model renault kangoo 1.5 dci
  • askvesen kardeş senin oLayda iyiymiş !.. 5.000 Lirayi iyi amorti etmişsin !.. 4.990 tL.kârdasın şuan !..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • servise pek güvenmemek gerek :) ama 60.000 bakımını serviste yaptırdım baya bi pazarlık etti babam az kalsn giriyoduk birbirine :) 2 sene parça garantili bişi olursa dayanırım kapılarına :D
  • selam arkadaşlar bugün sanayiye girdim bir ustaya arabayı gösterdim usta arabanın altına girdi ve direksiyon kutusunu şaseye baglayan 4 tane vida var onolar gevşemiş. direksiyonu çevirince vidalar oynuyor ve tat tak diye ses yapıyormuuuş.
    ben problemimi mçözdüm.
    sevisten uzak durun.
  • sorunu olan arkadaşlara duyurulur.
    direksiyon kutusu arızalı diye 1500 ytl para vermeyin
    zelenor sende oraya baktır.
    ben bu sorunun 7 aydır yaşadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: askvesen

benim direksiyonumda soğukken bi sıkılık vardı biraz yol gidince düzeliyodu :) servis bana kutudan olabilecegini değişmedi gerektiğini ve dğeişmesinin 2 milyar civarında bi paraya mal olacağını eğer düzelmesse pompadanda olabilir dedi ve onunda değişim sonucunda toplam 5 miyar masraf çıkardı bana, tamiri yokmu dedim ? belki yağı falan bitmiştir ? bana verdikleri cevap : bunlara hiç bi şekilde müdahale edilemiyor, bozulunca komple değişiyoruz.

bende iyi o zaman nerde tam bozulursa o zaman yaptırırm dedim çıktım ordan :) gittim sanayideki eski ustama, otomatik şanzuman yağı, farın bi tanesini söktü ordan orda küçük bi kutu vardı o kutuda hiç yağ kalmamış. doldurdu o kutuyu sorun düzeldi toplam maliyeti 10 lira :) servise kalsak 5 milyar.. bu arada aracım 2004 model renault kangoo 1.5 dci

Yuh!

• selam arkadaşlar benim direksiyon kutusu problemimde çözüldü. servis direksiyon kutusu arızalı ise komple degişir dediler. 2000 ytl civardıa masraf.
    tamirciye gittim. dün sadal ın söledigi gibi benim de direksiyon kutusunu tutan vidalar gevşemiş usta o vidaları sıktı ve makina ter temiz oldu usta borcum ne dedim varsa bozugun ver yoksa canın sagolsun dedi.
    işteee arkadaşlar sanayide işi iyice araştırın en son servise gidin2000 lira nere 10 lira nereee
  • merhabalar bnede 2005 clio sembol var bendede aynısı oldu ilk çalıştıktan sonra direksiyondan ses geliyordu yola çıktıktan sonra ses kesiliyor bu şekilde 2 ay kullandım benim aracın direksiyonu elektirik desteli hidrolik yine yağ ile çalışıyor ama normal vatandaş bakımını yapamasın diye tampon arkası ön sol tekerin önünde akünün altına yerleştirmişler benimki 200 lireye patladı bence vakit geçirmeden derhal bakımını yaptırın bir tavsiye daha 4 5 yerden fiyat alın servislere güvenmeyin 100 liralık tamiri 400 liraya yapıyorlar emin oln bende servis zedelerdenim saygılar kazasız sürüşler....
  • servis işin kolayına kaçıyor hem yedek parçayı satıyor hemde işcilikten götürüyor
    parça tamiri zahmetine girmezler
    birde randevü verip bekletmezlermi :)
    bencece en iyisi ve en ekonomği adam gibi bir ustaya hallettirmek .
    benim direksiyondanda ses geliyordu hidrolik yağına baktım çok azalmış doldurdum ses mes kalmadı :)
    -----
    aylar sonra başka bir nedenden dolayı ses gelmeye başladı :)
    onuda çözdüm direksiyon u çok uzun zaman sonra biraz kendime doğru çekip kullanmaya başlamıştım sesde o zaman başlamıştı direksiyonun mekanik yerlerine yağ sıktım ses azaldı zamanla yok oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasodem

Bildiğim kadarıyla direksiyon kutusunun servis fiyatı 350 cıvarında işcilik haric. Servisten teklif al teklifteki seri numaralı parçayı dışarıdan al dışarıda iyi bir ustaya yaptır. Ben aracımı yeni aldım, servis direksiyonda hafif boşluk var dedi ben takmıyorum en az 1 sene sonra değiştiririm, suanda beni rahatsız etmiyor boşluk.. Değiştireceğim zamanda parçayı alıp dışarıda yaptıracağım.

hasodem çok güzel demişsin . dışardan yaptırmak daha iyi direksiyon kutusu yapan çok sayıda servis var .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.