Şimdi Ara

ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM YARINA KADAR SİSTEM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: MySTeRySToRm

Dream on sağol ilgilendiğin için de ben o.c yapmayı bilmiyorum bu sitede herkes bilgisayar sistemi düşünürken o.c hesaplayarak söylüyor herşeyi.Ben o.c yapmayacağım yine de bu conroe mantıklı olur mu? Birde çok pahalı ana kartları var yahu.Bu abit in anakartını alsam mesela onlar kadar faydalı olur mu bana?

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2802&p=4

Bu linkdeki test sonuçlarına bak (o.c suz sounçlara bak zaten o.clu sonuçları görünce şaşıracaksın) buna göre göre mantıklı olurmu olmaz mı sen karar ver bide forumu araştırmanı öneririm e6300 konusunda öok konuşuldu

Abit bence çok iyi bi anakart pahalı dediğin anakartlarda 975x çipsetler var bunlar pahalı, 965 çipset var abitte ve bir sorun olmaz bu conroe için üretilmiş çipsettir abit i de bir araştır istersen olumsuz bi yorum bulabilecekmisin bakalım.

• Arkadaşım bilgisayarda herzaman fiyat/başarım oranı en iyi olan ürünü al. dream_on arkadaşa 7600gs konusunda katılıyorum. Şu anda fiyat başarımı en iyi karttır. İşlemcide ise amd 3500+ ihtiyacını fazlasıyla karşılar.Üstelik amd anakartları çok ucuz ve özellik olarakta intelin 200$ lık anakartlarıyla başa baş. Bu gün amd ile conroe arasında kdv dahil 140$ lık fiyat farkı var. Bi okadarda anakart. Bu parayı harcamadığını düşünürsek 2 -3 yıl sonra buna çok çok daha iyi bir işlemci ve anakart alırsın.

Bilgisayara yatırım olmaz.Bu gün yatırdığın 1000$ yarın 200$ etmez.Ayrıca şu anda bir çok program çift çekirdeği desteklemiyor. Sen ileride destekleyecek diyene kadar çoktan 8-16 çekirdekler çıkar. Hatta daha fazlası. O yüzden hiç kendini vede bütçeni kasma. Ama iyi bir ekran al öneririm. Mesela bir LCD ekranın ömrü 15 yıldan fazla. 19" kaliteli bir ekranı uzunca bir süre kullanırsın. Hem elektrik parası olarak verdiğinden fazlasını alırısn, hemde göz sağlığına yatırım yapmış olursun.

• Teşekkürler delta.Peki bana bir lcd ekran önerir misin rica etsem?
  • Aslında bu aralar kardeşime bir lcd alacağız. Bu konuyu da epey araştırıyorum. Tabi birazda bütçeye bakar. SAMSUNG 940BW almayı düşünüyoruz. Yaklaşık 500 ytl. Yada PHILIPS 190X6FB 600ytl. Anak bilindiği üzere 19" bir lcd 20" bir tüplüye eşittir. İki ekranın tükettiği elektrik farkıyla 4-5 yıl sonra lcd kendi amorti eder.
    Bu konuda forumu dolaşıp fikir edinebilirsin.Ben 17" lcd kullanıyorum memnunum.Ancak uzun süreliğine düşünürsen 19" çok mantıklı olur.Farkı bilgisayarın çevre bileşenleri gösterir.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1351&productid=bd81072#tablnk
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=1355&productId=bd7541

http://forum.donanimhaber.com/m_8610137/tm.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: dream_on

Core 2 duo e6300 2mb l2 1.86 ghz işlemci 220$

Abit ab9 pro I965 anakart 165$
    (Abit e güvenebilirsin)

Corsair ddr2 533 1024 mb ram 105$

Leadtek px7600 gt 256 mb ddr3 ekran kartı 220$
    (şu anda pek bulunamıyor 1 2 haftaya bulunur bence bekleyip bunu al bi 7600gs ye göre çok üstün)

Samsung 120 gb sata2 8mb hdd 66$

Aopen H600b b-28 (400w-siyah) kasa 100$

dvd writer samsung 16x 40$

kdv dahil 1080$ tutuyor benim tavsiyem 1 hafta kadar bekleyip bu ekran kartını da alman 80 dolar geçiyo ama güzel bir sistem olur

sen anladığım kadarıyla uzun bir süre kullanacaksın aldığın bilg.
    al abi mis gibi sistem ilerde yapacağın her türlü update de uygun
    ramı kingston yapıp hdd yi yükseltebilirsin
    kasayı coolermaster a da bak,
    anakart abit 'i boşver kesinlikle Gigabyte ds3 al için rahat olsun
    lcd olarak kullandığımda memnun olduğum philips 190c6fs alabilirsin çok iyi alırken ölü piksel bakıp al şans meselesi oldu artık bu öp

• www.inventus.com.tr den meltem_ivt@hotmail.com dan iletişime geç,bu parçalar daha ucuza alınabilir
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.