Şimdi Ara

arkadaşlar lütfen yardım edin virgül nasıl nokta olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
28.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar herkese selamlar ben bilgisayarda genelde word kullanıyorum ve num lock taki nokta olan tuş virgül yazıyor (del tuşu) bunu nokta yapmanın bir yolu varmı yardımcı olursanız çok sevinirim herkese iyi çalışmalar...saygılarımla.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klavyede Virgül Yerine Nokta Çıkması Sorunu ve Çözümleri

Klavyede virgül tuşuna bastığınızda nokta çıkmasıyla karşılaşanlar için oldukça yaygın bir sorundur. Bu sorun, genellikle çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. İşte sorunu çözmek için uygulayabileceğiniz bazı adımlar:

• Numlock Tuşunu Kontrol Et: Nümerik tuş takımında bulunan "Numlock" tuşuna basarak etkin olup olmadığını kontrol et. Numlock etkinleştirildiğinde, klavyedeki numerik tuşlar sayı yerine imleç kontrol tuşları olarak çalışır. Numlock'u devre dışı bırakmak için tekrar bas.

• Klavye Ayarlarını Kontrol Et: Bilgisayarınızın klavye ayarlarını kontrol et. Bazı durumlarda, klavye ayarları yanlışlıkla değiştirilmiş olabilir veya farklı bir klavye düzeni seçilmiş olabilir. Doğru klavye düzenini seçtiğinden ve virgül tuşunun nokta işlevi görmediğinden emin ol.

• Donanım Sorunlarını Gider: Klavye ile bilgisayar arasındaki kablo bağlantısını kontrol et. Kablo gevşek veya hasarlıysa, klavye tuşlarının düzgün çalışmamasına neden olabilir. Farklı bir kablo denmeyi dene. Ayrıca klavye sürücülerini güncelleyerek donanım sorunlarını gidermeyi dene.

• Yazılım Sorunlarını Gider: Kullanmakta olduğun yazılımın virgülü noktaya dönüştüren bir kısayol tuşu veya ayar olup olmadığını kontrol et. Örneğin, Microsoft Word'de "Ctrl + ." tuş kombinasyonu virgülü noktaya dönüştürür. Bu ayarı devre dışı bıraktığından emin ol.

• Farklı Bir Yazılım Kullan: Virgülü noktaya dönüştürmeye neden olan yazılımla ilgili sorunları gidermek için alternatif bir yazılım kullanmayı dene. Örneğin, farklı bir metin düzenleyici veya web tarayıcısı kullan.

Yukarıdaki adımları izleyerek, klavyede virgül yerine nokta çıkması sorununu çözebilir ve virgülü noktaya dönüştürebilirsin. Sorun devam ediyorsa, profesyonel bir teknik destek uzmanına başvurmayı düşünmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İyi de o tuş zaten virgül yazıyor. Al bak basıyorum ,,,,,,,,,,,, virgül yazıyor.
  • bende biliyorum onun virgül yazdığını ama daha önce bu bende noktaydı çok bilmiş arkadaş sağool.,,,,,
  • Valla bendede virgül nokta hatırlamıyorum.
  • arkadaşlar haklısınız bu durumu pek kişi bilmez ama benim bilgisayarda öyle idi nokta yazıyordum şimdi virgül oldu işyerine gelen bilgisayarcı birşeyler yapmış ama nedenini bilmiyorum mutlaka bir çözüm vardır.yinede cevaplarınız için teşekkürler yardımlarınızı bekliyorum...
  • arkadaşlar aramızda bana yardımcı olacak hiç usta yokmu ????
  • bilgisayarindan bir muhasebe programi yuklumuydu ?
    evet ise; bu tur programlar kullanicinin rahat kullanabilmesi icin del tusundaki virgulu noktaya cevirebiliyor.
    hayir ise
    buyuk ihtimalle bu tur bir program kurulu oldugu icindir.
    windows standardinda (hangi surum olursa olsun) del tusundaki isaret , dur.

belki degistirmenin kolay bir yolu vardir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: murtiss

bilgisayarindan bir muhasebe programi yuklumuydu ?
    evet ise; bu tur programlar kullanicinin rahat kullanabilmesi icin del tusundaki virgulu noktaya cevirebiliyor.
    hayir ise
    buyuk ihtimalle bu tur bir program kurulu oldugu icindir.
    windows standardinda (hangi surum olursa olsun) del tusundaki isaret , dur.

belki degistirmenin kolay bir yolu vardir...

arkadaşım herhangi bir muhasebe programı yüklü değil sadece word excel var yardımların için teşekkürler bakalım bu sorunu bulabilecekmiyiz saygılarımla...
  • kardes sen yine excel in icinde del tusunu nokta olarak mi kullanmak istiyorsun ?
    cunki gosterecegim ayarda sadece excel in icinde del tusu nokta olarak calismakta.
  • quote:

Orjinalden alıntı: murtiss

kardes sen yine excel in icinde del tusunu nokta olarak mi kullanmak istiyorsun ?
    cunki gosterecegim ayarda sadece excel in icinde del tusu nokta olarak calismakta.

kardeşim ayarı nasıl yapıldığını yazarsan çok sevinirim ben daha çok word kullanıyorum ama sen anlatırsan diğerinide denerim şimdiden teşekkürler ...
  • denetim masasina gel orda bolg ev dil secenekleri var
    bolgesel seceneklerte ozellestire tikla
    orda nokta olani virgul yap
    virgul olani nokta yap
    (ondalik simgesi ve basamak gruplandirma simgesi)
    tamam diyip cik
    bu kadar.
    ama sanirim word de yine virgul olarak goruyorsun ama excelde del tusu nokta olarak calisiyor...
  • ben başka bi açıdan yaklaşayı olaya :office uygulamalarında otomatik düzelt var.hangi menüdeydi hatırımda yok ama araçlarmı biçim menüsümü ne onlardan birinde otomatik düzelt de sonra virgül dediğin dele bas düzelteceği karakterede nokta koy tamamdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: musatek

ben başka bi açıdan yaklaşayı olaya :office uygulamalarında otomatik düzelt var.hangi menüdeydi hatırımda yok ama araçlarmı biçim menüsümü ne onlardan birinde otomatik düzelt de sonra virgül dediğin dele bas düzelteceği karakterede nokta koy tamamdır.

arkadaşım benim aradığımda buydu ilgine çok teşekkür ederim buna inan bunu çoğu kimse bilmiyor teşekkür ederim saygılarımla...
  • hazs kullanıcısına yanıt

19 sene sonra hortlatıyorum ama; bu her iki virgül tuşunu da nokta olarak düzeltiyor. Ben sadece numpad'deki virgülü nokta olarak düzeltmesini istiyorum. Bir yolu var mı Windows 10'da?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.