Şimdi Ara

ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM YARINA KADAR SİSTEM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yarına kadar sistem toplamam gerekiyor arkadaşlar.O.c düşünmüyorum Kdv dahil monitörsüz en fazla 1000 dolar.Genellikle oyun oynayacam.Bu conreo e6300 ve uygun bir anakart mı daha mantıklı yoksa amd 3800+ am2 mi? Bana lütfen akıl verin.Birde ekran kartı olarak x850xt düşünüyorum çünkü ucuz.Lütfen bir el atın arkadaşlar yarına kadar düzgün birşey ayarlayalım da kurtulayım şu dandik bilgisayarımdan.Hala amd 800 işlemcili 16 mb ekran kartlı 128 sd ramli bilgisayar kullanıyorum:( Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için...

• amd x2 3800
    epox mf4 ultra
    kington 512*2 ddr667 ram
    palit 7600gs
    segate 250gb ncq sata2 16 mb cache
    nec dvd-rw
    aopen-h600Bo5
    windows XP service pack 2

toplam kdv dahil 980 $
  • acele etmeyin o kadar, amd 800 ü o kadar kullanmışsınız.
  • Core 2 duo e6300 2mb l2 1.86 ghz işlemci 220$

Abit ab9 pro I965 anakart 165$
    (Abit e güvenebilirsin)

Corsair ddr2 533 1024 mb ram 105$

Leadtek px7600 gt 256 mb ddr3 ekran kartı 220$
    (şu anda pek bulunamıyor 1 2 haftaya bulunur bence bekleyip bunu al bi 7600gs ye göre çok üstün)

Samsung 120 gb sata2 8mb hdd 66$

Aopen H600b b-28 (400w-siyah) kasa 100$

dvd writer samsung 16x 40$

kdv dahil 1080$ tutuyor benim tavsiyem 1 hafta kadar bekleyip bu ekran kartını da alman 80 dolar geçiyo ama güzel bir sistem olur
  • kardeş sen e6300 filan boş ver yazık parana .
    baksana yıllarca amd800 kullandım diyon .bu demek oluyorki fazla perfonmansa ihtiyacım yok.o zaman al bi amd geç git.
  • Oyun için AMD'den şaşmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: athlon_35

kardeş sen e6300 filan boş ver yazık parana .
    baksana yıllarca amd800 kullandım diyon .bu demek oluyorki fazla perfonmansa ihtiyacım yok.o zaman al bi amd geç git.

dostum 1000 dolarlık bütçen var ve bu paralar kolay biriktirilmiyor kolay kazanılmıyor bence toplayacağın her parça için iyi düşün amd yada intel diye duygusal davranma özelliklere bak test sonuçlarına bak f/p oranına bütçene göre bak bence senin bütçenle e6300 almak parayı boşa harcamak omaz bugün intel ama yarın amd olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: dream_on

quote:

dostum 1000 dolarlık bütçen var ve bu paralar kolay biriktirilmiyor kolay kazanılmıyor bence toplayacağın her parça için iyi düşün amd yada intel diye duygusal davranma özelliklere bak test sonuçlarına bak f/p oranına bütçene göre bak bence senin bütçenle e6300 almak parayı boşa harcamak omaz bugün intel ama yarın amd olabilir.

Şu anda oyun için en iyi fiyat/başarım işlemcisi AMD 3500+ dır. Testlere bakarsanız intel e6400 le arasındaki azami fark 20 fps. Fiyat olarak AMD 3500+ 170 ytl iken İntel E6400 420 ytl. Fark 250 ytl kdv dahil. Şimdi soruyorum 20 fps için değermi? Daha iyi bir ekrankartıyla alacağınız fps bunun çok daha üstü olur.
    arkadaş 1500ytl bütçem var yazmış sen diyorsun ki 20 fps için e6300 almak parayı boşa harcamak omaz. Tam tersi çok büyük hata olur. Çünkü daha iyi bir ekran kartıyla oyunlarda çok daha fazla verim alır.

• quote:

Orjinalden alıntı: DELTA53

quote:

Orjinalden alıntı: dream_on

quote:

Şu anda oyun için en iyi fiyat/başarım işlemcisi AMD 3500+ dır. Testlere bakarsanız intel e6400 le arasındaki azami fark 20 fps. Fiyat olarak AMD 3500+ 170 ytl iken İntel E6400 420 ytl. Fark 250 ytl kdv dahil. Şimdi soruyorum 20 fps için değermi? Daha iyi bir ekrankartıyla alacağınız fps bunun çok daha üstü olur.
    arkadaş 1500ytl bütçem var yazmış sen diyorsun ki 20 fps için e6300 almak parayı boşa harcamak omaz. Tam tersi çok büyük hata olur. Çünkü daha iyi bir ekran kartıyla oyunlarda çok daha fazla verim alır.

doğru söze ne denile bilir ki?

• Conroe + Uyumlu anakart alana kadar cok daha ucuza amd 3500 am2+ anakart al..

Conroe+7600gs alana kadar 3500+ 1800xt al,çok daha kral oyun makinası olur

Bütcesi 1200-1500dolara kadar olan oyun makinalarında conroe düsünülebilir ancak kısıtlı bütcede conroe almanın lüzumu yok..

Amd 3500+ x1900xt yi bile sınırlamıyor,gel söz dinle
  • Anlamadım ne demek istediğniizi? Yani bir çift çekirdekli işlemci ile, tek çekirdekli işlemci farkı sizce bu kadar az mı?

L2, veri yolu vs. saymıyorum bile.
  • quote:

Orjinalden alıntı: upseal

Anlamadım ne demek istediğniizi? Yani bir çift çekirdekli işlemci ile, tek çekirdekli işlemci farkı sizce bu kadar az mı?

L2, veri yolu vs. saymıyorum bile.
    ewet oyunlarda öyle
  • Olayi tek cekirdek cift cekirdek olarak görmemek lazım..Burda olay oyun oynarken en yüksek performansı hangi sistem sağlar..Yani sisteme bakılmalı,yanlızca cpu karşılaştırmak yanlış olur..

conroe ve anakart icin yatıracagı paraya amd3500 am2 + anakart alıp üstüne 300-350ytl para artar.Bu farkıda gidip ekran kartına yatırırsa 7600gs yerine 1800xt alabilir yada bulabiliyorsa daha iyisini..

Amd 3500+ 1800xt oyunlarda her halükarda conroe + 7600gs yi gecer hemde yüksek cözünürlük aa-af-hdr gibi uygulamalarda resmen 7600gs ye taklalar attırır..
  • Arkadaşlar teşekkür ederim ilginizden ötürü.Yalnız sormak istediğim tekşey bu conroe ları öneren arkadaşlara.Ben o.c yapmayı düşünmüyorum anlamam da o.c işlerinden bunu göz önünde bulunduruyormusunuz conreo yu önerirken?
    Bu şimdiki bilgisayarın hikayesini anlatmak uzun:) Normalde bu bilgisayar bu kadar kalmazdı ama işte o sebep bu sebep ondan kaldı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Helldancer

Olayi tek cekirdek cift cekirdek olarak görmemek lazım..Burda olay oyun oynarken en yüksek performansı hangi sistem sağlar..Yani sisteme bakılmalı,yanlızca cpu karşılaştırmak yanlış olur..

conroe ve anakart icin yatıracagı paraya amd3500 am2 + anakart alıp üstüne 300-350ytl para artar.Bu farkıda gidip ekran kartına yatırırsa 7600gs yerine 1800xt alabilir yada bulabiliyorsa daha iyisini..

Amd 3500+ 1800xt oyunlarda her halükarda conroe + 7600gs yi gecer hemde yüksek cözünürlük aa-af-hdr gibi uygulamalarda resmen 7600gs ye taklalar attırır..
    +1
  • Anladığım kadarıyla amd iyi bir seçim bu paraya.Yalnız amd içinde 3500 mü yoksa 3800 + mı daha mantıklı? 3800 + da ucuz gibi aradaki 40 dolar farka değer mi?Birde ekran kartı x850xt yeterli mi?
    Arkadaşlar teşekkürler tekrar.Bu kadar soru soruyoruz falan filan kusura bakmayın.işte donanım hakkında pek fazla bilgim yok:(
  • Arkadaşlar bikere e6400 den bahsetmedim e6300 dedim aralarında 50 dolar var 2.si e6300 çift çekirdekli ve geleceğe yönelik güzel bir tercihtir amd 3500 e göre ( x2 deseniz anlardım) 3.sü 1000 dolarlık bütçeyle dx10 un çıkacağı yakın zamanda x1800xt gibi bir kart almak parayı bir bakıma çöpe atmak olur 1 sene geçmeden o ekran kartından çok fazla bir verim alınamaz bu durumda orta seviyenin üst seviyesi bir ekran kartı almak gayet yeterli olacaktır 7600gt güzel bir karttır oyuncu için 4. sü bir işlemci olarak e6300 le amd 3500 ü kıyaslamak yanlış olur

Benim düşüncem bu dostum eğer bilgisayarım uzun süre eskimesin oyunları güzelce oynayabileyim ve mutlimedya özelliklerinde de beni uzun süre götürsün diyorsan benim savsiyem budur karar sana kalmış...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MySTeRySToRm

Anladığım kadarıyla amd iyi bir seçim bu paraya.Yalnız amd içinde 3500 mü yoksa 3800 + mı daha mantıklı? 3800 + da ucuz gibi aradaki 40 dolar farka değer mi?Birde ekran kartı x850xt yeterli mi?
    Arkadaşlar teşekkürler tekrar.Bu kadar soru soruyoruz falan filan kusura bakmayın.işte donanım hakkında pek fazla bilgim yok:(
    arkadaşı yukarda bi sistem çıkardım incele istersen beğenmedin nokta varsa halledelim
  • Dream on sağol ilgilendiğin için de ben o.c yapmayı bilmiyorum bu sitede herkes bilgisayar sistemi düşünürken o.c hesaplayarak söylüyor herşeyi.Ben o.c yapmayacağım yine de bu conroe mantıklı olur mu? Birde çok pahalı ana kartları var yahu.Bu abit in anakartını alsam mesela onlar kadar faydalı olur mu bana?
  • athlon_35 çok güzel sistem. atalım xp cd sini.Onun yerine ekran kartını artırsak?Ve de ben nereden alacam bu parçaların hepsini ekran kartı büyük sorun giriyorum internet sitelerine birinde ekran kartı var ram yok birinde ram var kasa yok birinde bilmem ne var o yok bu yok:) Bu sistemdeki herşeyin olacağı kadıköyde ucuz mağaza?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.